Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Takze kdyz udelas let's play video a reklamu do nej nedas tak ho Nintendo necha byt?
  • Pilgrim66
    Tim, že prodává materiál z tý hry, akorát se svým komentářem.
  • Kdyz nekdo nataci videa jak postavit stenu natrit dvere nebo polozit podlahu pomoci konkretniho podlahoveho systemu tak taky okrada vyrobce podlahy pac ten ji neprodava proto aby na ni nekdo vydelaval??? Trocho zvracena logika?
  • Pilgrim66
    No, rozhodně se alespoň umím vyjádřit líp než orangután.
  • a cim okrada hrac ze natoci jak hraje svou koupenou hru jejiho vyrobce? Tim ze mu dela reklamu? Kolik NIntendo zaplatilo za reklamu LPlayerum?
  • Pilgrim66
    Protože když někomu přijde nemorální vydělávat peníze ta cizí materiál, tak jsme závistiví. Já mam zase pocit, že v ČR nemá spousta lidí respekt k cizí práci a pořád žije s krédem "Kdo neokrádá stát, okrádá rodinu."
  • Nezavid a nahrajteky na YT suje LP video... asi spravne tusisi ze bys na tom nic netrhnul pac to neumis tak dobre jako ti co jim zavidis vic jak 10 shlednuti by si za rok neziskal co?
  • NIntendo by LP melo jeste platit za to ze jim delaji reklamu zadarmo!!! Nechapu lidi co se dementniho Nintenda zastavaji! Vlastne chapu jsme v CR a tak je to jen o ZAVISTI tech par centu za tisice shlednutych videi!
  • Smetana.pavel
    To je prostě šílený, za chvíli když si sednu u piva a řeknu: "Hele hrál jsem hru XY." tak přiletí dveřma právník firmy YZ ať koukám navalit autorský poplatky za použití názvu *1* *1* *1*
  • Tak se mi zda, ze ten kdo nerozumi a jen prazdne pinda jsi ty :-).
  • Pilgrim66
    Oni nemají problém s tim, že někdo nahrává videa. Oni mají problém s tim, že ti lidé za to dostávají prachy z reklam.
  • Hacknuti konzole a zverejneni sifrovacich klicu je prasarna. Tam se Sony branila opravnene. Kdyby ti nekdo hacknul byt a zverejnil pristupove kody k nemu, take by ses branil.
  • to byl jen priklad jde o princip on se nezivi tou hrou zivi se natacenim videa jak hraje hru, nejake kecy o licencich apodobne si strc svemu pravnikovy do zadele *3* *16*
  • Jestli tomu dobre rozumim, tak Nintendo jde presne opacnou cestou nez Sony, ktera chce sdileni screenshotu a videi z her na PS4 co nejvic usnadnit - pridala kvuli tomu na gamepad specialni tlacitko a do konzole specialni chip, aby bylo mozno videa nahravat bez zateze CPU.

Je mi sympatictejsi pristup Sony a take si myslim, ze je pragmatictejsi, vzdyt je to ohromna reklama, kdyz svet bude zavalen videi od milionu hracu na PS4. Dnes je zavalen videii a screenshoty hlavne z PC. Poridit zaznam z konzole je obtizny.
  • Pokud někdo má hodně odběrů a shlédnutí, pravděpodobně dělá let´s playe kvalitně, a tudíž na nich nějakou tu kačku za strávený čas výrobou rád dostane a tím získá motivaci dělat věci dobře. Pokud samozřejmě NIntendo tyhle lidi odřízne, zůstanou ti, kteří to dělají hůř a třeba jimi dělaný let´s play odradí potencionální kupce. Nintendo každopádně tímto samozřejmě akorát ztratí. Wii U je propadák, tak asi shání dodatečné příjmy.
  • Ještě bych dodal, že marketing hraje roli pro jednotlivce do té doby, dokud se jednotlivec nerozhodne, čemu uvěří. A to nemusí být pouze do doby, než hra vyjde, byť je jasné, že by si to vydavatelé/studia přáli, protože v té době je hra nejdražší a také se jí nejvíce prodá, ale třeba taky rok po té. Marketing se snaží ovlivnit náš názor na tu hru a proto je tak důležitý. Kdyby nebyl důležitý, tak by do něj vydavatelé neinvestovali tolik peněz.
  • bye bye nintendo...
  • Pěkný článek. U mě má tohle, z mého pohledu nesmyslné braní u držky let´s playerů, snaha poškodit někoho, kdo překonal ochranu konzole (kauza Playstation 3 vs George Hotz) apod., spíš přesně efekt zavrhnout tu značku. Let´s playe v podstatě nesleduji, ale vědomí, že se takhle NIntendo chová mě tedy spíš od Nintenda odradí. PS 3 jsem si nakonec nekoupil právě kvůli té kauze s Hotzem, a nakonec jsem si konzoli a hru jen půjčoval - Sony nedostal ode mne ani kačku. Nintendo má u mě utrum taky, i když je fakt, že u něj mě ty jejich dětské naivní hry nezaujali. V běžném životě jsem si vypěstoval averzi na "umělce" z OSA, stejně jako na různé komedianty, co si vynucují platit koncesionářské poplaty, autorské poplatky a obhajují nějaké dotace filmařům či divadlům. Poslední dobou zjišťuji, že na mě indie scéna působí dobře právě z toho důvodu, že je skutečně nezávislá (výjimkou byl třeba LIMBO, které dostalo dotaci od Dánské vlády). Je dobré vědět, jak se Nintendo chová.
  • Autorská práva na programové vybavení (v tomto případě hry) se trochu zvrtla. Bude zajímavé, až výrobci kladiva či jiného výrobku budou požadovat poplatky za přibíjení hřebíků na střeše, protože na tom někdo vydělal. Někdo může namítnou, že v případě her či jiných programů jde o nehmotnou věc, ale bohužel jde jen o produkt jako každý jiný. Jediná věc, jak se bránit je nekupovat výrobky této firmy nebo legislativní proces, který, ale bohužel v době globalizace ztrácí smysl.
  • Zajímavá diskuse. Kéž by se dobrá hra prodávala sama. Myslím, že o tom by snil kdejaký vývojář. Když mluvíte o dobré hře, je třeba si ujasnit, co je to "dobrá" hra. Otázka pak je, proč každý rok/dva vycházejí COD, nfs, fifa... ? Možná by ideální byla rovnice: "dobrá" hra + "dobrý" marketing = vysoké prodeje. Myslíte si, že kdyby se COD přejmenovalo na DOC, že by se prodávalo stejně? Možná ano, ale stálo by to hodně peněz. Zavedená značka má už reklamu a to je podle mě jeden z faktorů, proč se každý rok/dva vydávají. Možná nejsme ovce - nebo alespoň si to myslíme, osobně si ale myslím, že jsem víc ovlivnitelní, než si dokážeme sami připustit. Zkrátka "dobrá"/líbivá hra se mi jeví jako jeden z článků prodejnosti, která bez marketingu a reklamy neprorazí - to by musela být opravdu bomba - ale takových (které se prodávají sami) je velmi málo - řekl bych. Neříkám, že je nemožné udělat hru, která se bude prodávat sama, bez potřeby marketingu, ale asi to bude velmi obtížné. Vždyť i pro hráče je nelehké orientovat se v tom množství her, které každoročně vychází a tak potřebuje poradit, co bude stát za to (a tudíž, kam své peníze zainvestuje) a co ne - a tady hrají roli recenze, marketing... a to je to, čím se necháváme ovlivňovat a podle čeho se pak rozhodujeme - neznámý název nám nic neřekne. Je také spoustu her, které mají skvělé recenze a přesto to jsou prodejní propadáky... Často taky koupíte hru, která je "dobrá", ale vám po odehrání jedné hodiny nesedne a řeknete, to je "špatná" hra. Nicméně do prodeje se počítá... A takhle by se dalo pokračovat....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší