Přejít na výpis diskuzí
Mnohojazyčný Cyberpunk 2077 s překládacími implantáty?
1.3.2013 | Adam Homola
160 příspěvků
-
A kdy jsi propadl v Zeměpise?
-
v civilizovanem svete se domluvis anglicky, do jinych necivilizovanych casti sveta jako je cina, afrika, rusko a jizni amerika stejne nema cenu jezdit
-
zni to zajimave, ale bude to prinejmensim velmi pracne- kdyz si vezmu ze hru budou vydat ve vic jazycich uz normalne a jeste jestli budou chtit pouzit ten napad s ruznou kvalitou prekladu.. a hlavne ja sice anglictinu zvladnu tak nejak- ale nebyl bych zrovna happy kdyby mit to jeste stezovali min kvalitnim prekladem
-
souhlasim. dokonce bych rekl, ze by se tak dalo usetrit. kdyby tedy byly jenom titulky. takze by mohl byt dabing zas bohatsi.
-
odkdy polsko sousedi s cechama *7*
-
Prekladaci implantat, kterej se obcas sekne, by te ve hre mohl dostat do dost osemetnych situaci (i kdyz, tady si umim predstavit skvelej vedlejsi ukol, ala 'alkoholicky vokno' ve druhym Zaklianci :). Videl bych to spis na kapacitu jazyku, ktery muze obsahnout. Levnej umi jen dva, drahej zvladne i deset.
-
Pokud to bereš takto, tak to můžou udělat klasicky jeden jazyk pro všechny.....
-
Ve wowku neco takovyho je. Treba gnom umi mluvit gnomsky a obecnou reci a muze si mezi tim prepinat. Pokud promluvi gnomsky na cloveka (rasa human) tak mu clovek nerozumi. Akorat tam chybi moznost se ty cizi jazyky ucit - je pevne dany pro kazdou rasu, kterym jazykem/jazyky umi mluvit.
-
hah to by mohla byť prča..kúpim si implantát na slovenčinu *1*
-
Takže srovnáváš základní gramotnost se znalostí několika cizích jazyků na vysoké úrovni?
-
To není to samé. Tam to byl skill pro postavu, pročež přispíval k role-playi, zde půjde primárně o zaměření na HRÁČE. Tzn. já jako hráč jsem zvýhodňován, protože umím německy a je úplně jedno, jestli hraju za Lojzu, nebo za Frantu. To mě ta hra fakt chce penalizovat za to, že si doma nelouskám cizí jazyk?? V RPG hře?! Jak vysvětlím, že Lojza umí německy (hráč umí), přestože nechci, aby uměl, přičemž ale nemá implantát? To si mám zacpat uši? Jak vysvětlím, že Franta nerozumí německy (hráč nerozumí), přestože chci, aby uměl, ale musím kvůli tomu mít implantát? To si mám k Frantovi přimyslet, že trpí mozkovou dysfunkcí, a proto není schopen studia? A proč mám kvůli tomu plýtvat dovednostními body? Blbost. V týhle fázi je to celý nedomyšlenej dort od pejska a kočičky. A jestli je to takhle myšleno schválně, tak je to záměrně nefér, a proto je to totálně perverzní. Nebo CDProjekt plánuje tuhle hru i jako pomocný a motivační prostředek do škol??... Příspěvkům o genialitě se směju.
-
no, jen s angličtinou jsem se domluvil v německu, itálii i švédsku...
předpokládam že její vyuka jako druhého jazyka ve vetšině zemí světa najednou neustane
nemluvě o tom, jak se rozrůstá díky globalizaci planety, internetu atp.
domnívat se že se tento trend najednou zastaví a najedou budou všichni mluvit jen svým rodným jazykem je s prominutím na hlavu
takže si opravdu nemyslím, že člověk bude muset za dvě ganerace potřebovat všech těch 7 jazyků cos vypsal, aby se s těmito 100 a více milióny lidí domluvil -
Kdyz to trochu rozvedu, tak tam logicky musi byt jeden obecny jazyk. Dneska je to anglictina a par dalsich. Ale umim si predstavit, ze kdyz ve hre vyrazime do nejaky, rikejme tomu "cinska ctvrt", do ktery uplne nezapadame a spustime na ne 'obec-ctinou', tak se osloveni odvrati a zacnou se domlouvat svym rodnym jazykem, ze ktereho, paklize budeme mit patricny prekladatelsky implantat, ziskame lepsi prehled o situaci, pripadne zaslechneme informace, ktere by nam bez prekladu unikly. A to se mi pozdava :)
-
To pleteš jabka s hruškama... Toto nelze v MMO udělat. A navíc v BG taky nemůžeš všecko.
Jediné RPG ve kterém toto jde je ADnD... -
Já furt nechápu co ti na tom vadí... Stejnak umíš max anglicky, popřípadě trošku ještě druhý jazyk. Angličtina bude nejspíš základní jazyk a ten druhej neumíš natolik, aby ses ve hře chytal.
A reálné skilly jsou ve hře potřeba. Když neumíš číst, tvoje postava taky ne, když neumíš počítat tvoje postava taky ne atd... -
Já furt nechápu co ti na tom vadí... Stejnak umíš max anglicky, popřípadě trošku ještě druhý jazyk. Angličtina bude nejspíš základní jazyk a ten druhej neumíš natolik, aby ses ve hře chytal.
A reálné skilly jsou ve hře potřeba. Když neumíš číst, tvoje postava taky ne, když neumíš počítat tvoje postava taky ne atd... -
Francouz miluje svojí řeč a většina se s tebou odmítne bavit jinak:-P Vím, jak to myslíš, ale pořád je to nesmysl 2-3 jazyky. Evropa máš minimálně 2-3 jazyky a i s těmi se nedomluvíš všude, Jižní Amerika jsou 2-3 jazyky opět, Asie raději ani nemluvit. No jelikož se k Polské národnosti mimo území Polska hlásí skoro 40 milůiónů:) Tak ti docela to číslo 100 miliónů dá. Stejně jako Irové:) Na Ostrově jich je cca 1-2 miliony a přitom se k nim hrdně hlásí dalších 70 miliónů.
-
Taky mě to napadlo, jestli tam bude nějakej Čech. Přecijen, je známý, že nás maj Pšonci rádi :D
-
To ale neznamená, že Španěl neumí Francouzsky, Francouz Anglicky a Němec Španělsky. On mluví o globálním používáním jednoho jazyka, Už takhle tam místo takové Hindštiny dát Němčinu je hžíííích. Ve většině Evropy se anglicky domluvíš bez problému, Portugalsky těžko, přemýšlej takhle. A chtěl bych vidět těch 100 milionů Polsky mluvících lidí, asi se začali víc množit.
-
Řekl bych že hlavní postavy a dějová linka by byla vytvořena v tom zvoleném jazyce který si sám při instalaci vybereš že ovládáš. Ostatní postavy by zřejmě byli fixně namluveny a možná i některé hlavní postavy by mohly být fixně namluveny aby byla motivace ty implantáty koupit. A prachy budou to se neboj. Třeba právě komunikace s cizinci tě může dovést k nějaké zlaté žíle *3*