Přejít na výpis diskuzí
Nový deníček Warhorse Studios mluví o enginu
9.5.2012 | Aleš Smutný
244 příspěvků
-
Vávra nakrad??
S tím bych i souhlasil..... -
Já bych nemířil tak vysoko. Třeba bude celé tvoje dobrodružství z politického hlediska nedůležité. Mně by to tedy nevadilo. Nemusí být vždy hrdina pupkem světa. Třeba potkáš Žižku nebo o něm uslyšíš a zase si půjdeš po svých...
-
Ak pominieme fakt, že prispievaš do diskusie venovanej hrám,
ak pominieme fakt, že aj hry sú umelecký prejav autorského týmu a ako iste vieš, umelecké dielo je prejavom fantázie autora (aj realistické),
ak pominieme fakt, že dogmatizmus má na svedomí stovky miliónov mŕtvych,
zostávajú mi len dve možnosti:
a) si troll
b) si zblúdilá ovečka, ktorá si pomýlila diskusiu TIscali s diskusiou Strážna veža.
Nothing personal, no offense
Btw: som katolík a mám za sebou štúdium kanoníckeho práva a dejín cirkevného práva + biblické olympiády, ale čo je moc to je veľa. -
V vzhledem k tomu, že tehdy Evropou otřásal jeden papežský skandál za druhým (mj v době Jana Husa existovali hned tři papeži najednou), tak se nelze divit, že ve všech jejích zemích docházelo k protestům. V Anglii, Francii i v Čechách. Hus rozhodně nezpochybňoval církev ani její nebo cizí autoritu (a požadavek pod obojí byl vznesen ne jím, ale pražskými radikaly až v době jeho cesty ke kostnickému koncilu), jen oprávněně požadoval dodržování církevních regulí. O tohle ovšem šlo nejen jemu, ale i samotným biskupům na koncilu v Kostnici, ba i samotnému Zikmundovi, který koncil svolal. Otázka, proč byl Hus nakonec upálen, je složitá, de facto tam šlo o snahu církevních představitelů, co nejdříve odklidit toho českého buřiče z cesty, aby mohl koncil dále pokračovat, svou měrou šlo o slovíčkaření ohledně církevního práva a nakonec samozřejmě Husova neochota k jakémukoliv kompromisu. V každé jiné době by mu jeho nauka možná prošla (ostatně stačí se podívat na peripetie právě tebou zmíněného františkánského řádu, který kdyby neměl za spojence římského císaře Ludvíka Bavora, tak patrně jeho členové taky rychle skončili na hranici - je to hezky ukázané ve Jménu růže ) *4*.
To co se dělo po jeho upálení, to už je věc jiná. Každopádně je dobré si o tom něco přečíst, třeba od Čorneje, protože doba to byla celkem složitá a označovat jedny nebo druhé padouchy a hrdiny (nebo na ten způsob) je celkem nešťastné.
PS: Jo, za katolickou stranu bych si klidně taky zahrál, ale to snad u open world hry nebude problém. -
S vydáním počítáme tak kolem roku 2017.
-
Ano jsem to já. Po úspěchu Zaklínače jsme si řekli že uděláme velmi podobnou hru podle Sapkowského románu. Takže nemusíte se bát nepujde o historickou hru ale o fantasy z kouzly, monstry atd. Prostě to bude takový zaklínač jen se to bude jmenovat jinak. Popravdě já z dejepisu toho taky moc nevím ani jsem sapkovského nečetl ale to je jedno.
-
vi uz nekdo, kdy by hra mohla vyjit (rok)? Snad trochu drive nez teamu dojdou penize, pan Bakala jich totiz bude mit asi celkem dost :-D
-
S těma Vánocema jsi mě rozsekal. *1*
-
7000 Reku proti armade pres 1-300000. Vitkov mel par desitek muzu a zen proti 7-8000 jezdci a v prubehu bitvy byli Husite na Vitkove doplneni oddilem z Prahy.
-
No máš samozřejmě pravdu, ale kdo by jim tam šel kdyby tam seděli jen lidi v hadrech nevábně zapáchajících a flusaly všude kolem sebe. Jak tomu ve středověku opravdu tak nějak bylo. Mam pocit, že by do takovýho pajzlu někdo zamířil :D
-
Spoustu lidí tehdy sr*lo, že z Církve se stává instituce hrabající majetky a má požadavky, které již mají pramálo společného s křesťanstvím. Křesťani jsou si rovní, z celýho toho historickýho hierarchismu je mi na blití. Nebylo to nic jinýho než světský politikaření.
A protestanti a pravoslavný ti jako nevaděj?
Co se dnešní doby týče: Hypoteticky, já jakožto křesťan opravdu nepotřebuji, aby mi styk s Bohem zprostředkovával nějakej trubka. Katolická církev je zastarala zkonstatělá a podle mého odsouzená k zániku. A to jen a pouze vlastní vinou. -
Přesně jak říká Hairy. Nikdo nebude lákat lidi jen na to, že se jeho nová hra odehrává v Řecku. Lidi zajímá žánr, vizuál, hratelnost, celkovej dojem. Marketingová masáž sází na gameplay a atmosferický trailery. Jestli Warhorse ukážou lidem nádherně a poutavě vypadající svět, nikoho nebude zajímat, jestli byl ten chlápek z traileru Žižka, nebo nějakej přihřátej paladin.
-
To víš, o čem nepsali v Bravíčku, to jako by ani neexistovalo. *15*
-
Co sa tyka mojho nazoru, je nestastne zvolena tema "husitov" nehovorim ze nemusi byt zaujimava ak sa dobre spracuje, ale z hladiska ostatnych narodov im nema co dat / ponuknut.. Darmo budete velkohubo hovorit ze jedinecne spracovanie husitskych bojov... American to nepochopi, Australcan si bude mysliet ze husi budu bojovat atd atd.
Niekde co som si pisal vlastne napady ma napadlo nieco co by mohlo byt zaujimavejsie - Inkvizitor ktory sa stane neziadanym - teda kacirom. Do 1/5 hry bude Inkvizitor, riesit mensie dediny a pod, nakoniec zisti ze je to cele fraska, a zacne klast neprijemne otazky (sam sebe i vyssim cirkevnym hodnostarom) cim zacne byt nezelany, tak ho vyhlasia za kacira (heretika) a nanho zacnu "polovat", dokonca i ludia, ktorym ukrivdil ako inkvizitor hlasia jeho pobyt a za odmenu sa ho snazia dostat. pribeh pokracuje tak ze si najde stupencov ktori maju cirkvi plne zuby vybuduju si pevnost a budu skodit (budu sabotovat inkvizitorske popravy (questy), prepadavat cirkevne vozy, klastory a pod), kym ich sila nevzrastie a nepokusia sa o vypravu zvrhnut hlavu cirkvi, co ma byt akoze zaverecny suboj :D Neviem to najst tie skripta ale zhruba takto. -
podle me to zas moc velky souvis mit nebude, v zahraničí to proste budou chapat tak že je to hra zasazena do časti slovanske historie a nebudou to dal resit.
-
Vidím, Héry, vidím. Ale nic s ním už neuděláš.
-
nejsem čech tak nevím co pro vas znamená husitska tradice, faktem je že papež zrejme prohlasil Husa za kacire pravem. Treba požadavka prijimani pod oboma zpusoby (že by i laik mohl vysluhovat oltarni svatost?) i mne pripada jako rouhani. Bojovat proti Cirkvi se zbrani v ruce mi taky pripada jako rouhani.
Jiste v Cirkvi ne vždy bylo všechno idealni, každopadne protestovat se da i nenasilnymi zpusobem jaako treba sv. františek nebo Dominik, čili zevnitr pri zachovani poslusnosti vuci cirkevni autorite.
Ani se nedivim porč jsou čechy tak ateisticka zeme.
Doufam že budeme moct hrát i na strane cisare Zigmunda, ktery husity porazil. -
srovnavat janosika s husitskym hnutim ? ty jsi asi hodiny dejepisu prochrapal co ?
-
To je otázka marketingu.
-
ale prd...to je všetko platné až pre toho kto si tú hru kúpi...a hru z obdobia husitov si žiadny cudzinec nekúpi....respektíve nekúpil by som si ju ani ja a to som históriu študoval...takže asi tak.
hra môže byť akokoľvek dobrá, ale pokiaľ nebude mať človek nejaký prvotný impulz na kúpu, tak to nekúpi v dnešnej prehypovanej dobe....