Přejít na výpis diskuzí
Novinky.cz spojují výbuch ve Frenštátu s hraním Counter-Strike
25.2.2013 | Petr Poláček
273 příspěvků
-
Ok, ale tady už ze sebe děláš debila a to těžkýho. Ukaž mi jedinou hru ve které ti ukážou jak udělat výbušninu, jednu prosím. Hry naučí jak střílet ze zbraně? Ehm, takže jsi asi nikdy zbraň neobsluhoval, že? Z Airsoftu a střelnice vím moc dobře, že absolutně žádná hra se ani nepřibližuje skutečné manipulaci se střenými zbraněmi. No a závěrem efektivní zabíjení? Skutečně nepotřebuju hru k tomu abych věděl kam ti vrazil nůž aby jsi už nadále nebyl. Každý kdo má základní znalosti lidského těla ví jak někoho efektivně zabít.
-
Násilí je starý jako lidstvo samo. V každý kultuře, každý společnosti lidský historie se vyskytovali lidští predátoři, který byli schopní vraždit bez rozumné příčiny ostatní svého druhu. Lhostejno, zda kvůli psychické nemoci nebo touze po něčem, co měli ti druzí. Celou lidskou historii provázejí konflikty a války. Činy tak brutální, že si je mnozí dnes nedokážou ani představit. Bývalo poměrně oblíbenou kratochvílí shromažďovat se na veřejných popravách, které měly možnost vidět i děti. A dnes se řeší, zda za skutky několika očividně nemocných jedinců, kteří se objevovali po celou lidskou historii, stojí nějaké videohry. Videohry nejsou v žádném případě příčinou, maximálně v ojedinělých případech katalizátorem, kterým by mohlo být i cokoliv jiného. Pokud bych se chtěl skutečně zabývat příčinami náhlých zkratů některých jedinců, vedoucích ke smrti jiných osob, pak bych je hledal především v dnešní společnosti jako celku a způsobu jejího fungování. Ale to už nemá s tématem videoher téměř nic společného...
-
Víte je jednoduší věci zlehčovat, než vystoupit proti nim. Samozřejmě, že hra v každém člověku(pokud ji hraje) pouštím pomalu choutky zkusit to na živo. Je jen otázka času kdy se tak stane. U někoho za 5 u někoho za 20 let a někdo na to bude jen myslet(lepší případ, ale stále se musí řešit). Je jen otázka kdy bude mít takový člověk možnost to udělat.
-
Hahaha takhle se vydelava. co kohjo zajima nejaka lidskost, budou to rozmazavat jeste dva tydny
-
Tento Váš příspěvek mi nedá a musím opět reagovat. Jak podle Vás naučí hry člověka střílet nebo dělat výbušniny? Nevím jakou představu máte vy, já v pyrotechnice nedělám, ovšem předpokládám, že to bude těžší než zmáčnout pá kláves... A ještě k tomu střílení, na střelnici chodím a opravdu jsem se z her střílet nenaučil. Dále nevím jestli to víte, ale ne každý je schopen zacházet s každou zbraní nehledě na to, že v 95% (budu optimista) her, filmů a všeho drží zbraň jako prase kost...
-
Jaká provokace, já se tu jen snažím ukázat lidem pravdu, ale jak vidím tak o ni nikdo nestojí, protože hráčská komunita přece nebude kritizovat hry. Je to stejné jako když nějaký lovecký klub tvrdí, že zabíjí lidé a ne zbraně, ale ti lidé by bez těch zbraní nezabíjeli. Co se týče odporu byl jsem si téměř vědom, že uvidím samou kritiku, ale tu vždy museli snášet i revolucionáři.
-
Ne, člověk se nemůže rozhodnout jestli někoho zabije, ale může se rozhodnout jestli někoho zabije, ale může se rozhodnout, jestli se na ten film, knížku a vlastně všechno kam se dá něco zaznamenat pustí.
Určitě jste neslyšel o Pegi, je to hodnocení obsahu her a jejich přístupnosti podle věku. To, že většina her se obstarává nelegální cestou a jsou tyto doporučení/omezení proto k ničemu je věc jiná a absolutně neni v mocí herních studií.
Když necháme tohle všechno okolo, pak se na to můžeme podívat z jiného hlediska. Hry hraju a už jsem v nich "zabil" miliony "lidí", podle Vás bych už tedy musel vystřílet minimálně jedno středně velké město... Pokud je člověk magor a nedokáže rozlišit realitu pak nelze svádět vinu na hry.
To je asi vše a nyní sijdu pořídit vhodnou zbraň a vybrat si nějaké to město. -
No jak sám můžete vidět tak hraní her mu nepomohlo a řekl bych že bez hraní her by na tento nápad ani nepřišel. Hry mohou totiž naučit člověka jak například střílet ze zbraně, dělat výbušniny nebo efektivně někoho zabít. A to pokud nejste hloupí si můžete odvodit i sám.
-
No to je dobrej gól :D
Takže těch cca 500 hodin nahraný na Day of Defeat Source s tisíce zabitých protihráčů ze mě udělá násilníka :D
Co teprve můj oblíbený airsoft a reencanting tří historických období? :D
Musím být masovej vrah podle novinkářů :D
Jinak tady k některým komentům.... je jedno, v kolika letech se hraje daná hra. Jde o typ toho člověka. Hraji od 12 let a pro mě to byli jen věci na odreagování a nikdy jsem nepřemýšlel nad tím, že vyběhnu ven a začnu kosit lidi. Tito vrahové to prostě nemají v hlavě v pořádku, to je celé.
Případ toho masakristy z Norska, který tvrdil, že CoD:MW je nejlepší vojenský simulátor (pokud to je pravda, jestli tohle řekl). Jinak každý normální ví, co je tohle za hru. -
Rudé Novinky strikes again! :D :D
-
Ježiš co to je za retarda? To je jak jejdásek, akorát anti-herní. *15*
-
však Novinky.cz jsou taky pořádná mediální stoka...
-
Je fajn, že exekútori a pozastavenie jeho účtov nemalo žiadny vpliv.
-
asi je hrozne herni sucho kdyz se tady resi takove kraviny, to nevyšel ani zadny datadisk k cod nebo nejaka poradna hra?
-
Vidíš, můj kámoš zase v GTA jezdil podle pravidel silničního provozu a snad za celou hru nezabil jediného chodce. Hra ti dává svobodu, je jenom na tobě jak ji využiješ.
-
On je stejný případ jako třeba toto http://www.youtube.com/watch?v=m6IuEMLjU8c Tenhle druh lidí vidí pouze tu svou "svatou".
-
experience pointy v GTA? wtf? proč mluvíš o hře, kterou jsi v životě nehrál.
tomuhle se říká volnost, po které každý hráč tak volá. hráči chtějí, aby se hry přiblížily realitě. jedná se o odskok od her typu tetris do komplexnějších her. v GTA si člověk peníze opravdu nevydělává tak, že přejíždí lidi... opravdu není náplní hry, aby zmlátil... mám dojem, že v GTA žádné nebohé stařenky nejsou... a náplní hry rovněž není vystřílet zbylé spoluobčany. hra to pouze nezakazuje (ale překvapivě trestá, i když trestá... to je prostě ta interakce světa...) -
ale zde, neměl útočník jediný důvod se takhle zachovat nebýt her....
To jako myslíš vážně? Takže podle tebe je to, že hrál hry hlavním a jediným důvodem toho co udělal? Protože si to tak právě napsal. -
v prvním a druhým izometrickým díle body jistojistě byly :). Za přejetí vláčku hare krišňáků byl dokonce v prvním dílu bonus. Tehdy kolem GTA dost řádil onen světoznámý magor Thompson, kterej si na tom dělal kariéru už v 90. letech.
-
aha, takže buď provokace nebo trolling :)