Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Viktor_H
    Totální ti uchází pointa toho, o čem mluvím. Pokouším se to vysvětlit nad tebou v reakci na sk...
  • Veskoslav
    Španělština, Portugalština, Angličtina, Francouština, Němčina, Ruština, Mandarínština. Kolik z nich umíš? Jeden, dva? A ještě Polština. To jsou jazyky, které používá 100 a více miliónů lidí.
  • Viktor_H
    Ne, nelze. Tedy ne v tom slova smyslu, o kterém mluvím. Jsi svázán svým povoláním a tím, že ten svět je absolutně neinteraktivní. Že se vás tam sejde 200 lidí a vytváříte si vlastní roleplaying nemá nic společného s hrou samotnou (kromě toho, že vám to jakožto mmo umožňuje) - to je iniciativa vás jako lidí. A i přesto je velmi omezen; až dobijete Stormwind a on se začne transformovat, začnou se tam generovat vaše NPC, celý svět to začne reflektovat a alianční NPC začnou lanařit alianční hráče, aby získali Stormwind zpět, případně aby se někde založilo nové město, pak budeš mít pravdu. Do té doby jste jen parta lidí, která si hraje vlastní písničku v absolutně statickém a lineárním světě *3* ...
  • Leonidasss
    Doufám, že naši sousedi nezapomenou na své sousedy !
  • hmm a ovládáš 3 jazyky? Třeba každý pátý obyvatel země je číňan a nevím jak ty ale čínsky rozhodně neumím *3*
  • Bojím se, aby to nepřehnali. Např. jedno město a přitom každý mluví jiným jazykem.
  • Uvítal bych kdyby ve hře jsem měl možnost si postavu kompletně vytvořit. Když si sám navrhnu avatara a není mi vnucen vývojáři tak se s postavou snáze sžiju
  • v roce 2077 by snad ty jazykové bariéry téměř neměly existovat, už teď se za pomocí jen 2-3 jazyků domluvíme snad po celém světě...
  • Veskoslav
    Já za prachy, já za prachy:-D
  • Napad urcite zajimavy, jen mam obavu, aby pak mene jazykove nadani hraci nemuseli veskere finance dat do implantatu a nezbylo jim uz na nic jineho (zbrane, brneni...).
    Dalsi vec je, jak to osefuji pri multilanguage vydani. Napr. na Steamu si mohu zmenit jazyk vetsinou na 3-5 ruznych. Jak ta hra potom pozna, ktery jazyk ma brat za "primarni"? Nebo bude kazda postava fixne mluvit jednim jazykem?
  • Viktor_H
    "v malo hrach zacinas jako mistr boje s mecem...naopak jsi nemehlo, ktere trenuje na krysach." - V málo? Mně přijde, že ve většině. Že ze začátku bojuješ s low-level potvorami z tebe dělá nemehlo z meta-hlediska tebe jako hráče, ale rozhodně ne z hlediska virtuálního světa. Virtuální svět většinou nereflektuje, jestli zabíjíš bandity na 5., nebo 20 levelu - jsi prostě hrdina, který zabíjí bandity a jehož svět reflektuje podle vybraných skillů a to opět bez ohledu na úroveň. Např. když přijdeš do low-level města, v němž k úspěšnému přesvědčení potřebuješ 1 bod ve skillu přesvědčování, zatímco v high-level oblasti potřebuješ 5 bodů, reflektuje to někdo?? Ne, všichni na tebe reagují jako na diplomata - tam i tam. Pokud začnu hru jako bojovník, od začátku hraju za hrdinu ohánějícího se s mečem a svět mě tak reflektuje, jelikož svět je z hlediska jeho vlastní reality statický. Z pohledu mechanik je Lord X na 20. levelu, takže nedává smysl, proč si najímá tebe na 2. levelu, aby jsi ochránil jeho město od banditů, kteří jsou také na 2. levelu. Vždyť by je všechny posekal sám! Jenže svět tohle nereflektuje z hlediska mechanik, jeden člověk neposeká celou armádu najednou => vnitřní logika světa neplyne z mechanických pravidel hry... Vyjmenuj mi onu většinu her, kde okolní svět reflektuje vývoj tvých skillů z hlediska role-playe (ne tvého postavení, to je něco jiného).

Mícháš spolu dvě nesouvisející věci dohromady: schopnosti postavy a schopnosti hráče. Pokud tam bude skill na jazyky, tak je to sice okamžitě jiná káva, ale idea s implantátem mě prostě kazí role-play. Ale to není ten zádrhel, se kterým mám problém - není to RPG mechanika, která podporuje role-play, ale mechanika orientující se primárně na hráče. Pokud umím v reálu šermovat, ale hraju za mága, je mi ono šermování k ničemu, a tak to má podle mě být, bavíme-li se o role-playi. Jsem-li dobrý diplomat, ale ve hře jsem do něj neinvestoval jediný bod, pak mi je prostě k ničemu. A zase, tak to má být - hraješ za virtuální postavu, ne za sebe, neprofituješ z hlediska role-playe z toho, že umíš jadernou fyziku... Zvýhodňovat herní postavu v !RPG! hře kvůli tomu, že já jako Viktor umím mluvit německy, je totální zhovadilost a za tím si stojím. Když chci hrát za chlápka, co neumí cizí jazyky, tak si mám já jako hráč zacpávat uši/ignorovat to??
  • jakubtomsa
    Geniální a přitom jednoduché.
  • Předpokládám že menu bude v jazyku koupené verze hry tak by jsi už při tvorbě postavy v menu dotal jeden "implantát" kterým by jsi určil do jakého jazyka by se to překládalo a potom dokoupil během hraní další
  • tak tohle meli StarWars Galaxies pred CU.. ;) museli jste se ingame ucit cizi jazyky... bylo to zajimave.. skoda, ze pak diky CU SW tak pomr.. a tohle samozrejme zrusili taky... :(
  • Tak ono by sa to dalo spravit uplne jednoducho implantat by dodaval iba titulky v kvalite zavyslej od implantatu a od lokalizacie ceska/ ceske title, anglicka/ anglicke atd cize by stacilo davat len postavy s roznou recou + zakladne postavy nadabovat v danej lokalizacii.
  • janchor
    Pokud se to bude týkat omezenýho množství postav a implantát by jen titulkoval, není to žádná extra zátěž.
  • Amylee.Anderson
    To jsou kucí šikový ušatý! Hodně dobrý nápad :) Uplně si dokážu si předtavit, jak mě to bude ve hře štvát *1*
  • janchor
    Jo, to bylo zlatý. Bohužel pak ale každej druhej veterán učil na potkání všechny jazyky.
  • Magister_Peditum
    Nápad je to skvělý, jen se obávám těch nákladů na dabing - to by se klukům z Polska mohlo dost prodražit.
  • Spades
    To by chtělo ve wowku :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit