Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mám docela strach o Angry video game nerda.
    Natáčí vides ze starých konzolích(i počítaču) a jeho primární konzole je nintendo.
    Myslíte že se ho to týka? *9* *6*
    • Ne.
      • díky bohu.
        • Osobně si stejně myslím, že už toho nadávání a retardovaných vtipů má za ty léta dost. Z toho, co dělá na Cinemassacre jasně vidíš, že má mnohem radši filmy - jejich tvorbu.

Osobně bych nebyl vůbec překvapenej, kdyby po vydání AVGN: The Movie pověsil celýho AVGN na hřebík.
  • Gonzi
    Jen k přirovnání k share tlačítku od PS4: je klidně možné, že takto nahraná videa budou mít případné zisky z reklam automaticky nasměřované na Sony (přecejen, drtivá většina uživatelů bude sharovat aby něco ukázala známým a nějaký zisk z reklam rozhodně řešit nebude).
    • To mas pravdu. Osobne by mi to nevadilo. Ja rad delam obrazky a videa z her, ale nedelam je proto, abych na nich vydelal i kdyz jsem si kvuli tomu koupil fraps. Lidi co se tim zivi ale asi budou mit problem.
      • calwin
        podľa mňa nebudú... okamžite sa rozprchnú do herných webov ktoré im takúto prácu budú schopní zaplatiť... spravia im vlastnú "rubriku" a určite budú mať naďalej sledovanosť... a bude reklama (právne ošetrená) v rámci herného webu ...
        • Sledovanost herniho webu a youtube je imho radove rozdilna. Navic ten web si z toho zrejme take vezme svuj podil, poskytovat videa je technologicky pomerne narocne a tedy to neco stoji.
          • calwin
            nemáš pravdu... sledovanosť na youtube a na webe je síce rozdielna... ale ide tam v prvom rade o reklamu ak prilákajú na základe videa na svoj web 5% z ľudí čo video videli tak sa im to vyplatí... ono sa to môže zdať ako blbá investícia ale dlhodobo prospešná... ja hovorím o tom že web si zaplatí človeka ktorý videá už tvoril pred tým... podporia ho a dajú si podmienku že im zavesí reklamu priamo do videa... ako herný magazín si vedia podľa môjho názoru vyjednať práva (je tam stále otázka či je to vymožiteľné ak prezentujú už pomaly celý produkt z let´s play videa a legálne v rámci takejto "novinárčiny" a či za to web nemusí platiť vlastníkovi práv)
            lenže takýto prístup by sa zasa asi nepáčil googlu :D
            • Ja to neberu z pohledu herniho webu, ale autora let's play videii. YouTube mu nabizi obrovskou sledovanost, nezavislost a doted i plny prijem z reklamy. Na hernim webu bude mit mensi sledovanost, nebude tak uplne nezavisly a o prijem z reklamy se bude delit s hernim webem. V tom lepsim pripade. Ze to je mene vyhodne je jasne uz z toho, ze autori videi dnes preferuji youtube. Kdyby to bylo vyhodnejsi na hernich webech, uz tam davno jsou.
        • Pak je to v pořádku, všichni budou spokojení - autor bude mít peníze, vydavatelství taky, no a nakonec i hernímu studiu zaplatí autorské poplatky.
  • MACHOgejmr
    Hodně dobrej článek, díky za něj.
  • V tomto je ten problem kupis si nejaky program na tvorbu napr AutoCAD a ked v nom nieco vytvoris tak je to tvoje nepytaju od teba dalsie peniaze, za to ze si pouzil ich program. Ale taka hra oni si myslia ze ti predavaju len povolenie hrat sa, aa nic ine. A to tiez staci na to aby si mohol produkovat videa z hrania. Stale je to v pohode, nemozu od teba pytat ziadne prachy.
    • Pokud chci sdílet svou radost ze hry natáčením videí, mělo by to být bez profitu. Ale chápu, že letsplayeři se teď díky tomu stanou mučedníky v očích části společnosti frustrované systémem.
  • Osobně mi stačí pár minut dlouhé ingame video, nebo videoreceze na herním webu abych zjistil, jestli se mi hra líbí. Nenechám si překvapení a pocit ze hry zkazit sledováním hodin videa s komentářem člověka, který stejně jen popisuje to co se děje na obrazovce a doplňuje to trapnými rádoby vtipnými komentáři. Hraju rád a často, ale letsplaye jsou mi naprosto u prd*le.
  • Já osobně let's play s reklamou rád nemám, pokud někdo chce dělat let's play, ať to dělá jako fanoušek bez reklam, pokud na tom vydělává, tak chápu, že nintendo chce podíl.
  • ubožáci.....
