Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • a s odchodem indie "epidemie" tu zustanou už jen klidne vody mainstreamovych AAA her *3*
  • Je sympatické, že se o indie-kickstarter hrách konečně začíná psát kriticky. Vypadá to, že indie epidemie (snad s příchodem nových autorů a odchodem některých těžkých případů) konečně ustupuje.
  • Niz pisu ze nedohral, a asi na to nejspis ani nedojde. Zacatek me dokonale odradil. Je mozne ze dal se to zlepsi, ale pokud si Obsidiani nedaly zalezet na tom aby si clovek nepripadal jako idiott hned na zacatku, tak mají holt smulu. Vzpomel jsme si hned na hru Bards Tale (ta poslední co vysla nekdy v roce 2006), která dost schopne paroduje prave tyhle rpg klise. Pokazde když si u hrani nejakeho rpg vzpomenu na bards tale, vim dopředu ze je něco spatne:)
  • a dohrál jsi to vůbec? tady píšou, že to dohrálo jen 7 procent lidí, co si tu hru koupilo
    http://www.theguardian.com/technology/2015/may/08/pillars-of-eternity-does-it-matter-if-people-dont-finish-games-any-more
    což je dost smutné. Já se většinou hry snažím dohrát, i když v poslední době se mi stalo, že před koncem už jsem se do toho musel nutit - Witcher 3 nebo Divinity Original Sin. Naopak v PoE to bylo opačně. Ten příběh byl opravdu zajímavý, opravdu jsem byl až do konce napjatý, kdo je to Thanos a jaký má vztak ke mně atd. Ten příběh byl taky velmi originální, všechny ty duše, animancie, vzpomínky z minulých inkarnací atd.
  • Pethulla
    Jenže právě kvůli tomu se u prvních dvou Gothiců dá horko těžko mluvit o úplně otevřeném světě. Ten byl až ve trojce a žádná velká sláva to teda nebyla. Jinak u toho lootu se nedá nesouhlasit, ta degradace věcí tam zkrátka je - na druhou stranu horší než v Might and Magicích to už snad v žádné hře nebude.
  • No, začátek je prave dulezitej, me to tak otrávilo ze jsem te hre uz nedal sanci:)
  • Pethulla
    blbý vlákno
  • Mozna, ale to co mi předvedly Pillars me spis evokovalo vybijeni podzemi od krys, coz se uz neda ani omluvit tim jak se to poda.
  • Asi jsi zabloudil. Tady se rozebiraji RPG a ne akcni mlaticky.
  • Morraw
    Možná tak začátek, ale dál, jak se příběh rozrůstal až do velkého temného finále s překvapením ? Mě se to líbilo. Celková atmosféra i podání. Navíc na společnících si dali fakt záležet. Kana a Edér moji největší oblíbenci.
  • Ale oni se inspirovali G a W. Na zacatku, ale i ve Velenu nebo Skelidge je cela rada lokaci, kde si clovek ani neskrkne. Teprve pozdeji se tam da dostat. Takze v tom to rozhodne neni. W3 ma problem v rozlehlosti. Proste clovek se preji i dobreho jidla, mali jej 3krat denne 7 dni v tydnu.
  • Otazka je, co je presne klise a hlavne, ktera hra dnes neni klise? S rostoucim poctem dohranych RPG dnes muzu rici, ze v maloktere hre je opravdu neco noveho. 95% vykrada jine hry a dost hodne z nich vykradaji predchozi svoje dily. Takze spise zalezi, jak se to "klise" poda.
  • me spis prisel klisoidni az hruza. Ani nevim po kolikate jsem byl člen nejake skupiny dobrodruhu a jak na potvoru me poslali, svete div se, pro boruvky a mezitím tabor napadli zlouni. Nebo kolikrat jsem zachranoval nebohého elfa u nejake hospody před ozraly?..nevim..obvykle srovnavani nemam rad, ale tady to uplne tluce do hlavy. Omlouvam se pokud v mojem textu jsou nejake nesrovnalosti, ale tuhle hru jsme uz dost vytesnil z hlavy:)
  • měli si vzít příklad z Gothica nebo z Wizardry 7 - můžeš jít všude, ale někdo jsou potvory tak silné, že tam nepřežiješ, takže se tam vrátíš později. Osobně mi tento systém vyhovuje mnohem víc. Za nejhorší paskvil považuju řešení od Bethesdy, kde i loot v truhlách se řídí tvým levelem, takže na lvl1 obsahuje každá truhla železný meč a lvl40 obsidiánový meč.
  • Je to mozne, ale v W3 se ti nestalo, ze Ti skupinka zimnich trolu zmasakrovala pulku skupiny a nedostanes za to ani expik, W3 klasicky sandboxovy problem. Jak pro lidi, kteri prochazeji celou mapu udelat hru vyvazenou a to se jim nepovedlo.
  • mdlý příběh? *11* Příběh byl nejsilnější stránkou PoE. To že neumíš anglicky, abys ho pochopil, neznamená, že tam není
  • iSpirit
    To co vyčítá recenzent datadisku, může stejně kritizovat i na původní hře viz např. mdlý příběh. Hype odpadl, nadšení z nezávislých projektů na KS taky a už se díváme na chyby bez růžových brýlí?
  • tak moc nebylo, pac datadisky vymrely, ted mame ripped off DLC:)

PS: myslim ze Dragonborn ke Skyrimu je taky bezva, obvzlast pro lidi co hrali Bloodmoon, rozlohou a delkou hrani to je zcela jiste datadisk. A když nebudeme hledat v RPG tak nektere DLC k Borderlands 2 jsou taky dost povedene (i když bych je za to kouskovani a zvysovani level capu přes DLC zabil). A koncem roku pribude k Elite Dangerous taky zrejme velmi kvalitni rozsoreni které svým rozsahem je spis datadisk. Ale jinak to je spis bida.
  • v IWD to nesouviselo s opakujícíma se nepřátelama, ale s průměrnou urovní družiny. Jakmile byla družina tuším 5 levelů nad levelem potvor, tak to přestalo dávat zkušenosti. Podobný mechanismus používá i Witcher 3 v oblasti questů.
    Já si příběh IWD2 docela pamatuju (hrál jsem tu hru 2x). Není vůbec špatný, obsahuje i časovou smyčku s cestováním do minulosti, rozmanité lokace od původního města, přes Podtemní, po klášter atd. IWD2 je nejtěžší hra z IE her, mnohem těžší než BG. Jako jediná používala novou verzi DnD pravidel.
  • Pethulla
    ehm, z toho co jsem hrál, tak hmm nic?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit