Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MY 2 cents (aneb videoherní magazín, který bych si koupil):

- žádná DVD příloha (stejně je to junk a v době internetů přežitek)
    - žádná plná hra (hry, které chci, si koupím přes steam nebo na konzoli, na hry, které nechci, stejně nemám čas)
    - pečlivý výběr recenzí - kromě AAA titulů vytáhnout každý měsíc jednu dvě perly z indie scény, ale zas nás nezahltit - prostě premium selection
    - neomezovat se jen na PC - doba se změnila, spousta lidí má konzoli, PC a telefon s androidem, už neexistuje "konzolisti vs PCčkáři", svět se propojil, hry žijí na všem
    - kvalitní novinařina (rozhovory, úvahy, analýzy třeba ve stylu lens of truth, sloupky, fejetony)
    - rozumná cenovka (těžko říct, kde je hranice - kdyby to bylo kolem 100 až 150 korun, bylo by to ok)
    • OK, protinazor:

-Placku ma konkurence, posledni dobou s pravidelne lepsim obsahem, placka se na cene podili zcela minimalne. Ne kazdymu se chce/muze sosat hromadu GB.
      -Plna hra taky cenu moc zvedat nebude, a opet, konkurence vitezi predevsim proto, ze tech her prihazuje vic
      -Casaky pro konzole (a dalsi) jsou extra, konzolista si nebude kupovat casak s PC recenzenam stejne jako si PCckar nebude kupovoat casak s recenzema na konzole. Jedna z veci ktera zebila LV je prave to, ze obsahe nePC se neustale rozrustal ...
      -Na cene nesejde, pokud se vejde do cenovky konkurence ... kdyz se lv prodaval draz, a presto byl tenci a chudsi ... neni se co divit ze to krachlo.

Mno, uvidime, co z toho vyleze.
    • Kupoval jsem Level dokud to šlo bez DVD. Pak jsem musel přestat, protože obsah DVD mi byl k ničemu a hlavně silně navyšoval cenu. Nemluvě o tom, že už dva roky nemám ani mechaniku. Vydávat miniLevel nebo Level bez DVD se jim prý nevyplatilo, protože se pak méně prodával ten s DVD, přitom takový miniLevel byl vždycky rychle vyprodaný. Chtěli to zjednodušit, zefektivnit. No řekl bych, že spíš přišli o dost zákazníků. Proč sakra záleží časopisu, který recenzuje hry, aby přinesl jednu starou hru zadarmo s časopisem pro zákazníky místo toho, aby se snažil dostat pro co nejširší obec zákazníků. Marketing je někdy fakt divný!
    • ringmancz
      souhlasím že míň recenzí. schválně jsem si koupil ten poslední Level a jsou tam recenze ani ne na jednu stranu a něco jsou spíš sloupky. a o kvalitu autorů se nebojím
    • A ještě dodám styl psaní - vím, že to je náročný požadavek, ale v recenzích chci vidět nadhled, humor a cit pro jazyk. Chce to motivovat k tomu autory a dám jim hodně svobody v jejich písemném projevu, aby mohli uplatnit svůj osobní styl psaní.

Věřím, že lidí, co umí a chtějí psát, je dost. Jen je k tomu motivovat a dát jim možnost.
  • Ještě bych chtěl dodat, že máte můj obdiv, že jste našli odvahu podstoupit riziko a převzali jste osobní zodpovědnost za LEVEL v dnešní situaci. Rád podpořím lidi s takovým charakterem. Ať Vám to výjde.
  • ringmancz
    bude svůj koutek mít i Karel Drda? :)
    • holec89
      Na gamesconu projevil zajem o toaletni medium, v lvlu by mohl mit alespon toaletni koutek:)
  • no nerikam ze nemuzou uspet, ale museli by zapomenout na to jak dneska vypadaji upadajici herni casopisy a vytvorit neco uplne noveho a unikatniho

treba proc si papirovy casopis nekoupim ja ? V prvni rade je to z duvodu zastaralosti informaci...cist recenzi na mesic starou hru ??? koho to jeste zajima v dnesni dobe, kdy vetsina lidi uz tu hru ma 14 dni dohranou
    dale je to cena...casopisy do vlaku jako 100+1, history, nebo napriklad Auto -tip...14ti denniky stoji vsechny cca 40Kč

navic co muze papirovy casopis nabidnout navic oproti tomu internetovemu ? no moc me nenapada...kdysi to bylo tak, ze ty internetove mely dost pochybnou kvalitu, ale dneska uz to je vsechno stejna uroven. Mozna plakaty, funkcni repliku svetelneho mece ?

vsechno co lze napsat na papir jde napsat i na net...level proste nemuze byt casopis pro hrace, protoze ti maji veskere informace z netu...to musi byt casopis s herni tematikou pro vsechny ostatni, kteri v prohlizeci nikdy nenajednou na games.cz
    • Pěkně řečeno.

Pěkně řečeno.
      V rozhovoru na Eurogameru k levelu padlo mimo jiné toto:
      "přečíst si náročněji zpracovaná témata, pro které na internetu není takový prostor"

To je přece uplný nesmysl. Je to právě naopak - na internetu je prostor pro náročnější témata, to u papíru ten prostor není. Papír je prostě omezenej. To co snese papír, to snese i internet, ale ne vše co se snese internet snese i papír a proto je internet jako médium na míle před papírem a nikdy se to už neotočí.
      • jak to vlastne je ? games.cz patri tiscali ? treba se panove chteji postupne nenapadne osamostatnit a zalozeni vlastniho herniho webu by jim asi neproslo...takhle maji vlastni v podstate konkurencni casak a jeste s podporou tiscali ;]
        • Robotron3
          To je dost svéráznej nápad. Herní weby mají šanci právě když patří do nějakého většího domu. Samostatně by neměli peníze, podporu, reklamu, návaznost na prokliky, nic.

Sorry, teď jsem si všiml, že odpovídám na trochu něco jiného...
        • ucho
          a nepatří náhodou k tomu časáku i web level.cz...?
          • myslim ze prave psali, ze ten casak se prodava samostatne a web, ze zustava puvodnim majitelum
            • Kromě toho, doména level.cz už patří Naked Dog.
            • Tím webem se ale myslí hrej.cz ne?
      • Jinak další argument pro papír z toho rozhovoru
        "Ne každý potřebuje sledovat novinky denně online, časopis tak poskytuje dobrou možnost jak získat průřez minulého měsíce"

Na internetu přece taky není problém si najít nějaké shrnutí minulého měsíce. Nebo projít archív libovolného herního webu.

Neříkám že si novej Level na zkoušku nekoupím - bude samozřejmě záležet na formátu, na ceně,... určitě si to nekoupím pokud by to bylo ve formátu jako teď - teda cena ve stovkách korun a se zbytečným DVDčkem.

Pokud to bude stát pár desítek korun, bez DVD, možná nad tím zauvažuju. Ale osobně tomu prostě moc šancí nedávám, ačkoliv bych si přál opak.
        • Kein
          Přesně argumenty typu "Ne každý potřebuje..." můžou způsobit to, že nový level skončí tak rychle jak začne. Připomíná mi to člověka co se rozhodne otevřít nekuřáckou hospodu, protože ne každý, přece, potřebuje kouřit a pak se podivuje, že mu tam nikdo nechodí.
          • Chápu, co jsi tím chtěl říct, ale zrovna přirovnání k nekuřáckým hospodám se nepovedlo. Co znám nekuřácké hospody, tak jsou věčně narvané...
        • thatguy
          Par desitek korun? Jako ja osobne nechci aby se z Levelu stal tuctovej lifestylovej casopis za tri petky. Ono budme uprimni, ceska hracska obec neni zase tak rozrostla a i kdyby stal level treba 40kacek jak treba Respekt, vsichni by si ho i tak nekoupili, neuzivil by se a padl by do hnoje. Tohle proste mainstream nikdy nebude, cist casaky o hrach.

Jsem ochotnej dat klidne stovku mesicne za kvalitni pocteni na kvalitnim papire s kvalitni redakci.
          • Tím jsem myslel dejme tomu 50, 70,...

Určitě nebudu dávat za časopis 200,-.
        • janchor
          Číst souhrn a procházet archiv jsou trochu jiný zábavy, než listování časopisem.
          • No osobně v tom moc rozdíl nevidím - jestli si prolistuju několik desítek stran časáku a nebo třeba tady na Games pár desítek stran archivu.

Já si teda občas kupuju do práce časáky jako třeba 21. století, nebo něco o historii,... ale to proto, že na webu (v tomhle stylu a v této míře, na jednom místě) nenajdu.

Herní tématika je v tomhle napřed (pochopitelně, protože cílová skupina hráčů je snad z 99%na internetu) a ten web mi poskytne stejný pohodlí jako časák + informace navíc pokud chci (zdroje, odkazy, diskuze,...).
          • to sice ano, ale problem obecne je v tom, ze si dokazu predstavit spoustu lidi, ktere zajimaji auta, letadla, veda a technika, historie, ufo, strelne zbrane, vareni, pestovani rostlin atd....kteri pouzivjai internet maximalne v praci a dal je vicemene nezajima a ze si radi koupi casopis. Ale pocitacove hry a lide co se o ne zajimaji = internet.

A hlavne UPLNE vsechno co napisete do papiroveho casopisu muzete dat jako clanek na web a klidne tam dat odkaz prehled mesice s vyberem 20ti starsich clanku....
          • Robotron3
            Dotaz, to by mě zajímalo, ty třeba čteš Level, nebo Score? Kupuješ? :)
            • janchor
              sk: Taky (hlavně EDGE).

Je fakt, že jsem zároveň konzerva, kterou zatím nebaví číst z displeje, tudíž je pro mě papír o to atraktivnější. Dobrej časopis vnímám jako artefakt.
            • jine herni papirove casopisy ?
            • janchor
              Ne, protože mě nezajímají. Ale čtu jiný časopisy a z mýho pohledu zajímavej herní bych četl tuze rád.
  • Popravdě, v dnešní době tenhle krok moc nechápu (minimálně z ekonomického hlediska). Stejně tak mi přijde nereálné, aby se to neodrazilo na games.cz, nicméně držím palce.
    • Ze to nedava ekonomicky smysl mi dava viru, ze to panove delaji z presvedceni... Tim spis jim dam sanci, ale uvidime.
  • Taky se pridam k volani po Levelu bez DVD prilohy. Hraju dneska uz prevazne na konzoli a tak se mi opravdu nechce platit tolik penez za plnou hru, kterou si ani nezahraju. Priklanim se tedy taky, jak uz tu bylo receno, k casopisu bez durazu na novinky, s nejakymi exkluzivnimi rozhovory a reportazemi. Nevadily by mi ani recenze na nove AAA hry, pokud by byly zajimave napsane a neomezovaly by se na pouhy vycet kladu a zaporu dane hry (idealne bez ciselneho hodnoceni, ale to bych asi chtel moc). Kazdopadne preju nove redakci, aby tato zachranna mise byla uspesna.
  • KronosDeret
    Mno na co si hrat. Level me castecne formoval v dospivani, uvahy a eseje na siroka technicka a kulturni temata (Rybko!), ujety humor, skvele utridene informace... a hlavne kazdy cislo bylo jak vyzivna strava pro mozek.

Novou redakci uz jsem necetl, pripadalo mi to jako jiny casopis, ale nic proti nim. Zrovna jsem si rikal, ze bych posledni cislo symbolicky koupil a hodil na milovane kominky, ke kterym se rad vracim. Jinak chlapci drzim palce, tohle vypada hlavne na hodne prace navic :)
    • Jo taky bych řekl, že mě někam posunul. Navíc pamatuji v jedné éře na docela dost super grafiku od Igraczecha. Strana 42 a podobně. Možná bych dneska nedělal grafika kdybych to nečetl. Nedávno jsem vyhazoval stará CD a DVD a třeba hláška na obalu Pope smokes dope mě dostala. :D
    • mdkGT
      Rybka uz nema cas psat, ma moc prace s muckanim a uctivanim vyrobku s logem Apple a s kazdotydennim psanim uvah o nicem na pctuning.
      • Tak tak. To je něco k neuvěření, kam se až PCT za ta léta dostal *7*
  • risa2000
    Zrovna nedávno jsem si pouštěl rozhovor Jardy Möwalda s Martinem Bachem, kde Martin na konci říká, že by čistý herní časopis už znovu dělat nešel. Tak jsem zvědav, co teď bude vydávat. *3*
    • Spinavy herni casopis?
  • Přeju vám pánové hodně štěstí.
    I když, moc nevěřím že se něco změní. Lidi si možná koupí první číslo, udělají hurá akci, v prodejích překonáte Score. Pak ale očekávám opět úpadek, protože osobně nevěřím, že tam dokážete dát něco zajímavějšího než co ti lidi najdou na webu a opět nastane to co nastalo dřív - lidi nebudou mít důvod to kupovat.

Ale jak říkám, přeju vám hodně štěstí, protože pokud má zůstat nějakej papírovej magazín, tak chci aby to byl Level a ne trapný Score s vtípkama pro lidi mladší 13 let.
  • .... Video Killed the Radio Star .....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit