Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • residentevilfans
    A kde je neco o temne hmote a zniceni vesmiru jak tvrdil vladce?
    • To byl původní scénář ME3 ale kvůli vnitřnímu boji a výměně scénáristů bylo Bioware nuceno narychlo spíchnout jiný konec. A zde je asi jádro celého pudla...Nejednou tam totiž hrozně moc vecí nesedí. Célá mise s Tali v ME2 (kde se hodně mluví o Temné hmotě a jak slunce stárne rychleji...)
      • Cemu se v cz prekladu rika "temna hmota"?
        Nevim ze by o ni v anglictine nekdo mluvil (krom vysvetlivek k technologiim v kodexu)
        V dialozich to bylo samy eezo (element zero), mass effect field, apod.

(A kdyz jsme u toho, tak kdo je proboha "vladce"? : D Jak jsem rad, ze nejsem odkazanej na preklady...
        Jestli je to Sovereign, tak teda taky nevim, ze by mluvil o temne hmote)
        • Cahir
          Nemluvil o ní... Začínaj se tady šířit solidní fantazmagorie.
        • Dark Energy
    • mozna nam vysvetli Leviathan v pristim DLC, ktere bylo diky EC nechtene prozrazeno :D
      (ze by ve vysledku byl i 5ty konec, pouze spekulace :)
      • residentevilfans
        Porad mam zafixovany z jednicky setkani s hologramem vladce a ty jeho neuveritelne pribehy o temne hmote,zniceni vesmiru atd. vsechno jsem hltal a predstavoval jsem si co bude dal v me. Ale lidske predstavy jsou asi vic nez to co autori dali po me1 na monitory je to pro me slabota. *5*
        • Hairy_Ass
          Hologram Sovereigna nehovoří o žádné temné hmotě, ani o zničení vesmíru. http://www.youtube.com/watch?v=JvrIFIjTGt0
          • residentevilfans
            divne tak kde jsem to slysel urcite v me1 ale kde ?
            • V ME1 nic o temné hmotě nebylo. Snad ani nikde jinde v serii, objevilo se to až v uniklým scénaři ME3
            • Hairy_Ass
              Já si vzpomínám až na zmínku v ME2, ale ME1 jsem hrál před několika lety, takže je možný, že to bylo i tam... *3*
  • Ten člověk, co to hrál a postuje tu fotku, to hrál fakt hrozně špatně....šmarjapano to je mrtvých :D dyť se to dá normálně s klidem dohrát s poloviční bilancí :D
    • Gorkan
      dá se to dohrát s bilancí nula mrtvých na hárd jestli to nedohrál aspon na hardu tak je to lama
      • Vysvetlis mi ako sa da zachranit Thane? resp Mordin ak ti zije Wrex?????
        Inac mne zomrela kelly Chambers len koli tomu, ze som sa snou "1" x neporozpraval pred utokom na citadelu.... To pekne okato natahovali hernu dobu, aby si musel obiehat po kazdej misii vsetky poschodia cytadely aby nahodou nieco neuslo??? vracat save sa mi ale nechcelo... A co..... na to ze som ju skoro pretiahol v ME2 bola aj tak celkom odmerana.. Inac mna asi najviacc potesila situacia na Garisovej akademii, ked sa mi v tom silovom, poli prihovoril brat toho paka z DLC Overlord :-) ktovie co by s nim bolo keby bol v cerbere
        • Mordina tusim muze prezit, da se ukecat, ale ja to nikdy neudelal. Vyleceni genophage jsem chtel uz od jednicky, Mordin to sam takhle chtel a navic uz to byl Salarian na sklonku zivota, takze odesel s gracii. Tomuhle rikam smysluplna obet. Thane se samozrejme zachranit neda. Kelly zachranit muzes, ale presne, musis si s ni ve spravny cas popovidat. P.S. pro nekoho mozna SPOILER. Ja Overlord nehral, takze bratra toho paka pak zachranis spolu s Jakobem a ostatnimi vedci Cerberu. Btw jsem jediny, komu prislo uchylne, ze Cerberus je v celem ME3 vetsi hrozba nez Reapers?
          • thane se da zachranit - nesmis s nim mluvit tim padem misto neho bude kirrahe a kdyz ho nemas tak radni zemre
    • No a co?
  • myslite ze o taky rok dva ked to uz bude snad dost lacne a si to kupim, bude ten patch (koniec novy) priamo v hre implementovany ? (pri instalacii) ...alebo to aj tak budem musiet tie gigove patche stahovat bez ohladu na vek hry.
    • Presne jak bylo psano. Uz to dneska neni o tom, ze by jsi dostal DVD se vsim vsudy i po te dobe. Je asi lepsi si koupit digitalni verzi a vsechno, co jde si k tomu stahnes a finito.
    • conflig
      Já bych typoval že, u takové hry jako je ME udělají Bioware kompletní edici všech třech dílů v četně DLC. Alespoň v to doufám, protože bych si to rád koupil
    • Neni to patch, ale DLC a tie sa tahaju a instaluju zvlast. Ale mozno o rok dva budes mat rychly internet a par GB hore dole ta nerozhadze :)
    • Bioware už pěkných pár let nevydalo kompletní edici k žádné své hře, takže silně pochybuji. Možná za 5-10 let vyjde nějaká Anniversary verze nezávislá na Originu/Bioware Social Network se vším všudy, ale pochybuji o tom.
  • vysvetlena deus ex machina, porad deus ex machina

ale musim ocenit smysl bioware, ze pridelali nejhorsi konec pro nejvetsi kritiky toho jejich puvodniho kryplnedodelku *1*
    • smysl = pro humor *5*
  • Nevím, jestli se to předtím neřešilo, ale v EC mě nejvíce zarazila scéna, kdy Normandie přistane(!) Harbringerovi přímo u nosu a ten ji po celou dobu vesele ignoruje a nakonec nechá v klidu odletět, nehledě na to, že Normandie SR2 přeci schopnost přistát přímo na zemi ve dvojce neměla, pokud se nemýlím. Naopak scéna, kde vidíme Wrexe s Eve a malým krogaňátkem, mi vehnala slzy do očí :). Dojal mě i proslov EDI (synthesis) spolu s ostatními členy posádky, kteří oplakávají smrt svého velitele :(.
    • To bude tím že má Normandy nainstalovaný Reaper IFF
    • No tohle bylo hodne spatne. Uprostred bitvy je najednou pauza, Sheppard ma cas doprovodit kamarady do lode, pokecat s nimi, rozloucit se, Normandy odleti a bitva muze pokracovat. Proste je tam videt, ze sice chteli zalatat diru v minulem konci i za cenu logiky.

Par nove doplnenych veci tam pusobi hodne nasilne, zase to aspon ukazuje, ze poslouchali nazory hracu a snazi se jim vyhovet (nekdy je to v pohode, jindy stylem slona v porcelanu). Plus nejvetsi pru5er minuleho konce odstranili, a tak galakticka flotila nepochcipa hlady ve slunecni soustave ;-)
    • rancor1223
      Tak to samé se stanu i na úplném začátku kdy Sheparda Normandy vyzvedává. Vesele si levituje v otevřeném prostoru přímo proti reaperovi. Reaper ji, jakožto jednu z nejvyspělejších lodí v galaxii, ignoruje *15*. F**k logic!
      • No oni ji v té úvodní cutscéně ignorují v podstatě všichni :). Přitom Shepard a celá Normandie by měli být #1 na seznamu k okamžité likvidaci. Tyhle věci zkrátka bijou do očí.
      • Možná si Reapeři řekli, že pokud sestřelí Normandii se Shepardem hned v průběhu invaze na Zem, nebude to pak taková sranda *1*
  • Anal.S
    No já mám pořád krásné vzpomínky na jedničku, protože jsem byl totálně fascinován tím co dokázali v Bioware zfleku vytvořit a zároveň celkem pěkně i filozoficky navázat na KoToR.
    Dvojka mě naopak hrozně nebavila, neměl jsem rád snad žádnou z nových postav, nikdy jsem nepochopil Shepardovu ochotu pracovat s Cerberusem nesnášel jsem ten tmavej filtr, díky kterýmu se schovala většina detailů a smrdělo to moc celý EA fašismem.

No a trojku jsem si hned zamiloval. Omráčilo mě perfektní zpracování jak grafické, tak hlavně zvukové (moar bass!), konnečně odladěné herní mechanismy, spousta zbraní a tak nějak důmyslnější příběh.

1. Mass Effect 3
    2. Mass Effect
    3. Mass Effect 2
  • ME 1 ušla, ME 2 zlatá střední, ME 3 propadák
  • Jakože, chtěl jsem si koupit celou sérii, ale teď už určitě vůbec...
    pořád jsem v ME3 hledal smysl - už mne nebavilo ani číst titulky --- chybělo sakra hodně z ME 1 a ME 2. ME3 je už jen hloupá střílečka - pro pif-paf lidi snad fajn, ale tohle jsem nečekal. A konec? - *16*

Můj osobní názor na závěr je jednoduchý:
    ME1 dělal někdo inteligentní, ME 2 dělal někdo inteligentní s mírně hloupým a ME 3 už jen hloupý, který těžil z akčnosti a hloupého konce (ikdyž originální, ale stupid)

škoda
    • Naopak. Osobně se mi líbí všechny 3 díly a zvyšující se akčnost přesně koresponduje s dějem. Když útočí Reapeři, už prostě není čas jenom běhat a vykecávat, musí se jednat. I tak je ve hře docela dost povídání, byť po většinou automatického. U mě to vycházelo povídání vs boj asi 1:1 Poslechl jsem si snad každou řádku dialogu, která byla určena pro moji postavu (volby které jsem v průběhu série udělal)...
  • Je to jen hra
    • Nezbývá než souhlasit. Nechápu hate, který se ke koncům objevil, neříkám, že jsou skvělé, chápu, že se tam objevují chyby, ale to se prostě ve hrách stává.
      A už vůbec nechápu napadání autora článku, pane bože, vždyť je to jeho názor, člověk může nesouhlasit, ale v mezích slušnosti. Navíc nikdo vás nenutí si tyhle články číst, většina pak za to ani nic neplatí. Tak klid, je to jen názor, to se v pop-kultuře stává, že jednomu se líbí to, co druhému ne.
  • na youtubu jsem si četl jeden dost trefný komentář k IT ještě předtím než vyšel EC :

Buď je skrytý IT konec nejůžasnějším tahem od BW, nebo je nejúžasnější hráčskou teorií jaká kdy byla sepsaná. tak či tak to v obou případech vidím jako výhru pro hráče.

PS : nicméně některé náznaky pro IT mě fakt dostaly ... nejvíc asi že ve všech třech scénách kdy se na začátku hry objeví to malé dítě, tak je v záběru nějaká cedulka nebezpečí (tři scény).

Nicméně Gonzi DOKONALE vystihl autorův postoj.
    • To snad ne,IT je minimalne stejne derava ne-li vice,nez konec v podani BW.
    • Přiznám se, nebyl jsem velký podpůrce IT protože mě to připadalo jako chytání se setébla trávy ale raději bych tohle a nový konec :(

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit