Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jestli se počítá nějaká část simulace na serverech, tak je to celkem dobrý důvod pro neustálé připojení během hry. A nevím, jak by se pohly minimální požadavky, kdyby se simulace všech agentů přesunula na klienta. *

Jinak co jsem pochopil, Simcity 2013 je prostě vytvořený s tím, že mezi sebou budou hráči spolupracovat, města se budou v oblastech specializovat atd. (v tutoriálu je tomu věnována jedna část).

Osobní zkušennost: včera jsem se nepřipojil, dneska ráno bez problémů.

* V téhle oblasti si ale nechávám pootevřená vrátka, protože, když půjde offline mód u D3, kde prohlašovali, že polovina systémů je na serveru... I když tyhle simulace budou asi řádově náročnější na HW, než nějakej loot a monster spawning.
    • GlaDOS
      To si nemyslím. Mám pocit, že ty simulace se aktualizují v několikaminutových intervalech. Oproti realtime řízení u D3 to bude dost rozdíl.
  • Jezisi...tak jste si koupili hru ale budete moct zahrát za týden no, abyste se z toho neposrali. Hned, vše musí být hned teď jinak si pujdu stěžovat!! *11*
    • Miserius> Keby všetci poslúchali ako ovečky (alebo ako ty), tak by sa potom aj vývojari k hráčom správali. Nikto by si na nič nesťažoval a všeci by si mysleli, že všetko šlape ako hodinky. Len nech si to pekne vývojari vyžerú. Keby všetci držali hubu, tak ešte žiješ v komunizme a stojíš vo fronte na madarinky.
      • Zatímco teď stojíme ve frontě na signál z funkčního serveru. Nezměnil se princip, čeká se jen na jiný produkt.
    • protoze platit za veci co funguji je tak vcerejsi
      • Kolik her ja jsem si zaplatil a nefungovalo hned nedokazu ani spocitat. Byl jsem nastvanej, ale psat nejaky petice, dozadovat se vraceni penez a podobny akce? To spis vypada na situaci kdy si pirati po dlouhy dobe neco koupili a ted jsou z toho cely vykuleny
        • Ze ses de…bil ty enznamena ze si nechaj na hlavu sr…at vsichni...
        • Zadat o vraceni penez je trochu hystericke. Tak dlouho se na to tesi a pak to najednou nechteji? Tomu snad sami neveri.
          Ale ozvat se,ze takhle to nejde,to povazuji za nutnost.
          • Žádosti o vracení peněz budou na takové EA fungovat "trošku" lépe než nějaké ozývání se. Natěšení může navíc celkem přirozeně vystřídat znechucení a ztráta důvěry, nevím, proč je tomu tak těžké uvěřit.
            • Udělal sis mentální model člověka, který si to koupil a pak z toho vyvozuješ nějaké psychologické závěry, které v té situaci vůbec nemají co dělat. A ano, věřím tomu, že žádosti o vracení peněz jsou pro EA o něco silnější message než nějaké povzdechnutí na fóru (čímž neříkám, že je to určitě super efektivní, jen to, že je to lepší). Navíc úplně ignoruješ, že je celá situace mnohem komplexnější co se důvodů, funkčnosti a slibů ohledně always online řešení týče.
            • Proste je. Clovek ktery nedokaze dva,tri dny pockat na neco,na co se tesil treba rok..
              A never tomu ze nejake zadosti o vraceni penez na ne budou fungovat lepe. Je hodne naivni si to myslet,kdyz nemas zadnou oporu v zakone.
        • to ze si koupis smejd co nejfunguje a jsi s tim spokojeny je spis tvuj problem, ale neznamena to ze je to v poradku, nebo ze by s tim lidi nemeli nic delat
          • Na jednu stranu máš pravdu, to je kapitalistický myšlení, na který lidi v česku nejsou moc zvyklí. Ale na stranu druhou jseš úúúplně vedle!
            Srovnáváš jabk s hruškama (pokud to co tu píšeš míníš na tu situaci s hrou). To se dá aplikovat na věci, co si koupíš, třeba kolo. To když dostaneš s rozbitejma brzdama nebo přehazovačkou a na 2 tejdny ho postavíš do rohu, tak se samo nespraví. Ale u hry, u hry vyjdou záplaty, patche, updaty a nebo se dokoupí servery a vuala, za 14 dní může jet hra jak na drátkách. Takže ano, ve všeobecnosti máš pravdu, ale ve vztahu k většině her to rozhodně neplatí. V případě Sim City to rozhodně není důvod pro vrácení peněz a k nějaký veliký nevoli. Není to tak, že by ta hra byla špatná, je jen dočasně nedostupná a to není totéž.
            • Online pripojeni je soucasti hry. Tudiz k ni neodmyslitelne patri.
        • Naprosty souhlas .... Konečně někdo kdo na to má rozumnej názor :)
  • Jako kompenzaci dostanou všichni majitelé hru od EA zdarma viz. IGN
    • a urcite na Originu no to je vyhra jeste pak nepojede dalsi hra az si ji vsichni budou chtit zahrat *1*
      • Dá se předpokládat, že to bude buď něco ze série Sims, nějaký starší Simcity nebo hra podle vlastního výběru (tzn. to na co narážíš nehrozí, protože pokud vím, SC je první EA hra, která vyžaduje trvalý připojení k internetu).
  • Od launche odehráno 6 hodin bez jediného lagu nebo výpadku.
    Jen global statistiky opravdu nefungují.
    Hrozby "vypnutím serveru za dva roky a konce hry" některými experty tady jsou zcela liché.
    Ano EA vypíná servery starších verzí her ve chvíli, kdy existuje generace nových. Takže pokud vypne servery Simcity, bude to tehdy kdy už bude na trhu nějakou dobu další díl. (a bylo by fér kdyby v tu chvíli udělali update na offline hraní pro starou verzi).
    • souhlas. az na to, ze EA vyda dalsi dil tak jednou do roka, takze pristi rok na jare vypnou servery a alou kupovat nove Sim City ;)
      • dneska si muzu vsechny starsi simcity v klidu hrat nemusim kupovat tuhle nefunkcni online DMR sragoru ,ale kdybych si ji koupil tak si ji pri pristim dile simcity uz nezahraju.. Kapisto?
        • Reagoval jsem na to, že by měla EA vydávat nové SimCity každý rok, což u Sims her očividně nedělá.

A online požadavek tam není kvůli DRM.
          • Je, jen ti to neřeknou narovinu, ale vymyslí kolem nějakou omáčku. Jen nechápu to online, už Cities XL na to dojeli a nakonec MP zrušili.
      • Sims 3 - 2009, poslední datadisk - 2013, ohlášení Sims 4 - ?
        • AD Sims - dokud do sype no - 12 ti lete slecny kupujici DLC s virtualnimi hardiky pro virtualni panenky a DLC s virtualnimi ruzovymi tapetami do svych virtualnich pokojicku musi byt tak skvela zdimacka, ze to jiste EA bez dalsiho dilu chvili vydrzi

na druhou stranu, jesli budou do Sim City prodavat baraky zvlast jako DLC jako tu Eiffelovku, tak by to mohli taky nejakou dobu zdimat
          • To je fakt. Jakože chtít 9.99 za sadu budov mi přijde celkem ujetý, ale když někdo neví co s penězma, tak proč ne.
  • Drakens
    Takže konec dobrý všechno dobré, někdo v EA začal uvažovat a uvědomil si že všemi těmi rozhodnutími si staví šibenici....

viz :
    http://www.eurogamer.cz/articles/2013-03-09-ea-odkodni-za-simcity-hrou-zdarma-a-priznali-opravnnost-stinosti
    • MickeyMutant
      Tohle bohužel není konec. Konec bude, až hra poběží bez problémů a lidem, kteří teď problémy mají a reklamují, budou vráceny peníze. Tohle je zatím takový opatrný začátek konce.
    • Drakens
      Jen pro info Games.cz považuji za nejlepší v dnešní době herní server, nedělám reklamu konkurenci. Ale považuji za správné dát nové informace a i zdroj aby si člověk udělal jasný obrázek.
  • Od EA nic nekupuji, SC si možná ukradnu a s tímhle jejich přístupem budu mít zcela čisté svědomí.
    • No nevím, už Masaryk říkával, že krást se nemá.
      • krást zloději není zločin, to je spravedlnost!
        • Vidís a toje zrovna blbost. Okras zlodeje je porad zlodejina. Blbost je i docasne neumyslne technicke chyby nazyvat zlodejinou. Blbost je i hrat neco, co povazujes za spatne. Tvuj prispevek je blbost nad blbost, takze uz si urcite domyslis, co si myslim o tom, ze jsi. A jestli ne, tak jsi jeste vetsi, nez jsem si myslel.
        • Wow, tak už skoro rok se ví, že Simcity bude z části běžet na serveru a teď jsou kvůli tomu z EA zloději. Drsný.
  • sleepless
    Pro Drakens: nekopírovat prosím celé články z jiných webů, odkaz na ně myslím postačí. Díky.
    • Drakens
      Rozumím stačilo říci a já bych to editnul :)
      • sleepless
        Taky mi došlo až poté. Každopádně dík za pochopení.
  • "Tam se také můžete mimo jiné dočíst, že pokud jste si zakoupili digitální kopii SimCity přes Origin, nemáte nárok na vrácení peněz, výměnu, nebo jakoukoliv změnu objednaného a zakoupeného zboží."

Od EA to neni nic hezkyho, ale když to napiší do obchodních podmínek, u kterych každy člověk musi potvrdit, že si je přečetl a souhlasí snimi, tak kde je chyba?

Všichni víme jak to je, každej to odklikne, protože je línej si to přečist a může to byt sebepochybnějši společnost a co teprve, když to je taková slavná značka jako EA, kde by člověk už vůbec nečekal nějakou křivárnu.

Jenže pak přijde taková situace a lidi břečí, přitom si za to můžou vlastní blbostí.

Toto člověk čte na internetu nebo vidí v televizi obden a lidi se stejně nepoučí.
    • proto máme obchodní zákoník protože by si pak do smluv moh každej vyčůránek napsat co chce a obelhávat nachytávat. Jak by se ti líbilo kdybys koupil auto a jen bys vyjel před showroom upadlo byti kolo a tví kamarádi by se ti vysmáli tys sis tady ty drobný písmenka nepřečet než jsi to zaplatil? Na vrácení nemáš nárok...
      • JohnyTheZik
        Omyl. Obchodni zakonik je tu proto, aby upravoval smluvni vztahy pro podnikatele, protoze pro "obycejny lidi", resp. spotrebitele v tomto pripade, je tu klasicky obcansky zakonik.
        1.1.2014 nabyde navic ucinnosti (pravdepodobne) zcela novy obcansky zakonik, ktery do sebe zahrne i stavajici obchodni zakonik (ktery nasledne zanikne) a prave kvuli tomu termin "podnikatel" jako takovej neni v OZ potreba. Nicmene tam stejne bude z duvodu ochrany slabsi strany - spotrebitele.
        Na druhou stranu se z lidi (jak upravuje OZ termin fyzickych osob) stavaji nemyslici ovecky, ktere jsou za kazdou cenu chraneny vuci "vycuranym podnikatelum".
        Smlouvy jsou tu od toho, aby se cetly (smluvni podminky u her asi necte nikdo, ale v tomhle pripade je nutno rict, ze vetsinou clovek ocekava, co si kupuje, takze to ani neni potreba - nebudu chtit soudne nic resit)! Takze by ti zadny drobnosti malym pismem uniknout nemely, stvrzujes to podpisem, mas na to cas a oni te to musej nechat v klidu precist. Nesirme blaboly a nedelejme z lidi zas takovy blbce, nektery opatreni a zakony na ochranu slabsi strany jsou uz opravdu delany jak pro idioty..
        A aby se nereklo, nejsem student PF, takze nemam plnou expertizu, ale jsem na iESu UK a rekneme, ze obchodni pravo je tu vec velmi dulezita :).
      • Ani u toho auta nemas hned narok na vraceni penez. A na prvniopravu jsipévinencekat az 30 dnu, to uz ta hra davno pofrci.
      • KronosDeret
        mel si nekdy ucet v Bance? ehm ehm kejch kejch, mrk mrk
  • Což o to s tím že hra nepůjde od prvního dne jsem po zkušenostech s Diablem a některými MMORPG počítal,co mě ale dožralo byla nepřístupnost ke stažení hry v den vydání,protože čert ví proč nedali možnost predownloadu na Originu,tak po zkušenostech z USA začali odblokovávat v ostatním světě postupně,což bylo když jsem neměl info hodně matoucí. Každopádně teď už mi to šlape v pohodě a zatím sem se nedokázal odtrhnout,ale na Originu jsem se nakupoval poprvé a naposledy.
  • dostanu hru od EA hru zdarma i když nezažil kolaps sevru, a hra mi na origin pride behem tydne?
    • smejki
      musíš to aktivovat do 18. března
      • A 18. března by nám měli rozeslat mejly s kódem..Ale co to bude..
        • Podle mě by měli nechat hráče si vybrat, protože jinak hrozí, že spousta zákazníků dostane hru kterou již vlastní.
          Mohli by třeba darovat nějaké poukázky na zakoupení EA hry v Originu dejme tomu do 20 EUR.
        • smejki
          Jak znám EA, určitě to bude nějaká blbost
          • Black_Hand
            neeeee....jasne ze neeeee....bude to crysis 3 nebo dead space 3 samozrejme.
            • jja max. dnse uz bezceny dragon age nebo ME
            • smejki
              podle toho, jak to uchopěj. Pokud jako nákladnou omluvu, tak daj pitominu. Pokud jako šanci zákazníky zaháčkovat, pak něco, co už se tolik neprodává, ale je to velký (Dragon Age, Mass Effect 3), případně něco, kde se brzy chystá další díl - BF3.
        • Já bych si vsadil na Spore *1*
          • taky bych tipnul Spore, to bude lezak ktereho maji plne sklady a nikdo to nekupuje :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit