Přejít na výpis diskuzí
Nový blog o vývoji RPG Kingdom Come od Warhorse je o hledání vydavatele a boji o přežití
19.12.2013 | Petr Poláček
236 příspěvků
-
proč nedáte odkaz na českej blog?
-
-
česká verze blogu prozatím nejspíš není, jedinej blog od warhorse v češtině je přímo studia a ten najdeš tady http://warhorsestudios.cz/
-
-
ja neumim anglicky
-
-
za půl hodiny začíná Fight Club, můžeš se zeptat přímo Dana, jak to vypadá s českou verzí
-
-
-
-
"..We need fans – lots of them!" Tak myslim že je to jasný :) Kickstarter it is. Škoda toho hatu na zahraničních webech kolem novýho teaseru, to kampani asi moc nepomůže
-
-
procetl jsem to vsecko a vetsi hate je tu
-
On byl takový hate i na první Mafii.
-
-
přesně tak, stačí si vzpomenout na recenzi z PCGameru (?), kde hra dostala tuším 4/10 a pan recenzent si stěžoval, že jsou auta moc pomalá *1* Mimochoděm, geniální věci mají vždy těžky porod a je úplně jedno, jestli se jedná o film nebo hru, příkladů je tu plno
-
-
PCGamer nevím, ale vím, že Eurogamer tomu dal taky tak nějak a to samé pak dal druhému dílu. Recenzent evidetně Mafii nemusí *1*
-
-
A co to dokazuje? Ty se jich nejak zastavas to ti za to plati?
-
-
Dokazuje to, že hra bude mít určitě úspěch u CZ/SK hráčů *2*
-
Ano. 500kč za příspěvek *15*
-
-
to máš od kdy? já mám jen 400,- cítím se podveden.
-
-
Vám platí za příspěvek? *8* *9*
-
-
kde se můžu zaregistrovat? *1*
-
-
-
-
-
Ja mu ten cely hate prajem. Po tom ako si utieral špinave topanky do Skyrimu...nech mu to krachne... a môže to byť hra aka chce -mimo môj zaujem... a doufam že tam budou zachodky kret...pane Vavro...
-
-
Tak to uz zase je otazkou profesionality. A clovek hoc nema rad danu hru by si veci podobneho razu mal odpustit. Hanit je jednoduche, dokazat, ze clovek to vie spravit lepsie je uz vec druha.
Uvidime ked pride na lamanie chleba. -
-
Dobre vraviš suvisle až mi to divnô, veš ked on Dan on si nevie pomôcť, take veci robi človek čo chce po papuli, alebo sa se*ie do politiky...no a Dan si koledoval o hate na svoju chystanu hrdočesku patriodebilnu husitsku sagu... bože hate neni nikdy dosť...maš zdravy usudok nech ti to zostane... čus.
-
-
takoví přejícní a milí lidé tady mezi námi chodí :)
-
-
Hej čim viac hate tym viac adidas ale to je Varova politika...kto vietor seje...
-
-
A ja ti zase preju hemeroidy a zaludecni vred...
-
-
Po Vavrovych svetobornych a samoznaleckych komentaroch ku Skyrimu a Fallout 3 nemam vôbec žiadny dôvod priať mu čokolvek dobre, a tebe vlastne tiež nie...kludne sa obes je mi to jedno *1*
-
-
Fallout 3 je pro mě parádní hra. a vůbec mi nevadí, že se Vávrovi na té hře něco nelíbilo. on té hře nepřál nic špatného, nijak nepomlouval její autory, jen tomu vytknul několik věcí, které svou logiku měly (tedy dokázal to odůvodnit a být konkrétní). stejně tak Skyrimu. můj názor na hru mi tím ale nevzal a nijak se mě tím nedotkl. jeho názor mu neberu...
tebe se to ale očividně dotklo a cítíš se ublíženě. a na základě toho mu přeješ špatné věci, což by ovlivnilo osud mnoha lidí. a to je ten rozdíl, který ty zjevně nedokážeš rozeznat... tuhle vlastnost můžou mít děti, které z toho později vyrostou. jestli jsi ale už dospělý, tak je tady něco špatně s tvým vnímáním světa a s fungováním mezi lidmi...
až jeho hra vyjde a jestli ji budeš hrát, klidně si ji zkritizuj a napiš veřejně, co se ti nelíbí. tenhle osobní hate je ale ubohost... -
-
Asi by sme si mali oživiť pameeeť žeee http://games.tiscali.cz/tema/100-duvodu-proc-dan-vavra-nesnasi-tes-v-skyrim-57711
-
-
Jak muzes souhlasit v 99 bodech, kdyz jedna tretina tech bodu byl uplny nesmysl(napr ony neustale omilane zachody,ktere ve Skyrimu vzdy byly), druha tretina byly zdvojene nebo ztrojene body(opakoval se nekolikrat,jen jinymi slovy) a pouze o te treti tretine by se dalo diskutovat.
Ono lidi nepochopili ze neslo o zadnou vazne minenou kritiku,ale spise o recesi/provokaci. -
ve skyrimu mám 100+ hodin odehráno a s Danem souhlasím v 99 bodech.... žádná hra se neobejde bez přešlapů, ale Skyrim rovnou zakopl, důvod proč jsem ji ale hrál byl ten že nic lepšího prostě nebylo... nejvíc mi snad vadilo že hra byla dělaná ve 150-ti variantách šedé a člověk by z toho propadl depresi, stejně tak zdlouhavé hledání cestičky mezi horami kde tě konečně engine pustí projít atd atd... taky bych dal dohromady 100 důvodů, přesto jsem u té hry strávil spoustu času a většinou se dobře bavil.... hra od warhorse taky nebude bezchybná, důležité je však se nad nedostatky povznést a ponořit se do hry *3*
-
Prosímtě jdi někam. Fallout 3 je regulérní odpad, který baví jen hráče, kteří jsou natolik slepí, aby přehlídli těch 15 milionů hovadin, které tam jsou. Rozhovory o ničem, lokace o ničem, NPC o ničem a jako bonus ohavná grafika... Co je na té hře kvalitního prosím tě?
-
-
-
-
-
Kadibudky už jsou confirmed.
-
-
I cyklováním, možná. :)
-
-
-
tschechische Version bitte
-
-
Tak když ti jde ta němčina, tak slovník a můžeš číst. Google překládá mezi gemánskými jazyky jedna báseň. :D
-
-
Realistická hra? Kopec mrtvol bez kapky krve a dokonce ani žádné oddělené končetiny?
Pokud v tom není magie musí byt ve hře zachycena ta surovost středověku. To že smrt byla přitomna všude a člověk si musel dávat pozor. Jinak to bude v reailistecké hře superhrdina což kazí cely koncept. -
-
Tady zas někdo moc koukal na Spartaka... *7*
-
-
Tento serial nesleduji. Z toho co jsem měl možnost vidět mi to moc realistické nepřišlo :) To by se do Husitské hry rozhodně nehodilo.
-
-
Však právě. Tomu jak to na bitevním poli v reálu vypadalo se IMO asi nejlíp přiblížil Braveheart, konkrétně proslulý ztvárnění bitvy u Stirlingu. Taky žádný potoky krve a střívek jak na zabijačce, jak by si to v týhle diskuzi zjevně přál každej druhej puboš.
-
-
Ty kraviny co produkuje Holywood si zde někteří čtenáři berou jako ztvárnění reality, k tomu do extremu přivedené tituly jako 300, Spartakus a GoT.
-
-
-
-
Jsi moc přežraný fantasy filmy nebo seriály, proč by proboha někoho tak zbytečně porcovali? A každého? To by ten voják asi těžkdo vydržel v 30 min bitvě.
A mimo to, Husité používali tupé zbraně a střelné zbraně, takže jaké porcování?! -
-
Ten kopec prostě nevypada jako válečné pole/kopec.
-
Viděl jsi někdy středověký film?