  • Ronox
    No co, tak se všichni přestěhujou na Twitch a ty úspěšný se zapojí do subscription plánu. Udělaj jedno video na YT pro svou komunitu, že se stěhujou a problém vyřešen.
    • Black_Hand
      ty si ponekud naivni ve svych predstavach o tom jak funguje divactvo youtube videi...
      • Ronox
        Nejsem naivní jen počítám s tím, že u většiny je stálá báze fanoušků, kteří na jejich kanál chodí kvůli těm let's playerům. Pokud si chci najít nějaký lets play, tak jdu taky za TB, protože vím, že on produkuje kvalitní videa a takhle to dělá většina. Ty lidi mají svou komunitu + random viewers, ale ty jim rostou pouze, když hrají nějakou vyhypovanou hru. Nedávno jsem objevil na Twitchi ManVsGame a po pár dnech, co jsem ho poslouchal v práci jako background, tak jsem ho subnul.
        • Black_Hand
          a kolik myslis, ze jich je? a kolik se chce pachtit s twitchem, na kterym se VoDy prehravaji daleko mene pohodlne nez na youtube, a navic ani nemaji youtubovskou formu subscription. za dalsi, lide mnohokrat prokazali, ze tyhle "info videa" o tom ze tvurce se treba stehuje/ma jine zavazky ted nesleduji, a pak se ptaji jak blbci.z analytics taky moc dobre vidi, ze random viewers jsou vetsinou a sledovanost zavisi na tom jak vysoko se objevuji jejich videa ve vyhledavani. tvurci se z rozumnych duvodu boji, ze tvoje vize je naprosto zcestna.
          • Ronox
            No např. ten typ ManVsGame má přes 2 mil views .. na castu má většinou 17 tis lidí z toho 10 tis má sub za 4.99 $ na měsíc, který jdou přímo jemu. Posílají mu dárky, darují hry. Myslím si, že zrovna ty největší a nejvtipnější se nemusejí twitche bát. Jeětě hodně úspěšnej na twitchi je LethalFrag a u něj klobouk dolů za skill který má. Hlavně oni se zachovaj jednodušše. Vykašlou se na většinu Nintendo titulů a když už něco vyjde s jejich TM, tak to udělají max z dobré vůle k divákům.
            • Black_Hand
              pockat, kde vidis pocet subu na twitchi? kanal ukazuje pouze views a followers. a opravdu se mi nechce verit, ze ma skoro 60% predplatitelu. nepletes si to z followers? to jsou ty srdicka.

a kdyz uz jsme u toho, proc chces prepustit jen ty nejvetsi a nejvtipnejsi?
  • jen přispěju svým příkladem, jako konzument her a zároveň divák let's play. některé hry jsou koupil právě díky youtube videjí (skyrim, darksiders, portal, spoustu indie her), některé nekoupím, protože buď ten člověk hrál stejně jak já a svým vlastním hraním bych to neudělal jinak (dishonored) nebo je ta hra prostě naprosto lineární, takže bych taky svým hraním viděl to samé, co jsem viděl na videu (alan wake). a teď co s tím? některým firmám neposkytl svoje peníze, protože kdybych na lets play nekoukal, tak bych si jí s největší pravděpodobností koupil. některé hry získaly mé peníze díky youtube "reklamě"...a teď do toho ještě napasovat toho lets playera, který se může vést na vlně oblíbenosti (minecraft, skyrim) nebo se naopak snaží pomáhat vývojářským studiím například prezentací videjí z greenlightu... každý má prostě na tom koláči svůj podíl a bylo by hloupé, aby si jej jedna strana uzmula na úkor druhých...
    • a ještě bych dodal, že chování nintenda mě trochu mrzí, protože se mi zdá, že herní komunita je v současné společnosti jedna z mála, kde ještě platí "můj zákazník, můj plán". herní vývojářská studia stále víceméně berou vážně připomínky hráčů a díky jejím reakcím kolikrát samu hru vylepšují (naposledy metro:ll a jeho problémy s fov), nebo ji dokonce nově distribuují (dark souls). připadá mi, že nintendo tuto rovnováhu, sic v relativně marginální komunitě letsplayerů, narušuje.
  • Tady zase spousta lidí neví, která bije. Ale co už, to patří k diskuzím na celém světě... lidi reagují bezmyšlenkovitě a emotivně bez uvažování.
    • také mě zaujalo že si někteří myslí, že bude Nintendo přímo po nich něco požadovat:). Chce to číst článek do konce, byť obsahuje chyb jako máku.
      • Nemať 10 000 ročne a mať 10 000 ročne je 20 000 straty pre daného človeka.Tak ako to,že nikto o nič nepríde?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit