Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dobře, tak to byli peníze, expirience pointy, nebo cokoliv chcete. Ani jeden díl série jsem nehrál. Viděl jsem pouze 5 minut hraní u mého známého, který se bavil tím, jak přejíždí nebohé chodce, vylezl z auta, zmlátil nebohou stařenku basebalovou pálkou a zbylé spoluobčany vystřílel M4kou. Takovýto druh zábavy mě nikdy nebral.
  • Pan Kovář, děti násilným hrám vystavuje ignorace a hloupost rodičů.

Ignorace v tom smyslu, že si neumí zjistit, jestli je hra pro dítě vhodná. Víte, ta 18 na krabici nebo obrázku v e-shopu něco znamená. Nebo ta pěstička znamená "násilí" a taky je potřeba zvážit, jestli je to vhodné pro vaše dítě.

Hloupost v tom smyslu, že i když rodič není ignorantní k ratingům, tak se nechá dítětem zvyklat. "Buu, buu, ostatní děcka hrajou CoD, já chcu taky." Jo, to je výchova. No, znám pár rodičů, co jsou posedlí kupováním věcí svým dětem, protože ostatní děti je mají...
  • Ehmm Troll? Ne to ne. Vy jste pouze milý býček po kastraci, který absolutně netuší o čem tu píše.:) Nicméně nebojte, zatímco mi hráči budeme mít v pokročilém věku, ještě dobře sloužící mozek, tak vy si nebudete pamatovat ani jak se jmenujete.:)
  • ucho
    v jakým že GTA se dostávají body za přejíždění lidí na chodnících? v GTA jsou nějaký body?
  • langustyn: Protože tam se člověk nemůže rozhodnout jestli někoho zabije
    Clown: Máte pravdu, ale jak vidíte tak tyto studie nejsou moc pravdivé
    minimilian: http://www.uq.edu.au/news/index.html?article=23987
    s.p.: co se týče ratingu tak v každém obchodě prodají nezávisle na věku každou hru
    jump: chtěl jsem znát názor vás hráčů, a co se týče toho násilí tak např. v Africe musí nějak ti lidé přežít tak se musí umět bránit nebo z náboženských nebo etnických důvodů(z toho to násilí) ale zde, neměl útočník jediný důvod se takhle zachovat nebýt her.
  • Krtecek-GT
    Tohle je doufám, myšleno ironicky?
  • Já bych se především zaměřil na literaturu. Ta dlouhodobě po celá staletí ovlivňuje lidské myšlení a přesvedčení a určitě není sporu, že sloužila a slouží jako prostředek k šíření nenávisti. Za kritický mezník lze označit vynález knihtisku Johanesem Gutenbergem. Svým vynálezem umožnil šíření nebezpečné literatury mezi lidmi. Proto bych zakázal jakýkoli psaný text. Nikdo by se nic nedověděl o ničem, a tedy ani nic o násilí *3*.
  • Uznávám, že v některých hrách je toho násili až moc(série GTA, kde dostáváte body za přejíždění lidí na chodnících a podobně, Soldier of fortune alias porcování nepřátel na kousky, atd.) Uvažování psychicky zdravého jedince s průměrným IQ ale nemůže žádná hra ovlivnit(pakliže není pod omamnými látkami). Já si rád zahraji Battlefield 3, Skyrim a podobné hry, ale ve skutečnosti nejsem schopen zabít ani mouchu, kuře či cokoliv živého co leze, lítá nebo se plazí. Je to o lidech a ne o hrách.
  • Jack1947
    Predstava od reality, je naprosto odlisna vec, ( i kdyz obcas si neco takoveho predstavovat no ...) mozna by si mnel hochu navstivit nejakou tu prospesnou spolecnost kde se zabyvaji temito problemy, jeste mas myslim cas pokud uz neni pozde ;-) .
  • walltar
    Tak to se naši tmavší spoluobčané vrhli na kus železa a odnesli si ho na zádech ...
  • regant
    Jeden z nejlepších komentářů za poslední měsíc :D
  • Dneska jsem četl ten výplod nesmyslů na Novinkach.cz a musel jsem se jen pousmát jak novináři nemají o čem psát.Podle tohodle článku by byla celá naše rodina buňka teroristů,protože hrajeme CSS a navíc provozujeme herní server a nejspíš školime i další jak vše ničit.Je škoda , že v tak pokročilé době takový názor vyplodí "novinář". Dávno už se ví , že hraní her je člověku prospěšné a zejména v pozdním věku.Já mám 42 let a stále mne to baví a doufám dlouho bude a nenechám se otrávit podobnými články jako tento.
  • Jak tam říkal něco o tom psychologovi jak říká ,že média obviňují všechny jenom ne viníka
  • StanleyCZ
    No....
    http://brno.idnes.cz/ukradeny-tank-ze-skladky-v-zabcicich-d77-/brno-zpravy.aspx?c=A121017_110114_brno-zpravy_cen *1*
  • Me by jen zajimalo, co dela takovyto clovek na hernim portalu, kdyz on sam nehraje? :) To jen takovy dotaz bokem. Leda by to byl obycejny troll.. :)

Jen tak bokem by me zajimalo, jak je mozne ze v americe je tolik nasili ve skolach a ve statech, kde se hraje stejne nebo jeste vice, ale neni tam pristup ke zbranim jsou takove utoky minimalne resp. zadne. Viz korea (herni velmoc)
  • walltar
    A nebo by pooral školní hřiště i s dětma a vysadil na něm brambory ...
  • Jack1947
    Jelikoz ho to zabilo , jako prvniho tak se uz nemuze hajit, tudiz to je jen teorie. Ktera se bohuzel zacina cim vice stavat skutecnosti, zachvilku uz vlastne ani nebude potreba aby byli vrazi uznany nesvepravnyma, bude stacit kdyz se odvolaji na hry a vlastne vsudepritomne nasily v nich, ono to je prece logicke ne. Jenze jak pro koho - obhajovat ciny pomoci her je velmi chabe, tak by vlastne zacala existovat pomalu az uplna beztrestnost ne (zabiji nekoho, mozna vice obhajim to a odnesou to hry... ) myslim ze vicenez hry (nejen ja) navic kdyz uz s tim vyhrozoval, nikdo takoveho blazna nebral v potaz. Pak taky no panelaky jsou kapitola sama osobe, kor kdyz je tam nejaky magor jako byl prave tenhle z Frenštátu...
  • jistě jistě, všichni co kdy hráli packmana jsou taky vhodní pro psychiatrii že? Však v té hře utíkáte před duchy a kdo věří na duchy ... U her je něco čemu se říká rating a podle toho by se měl kupující zařídit tzn. když je tam napsaný že je to hra od 18 let tak to asi nekoupím 6 letému dítěti ne? A pokud vím hry jsou tu pro odreagování, ve hrách typu FPS se člověku zlepší postřeh a schopnost rychle zareagovat (což jako výhodu vidí i US Army), ve strategiích si člověk procvičí mozek a občas se i něco přiučí a pro malé děti tu máme super maria a Méďu ve vesmíru kde zachraňuje plyšák emzáky ...
  • tak v prvom rade ta prosim, aby si sem dal linky aspon na jednu z tych roznych studii, ktore spominas. ja som minule cital stastiku, ake je nebezpecne jest chleba - vraj ho jedlo 98% vsetkych pedofilov.
  • Existuje také přibližně stejné množství studíí, které dokazují, že tomu tak není.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit