Přejít na výpis diskuzí
Nintendo si nárokuje příjem z uživatelských videí na YouTube, Let’s Play scéna se bouří
18.5.2013 | Miloš Bohoněk
271 příspěvků
-
Videa jako ma TB se nedaj hodnotit jako let's play, bejt youtube celebritou bud se vykaslu na hry od Nintenda nebo zazaluju Nintendo zato, ze si narokuje penize z meho vlastniho dila.
Let's play bez komentare dlouhy 1h neni mozne srovnavat s okomentovanym videem od TB ktere je de facto jeho dilem. -
-
Ty máš dobrý iluze :D. Nemyslíš si snad, že "moje vlastní dílo" spočívá v něčem, co je často víc jak z 50% dílo někoho jinýho. Video = 50% obsah, kterej vytvořil někdo jinej. Pokud se do toho ještě nahrává audiostopa ze hry (alespoň na pozadí) myslim, že člověk musí bejt hodně málo chytrej na to, aby si skutečně myslel že je to jeho dílo. Let´s playe stejně jako TB mam relativně rád ale notak... prober se :D :D :D
-
-
Nikdy mě nebavilo sledovat někoho, jak sedí u mého PC a hraje (a nejde mu to tak jak mně lol), proto nikdy nepochopím popularitu letsplayů... Možná lidi jsou dnes tak líní si něco zahrát, že raději sedí na youtube a čumí, jak to někdo hraje za ně. Druhá věc jsou příjmy, určitě by to chtělo mít na youtube nějaký blok, protože přivydělávat si tím, že ukazuji cizí dílo, je fakt nesmysl.
-
Ty jsi v matematice chyběl, co?
Nemít 10 000 = mít 0
Mít 10 000 = mít 10 000
Rozdíl mezi nulou a 10 000 je? -
LetsPlaye nesleduji (přijde mi to většinou trapné a nudné), takže mně je to jedno. Ať si dělají, co chtěj.
-
No jo, v tomhle má výhodu Zero Punctuation , ale kdo by se s tím měl pořád animovat :)
Jinak pokud Nintendo nechce marketing zadarmo, jejich blbost. Až (jestli) jim klesnou prodeje, budou to určitě buď tajit nebo svádět na bůhvíco. -
-
ja myslim, ze obrovsky uspech WiiU je naprosto bez problemu udrzi. je na to tolik dobrych her, ze se penizky jen hrnou.
-
-
To jo, slyšel jsem, že třeba takové EA už má v produkci spoustu her pro WiiU. Ještěže tu konzoli vydali v době, kdy se trh nezačíná soustředit na nějakou novou generaci, nebo tak něco.
-
-
asi jsi minul tento clanek: http://games.tiscali.cz/tema/ea-nema-ve-vyvoji-zadne-hry-pro-wii-u-62865
pripadne taky:
http://www.ign.com/articles/2013/05/17/ea-senior-engineer-the-wii-u-is-crap -
-
Neminul, jen jsem dál rozvíjel sarkasmus.
-
-
sry, dneska jsem trochu prepracovany *1*.
-
-
-
-
-
-
1. ukazka naproste zhovadilsoti googlu
2. ukazka naproste zhovadilsoti youtubu, viz bod 1.
3. ukazka naproste zhovadilosti nintenda
====
Naprava velice jednoducha, nekupovat nic co ma nalepku nintedno, prestat pouzivat youtube, a bez googlu se da taky obejit. -
-
Nechceš třeba přestat používat taky internet? Ne? Tak třeba bychom mohli pouzivat záchod, protože na něm probodli knížete Jaromíra a třeba mobil, protože ho někdy použil Osama bin Ladin.
-
-
to cos napsal nemá nic společného s původním komentářem
-
-
youtube je super koukni http://www.youtube.com/watch?v=v_y7n20ryX0 a
http://www.youtube.com/watch?v=rUlefDfYw3k
-
-
Já to vidím tak, že pro Nintendo je to zdroj levné reklamy pro jejich produkty. Pokud Nintendo o takovou reklamu nestojí tak se s tím nedá nic dělat. Zřejmě o ni přijde. No a pokud jde o autorská práva tak ty v dnešním světě definuje hlavně kupní síla toho kdo je vymáhá. Není tomu tak vždy ale čím dál tím častěji tomu tak je.
-
Nechápu je. Let´s play a walkthrough jsou v podstatě reklamy na jejich hry, tak proč to takhle komplikovat?
-
ja jako pravnik rikam že uploadovani letsplaye neni porusenim autorskych prav
-
-
Ano tvůj písemný projev tomu jistě odpovídá:) Já nevím,že Vy trolové jste nejčastěji "právníci":)
-
-
Jo, docela chápu, že někteří lidi se ztotožňují se svými oblíbenými Let's Playery a toto berou jako útok na ně (= na sebe).
Ale autorské zákony jsou autorské zákony. Jo, je těžké si to přiznat, ale je to tak.
Nintendo se stalo partnerem YouTube a u videí s novými hrami od Nintenda budou reklamy na Nintendo hry. A zisk z nich půjde Nintendu. Co je na tom špatně? Váš oblíbenej teplo-hlasej Let's Player bude mít míň peněz? Doporučuju sledovat Let's Playery, kteří to nedělají pro peníze a toto se jich nedotkne... bývají totiý neskonale lepší než ti, co to pro prachy dělají.
Asi tak. Slepý diskuzní sensualismus si strčte někam. -
-
Link na ty lepsi co to nedelaji pro prachy? Dekuju
-
-
Např.
http://www.youtube.com/user/ProtonJonSA
A lidi kolem něj.
Nějaký další si jistě najdeš sám, nejsi přece neumětel.
PS: Vtipná pasivní agrese ve slově "Dekuju".
PS2 obecně: Vtipných -8. Někteří asi pořád nepochopili co je realita. Počkyte pár let, pak možná dojde k velké změně v autorském právu. A nebo taky ne. Uvidíme. Asi by to bylo potřeba, protože to co máme nestačí na dnešní internetový svět. -
-
2Chod: Na te pasivni agresi ve slove "dekuju" jsem si dal hodne zalezet. Jsem opravdu rad ze si ji nekdo vsiml. Dekuju :D
PS: Jak jsi poznal ze to nedela pro penize? Dik maj videa u vetsiny videi pres 100k shlednuti a jsou tam i takovy co maj pres milion? Na tom uz se prece neco vydelat da.
2MrSanta: Tak ten to pro penize fakt nedela -
-
ProtonJon je legenda mezi Let's Playery. Podívej se na některý jeho LP, jak si dává záležet aby byl informativní a zajímavej. Třeba Let's Play Superman 64, z toho se dozvíš informací, že jsi to ještě nezařil. Taky se podívej na frekvenci s jakou postuje.
Miliony shlédnutí nasbírala jeho videa za dlouhý roky. Zvláště ta legendární z ROMhacků Super Mario World. Hlavně toto video je slavnější než si dovedeš představit.
https://www.youtube.com/watch?v=Ua6pbz3ROvQ
Rozdíl mezi lidmi jako ProtonJon a nějakýma hejhulákama, co denně vypouští 3 videa, který jsou jenom oni dělající retardovaný zvuky nad nějakou indie hrou, je asi jako mezi Frantou Omáčkou bruslícím na zamrzlým rybníku a hokejistou ve švédským nároďáku.
A takoví si zaslouží uznání za svý LP. A jich se nějaká malá změna od Nintenda vůbec nedotkne.Jeste neco? *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* -
-
To jsem bohuzel z toho jejich tiskoveho prohlaseni uz nevycetl ale podivne je ze co jsem slysel tak jeste nez se vydali touto cestou a videa blokovali tak blokovali i LP ze starych her ktere se uz dneska nedaj ani sehnat ale vim prd kde je pravda.
-
Protip: Podle toho, co jsem četl, se to týká LP jen ze současných her Nintenda.
-
Uz ne, dekuju. Myslim ze jsi mi do to docela vycerpavajicim zpusobem vysvetlil. A to myslim bez pasivni agrese a ironie.
Ale stejne si rikam ze je skoda ze Nintendo dela co dela protoze ja bych rekl ze lidi co delaj let's playe indie her a legracni zvuky se to dotkne mene nez lidi co delaji let's playe starych her od Nintenda. Teda alespon pokud u tehle politiky zatim zustane jen Nintendo.
-
-
-
autorsky zakon treba cely zmenit ak nie zrusit a navrhnut nieco ine
-
-
MajorSlackVideos
http://www.youtube.com/user/MajorSlackVideos
Není to vyloženě Let's Player, většina jsou poctivé walkthrough, ale taky tam má několik sérií, kde jede naslepo.
Nikoho jiného už vlastně nesleduju. Pouze když se zajímám o nějakou hru, tak si najdu pár videjí, abych se podíval, jak to vlastně vypadá v pohybu. Dřív jsem toho sledoval víc, celkem dobrá zábava na noční šichty, ale teď už mám docela problémy u toho vydržet dýl. Vadí mi, že spousta vlastně neví, co má ve hře pořádně dělat a přesto své "dílo" nazývá Walkthrough. Čest vyjímkám.
-
-