Přejít na výpis diskuzí
MS a Sony nespěchají, s novými konzolemi si dají načas
30.1.2012 | Petr Poláček
270 příspěvků
-
Pletes se, pokud by to lidi nechteli, tak by to neuspelo. To je naprosto zrejme, protoze lidi maji svobodny vyber mezi konzoli a pc, nic je nenuti konzole proti jejich vuli pouzivat. A taky rada konzoli byla neuspesna, protoze je lide nechteli.
-
"vyznamna skupina hracu nechce technologicky vyvoj her. " -pocem kam jdeš? Tohle si hodim do podpisu někam na fóra, to je prostě quote of the year (sice teprve začal, ale už dobře deš)
-
to není o tom co "lidi" (člověk je od přírody blbej tvor) chtěj nebo nechtěj, firmy to do nich pumpujou, protože je to pro ně finanční výhodnější. Nížší míra pirátství, unifikovanej hw, vše pod kontrolou na oficiálním serveru.. Mám pokračovat, nebo pobíráš? Hej vy jste jak ve školce občas se svejma úvahama, vážně.
-
Takze cela diskuse je o tom, jak sebrat konzolistum moznost volby a prinutit je pouzivat pc?
Pokud jde o tento trzni pohled, pak trh da hracum to co chteji, kdyz preferuji konzole, budou mit konzole. Je to volba hracu a je chybna uz argumentace, ze konzole brzdi technologicky vyvoj her, konzole nemaji vuli. Ve skutecnosti ekonomicky vyznamna skupána hracu nechce rychly technologicky vyvoj her.
A i kdybys je nejakym totalitnim zpusobem zbavil konzolisty moznosti hrat na konzolich, tak by to praktikovali na pc a meli by stejne stare sunky. -
post-komunistická kántry, co chceš? Ale hele, lidi si volej koho chtěj, takže je to na nich de facto. Každopádně to už zabředáváme někam dost mimo rámec a nerad bych dopadl jak Trol.Ubreceny abych tu probíral střední školu, politiku, ceny citronu na vánočních trzích.
-
Tak uvidíme:) U nás je spíše sociální kapitalismus 19. století:(
-
Jasně a pracuješ v Nošovicích, ne? *1*
-
Skyrim o 8 Liber dražší, Mas Effect 3, sběratelksá edice o 10 Liber dražší, Battlefield 3 o 7 Liber dražší, Rage stojí stejně jak na pc, tak na Xbox (tam poněkud padá něco o tom "desátku"), Duke je levnější o 1 Libru na pc, kde jsi hledal ty ceny? *1*
-
Chapu, tobe jde o viru. Kdyz se s nekym bavis v hospode, tak to co vite si dokazujete jak? Vetsi vyznam tahle diskuse nema, takze nejsem ochoten do ni investovat cas straveny nejakym dohledavanim cehokoli. Ale budu davat pozor, jak se drzis sveho kazani a dokladas sva tvrzeni. Doufam ze nejsi pokrytec a poctive to dodrzujes.
-
súhlas, dôležité je tiež vnímať ceny pri uvedení, prípadne mesiac-dva po vydaní kedy sú ceny hier PC vs konzole ešte stále prakticky rovnaké. Pokial zohľadníme, že nejakých 20% z ceny hry ide Sony a MS zistíme, že ceny samotných hier na PC sú pri vydani práve o tých cca 20% vyššie ako na konzolách.
-
v našich podmínkách (českej trh) je zase dotovanej software na PC, takže to vyjde tak nějak nastejno.. Konzolista tím jakoby "dorovnává" náklady na pořízení PC, nebo nevim, přijde mi to trochu zvrácený.. Každopádně pokud jsou konzolisté ochotní dát 1300,- za hru, je to jejich volba. Mně přijde, že právě pricing policy je v současnosti největší problém - hry jsou šíleně drahý.
Jinak samozřejmě, že by se přesunuli na jinou platformu, kdyby konzole zanikly.. -
Tohle E3 predstavej novej XBOX a ten vyjde koncem roku 2013. Nove devkity jsou za rohem, cast lidi u nas ve firme uz vi, co v tom je za HW. Takze asi tak.
-
nevidím důvod, pokud budou jednou z mála prosperujících ekonomik světa>budou si moct dovolit zvednout ceny výrobků (+víc pracovních míst ve více odvětvích=menší konkurence na trhu práce)>hoděj podíly svejm zaměstnancům>job done. Komunismus s nelidskou tváří se najednou změní v něco jako tu máme my (kapitalismus v pozvolném vývinu) a jsou doma.
-
Na to jsem se ale neptal.
-
Ja spis hraju ufo, system shock, jagged aliance, fallout tactics nebo syndicate. To jsou dodnes vyborne hry. Ale hraju i na konzolich, na kterych jsou taky vyborne hry. Pc nebo konzole, to je jen nastroj, mne jde hlavne o zabavu.
-
"Kdyby nebyly konzole a jejich hraci, tak by na tom byla pc platforma jeste hur."
a práve tu máš dieru v argumentácii : "keby nebolo konzol a JEJICH HRÁČOV" ... ty jednoducho operuješ s logikou, že by pri teoretickom zániku alebo neprítomnosti konzol hráči ktorí dnes hrajú na konzolách neexistovali, resp. by nehrali hry. Lenže to je nezmysel, konzole priamo konkurujú PC platforme veľmi agresívnym a účinným modelom dotovaného hardwaru čomu samozrejme nemôže PC platforma v plnej miere konkurovať. Inými slovami pri neprítomnosti konzol by sa daní hráči presunuly na PC platformu pretože by nebola alternatíva... -
Ted jsem se zkusmo podival na game.co.uk treba Rage, nebo Duke Forever (co me zrovna napadly) a ceny jsou pc konzole podobne.
-
Zase na druhou stranu, až budou chtít dělníci stejá práva jako v Evropě, Čína zkrachuje.
-
Nemám ponětí jak velké. Ale na anglických šopech je cena skoro vyrovnaná. U her na PC a PS3 je rozdíl třeba 1 Libra. Nemůžeš hodnotit podle našeho deformovaného trhu.
-
Promiň, ale jsem celkem často v zahraničí, ať už pracovně či za "zábavou" a cenově je to úplně stejně. Sice poměr plat: hra je asi 50:1 a u nás to je tak 15:1, ale to jsem odbočil. Ceny jsou srovnatelné jako u nás, tudíž pc je levnější stále i v zahraničí (a ne nepočítám nějaký "východ;))