Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Lawliet
    konkurence steamu je dobrá... ale tohle už je stará podpásovka no...
  • dobře to napsal Ucho pár stran zpět, +1, mrkněte na to..

Origin je prostě kontroverzní stejně, jako celá EA. Já osobně EA už pár let schopně bojkotuju a bez jejich her celkem vyžiju..

Jako docela smutný, že v případě DRM je Activision mnohem menší dinosaurus (ty CODKA měly dlouhou dobu jen neškodnej Safedisc), to už o něčem vypovídá..
  • ... Němčouři se hlasitě ozývají proti Originu (3500 jednohvězdičkových hodnocení bf3 na amazon.de a řada analytických článků v médiích). Porušuje to řadu jejich zákonů, takže se tím jejich úřady intenzivně zabývají. Alespoň někde tedy otevřou hubu. Jinak origin mimo jiné sleduje cache cookies a historii prohlížečů a občas zavítá i do vašich dokumentů (proskenování daňového přiznání? Pro Origin žádný problém)
    • Zdroj informací o tom vrtání?
      • Někde zpočátku diskuze (asi 3. stránka od konce) byl screen z process monitoru a mimořádně zajímavý úryvek licenčního ujednání.
        • Ten screen je pěkně starý a slyšel jsem pár názorů, že i falešný. Ne od EA, ti se k tomu nijak nevyjadřují. Něco víc?
          • Zda je ten screen pravý opravdu nevím, ale ta licence je aktuální. Lépe řečeno - v EULA se pro jistotu vyjadřují extrémně nekonkrétně (co kdyby ji někdo opravdu četl) a odvolávají se na privacy policy EA (to už jistě téměř nikdo dohleávat a číst nebude - mimochodem kouzlený příklad toho jak dát někomu k odsouhlasení něco co nečetl), z nichž je citovaný úryvek.

EULA v češtině.
            Privacy policy v češtině.

Ve světle tohoto, mi pravděpodobnost pravosti toho screenu přijde celkem vysoká.
            • Ano, EULA stojí za prd, vím.

Ten screen je snad jen jeden se slavným koukáním do účetnictví. Někdo říkal celkem pádný důvod (který si žel bohu nepamatuji) a že se to může stát jen při instalaci.

Je to pořád jenom jeden (dva tři. Málo) screen. Až bude nějaká pořádná analýza, budu to brát víc než jako drby.
            • Tak odkazy zřejmě fungují nějak jinak než bych čekal, takže znovu a lépe:

EULA v češtině: http://eula.dm.origin.com/cs_CZ.html
              Privacy policy v češtině: http://tos.ea.com/legalapp/WEBPRIVACY/
  • proc ten program spoustet, kdyz uz mam XY EA her z ruznych svatecnich slev na steamu? radsi si to stahnu a cracknu, nehodlam podporovat tenhle typ pristupu (to by si pak kazdy vydavatel udelal vlastni distribucni platformu). Staci ze uz tu je Steam, Games For Windows Live, Ubishop, v minulosti EA Download Manager...
    • EA Download Manager = Origin
    • pardon, byl reakce na Umarotha.
      • Umaroth
        co na to říci. Já si ME3 taky stáhnu a cracknu, protože se mi nelíbí design obalu....
        • to je trosku zlehcovani... design obalu ti neproliza PC a nemusis se kvuli nemu registrovat na dalsi uzasnou sluzbu. =) A vubec - ten obal muzes vyhodit, protoze si kupujes pouze CD klic - zbytek uz stahnes z originu nebo piratebay =P
        • A myslis ze to nekomu vadi? A myslis ze te bude nekdo premlouvat a snazit se ti rict ze on ma pravdu?
  • myslim, že je logický, že EA nenabízí tituly na Steamu, protože si chce získat klientelu pro Origin. Bohužel pro ně je Steam daleko oblíbenější a pokud nepřijdou s něčim převratným, tak to bude jen samá buzerace typu "tato hra nevyjde na Steam"
    Věci se v týhle branži rychle měněj, ale mám pocit, že ještě nějakej pátek budeme hrát na Steamu tituly od jinejch společností než EA...a nějaká ta možnost "možná někdy v budoucnu" je dost mlhavá.
    • Cahir
      Já opravdu nic nemám proti zavádění konkurence vůči steamu. Ať má vlastní prográmek pro digitální distribuci klidně každý publisher. Budu jich mít v počítači klidně 50, je mi to opravdu jedno!

Kdyby byl stejný jako steam, nemám problém. Problémem jsou funkce Originu, nikoliv jeho existence. Nejsem žádný paranoik a opravdu si nemyslím, že mě bude EA řešit a držet tak říkajíc "za koule". Jde prostě o princip; nikdo nemá právo na to, aby mi bez dovolení lezl do soukromí a je úplně jedno, jestli s ním má, resp. nemá v úmyslu nějak nakládat.
      • Tak mně by to rozhodně jedno nebylo, kdybych si měl kvůli každé hře zasírat počítač neustále jiným a jiným softwarem.
        To není žádná paranoia, každý normální člověk se brání, když mu chtějí nacpat něco, co on nechce a nepotřebuje.
      • Já se hlavně bojím těch "třetích" stran. To může být úplně kdokoli.
  • Joha
    Idioti...
  • Já pamatuji dobu kdy úkolem distributora bylo dostat produkt mezi co nejširší publikum, aby měli co nejvíce zákazníků. Dneska je asi víc in ty zákazníky odříznout a nabízet to omezené(2x) skupině lidí.
    • Konzument cili ten kdo opravdu jenom konzumuje to zkousne. A nemyslim to nijak zle, ale cely USA uz je na tom zalozeno 50 let. Proto maji rok zaruku atd.
      • VonHayek
        Možná se mýlím, ale ve Státech snad de jure záruku žádnou nemají, ne? Jen někteří výrobci ji poskytují asi tak jako Kingston či Noctua v rámci jakési přidané hodnoty, jinak si jí tam člověk myslím může normálně dokoupit a to v takové délce jakou chce...
        Takže jsou to dva přístupy k věci, kdy cena za záruku je do zboží nakonec promítnuta vždy, u nich se jí ale mohou na rozdíl od nás "vzdát" a výrobek si koupit levněji s tím, že budou více či méně riskovat. *4*
        • Myslel jsem ze maji, tak moje chyba. Ale i tak, principem to vlastne nahrava tomu "konzumu", vzda se zaruky, ma to levnejsi, spotrebuje, vyhodi.
  • a vyrobci breci a breci a breci a breci jak male deti ze jejich hry lidi nekupuji ale stahuji... rad bych si hru koupil a hral ale s originem a podobnym spywarem nikdy. Ti co maji hry cracknute se jen smeji tem "volum" co za ni poctive zaplatili a jeste musi poustet dobrovolne ve svem pc nejaky VIR!!!!
    hnus chce se mi blejt velebnosti....
    • Tak tak navic ceskou kurunu by od nas za svou bezcenou kopii chteli, ale aspon trochu usili vyvynout a dat do hry ceske titulky to uz ne? Jo kdo chce cim dal vic nakonec nema NIC!
  • Tohohle jsem se bál *13*
    • Proč, stejně máme všichni PC zavirovaný jak sviň od toho věčnýho čumění na p*ornografii
      • Mluv za sebe, jo? Já jsem si přiměřeně jistý, že ho zavirovaný nemám. A vůči programům bez zveřejněného zdrojového kódu chtějícím se připojit k internetu chovám ostražitost.
      • Tohle je čistě začatečnicka chyba když člověk použiva IE *2*
        • Nepouživám IE...začátnečnická chyba je, myslet si že kldyž mám kasperskyho a mozzilu, že na keezmovies nic nechytim.)))
      • To neumis cumet na perno aniz by sis natahal viry do kompu? *1*
  • Njn tak si nakonec Mass Effect 3 asi nezahraju... :/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit