Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To se pak člověk nemůže divit, že se ty auta ve hře chovají divně, když to každý hraje na klávesnici nebo gamepadu *7*
  • Tak tohle bude jasná koupě *4*
  • Jako vždicky moc velký očekávání a zase nic *9*
  • Muze nekdo napsat optimalni nastaveni na klavesnici?Zkousel jsem snad uz vsechno.
    Dik.
    A jestli me to bude stvat dal,tak se asi vratim zpatky k Shift 1,tam to ovladani na klavesnici bylo 100 x lepsi.
  • Urug
    Pohyb v menu zas vymýšlel nějaký masochista.
    • To je jen preneseny z tech zkurvenejch konzoli *11*
      • V tom případě se mám na co těšit *3*
  • Ok tak som sa trochu pohral s hrou hlbsie. Co som pisal o kamere berem spat, je tam aj povodna zo Shift 1, neviem preco som si ju nevsimol pri prepinani kamery hned. Dalej, pre x360 gamepad doporucujem nastavit brake a acceleration deadzony na 0%, steering acceleration na 50% a steering deadzone na 5%. Inak akceleracia na analogovom triggery je plynula nie ako to niekto uvadzal ze pry ma len on/off status. Takze ted uz sa to zacina podobat na povodny Shift ktory mi sedel. Celkove to vypada na dostojne pokracovanie, uvidime neskor...
  • no co se ovladani aut tyce tak klavesnice je prakticky nepouzitelna, ikdyz si muzete upravit zataceni nastavil citlivost na 50% a je to v klidu mrtvou zonu jsem nastavil na 10% a hned se to vsechno ovlada lip jak na klavesnici tak Gamepadu. Jako takova je hra vcelku zabavna sice nema prakticky zadnou fyziku a poskozeni ale jde to. To by nebyl NFS kdyby se clovek mohl rozbit :D. Jen je skode ze jeden zavod ma 2 kola ?? Co je tohle posledni dobou za blby napady pokud to clovek hraje na vyssi obtiznost tak za 2 kola stezi predjede dva soupere. Jinak ale hra dobra
    • Poskodenie sa da nastavit na cisto len "visualne" ale i full kde to ma dopad na auto. Fyzika vypada ovela lepsie s pohladom kamery z vnutra auta, v 3-rd person pohlade vypada strasne!
      • fyzika vypada ? :) fyzika se citi .. a v pripade Shiftu 2 je to des bes .. arkadovy zavod motorovych clunu s debilnim menu, zmatenou AI a nepovedenym tuningem auta .. jedine co je na tom dobre je grafika, rozsahly vozovy park a spousta moznosti upravy vzhledu auta pro ty, ktere to bavi ... ale nejhorsi jsou ty cutsceny pred kazdou jizdou bez moznosti preskocit je a jizdni model (alepon teda na elite bez jakekoliv podpory) ..
        • Ty si ale chytrák. To nemá být simulátor, ale motorovým člunům se to rozhodně nepodobá. Co je na tom dobrého, že je rozsáhlý vozový park? 150 aut? To si asi nehrál GT5, tam je tisícovka aut. A jestli to na elite hraješ bez podpory na klavesnici nebo na gamepadu, tak se ani nedivim. Na xbox ovladači si taky netroufnu povypínat všechny asistence, protože jednou rkou citlivě řídit a zároveň citliě na brzdu nejde. Volant je volant. Tam zaměstnáš nohy a ruce zvlášť, nehledě nato, že máš větší rozsah na osách, takže to řízení není tak citlivé a neposedné jako na gamepadu.
          Update: Po přečtení příspěvku od Elite musím dodat, že na xbox ovladači mi u shift 1 taky stačilo zapnout asistence jako ABS, kontrola trakce atd. Prostě co mají auta v reálu. Mít zaplou asistenci brždění, nebo nedej bože zatáčení, to bych se tu v diskuzi ani neukázal. Možná na klávesnici je to potřeba, protože sem slyšel, že tam je to otřes to ovládat...
        • Nemozes zase cakat jazdny model ako u najprofesionalnejsich simulatorov. Myslim ze hra dobre balancuje medzi hratelnostou a realizmom, urcite aspon oproti predchodzim dielom serie. Cutsceny preskocit idu, aspon mne stlacenim "A" na gamepade. AI som uz zazil ovela, OVELA horsie(GRID, F1:2010 a mozno dalsie od codemasters), praveze sa mi zda ze AI tu moc necheatuje, po par tratiach som zistil ze ak moc stratim na case burackami mozem rovno restart race - na "easy". Nicmene stale mam pocit ze fyzika bola v povodnom o cosi lepsia i ked trochu prehnana a nerealisticka v par veciach(narazy do aut). Ale neni to tak zle, ak chces vidiet plavuce auta zahraj si hry od Codemasters *7*
    • Nema poskodenie? Mne pri naraze vo velkej rychlosti odletelo napr predne koleso a skoncil som... pozri sa do nastaveni tam to mas
  • steering klávisnicem je úžasně náročný, volant je nutnost
  • Este k nastaveniam. Hra podporuje veci ako stability control, traction control a par dalsich. Moj ciel je nastavit hru na max realizmus s tym ze by som nehal zapnute nastavenia ktore maju equivalent v realu(napr ABS). Ktore z nastaveni je pouzivane v realu a ma pre danu technologiu pojem a ktore su len cisto herna pomocna zalezitost ktora ubera na realicnosti? Nechcem uplne vsetko vypnute potom je autoi dost nestabilne. Je napr. brake lock control equivalent ABS? Stability control je nepouzitelny koli input lagu takze to odpada. Co traction control - off,low,medium,high? Maju tieto vsetky nejaky equivalent v realu? A co ostatne? Dik.
    • Zapni si ABS(antiblokovací brzdový systém), kontrolu trakce a stability. To v reálu v autech najdeš. Jak psal martin, v závodech to je zakázaný, ale ti to mají natrénováno. Jestli máš volant a desítky hodin tak vypni i to, ale pokud se chceš jen tak pobavit, tak se za kontrolu trakce, ABS, a kontrolu stability nemusíš sám před sebou stydět. I v Top Gearu to maj u těch nejsilnějších aut pozapínaný všichni snad krom Stiga. Já hraju na xbox ovladači Shift 1 a taky to mam pozapínaný. Pak tam jsou asistence zatáčení a asistence brždění. Ty sem povypínal, to už je trapárna. To už skoro nemusíš zatáčet ani brzdit.
    • Brake lock control asi bude ekvivalentem ABS, a to mají snad všechna civilní auta dneska. U závodních aut je to tušim z drtivé většiny zakázané, stejně jako kontrola trakce (traction control, TC) - jsem si skoro jistý, že GT1 TC nepoužívají, a pravděpodobně tedy ani GT3 - na druhou stranu auta série Le Mans myslím furt TC mají. U civilních aut nevím, jak to s TC je, ale většina těch moderních s náhonem na zadek (nebo i na předek? čistě jen kvůli prokluzu při rozjezdu...?) to myslím má taky. Takže u civilních spíš všechno zapnout a u těch závodních povypínat.
      • Diki, nevadi mi ci su zakazane len som chcel vypnut veci ktore su cisto pomocne v hre a nemaju v realu obdobu. Nicmene asi ostanem na elite modelu s traction low, SC off a ABS on.
        • Co se týče reálu, tak všechy se normálně používají.
  • Funguje někomu analog gamepad Logitech? Nějak se mi nedaří rozchodit a na klávesnici se to hrát nedá.
    • funguje, len musíš v nastavení "kláves" nastaviť všetko na tlačidlá a analógové páčky

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit