Přejít na výpis diskuzí
Názorná ukázka nových možností CryENGINE 3
14.4.2012 | Petr Poláček
170 příspěvků
-
Co noveho? Ved uz skoro 5 rokov si zahras pomaly vsetky hry, na rovnako starom pocitaci a to na plne detaily (cest vynimkam typu Metro 2033, Crysis 2 DX 11). Polka veci bezi na nenarocnom UE3 s obdobne neoriginalnym vizualom. S novymi konzolami za rohom sa vyvojari konecne pripravuju na adekvatne implementovane DX 11 a nazyvaju to PC exkluzivitou (viz. Epic, ktory by si radsej ruku odkusol, kebyze sa da inak).
-
Je hezky videt jak postave rostou vousy (bude taky funkce holeni?) ale je skoda kdyz se to aplikuje na nejakou idiotskou koridorovou strilecku.
-
Kup si konzoli a vše rozjedeš na full i za pět let... Zázraky se dějí! *5*
-
hmm pořád něco novýho a jen proto aby nutily člověka kupovat novej HW já mám kompl dost novej a crysis 2 se mi sekalo i na střední. Jistě pořád je tu možnost že je nějaká chyba v komlu ale dvakrát jsem ho přinstaloval a už o tom začínam pochybovat. Prostě pořád lepší grafika pořád náročnější hry jen at lidi utrácej za HW
-
Máš pravdu, je tady obrovský nepoměr mezi pokroky v grafice a... no vlastně vším ostatním, tohle říká i hodně herních vývojářů. Grafika je už určitým způsobem "vyřešená" (jasně, nějaký 100% fotorealismus je ještě hodně daleko a možná ani není rozumně dosažitelný) a v dnešní době mi už ty pokroky popravdě ani nepřijdou zas tak moc zajímavé, takových 5 let zpátky to ještě bylo o něčem jiném. AI je stále v plenkách a bohužel je možné, že to ještě bude desítky let trvat pokud se bavíme i o jiných interakcích, než o střílení a navigaci. Nejhorší je to asi s tou fantasii, resp. s tím, o čem ty hry skutečně jsou, tam jsme se (my jako "lidstvo") moc za posledních 20 let bohužel nepředvedli...
-
Pekne ale naco nam to bude dobre ked pre konzoly to bude vyuzite na 40% aj na PC ...
-
Not even close...
-
Google Earth?
-
Já si u těch desítek také říkal, že opakovaný vtip není vtipem... *3*
-
AI je dnes radšej nahradzovaná masívnym scriptovaním, je to ľahšie z hľadiska požadovaného efektu ... žial mladšia generácia to vníma ako špičkovú AI :) V oblasti viac-menej autonómnej AI pokrok síce nastal ale nijak zásadný a to je ešte väčšia škoda, pretože každý rozumný hráč musí dať prednosť kvalitnej AI pred "divadlom" alebo realistickou grafikou (a to hovorím ako niekdo komu na grafike záleží naozaj hodne).
Stupídnejšie hry sa rozmáhajú s konzumným štýlom života a rozširovaním masového, casual hrania... konzole sú až druhotný problém. -
Docela často dokážeš být i originální, ale teď už opravdu dost začínáš spadat do hloupého bezduchého opakování se. *3*
-
Konzole jsou zlo!
-
Nejde ti o grafiku, ale chceš se pobavit nad herními mechanismy a příběhem? Pak zvol Skyrim, já se nad jeho nadčasovostí bavím denodenně! *5*
-
nadhera.... otazka zni proc s takovymhle fotorealsimem nejsou vyuzity moznosti AI a fantasie ? proc vznikaji stale stupidnejsi a stupidnejsi hry, z konzoli ? kdyby tohle meli v ruce autori her 90 let, tak uz tu mame matrix. konzole podelany.
-
doporucuju tetris
-
Čim víc her bude vypadat takhle, tím méně si jich zahraju *13* . Už teď mám pokaždé radost když se v recenzi píše, že hra je sice super, ale má nic moc grafiku. Stejně mi ve hrách o grafiku nejde, chci se hlavně pobavit a to se při současném přístupu, kdy forma vítězí velice často nad obsahem stává problémem. Video vypadá skvěle, ale chtěl bych aby hlavně vznikaly dobré hry a ne jen technologická dema.
-
Tak cryengine uměl rozlehlé exteriéry od první verze - od prvního FarCry, tak proč by to teď mělo být jinak?
-
měj e to jasný:-) jenže kdyby to bylo alespoň se vším všady.... vyhřezlý vnitřnosti, utrhlý končetiny, ohořlá těla, krev.... však víte - soldier of fortune - a né jen sice "eye candy" ale jinak "gumová" FPS jako většina soudobých her včetně Crysis. Prostě jen pobíháte, kryjete se a střílíte/mlátíte panáky napněný senem či co. To už mě nebaví. Je to furt to samé. To radši ten turismus než toto.
-
Ty si dokážeš představit turismus, ale garantuju ti, že většina lidí si radši představí pobíhat se samopalem v ruce po globální katstrofou zničený zemi nebo ve válce. Takovej virtuální svět by podle mě vydržel tak dva dny a potom už by nikdy nevypadal jako ten, ve kterým žijeme *1*
-
jn Clear Sky byl docela dost zabugovanej. Po desátým patche už je v pohodě *1* . Na Stalkera 2 vyšlo video s ukázkou animací právě a musím říct že to není špatné. Bump mapa to je ale je tak dobře udělana že ti to vůbec nepřijde.