Přejít na výpis diskuzí
Nové RPG od tvůrců Fallout či Planescape řádí na Kickstarteru
15.9.2012 | Petr Poláček
206 příspěvků
-
mno jsem nadsen ale radsi jeste tak 14 dni pockam... protoze nemam moc rad fantasy. planescape torment me bavilo protoze tam bylo duchovno a ne draci se skritkama... pokud by to bylo podobny - klidne jen preskinovany tak nevaham a dam i 60.
-
Testovat hry muze kazdy druhy stejne jako je kazdy druhy muze programovat. Ma-li mit hra dusi, oboji se musi umet. Dobry tester musi mit cit pro hru, jeji atmosferu a pribeh, aby ji pomohl odladit nejen po strance technicke, ale i obsahove. A na tom se mozna podili vic nez ten programator, ktery je take jen nadenik plnici zadane prikazy. Tvorba her je tymova zalezitost a dokonalou hru vytvori jen dokonaly tym.
-
Hra to asi bude dobra, ale nikoli pro mainstreamoveho konzumniho hrace. Takze ja u techto oldschool zalezitosti z kickstarteru ocekavam velky hate, az to vyjde.
-
Nikdo to nekontroluje, je to zalezitost duvery.
-
Baldur's Gate je zakázaný výraz?
-
Se přívprav, žíješ v době, kdy se budou psát dějiny. Kdy opravdu přichází nový věk opravdových RPG her. Ale bude stačit jen malé zaškobrtnutí v podobě nedokonalého Shadowrun, The Age of Decadence, Wasteland 2, Dead State a ultimátně Project Eternity a nerdi vyjdou do ulic a všude poteče krev...
-
*1* Frajer.
Ale má toho teď na bedrech dost, protože co jsem pročítal fóra na RPG kodexu apod., tak ho (a Obisidian celkově) to největší jádro pařanů považuje za mesiáše, kterej má spasit žánr a udělat nejlepší rpgéčko všech dob. Jestli tohle poserou, tak hate vůči Bioware proti tomu bude čajíček... Očekávání jsou opravdu vysoko. -
LOL. JE Sawyer pěje děkovačku přispěvatelům *15*
http://www.youtube.com/watch?v=H-nUBcY6jQ8 -
lol jak nekdo muze dat penize za takovou kravinu a navic to ješte neni hotovy. zajimalo by me kdo kontroluje nakladani s temi penezi. par set tisic dolaru sem-tam a budou mit novy baracky. nekdo by je mel zavrit
-
fukken backed!
-
!!!
-
pro pana v, který evidentně nikdy nebyl schopen pochopit psaný text... ále, darmo mluvit.
-
A zaruka, ze to neskonci na xsrotu?
-
Že je povrchní ještě neznamená, že není reálný. Bohužel... A jo, ten zbytek je pro mě jak strašný horor v realitě....proto pořád říkám, že nesnáším "lidi" :D
Asi jde o to, jak definuješ "casual". Pro mě to je něco, co dokáže ovládat a bavit se s tím i někdo, kdo ke hrám v životě nepřičichnul, což GTA není už od jedničky. Že se u ní dokáže bavit kdokoliv, to už je věc jiná. Mainstream mám na mysli :)
Měnil? Mě ty hry od nich přijdou dost podobné. Fajn příběh i vyprávění a dialogy, sem tam nějaká ta technická chyba nebo něco, co ve hře původně mělo být ale nakonec to tam nedali. A nástroje sice měli, jenže se s tím taky asi museli učit. Bethesda na tom byla stejně ale uměli s tím... a rozdíl od Oblivionu je VATS + SPECIAL xD . No nic, to už se zase dostáváme někam úplně jinam. -
Takovej pohled na svět má spousta lidí.. Na základce jsme všichni pařili na kompu, dělal to snad každej, kdo si mohl tehdy tuhle docela drahou zábavu dovolit. Jenže zájem o holky, chlast a vytuněný káry atd. začal u většiny v menší či větší míře převažovat (a někteří nedělali nic jiného), takže zájem o hry začal přímoúměrně v menší či větší míře ustupovat... Puberta pomalu přešla, což znamenalo touhu po slušný kariéře, zabezpečení atd. No a naprostá většina z nich má dnes vedle jobu zájem o sport, převážně hokej a fotbal, auta, přihlouplý filmy, případně zvedání činek. Takhle prostě vypadá průměrnej Čecháček a znám jich dost na to, abych si tím byl jistej. A tahle početná skupina lidí je mimo jiné důvod, proč se na hraní stále často nahlíží jako na zábavu pro fakany...
BTW, true story: na gymplu byl každej, kdo se zabejval počítačovejma hrama, považovanej za totálního losera (možná tak GTA, fotbal, CoD apod.byli tolerovatelné...), zatímco cool kids seděli v hospodě, oblizovali se a řešili hov*a, . A jelikož i já chtěl být cool kid, úspěšně jsem svou pravou gamerskou tvář po dlouhou dobu skrýval. *1*
GTA je naprosto casual hra. To, že má mnohem větší potenciál než jen pro casual hraní, nemění nic na tom, že skoro každej náctiletej smrkáč se u ní baví. Do stejný skupiny patřej Tekkeni, NHL, Gran Turismo atd.
Obsidian se po formální stránce měnil v závislosti na zakázce. A jejich argument pro rozjetí Kickstarter projektu je ten, že od publishera by zakázku na oldschool party-based izometrický RPG nikdy nedostali. Na vývoj New Vegas měl rok a půl a navíc měli v podstatě předpřipravené nástroje... -
Chodit na "dízu" nebo se ožírat v hospodě (nejlépe na základě UDÁLOSTI na fejsíčku), to už kvalitativně příliš velký rozdíl není... *6*
-
Nevím, proč reaguješ na jeden z nejpodřadnějších příspěvků v téhle diskuzi :)
Nicméně...mlácení babek byla doména GTA3, od SA se to poněkud...rozšiřuje. A samozřejmě GTA není casual, je mainstream. No, a "spíš by nahonili bicáky ve fitku a sbalili kozatou spolužačku" je jeden z nejpovrchnějších názorů, co jsem kdy slyšel xD . To je přesně ten pohled na svět, který mají plešatí frajírci ve "vytuněných" autech, co jezdí v obci stovkou, jsou správně "chlapský", choděj na dýzu (nebo co se to dneska používá za výraz) a tak dále, ještě bych se rozčílil.
Jinak Obsidian se podle mě moc nezměnil, jen mají na všechny ty fíčury a hloubku prostě málo času. Na FNV dostali snad jen rok, ne? Nedivil bych se, kdyby to tak měli pokaždé. -
možná se to trochu zpomalí, ale podle mě by to na tři milióny vytáhnout bez problému mohli. což je i tak pěkný.
-
nedají, jakmile se to překlopí přes dosaženou částku, růst se výrazně zpomalí
kdyby měli vystaveno 5mil, tak by to letělo fofrem, ale když už mají vybráno, žádný miliardy tam už nepřibudou -
A pod čím si vlastně takový zkušený troll jako jsi ty představuje krok vpřed? To by mě vážně zajímalo. *3*