Mysliš že by Game of Thrones mělo uspěch kdyby tam nebyli ty boje provedeny realisticky? Nehledě na to jak Hus dopadl. Nic humalního to nebylo.
Pokud tam prostě nebude krev a tahle surovost tak tam klidně mužou byt i kouzla.
To co tam zatím vypada nejlepe jsou asi animace. Jenže rok 2015 je ještě daleko a o rok dříve ma vyjít Zaklinač 3. Se trošku bojím že tedy 2015 bude konkurence někde dál... -
-
Viděl jsi někdy skutečný boj nějakého šermířského klubu ?
Jako kdyby byly vsechny americke filmy realisticke, tim vice stredoveke americke filmy ... -
Tak zrovna na realistickosť bojov v Game of Thrones by som sa moc neodvolával. Aspoň za seba môžem povedať, že bitka o Kings Landing mi dojem zo seriálu trochu pokazila.
-
-
A ty jsi v traileru viděl nějaké Husity? Já tam viděl vojáky v jednotných barvách a zbrojích, což Husity vylučuje. Ale i kdyby, tak taková rána do kebule tou tvou "tupou" zbraní nadělá větší paseku než sek mečem *3*
-
-
Tými jednotnými farbami myslíš šedú a hnedú? *1*
-
-
-
-
Na Kickstarteru to da maximalne tak 500 000 a to jeste jen kdyz to tam nechaj viset 2 mesice. Skoda.
-
-
Mě přijde teda půl milionu dolarů hodně slušná částka. To by snad na nějakej pátek vývoje stačilo ne? *4*
-
-
Na takovou hru, jako chce pan Vavra ne. 4 mega jsou tak akorat na iso RPG. Na tohle by to chtelo tech 7-10. To neda, nikdy.
-
-
To srovnáváš s náklady na nějaký GTA ne? Já myslim, že tady v ČR žijeme v trochu jiných relacích. Půl melounu dolarů je pěkná sumička *3*
-
-
Ty jsi neskutecny naiva. GTA se pohybuje o dva rady vyse. Tady je videt, jak jsou lide hloupi a nechapou, jake naklady obnasi AAA titul. Ale to jim nebrani v pindech, co a jak by melo byt nebo o nenazranosti vydavatelu a podébne kecy. Pul mega $ ti spolknou jako nic jen prime naklady na 40 zamestnancu za 4 roky.
-
-
40 zamestnancu na 4 roky za ? *1*
$500 000 ti pri 40 lidech v CR vydrzi asi tak 3 mesice - to myslim zcela vazne
-
-
Tak je mi jasny, ze ty by si to patlal za vodu a skyvu chleba. Ale lide jako pan Vavra, kteri uz v zivote neco dokazali, si za svuj cas nechaji pekne zaplatit.
-
s GTA ? to je jeste radove vyse
-
Na začátku se psalo, že dostali 60 mega a jestliže v blogu psali, že jim docházely prachy, tak jim to stačilo pouze na nějaký rok - rok a půl...
-
Suma je to pekna ale pro tuhle hru naprosto nerealna ;)
-
-
Oni asi nevedia kde sa pohybuju naklady na hry, ved facebookove hry stoja niekedy 6 miestne sumy v dolaroch a nieto este takyto AAA titul :)
-
-
-
-
On asi myslel korun?
-
-
No to tazko.. pol mega KC by prepalili za mesiace
-
-
-
-
No vzhledem k tomu, že už oznámili název, tak vydavatele nemají. To by dělal totiž sám publisher. Video je v kontextu toho jak Vávra vystupuje a rozumuje naprosto otřesný. Není v něm jediný nápad. Kromě pár panáků po zemi tam není vlastně vůbec nic. A jak tak přemýšlím nad tím "realistickým rytířským rpg" tak i na kickstarteru(i podobné projekty) jsou ty jejich šance naprosto minimální jestli tam nenakráčí opravdu s něčím kulervoucím. Což by byla leda hratelná ukázka(a to ještě pokud bude fakt supr), na video s rytířema se totiž Amíci skládat nebudou. Z mého pohledu jsou na tom daleko hůř než kdyby za ten rok a půl udělali menší indie hru.
-
-
Jdi si laskavě přečíst co je to teaser alespoň na wiki.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Teaser
A ty podobné projekty nám sem pěkně nalinkuj... Jinak je to plácání do větru.
"Z mého pohledu jsou na tom daleko hůř než kdyby za ten rok a půl udělali menší indie hru."
Panenko skákavá. Oni chtěli udělat středověké FPS openworld RPG. Kvůli tomu to studio zakládali. Asi je ti jasné, že menší indie středověké FPS openworld RPG je nesmysl. Kdyby byly v řiti ryby, nebylo by rybníka. -
-
Vím co to je teaser ale být originální se s tím nevylučuje a pokud posloucháš Vávru tak on dělá přece furt něco "jinak" než všichni okolo, tak to od něj očekávám. A to jsem tomu jejich projektu dřív dost fandil.
Podobný projekt je např. Legend of Grimrock, Amnésie, Amanita atd... Malá začínající studia co dokáží s málem vytvořit značky a zisk a postupně bezpečně růst.
Od vydání teaseru je zřejmé, že to bohužel směřuje jen k finančnímu průseru.
Řvát do světa "uděláme realistické středověké FPS openworld RPG". Děláme všechno strašně jinak a nemít na výplaty je zhovadilost. Je to jen o obrovských očích a sebevědomí jak to nandáme všem okolo a pak brečím - "Docházejí peníze a vydavatelé tomu vlastně nerozuměj."
-
-
-
Tyjo, ale ten pohled třetí osoby bych tam rád měl :/
-
Mimochodem konec středověku a počátek Renesance se datuje k tomuto dějství: "Brunelleschi se roku 1401 zúčastnil soutěže na vytvoření severních dveří Baptisteria San Giovanni ve Florencii, k níž bylo vyzváno sedm vesměs mladých sochařů. Všichni účastníci soutěže dostali stejné zadání vytvořit kachli pro výplň dveří na námět obětování Izáka Abrahámem. Brunelleschi toto téma pojal již opravdu renesančně a humanisticky - anděl musí Abrahámovu ruku doslova strhnout, aby mu zabránil v činu. V díle je patrná jistá dramatičnost. Další významný účastník soutěže Lorenzo Ghiberti zobrazil obětování ještě pod vlivem gotického sochařství v náznacích - anděl zastavuje Abrahama pouhým gestem. Porota vybrala za vítěze soutěže Bruneleschiho i Ghibertiho a požádala je, aby pracovali společně."
zdroj Wiki -
Opravdu je nutné mít vydavatele, který by akorát kecal do vývoje? Proč nenahodit hru na GOG, steam a další služby, rozeslat novinářské verze, udělat pár trailerů a hotovo ne?
-
-
A ty si myslíš, že na Steamu se objeví jak? Když bez vydavatele, musí projít greenlightem a to je běh na rok +- a s dobrým koncem jen když zaujme dost lidí. Tyhle ukázka nepřesvědčili absolutně nikoho, že by to byla dobrá hra.
-
-
mluv za sebe pacholku *3*
-
-
Všichni se mají rádí, lidé pracují zadarmo a pořád se objímají.
-
A kdo zaplatí ten vývoj ???
-
-
Investoři?
-
-
*8* *7* *3* *15*
-
No jo, ale vydavatel = investor *3*
-
-
To není tak úplně pravda, Warhorse má investora, který ale jen platí jejich práci, není to vydavatel, spíš mecenáš. Jenže nezaplatí, pravděpodobně, vývoj celý, plus nezná branži, takže případný marketing a rozšíření na jiné trhy by bylo velmi obtížné.
-
-
Jenze tento investor neinvestuje vyvoj cele hry, ale jen ukazky, ktara by presvedcila vydavatele, aby se ji ujal.
-
-
-
-
-