Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je potřeba si pamatovat, které firmy jak s kým zacházejí, a tak se k nim náležitě chovat zpět ;)
  • Shenkster
    Tyjo kdyby radši nechali komunitu ať se baví těmi videi a starali se o to, jak udělat lepší hry (nebo konzole v případě Wii U).
  • Moc je nechápu.
    Kdyby si nárokovaly určité procento výdělku, tak by proti tomu nikdo ani necekl a navíc by měli reklamu, za kterou ještě dostanou zaplaceno :)
    • Tím samozřejmě nechci tvrdit, že tímto krokem za to zaplaceno nedostanou; ale je diskutabilní, jestli jim plné zisky z videí vynahradí masivnější zisky nižší.

Jinak Nintendo docela chápu.
      Úplně vše, co LPer dělá (kromě mluvení), je jen díky enginu, který museli vyvinout, je tam hudba, za kterou zaplatili etc. Nicméně mi jejich řešení připadá skutečně radikální, byť to oni sami tak neprezentují :)
  • ZvacA
    http://youtu.be/XfWKw6d45Zw?t=2m10s
  • super clanek.
  • njn, nejlip to resi v Cine
  • Veskoslav
    No Nintendo už je tak ve ztrátě, tak bude ještě větší. Nechť shnije v pekle.
  • Osobně ve snaze Nintenda nevidím nic špatného. Připadalo by mi nehorázně drzé nahrát na internet autorsky chráněný obsah a ještě za něj inkasovat peníze. Tohle by měla být aktivita ryze nezisková od hráčů pro hráče.
    • Merwis
      Jenže kvalita si žádá nějakou investici. Nikoho by nebavilo dívat se na video mizerný hry nahraný mizerným programem na mizerným stroji s mizerným ozvučením. A věřím, že většina těch "větších" let'splayerů těch pár vydělaných peněz vráží právě do tohohle vybavení a do her. Nechci samozřejmě nijak popírat právní nárok Nintenda, ale doposud žili v symbióze a tenhle krok Nintendu rozhodně popularitu nepřinese. (Nehledě na to, že ty let'splay videa často přilákaj nový hráče, jak už tu bylo mnohokrát zmíněno)
  • Pilgrim66
    Asi mě tu ukamenujete, ale ja tomu rozumim. Jak je napsáno v článku, nejedná se o recenzi, ale o desítky minut záběrů ze hry doplněným akorat vlastním komentářem. Za tento materiál si navíc LPeři nechávají zaplatit pomocí reklam na YT. Mě to připadá jako kdybych na Youtube nahrál celej film a tu a tam k němu řekl nějakej komentář. Nebo kdybych nahrál na web knihu a nechal si za to zaplaťit, protože jsem ke každý kapitole napsal komentář.

Nikdo LPerům nebrání. aby pokračovali, ale holt za to nebudou mít keš.
    • to je uplne mimo , protože z videa si hru nemužes zahrat a to je podstata hry
    • No a co sposta lidi chce videt jak hra vypada a nebo jak se v ni dostanou dal je to vpodstate NAVOD nemusi k tomu davat zadny komentar ale rozhodne to neni jako pustit film ten hrac nahrava to jak hraje a nahrava svoje hrani a neni zadnej duvod proc by nemoh dostat par haliru za jeho straveny cas tim ze pro ostatni nahraje navod jak hrat hru
    • Problém je, že bot, kterého YTB využívá, neřeší, jestli se jedná o LP nebo videorecenzi. Nebyl bych ani tak proti tomu, kdyby se to týkalo jen LP, ale takhle to ovlivní úplně všechna videa, jejichž součástí je úsek video nebo audio materiálu, na které má práva Nintendo. Už takhle jsou podmínky pro "legální" videa na YTB enormě tvrdá, pravda pochopitelně je, že za jiných okolností je reakcí smazání videa a varování, ale toto gesto je od Nintenda pro všechny fanoušky jasnou dýkou do zad. Mám pocit, jako kdyby Nintendo vynalezlo novou DRM...
      • No myslím že neni zlé aby se zde udělal určitá opatření.. ALE promyšleně a tak aby to bylo rozumné a férové. Mohou se nastavit určité hranice. Nebo se může vypnout reklama a tak podobně. Můžou se ošetřit ty bolestivé části.
        Je pravda že Youtubaři by měli dostávat peníze za svůj content.. A ne za vykrádání někoho jiného. A to je uplně jedno zda jsou to hry nebo něco jiného.
        Nemusí se zakazovat tohle LP. Můžese jen u toho vypnout ten prvek, který generuje ten zisk..
        Pak můžou být určitá pravidla pro to kdy to může být výdělečné a kdy ne.. třeba pokud půjde o vide kde nejsou souběžné záběry z ceých sekvencí hry (jako je to u recenzí kde se prostříhávají různé záběry na rozdíl od LP kde jde o celou sekvenci) tak to může generovat zisk reklamou. Pokud půjde o souvislé záběry tak to nebude mít reklamu a nebude to tedy generovat zisk.
  • Nintendo zrejme nechce uz vydelavat... tymhle si zaridi akorat tak velikou vlnu nevole

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit