-
Nechytla mě ani původní verze. Přišlo mi to takové přeplácené a zmatené. Všechna ta hopsadla, plošky apod, to my ve 3D 1st person střílečce moc nesedělo. Navíc míření nahoru a dolu se sice jevilo jako revoluce, ale zde to nebylo ještě vychytané. A jestli si dobře vzpomínám, byla to docela obtížná hra a místy až frustrující. Doom 2 byl taky těžkej, ale pořád to byla parádní řežba, tohle se prostě tak dobře nehrálo. Nemám pocit, že by RotT byla ve své době nějak uznávanou hrou, proto mě docela překvapilo, když jsem se o remaku dozvěděl. Kdyby tak raději někdo udělal Terminator: Future Shock, nebo Skynet, či třeba Outlaws.
-
tak me neslo o jednotlivy pripady, ale o pohled z vice stran, vetsine se to sice libi, ale nekteri to strhali... a zrovna tady strhali snad nejvic
-
co já vim tak to dělal mezinárodní tým lidí co se nazájem ani neznaj
-
Ondřej Švára evidentně nebyl ten pravý člověk na recenzování oldschoolové střílečky... Ne proto, že má ve výsledku odlišný názor než valná většina internetu, nýbrž proto, že principiálně odmítl celý koncept hry, aniž by problematizoval jeho realizaci...
-
tohle není recenze. pokud celý text stojí na tom, že leveldesign je stejný jako v minulosti, kdy v minulosti to bylo v pořádku a super a teď by to mělo být špatné, celý text se prostě jako recenze brát nedá...
-
když jsme u toho metacriticu:
"The game feels lazy, like it was thrown together by a bunch of stoners who may have had a few good ideas but were too unmotivated to put the time or work into the game. I'd say this was just a cash grab for people of my generation who had fond memories of the shocking brutality of the first game" -
Zasek v kritice...to je desny klise. Pokud ti dnesni vyhovuji bud jenom rad.
-
me fascinuje, ze lidi uz vubec nevi, co hra znamena, hrat neco znamena mit "moznost" prohrat (nebo aspon "nevyhrat" hned), ale jsou tak zdegenerovany konzoloidnima nudopseudohrama, ze si na to uz nevzpominaj ani leckteri, co hry pamatujou *6*
-
s hrama je to jako s jidlem nebo hudbou, prakticky nejde udelat takova, aby se libila vsem, coz je jedinej skutecnej problem rott
kdyz nemate radi strileni, behani a umirani, tak to nehrajte, konec pribehu
http://www.metacritic.com/game/pc/rise-of-the-triad -
4? kdyby to byla indie z kickstarteru tak by to dostalo 8 nebo 9 *6* trapáci.
-
No tak ale aspoň ta obroda v Kickstarteru ti pude na ruku ne? Shadowrun se nelíbí? O Wasteland snad ani nikdo nepochybuje, že bude skvělá hra... Vedle komerčních sr*ček vychází spousta dobrých her, a díky Kickstarteru jich bude vycházet určitě víc, než dřív. Dneska si na špatnou kvalitu her může stěžovat jen ten, který se v té kritice zasek...
-
Myslíš, že nové hry nezkouším? :) Von bude i problém ve mně, protože lpím na blbejch žánrech, ale s tím nic už nenadělám.
-
Tak to sis vypěstoval fakt předsudek, protože dnes vzniká taková škála všemožných her, že nevybrat si mezi nimi nic, co by člověka zaujalo a bavilo je jen známka toho, že si vybrat nechce.
-
Já za sebe můžu říct, že despekt k novým hrám jsem získal až tak 10-12 let poté, co jsem s hraním začal a vím přesně, co mi začlo vadit (a vadí dodnes).
-
Na RPG jsem nereagoval, bral jsem to na hry obecně.
-
Mám ty časopisy doma, takže taky vím. Jediná výtka byla u Beholdera, že kopíruje DM. Speciálně u RPG žánru si toto dovolím tvrdit, protože de facto hraju primírně tyhle hry z 80. a 90.let a dobové recenze mám načtené. A pokud vím, jedna z tvých reakcí byla právě na příspěvěk týkající se propadu rpg žánru.
-
Tohle neni ale zadny oldschool, to je naprosta kase. Prober se z ty diskoteky frajere.
-
Nic o RPG žánru jsem nepsal. To, že v dobách 16ti bitů, Amigy a prvních PC se už nadávalo na to, že se hry jen kopírují, že nepřinášejí nic nového, a že líheň originality byla na 8-bitech, to se můžeš klidně i přesvědčit z dobových časopisů. Ostatně tenhle názor zastával tehdy i takový Andrej Anastasov. Sám jsem na tohle téma ve škole absolvoval nespočet rozhovorů a hádek. A dále je to stejné, další generace, předtim to bylo lepší... teď už je to jen komerce a nestojí to za nic... A vždycky se ta zlatá éra posunuje o tu předchozí generaci.
-
WTF od TB
http://www.youtube.com/watch?v=XqU4Wg4Yy0Y
Podla mna vydarena hra, dufam ze sa Interceptoru podari dokoncit remake Duke Nukem 3D.
Samozrejme je to dost oldschool a save system je dost kruty a nekompromisny, level design je otvoreny a hrac sa moze obcas aj trochu stratit, tak sa necudujem ze recenzie su trochu kontroverzne. Nieje to pre kazdeho, no podla mna je to super hra. *14* -
Taky jsem měl 8-bit doma :). A co se týče RPG žánru, tak tam se začlo nadávat na úpadek až ke konci 90.let. Do té doby nebylo proč nadávat, vycházelo několik pecek ročně. Takže buď už si to nepamatuješ nebo to je takový ten výkřik jako že hráči starších her chválí ty staré hry z nostalgie (tuto blbost čtu neuvěřitelně často).