Přejít na výpis diskuzí
Mass Effect 3 ještě jednou a lépe aneb naposledy o konci
28.6.2012 | Petr Poláček
367 příspěvků
-
Mimochodem, nehraje tu někdo MP? Bohužel jsem nenašel žádné jiné forum, kde by se cz/sk hráči domlouvali a hrát gold challenge v public games.. no ne vždy narazíte na schopné hráče, nebo se často někdo odpojí a je smutné dohrávat desátou vlnu ve dvou:-)
Můj nick na originu je kdyžtak "Lord_Danger". -
-
trapnejsi nick uz na tebe nezbyl? *5*
-
-
Nestěžuju si. Alespoň se za něj nestydím (viz anonym). Nicméně Danger používám už od HL1 a kde ho nejde mít, tak improvizuju:-) Pořád mi to přijde lepší než kdejaký honza1998.
Ale názor ti neberu, koneckonců je mi to šumák:-) Spíš mě zajímá někdo se zájmem dát si občas pár gold challenge. -
Ten Nick nie je až taký zlý. Videl som aj horšie. A bud taký láskavý a prestaň si robiť z druhých posmešky, lebo ten tvoj nick tiež nie je bohviečo. *3*
-
-
-
Zakončení Mass Effektu je pro mě promrhaný potenciál. Přišlo mi to laciné, odfláknuté. Obsahově v pořádku, ale to provedení. A nová verze přidala screenshoty a sebrala fantazii.
Souhlasím s článkem, že nové zpracování udělalo ze tří zajímavých voleb dvě dobré a jednu OK a jednu nesmyslnou. Moje původní interpretace konců: ovládnutí = Shepard diktátorem; syntéza = Borgové, v podstatě to samé, jako přepsání Gethů; zničení = konec všech praček. Nově: ovládnutí, syntéza = utopie; zničení = "Sakra, proč ten Shepard nezvolil utopii, teď si jí musíme udělat sami." a odmítnutí by dávalo smysl, kdyby nebyly volby utopie, utopie a skoro utopie. -
-
No control ending je utópia ak bol Shepard paragon, inak je to v podstate diktatúra. Aj keď o tom svedčia len dve alebo tri zmenené vety v tej konečnej slideshow. A odmietnutie tam pridali, pretože to veľa hráčov chcelo, ale samozrejme, že nemohli nechať Reaperov prehrať. A zmysel to má, pretože Shepard (resp. hráč) nevie dopredu, že ak by neodmietol tak by to skončilo lepšie. Myslí si, že má šancu alebo aspoň umrie s vedomím, že si nenechal prikazovať od nejakej vyspelej AI.
-
-
ľudia potrebujem pomôcť, viem ako to bude znieť ale to DLC mi nechce isť nechce mi ho autorizovať či take niečo ... nemože to overiť online ... ak by som Vás mohol poprosiť aby ste mi pomohli s týmto problemom :) dakujem
-
-
Nevim, ja si normalne stahl patch 1.03, co hra vyzaduje, pak si stahl DLC, rozbalil to do adresare s hrou, nahral save na Citadele po vyplivnuti z paprsku, pretrpel ty dementni kecy Hvezdneho spratka, vybral jako vzdy destroy, podival se na ty nove animace a zase hru vypnu. No problem :)
-
při instalaci musíš mít stejnou jazykovou instalaci jak ME tak i DLC Pokud si instaloval v polštině tak i DLC musí být instalováno v Polštině i když tam máš staženou neofi,. češtinu ( snad ti to pomohlo )
-
-
ale ked ja som to neinštaloval , ani som nič nemohol mne tam len napisalo že to mam skopirovať a nahradiť to tým suborom..
-
-
Tak to je divný. Probíhá to vše automaticky od stažení po instalaci nic se nenahrazuje. Tož to ti asi neporadim *9*
-
-
-
-
mass efect 3 chci si zahrat, dvoujka se mi zalibila ale na trojku nemam moc naladu
-
-
Počkej až vyjdou ještě tak 4 DLC :D
-
-
Tohleto divadilko, o vydupanem doslova a vybrecenem prepisu konce na ME3, mne moc nebere teda uz odzacatku, radsi bych kdyz uz nejake dlc tak poradne dlc na zemi treba, pac tohleto akorat dalo zaminku k usnadneni delani 1dlc si myslim tvurcum. Mne osobne konec stacil a nikdy by mne nenapadlo ze by fakt vyhoveli par no dobre(plno") hracum aby prepsali a predelali udelali dokonce 4konce ano nebyl to happyend ale svym zpusobem i byl.
Ano zkusim ale radsi bych DLC ze zeme vim dockam se, mam i jine hry nahrani ale asi tak no.
Nejemotivnejsi konec mnel samozrejmne ME2, kdyz sem prisel skoro o vsechny ze sve jednotky, nejdriv Ashley (s n i sem nemnel bohuzel ani ten proklamovany sex protoze jsem si myslel ze je furt cas... no nakonec nebyl.) K tomu ten zbytek a zustali mi jen Kaidan a Liara no. Takze pro mne uz ME3 tolik emocne vypjate nebylo no. -
-
Když umíš hrát, neumře ti nikdo:)Je to jenom o tom, jak máš loajální posádku a jaké máš vybavení. Tudíž do ME3 jsem šel s plnou posádkou.
-
-
Neni to o tom jestli umíš hrát, já třeba chtěl at ta pinda Tali umře ve dvojce, škoda že tam nebyla liara se mnou, poslal bych jí pod drn taky
-
-
-
ME je snad nejhorsi serie co kdy byla vytvorena (po star wars) totalni konina pro 2lete decka toto nemuze nikdo hrat takova omalovanka s 3 barvickama, nepretele tupy, neoriginalni, nezazivni a pribeh k smichu a ty postavy jeste vic :D hlavne ta ehm Tali takova vypatlana skareda kur*icka to uz i codko je daleko zajimavejsi charakterama, pribehem a neprateli .... no mozna proto ze to je blbost se snizila cena :D kdo by to chtel hrat takovou kravinu :D
-
-
Říká člověk co doma hraje srač*y tipu FIFA aka parta gayu běhá po trávě, nebo WoWko přebarvené směšné univerzum od blizsrá*e
ME je sice celkem býda ale CoD toje uplnej fekál a hrajou to jen postižený děcka s cig*nskejch rodin
PS: můj příspěvek neobsahuje žádné rasistické narážky na veleváženou menšinu kterou mám pochopitelně rád stejně jako zbytek naší české republiky a tudiž nevidím jediný důvod být jinak poctivím a slušným cenzorem (který mimo jiné ve vlastní moudrosti zakázal slovo stří*at) zablokován nebo rovnou udán na nejbližší pobočce Veřejné bezpečnosti. -
-
na fifu mi nešahej kjp
-
-
Tak určitě ... ne.
-
jabadaba duuuu
-
:D :D :D :D :D ale jinak souhlasim :D :D :D :D :D dlouho jsem se tak nezasmal :D :D :D :D :D
-
Souhlas i CoDko mělo lepší příběh
-
-
Tak teda jak tohle nekdo muze napsal....vidim ze lidska omezenost je opravdu nekonecna, ohromne by me zajimalo co povazujete za dobry pribeh, jelikoz ja se ve hrach s propracovanejcim a zajimavejsim pribehem temer nesetkal
-
-
-
Hej todle už je nuda co takhle teď poprudit Camerona za Promethea,nebo Eidos aby zpětně předělal ty zatracený boss fighty v Deus Exu,který tam byly násilně vtlačený.
-
-
Camerona za Promethea? Pobavil jsi mne, "znalče". :D
-
-
-
-
Keby aspon polovica hracov (fanusikov) ME serie mali tolko inteligencie ako autor clanku, nebol by okolo konca ME3 taky rozruch, lebo by tu hru pochopili. Dokazal to autor, dokazal som to ja, dokazali to aj ini. Len tie deti na BSN potrebuju vodit za rucicku. Ano detaily su dolezite, ale ME3 ma dostatocne dobre zakoncenie (iked nie dokonale). Koniec ma logiku a dokonca ju mal aj pred tym, len si ju trebalo domyslet a ked hrac daval pozor, vzdy davala jeden a ten isty zmysel. Takze suhlasim s tym ako autor hovori o fantazi. Ja ked som presiel ME3, moja fantazia bola presne taka aku dali do Extended Cutu. Rozdiel bol v tom ze pred tym som si to domyslel a teraz som to aj videl. Je sitce pekne vidiet zhmotnenie myslienok, ale ja to nepotrebujem. Ku kniham tak isto nedavaju videoobsah.
-
-
To jsem si taky říkal. Akorát se mi zdá, že destroy je best pro lovestory pokud Liara nepřipne Shepardovu cedulku.
-
Víš on problém je v tom, že ME byl velmi vysvětlivý. Vše ti popsal do největšího detailu a právě proto byl jeho svět uvěřitelný. Ano nechal ti malé nevysvětlené věci ale vem si třeba Kodex, který ti do podrobna vysvětlili jak funguje pohon, biotika apod. I oba konce předchozích dílů ti vysvětlili vše, od motivace postav po dozvuky tvých rozhodnutí. A právě proto je konec ME3 tak nepřijatelný pro fanoušky. Ten konec se hodí pro hry jako DEUS EX kde se pracuje s tajemnem, fantazií hráče. Proto mě třeba nevadil konec DE:HR (který je velmi velmi podobný ME3 koncům) a jestli někdo bude argumentovat, že happy end je klišé apod. uvědomte si že ME je zaplněný klišé od výběru postavy po charaktery. Jenže proto se to tak hezky hrálo.
-
-
A jak se díváš na takovou sérii Alien, která je výjimečná právě tím, že každý díl režíroval typově úplně jiný režisér, a proto je každý díl dokonce jiný žánr? Ty prostě zavádíš distinkce dobře/špatně tam, kde nemají co dělat.
Mimochodem, mezi ME1 a ME2 je veliká rozdílnost snad ve všech směrech. -
-
Alien - Strašidelný se skvělou atmosférou. Aliens- Super, sice akčnější ale ještě hutnější atmosféra (můj oblíbený) Aliens 3- Nějak nic moc, ani nenadchnul ale měl svoje světlé chvilky. Alien 4- Sračka, pěkná nápad ale provedení je hrozné. Prométheus (pokud ho počítáš)- Opravdu hrůza, pěkný po vizuální stránce ale s tolika chybama a špatně vystavěným příběhem a postavama, že se jedna moje kamarádka dokonce po zkočení rozplakala.
Ano po gameplay a herních prvcích to byly rozdílné hry ale po vystavbě scénáře a postav jsou to oba dva klenoty se stejným základem a stejně vystavěným koncem. Ale tady asi oba narazíme nato, že já budu považovat ME3 za zklamání a ty naopak za progres a neschodneme se. Věřím, že by jsme mohli takhle argumentovat hodiny a oba budeme mít v něčem pravdu. Ale kauza zašla už tak daleko že ani jenda strana neuzná argumenty té druhé.
-
-
-
Tak "pane geniální", zapojil jsem svou fantasii (teď mluvím o původních koncích) a vyšlo mi z toho tohle:
zničení - zničíme veškerou technologii kterou máme, mass relays, gethy, zabijeme sebe a zbytek galaxie necháme na pospas válkám o ty zbytky půdy na kterých se dá ještě něco pěstovat (lodě nefungují - žádné cestování nebo obchod)
ovládnutí - utopie, síle reaperů neodolá ani Shepard a pravděpodobně by se z toho zbláznil, což by neskončilo dobře; a jak z historie moc dobře víme, utopie nikdy nevydrží
syntéza - změnil jsi podstatu veškerého bytí proti jeho vůli, určitě ti jsou všichni velice vděční
Snad teď chápeš co je špatně. Pesimistická/realistická fantasie prostě nedokáže vytvořit konec, který bych si přál. A od toho tu jsou tvůrci příběhu, mají ho říci celý, ne to useknout před poslední kapitolou nebo epilogem. -
-
To přece nevadí, v Extended Cut admirál Hackett u destroy end prostě jen tak mimochodem řekne, že mass relays jsou sice napadrť, ale jede se dál. *1*
-
-
No rekne ze jsou velmi poskozene, na rozdil od puvodni verze, kde byly znicene. Ja sem to pochopil tak, ze je dokazou opravit, obzvlast kdyz s sebou maji tym vedcu kteri staveli Crucible. Protoze jinak by si moc nepomohli ;-)
-
U toho jsem málem spadnul ze židle a přesně ji vybavil jak v ME1 říkali, že nemají sebemenší tušení jak Mass Relays fungují.
-
-
Máš pravdu, tam je to totální neznámá, ale proč se starat že?
-
-
-
-
ano, ve většině knih je nějaký epilog. a kupodivu psaný a nemusej proto dávat videoobsah...... pěkně jsi to tim zabil.
Me3 původní konce byli informativně chudé, pro hráče který chce po svém úsilí vidět výsledek, je tohle špatný konec.Kdyby to bylo na pokračování ? Ok.. ale jako konec epické ságy ? Já neberu hře myšlenku a konec se mi filozoficky líbí, ale nějaký zakončení vidět chci a né si domyslet svůj konec. Potom by nemuseli být hry a ani filmy. Autoři by na začátku řekli jméno díla, přibližnou myšlenku a dělejte si co chcete.. máte přece fantazii.
Jinak já bych třeba uvítal i jinou verzi konce, ale po EC jsem spokojenej. A myšlenku konce před EC jsem nezatracoval. Příběhově skvělé, ale zpracováním chudé.
A kometář, že dneska chtějí hráči vodit za ručičku je taky mimo mísu. Mícháš dohormady hratelnost a pojetí konce. Nesmysl. -
-
"ano, ve většině knih je nějaký epilog" - já znám knihy, jejichž autoři jsou vysoce uznávání klasici, někteří mají i Nobelovku a žádné epilogy tam nejsou...
-
-
Mluvíme li stále o fantasy - scifi ? Jako sorry, ale o Lojzovi s nobelovkou nemluvím. Andersen ? Pohádky před XX lety, nebo snad někdo kdo dostal nobelovku za světovej mír ? Odpusť mi ten sarcasmus, ale sám jsi řekl klasici... ty sem nepleť.
Ano jsou knihy bez epoligů, ale ty mají většinou jasnej konec v poměru k ME. Stále mluvím o tomto žánru. + v mé malé sbírce knih cca 30 mám pár bez epilogu, ale s dostatečným ba dokonce i lepším koncem, který epilog nepotřebuje. Nicméně jestli je tohle jediné co tě hecuje reagovat, tak jsem skončil. -
-
Nobelovu cenu za literaturu samozřejmě. *3* Proč bych sem neměl plést klasiky? Proč by měla hrát roli rozdílnost v žánrech? Já teda fakt čumím, že v 21. století ještě existují lidi, kteří si myslí, že každý žánr je přísně nalajnovaným konceptem s železnými pravidly... Pro kompozici díla, spád i celkové vyznění je naprosto irelevantní, jestli je to fantasy, nebo existenciální drama. Žádná pravidla na zázračné koncepty na úspěch neexistují - existují jen dobrá díla.
-
-
A ještě teda jedna věc : Napiš mi zde aspoň jedno dílo, které se dá přirovnat k ME a nemá epilog a má špatný konec.. Žádná epická story tak nekončí... Žádná trilogie tak nekončí. Vše má svůj konec... a jestli mi sem šoupneš Děti z Bullerbynu tak amen...
Nejde viď... protože nic od klasiků nejde přirovant k moderní trilogii 21. století. Jiná doba, jiná mluva, jinej styl. -
Ahááá ! NO a já reagoval na někoho, kdo měl výrok, že ke knihám by se měl dávát videoobsah.. Ano, každý má svlj názor atd. A podle mého názoru je stejně blbost přirovnávat ME ke klasikům.. jen aby jsi mi ukázal/doložil, že to není pravidlem a že veleznámá a důležitá díla nemají Epilog... DObrý to jsi nám řekl, nic novýho pod sluncem a hlavně stejně mimo mísu.
A asi mi to zároveň mělo ukázat, že můj názor není názor většiny a celého světa.. No Sherlocku.. hledej dál to, co nikde neni psáno.. Líbí se mi, jak si umíš převzít myšlenky jiných a chápát jejich význam než samotný autor. Prosím.. ukončeme debatu, když to nemá smysl.. ja nestojím o dohadování, aby jsi mi v závěru vysvětlil mé vlastní myšlenky..
Protože já to nikde neprezentuju jako světanázor apodobně, co tu jmenuješ. Nikde jsem nepsal jaká jsou pravidla aby to bylo dobré díla. A proto tebe je možná irelevantní jestli jde o fantasy nebo o cokoliv jiného, ale já furt tu nebudu srovnávat tu tvoji oblíbenou klasiku s sci-fi z 21. století. Ale vlastně tvoje snaha tu vyplívá z čeho ?Být zajímavý ? Dělat si pomyslné jméno velikého intelektuála tady na games. cz ? Tak proč já se snažím viď.. -
"A mimojiné, ja o žádný nalajnovaných pravidlech nemluvím a netrvám." "ME3 si zaslouží epilog a je mi jendo v jaké formě.. ale ta trilogie musí mít konec a né jen konec na hráčské fantazii." - Takže to vypadá, že na těch pravidlech trváš. *5* Jediný důvod, proč jsem začal kvákat o autorech s Nobelovkou je, abych ti ukázal, že tvůj názor nemá absolutně v ničem podporu, není to žádný kategorický imperativ, není v souladu s žádnými tebou domnělými pravidly sci-fi žánru a nedělá to z něj tudíž objektivní světonázor. Ty si myslíš, že díla by měli mít epilogy. Fajn, já si to nemyslím. Ty si myslíš, že by epilog měl mít Mass effect, já jsem zase rád, že ho nemá/neměl. Tvůj názor je ale stejně relativní, jako ten můj, tohle není fyzika.
-
A já čumím, že srovnáváš hru - scifi - s knížní formou světových klasiků.
Trošku tu už pak odbíháme, ale celkově nebudu porovnávát moderní scifi s autory před 20/40 a více lety.
A hlášky typu proč panebože v 21. století dělíme.. bla bla... co to jako je ? I v 45. století budu dělit hrušky a jablka....
A mimojiné, ja o žádný nalajnovaných pravidlech nemluvím a netrvám.
To jen ty potřebuješ asi nějak reagovat a oponovat.
ME3 si zaslouží epilog a je mi jendo v jaké formě.. ale ta trilogie musí mít konec a né jen konec na hráčské fantazii.
-
-
-
-
-
Jako souhlasim s tebou, ze lidi maji priserne nazory a svou zlost vyjadruji velice vulgarne a chaoticky, ale musim s tebou zaroven nesouhlasit, protoze puvodni konec byl co se tyce smyslu, logiky a dejovych der skutecne spatny. diky tomu vzniklo u hracu az prilis mnoho promenych a proto i ti s nejbujnejsi fantazii si nemohli ani predstavit ty nejlepsi mozne varianty (proto vznikla IT, protoze se jevila jako nejvice smysluplna varianta)
V EC variace kterou jsem videl docela shodovala s mou predstavivosti (konkretne u kontroly), ale pro lidi, kteri maji asi problemy s tou svou, nebo si to proste v dobrem nedokazali domyslet je EC asi to nejlepsi, co mohli BW udelat a musim rict, ze se jim to i povedlo, ikdyz jsem cekal neco jineho.
a navic videt znovu Liaru me velice potesilo
*14* -
-
Ja to len tak celkovo zhrnem, ME ako epicka saga sa dockala fajn konca. Mohol byt aj lepsi, ale asi by potrebovali na vyvoj viac casu. Mne sa konce pacia, davaju zmysel, su pekne spracovane, zanechaju dojem a deus ex machina je (uz konecne) funkcna. Paci sa mi ze v hre su ako v kazdej spravej sci-fi a velkom pribehu metafory, alegorie a ucel je ponaucenie. ME3 dokonalo zobrazil moralnu relativitu ako zatial ziadna hra. Epilog nie je len koniec hry, ale cely ME3, to je dolezite si uvedomit. Celkovo hra sa da hrat na 2 hladinach.. ta obycajna aknca pre bezeho hraca, casuala a konzumenta a druha hladina pre cloveka ktory sa do toho vie vzit kazdou bunkou tela a rad hlada v pribehu veci, ktore su schovane, ten si to uzije dvojnasobne. A moj nazor na na ME3 je taky ze sa mi vratila chut si znova zahrat vsetky ME, cize ja som spokojny. Teoria indoktrinacie uz nie je potrebna (aj tak bola nekompatibilna s udalostami ME). Apropo, povodny zaklad ME (temna energia) je super, ale mne sa tento spor medzi AI a zivymi bytostami velmi paci. Nie je originalny ale je pekne spracovany. A nastastie je v nom odkaz uz v ME1 (rozhovor so Sovereignom), takze aj narativna koherencia je fajn.
-
-
-
Hraci su usmrkane decka, kazdy chce super originalitu ale ked hra neskonci totalnym Happy endom idu plakat maminke pod suknu, jedine co tam chybalo bolo naozaj len Shepardovo meno na cestnej tabuli. Cely pribeh je v situacii kedy aj pyrhovo vitazstvo by bol zazrak.
!!!SPAMATAJTE SA USMRKANCI MASS EFFECT NENI VECERNICEK!!! -
-
ALE jo je, na trojzubci jdi pořád rovně a s rozběhem skoč do modrého proudu částic a sleduj ten cukrkandl!
-
-
Jo to když jsem viděl tak se mi chtělo blít. A vyzní to jako stvořil jsem kamarády pro EDI.
-
-
Já třeba neřvu, že chci happy end. A většina hráčů taky ne. Jen jsem čekal, že u hry jako je Mass Effect, která si zakládá na možnosti voleb, bude konců spoustu a dopadnu podle toho jak jsem celé tři hry hrál (což taky tvůrci před vydáním říkali - že je nemusí omezovat žádná další případná návaznost, takže tam udělají spoustu sakra rozdílných konců).
Zjdenodušeně řečeno jsem čekal, že podle toho, jak JÁ svůj příběh ovlivním, tak dopadne celá hra. A bude tam několik konců na škále od totálního zničení galaxie přes např. zotročení galaxie renegade Shepardem, poražení Reaperů za cenu obrovských ztrát (např. obětováním Země) atd. atd. až po onen happy end. No a ono nakonec ne... -
-
Poprosim vas, povedzte mi ktorá vojna kedy skončila happy endom?
-
-
všechny, pro stranu, která vyhrála..
-
-
Já si myslím, že lidi, kteří byli hodní a všechny sjednotili, tak si ten happy ending zaslouží.
-
-
Spousta těch fiktivních.
EDIT: Reakce na Elroyo pode mnou.
-
-
-