-
Souhlasím že nebyl průlomový, jen kvalitně rozvinul už zaběhlé mechaniky. Mělo to být koneckonců původně pokračování Wolfensteina. Tituly co zmińuješ, ale vyšly až po RoTT a ano, byly pro rozvoj žánru důležitější a jsou taky slavnější.
-
ze zombie mas hry plnu zadnicu tak preco ich davat do tejto hry ,zobud sa , tiscali je herny hnoj chod si precitat recenzie na decentnejsich a kvalitnejsich strankach
... jedine co berem je nazor recenzenta , kazdemu sa pacia ine hry , no tu to vzdy recenzuje nejaky ťulpas a ptm su komenty len o tom ako dal tomu malo bodov , a vlastne ani neviem co tu robim idem si zmazat ucet na tejto stranke -
Thorgall: Tak se podívej, co vyšlo v roce 95 za FPS. Descent, Dark Forces, Terminator Future Shock. To už byly na tu dobu velice vyspělé hry, každá přinesla do žánru nové prvky a originalitu. A vedle toho si postav ROTT s plochým level designem Wolfensteina, což bylo ve srovnání se zmíněnými hrami vyloženě zastaralé. Ano ROTT měl některé vtipné prvky, které nejvíc pak rozvinul Duke3D, který na prdlých srandičkách postavil celou hru, ale jinak s mnohem lepšími hrami, co v tom roce vyšly, se to prostě nedá jinak srovnávat, než jako průměrná hra.
-
Deus ex na PS2 byl stejnej jako na PC co se tyce obsahu, ale levely taky byly rozkouskovany, vic loadingu nez na pc, ale zase tam bylo par mistnosti a chodeb navíc oproti pc verzi.
-
Chápu že se ti Rott nelíbil.
Ale pro některé z nás to byl originální titul, plný prvků, které standartem FPS v té době rozhodně nebyly. Jmenovitě to byly originální zbraně flamewall, drunk missile, god mode, (dokonce i pistole v obou rukou se ve hre tohoto typu objevily, pokud se nemylim, poprve) .... Dále stereotyp střílení ve hře zpestřovali pravě skokánky a plošinky, ktere přidávali ke sbiráni pokladů z wolfensteina nový rozměr, pak tu také byla spousta pastí, ať už aktivních, nebo těch skrytých, kdy člověk přišel do místnosti, která se náhle uzavřela a byl do ní vpuštěn plyn a hráč musel hledat plynovou masku. Dále tu máme prosící nepřátele, a celkově si hra ze sebe uměla udělat srandu třeba i formou powerupů které hráči spíše škodili (odrážení se od stěn, houpava kamera, dog mode), nebo absurdním ozvučením (např. při zmińovaném god modu).
Samozřejmě že pozdější tituly jako Duke Nukem 3D, Blood nebo Shadow Warrior toto dílko překonali, ale říct, že ta hra ve své době nebyla originální, je alespoň z mého pohledu nefér. -
Uz vtedy to bola hovadina ktora bola uz natu dobu podpriemernou hrou takze neviem naco nam ju chcu priblizovat a ked tak to mali aspon vylepsit ale tento zlepenec je prachbiedny. Som zaryty odporca CoD a hlavne jeho hracov ale keby som si mal vybrat medzi tymto paskvilom a dalsim nudnym linearnym CoDom tak asi idem do toho CoDu tohle je fakt zle. :/
-
mě to po recenzi aoe 2 hd zase moc nepřekvapuje
-
Tak to nevim. Deus Ex byl třeba na PS2 až na ovládání a menu prakticky stejnej jako na PC.
-
malo cut scen, zadny qte, ja chci neco se zombie!!! chci neco s vetsima dementama nez jsem ja, at si taky vystrelim... *6*
nejsou zombie, nejsou body, 0/10 -
Timhle priblizit jake to tehdy asi bylo ? Nenech se vysmat.
-
Ty jsi kus blba, škoda slov. Dobrou :)
-
Já nevím, ale orientace v některých starších pseudo 3D hrách byla na palici už tenkrát. Kdo hrál Wolfensteina tak musí vědět, o čem mluvím. Všechny zdi vypadaly stejně (dobře, byly modrý nebo dřevěný), dveře stejně, zkrátka pamatovat si cestu nějakým složitějším komplexem byla občas šílenost. V tomhle směru ušly moderní střílečky velkej kus cesty a já jsem upřímě rád, že se nemusím brodit bludištěm naprosto stejně a prázdně vypadajících chodeb. A pokud na tohle někdo odpoví, že si mám jít zahrát CoD kde procházím jednou chodbou ze který se nedá uhnout, tak ať si ji rovnou napálí, protože mu za chvíli nebudu vysvětlovat, že chodit od extrému k extrému je pitomost. Tuhle výtku autora naprosto chápu. Naopak se mi líbí stará hratelnost, čili ujetá rychlost pohybu a celková zběsilost a přímočarost akce. To se dnes už nenosí a je to škoda. Člověk se u toho jednak náramně pobaví a i slušně pocvičí co se postřehu a míření týče. Po rocket jumpingu a dalších blbůstkách se mi stýská.
-
Jó Descet,
ta 3D mapa byla tak velká a nepřehledná, že člověku nezbývalo stejnak nic jinýho než mít fakt dobrýho pamatováka a jet po paměti. ROTT měl sice velký mapy, ale proti Descentům to byl pořád jen čajíček.
Za to zdegenerování FPS řekl bych můžou hlavně konzole a jejich nehezky malá paměť. Málo paměti si žádá malý levely a podle toho to bohužel dneska vypadá. Dobře je to vidět třeba na straým Thiefovi, první dva díly vyšli naštěstí v éře před PS2, velký a propracovaný levely, krásný hry, trojka už ale byla mířená i na konzole a tak se tam město rozkouskovalo na pidilevely aby to konzola nějak utáhla, smutný. -
Tak znova. Tekwar, Witchaven, Powerslave jsou příklady her, které vyšly v době co ROTT a byly to přesně tyhle hry přes kopírák, jedna jako druhá, jedna blbější než druhá, špatný hry jen na ždímání peněz.
Neuvěřitelný, jak si lidi idealizujou minulost. Nasaděj si růžový brejle a nedívaj se vlevo v pravo. -
Souhlas. Na to snad museji s nostalgii vzpominat jen ti, co v ty dobe meli na disku 3 hry - UGH, Simpsons a RotT. Hra skutecne byla priserna.
-
Dneska jsou to šílené paskvily, podívej se na AC4 .. pirátská kra? Jasně, ichtyl v kapuci s dementníma herníma mechanismama ... pirátská hra jak prase, fakt ...
-
Hrál jsem všechno a pamatuju si, že co vyšla hra, tak se o ní prostě mluvilo jako o konkrétní hře, nikoho nikdy ani nenapadlo a nikdo nikdy neřekl "jé, to je jak tam to" ... byla to prostě jiná doba a nic nebylo okoukané, šlo o hry a ne o peníze, pro vývojáře to byla zábava, nikdo nepotřeboval somrovat a tunelovat prachy na kdejakou hovadinu jako dnes a o hrách nerozhodovali kravaťáci...
-
Tak tos je asi nehrál, protože ta trojice Tekwar, Witchaven, Powerslave, byly až na jiné prostředí takřka totožné hry, stejně pochybné úrovně.
-
Jasně, další co hra , to originál.
-
Jen na Build enginu vyšla řada her tohohle stylu, jako Tekwar, Witchaven, Powerslave. Nebo třeba Marathon vyšel ten rok. A to už je doba co tu byly stokrát lepší FPS jako Dark Forces.