Přejít na výpis diskuzí
Magazín Level nekončí, co to znamená pro Games.cz?
7.5.2013 | Petr Poláček
348 příspěvků
-
Časopis bez DVD by byl super, i když nevím. Možná že by uplně nejlepší byla e-verze za pár korun. Hlavně ne nějaké pitomé céčkové plné hry :(
-
Nepíše, se zda bude ve FC Draken. Vzhledem k tématu by se to hodilo.
-
-
Bude, povinně.
-
-
Hezky!
-
-
-
Také přidám svou troškou do mlýna.
Level mám momentálně předplacený, pravda je taková, že to byl dárek a sám bych si ho nepředplatil. Poslední dobou jsem časopis většinou několikrát prolistoval a marně hledal článek, který by mě zaujal. Neříkám, že v celém časopise nebyl ani jeden, ale většinou by se ty PRO MĚ zajímavé články vešly i na reklamní leták. Bohužel jsem z toho poslední dobou měl také pocit, že jde o hru a časopis je jako příloha. V žádném případě nechci kritizovat práci teď už minulé redakce časopisu , každopádně veškeré preview, recenze, bleskovky, novinky atd jsem četl buď zde, nebo na hrej a nebo úplně jinde. Když potom dorazí časopis, takové věci podruhé nečtu a když je vynechám, zbyde ten zmíněný reklamní leták. Videa, které jsou dostupná na hrej tvoří vynikající obsah, ale tento obsah si v časopise nepřečtu...
Ačkoliv je pro minulou redakci momentální situace ravděpodobně emočně velmi nepříjemná, myslím si, že je to pro ně nakonec vlastně dobře. Mohou všechnu svou sílu soustředit na hrej a jejich web se posune ještě o kousek dál.
A co bude s levelem? Toť otázka. S přiloženého dopisu na mě koukala opravdu zvučná jména, tak jsem zvědav, jak s časopisem naloží. Rozhodně si myslím, že pro časopis jako level tu místo stále je. Kdyby byl zánik levelu každému ukradený, asi by se zde nenastřádalo tolik komentářů. Většina z nich se přiklání k verzi bez dvd, menší formát, mně recenzí, preview a novinek. S tímto naprosto souhlasím. Přál bych si časopis s cenou kolem 100 - 150 Kč, bez dvd přílohy. Plné hry nejsou nutností a už vůbec ne každý měsíc. Steam klíče jsou krásná věc, z těch bych měl radost, ale trochu to znevýhodňuje konzolové hráče. Někdo tu už zmiňoval třeba slevové poukazy, to by asi bylo ideální, těžko říct, jestli proveditelné. Obsah bych si představoval bez recenzí, bez novinek, bez preview. Ocenil bych články zabývající se všech věcí kolem. Vývoj hry, úvahy, rozhovory, používané technologie a jejich vývoj, herní světy, jejich charakteristiky, mytologie atd atd. Vzhledem k tomu, že level pravděpodobně bude nějakým způsobem provázaný s games by to nakonec i takhle nějak dopadnout mohlo.
Tak se necháme překvapit a přeji mnoho štěstí a hlavně úspěch. -
-
Steam klíče znevýhodňují konzolové hráče, ale PC hra na DVD příloze, která tam byla už kolik let ne?
-
Jestli si myslíš, že tohle někdo bude číst , tak jsi opravdu velký optimista *2*
-
-
*3* Ono když člověk píše, tak mu ani nedochází, že už to s tím rozsahem poněkud přehnal. Třeba to udělá radost alspoň někomu, kdo zrovna potřebuje zabít čas.
-
-
-
Přemýšlel jsem a asi bych uvažoval o koupi, pokud by:
- cena byla kolem kila
- žádné "tvrdé" přílohy.. když už musí být, tak stačí klíč pro Steam
- žádné infantilní kecy pro puberťáky a rádobyvtipné hlášky ala Drda
Co bych rád viděl jako obsah je na dlouhé povídání, ale uvědomuji si, že nejsem asi úplně cílovka. Nicméně pokud to bude tradiční časopis o počítačových hrách, tak si ho asi nechám i nadále ujít. -
-
Jáma pekel nebude bude Fekální koutek *15*
Mně by zajímalo pro jakou věkovou skupinu byl level v posledních letech cílen a zda by to co píšeš fungovalo. Pubertální hlášky zdá se fungují pro danou skupinu lidí, proto nevím zda by to pak kupovala jiná skupina.
-
-
Osobně bych restart viděl trochu na způsob Polygonu, i když nevim, jestli je to finančně únosné. Ale jak už se říkalo mnohokrát, s aktuálností na webovém formátu ten tištěný nemůže soupeřit. Proto bych byl radši, kdyby se "nový" Level věnoval více věcem mimo recenze a preview a nabídnul hlubší pohled do vývoje her, zajímavé články kolem her a pod. Prostě takový herně společenský plátek. I když to je asi docela utopie na dnešním trhu a zůstane tak mým zbožným přáním.
-
-
Aby se to dobře prodávalo, musí se to líbít hodně lidem. Co se líbí hodně lidem, je většinou mainstream. A herního mainstreamu je plný internet - a zadarmo. Samotného mě tedy zajímá, jak se tenhle projekt vyvine.
-
-
Klíč je v tom, že "dobře" i "hodně" jsou relativní pojmy.
-
-
To máš rozhodně pravdu.
Ale relativní jsou do té míry, jak se ti daří pokrývat náklady a vytvářet nějakej smysluplnej zisk. -
-
No tak vezměme si třeba takový Full Moon. Jestli se nepletu, tak to je časopis dělaný nadšenci pro nadšence, kde víc než o zisk jde o sdílení informace. Co jsem tak pochopil, tak koupě Levelu byla více srdeční záležitost, než záležitost finanční a tak bych viděl i pohled na zisk, který v tomto případě nemusí stoupat, ale stačí, když pokryje náklady. Vzpomeň si kolik časopisů je zacíleno na drobné skupiny typu fanoušků vlaků, či háčkování. Každá z těchto skupin má nějaké svoje periodikum, které i v době internetu přežívá. Hráčská skupina má v tomto případě výhodu co se velikosti týče. Možná tu kecam kraviny, protože v tomhle odvětví moc zběhlý nejsem, ale každopádně mi přijde, že pokud se celý projekt chytne za dobrý konec, tak šanci má. A já si milerád koupím Level, jenž mi nabídne témata pro internetové médium příliš masivní.
BTW: Zajímalo by mě, kolik lidí, kteří tu považují internet za všespásný, si na desktopu nebo notebooku otevře a čte nějakou knížku. -
-
Jo, proto se vraťme k té muzice, kde je srovnání trochu realističtější. Stejně jako fanoušci muziky, tak i hráči jsou početnou skupinou dělící se na několik podskupin. A dá se počítat s tím, že jedna nebo více podskupin si ráda připlatí za stylový, pěkně vysázený a dobře napsaný časopis pojednávající o hrách mnohem víc nadčasově, než jen recenzemi a hrstí novinek. Navíc u nadčasovějšího periodika je třeba i možnost dokupovat čísla zpětně, aniž by čtenář přišel o nějakou aktuálnost.
-
ted si vem nadsence do hackovani a hrace pocitacovych her a srovnej jejich cas straveny surfovanim na internetu
-
Máš pravdu, dívám se na to jako podnikatel. A z tohodle pohledu vidím určitý překážky daný stavem trhu. Nic to nemění na tom, co jsem napsal dříve, tj. že jim přeju, aby jim to vyšlo a hezky to šlapalo.
-
-
-
-
-
-
Je vidět, že žebrat o prachy se vyplatí :)
-
Chlapci, tak to si dneska na vás dám panáka. Ať vám to šlape, pokud tam bude tahle stará parta, tak okamžitě předplácím no matter what.
-
tak to je paráda,nejlepší zpráva dne.Stará garda znovu u Levelu!Držím palce a budu podporovat.Hlavně zachovejte články od Dana Vávry a přimlouval bych se i za Tomáše Krajču a Pavla Bobrovskýho+sem tam nějakou úvahu od Guláše Krykara.Díky Games!
-
Ctělo by to 250 stránek, v pevné vazbě a 5 plných her. To vše za 99 kč *2*
-
Hoši, hlavně za rozumnou cenu prosím! :))