Přejít na výpis diskuzí
Steam se brání review bombingu transparentními grafy recenzí
27.9.2017 | Mars Vertigo
96 příspěvků
-
Já si to prostě nekoupím, nemám potřebu brečet na forech, já si raději koupím to, co mě zajímá. Určitě ti ale přeji hodně štěstí v tvoji svaté válce. Bojuj! Osud světa leží na tobě.
-
Hezka cestina. Myslel jsem ze v CIA maji lepsi profesory.
-
Slabe reseni, ty grafy bude pouzivat minimum lidi. Problem uz je v omezenosti jen na hodnoceni libi/nelibi - pridal bych dalsi typy.
-
*a potom už jenom kritizování v komentářích a recenzích.
-
Vy možná jste spokojený, když nemáte možnost nic změnit a i kdyby vám vývojáři předhodili totální odpad, tak vlastně budete nadšený, protože "nemáte čas ani pomyšlení na to být nespokojený a stěžovat si"
Teď budete nejspíš překvapený, ale většina lidí si to nechce nechat líbit. A představte si, že hráči mají JENOM 2 možnosti obrany před nepříjemnými vývojáři: své peněženky (koupit nebo ne) a pokud už jenom kritizování v komentářích a recenzích. -
Já nic nevytvářím, já kupuji, jak mi bylo dáno, může to být subjektivní, ale z mého pohledu je zdejší diskuze dno, vytváří ji pořád ti samí jedinci, co bráni PC, brání tuhle kauzi, pořád si stěžují, brečí. Dle mého na tohle normální člověk nemá čas ani pomyšlení.
Je mi celkem jedno, kolika vývojářům bylo ublíženo, v tomhle smyslu je to irelevantní, jde o princip, který je ve svém základu naprosto nemocný.
Navíc jde vidět na GTA, že jde jen o to palečkovaní a být ve stádu, protože po vrácení modu, se ty špatné hodnocení nevrátili zpátky na pozitivní
viz:http://store.steampowered.com/app/271590/Grand_Theft_Auto_V/ -
Miluju Sony *14*
-
"Hodnocení ve smyslu, tahle funkce mi tam chybí, zjednodušila by něco nebo vylepšila herní zážitek, a proto uděluju toto hodnocení"
Jelikož Steam hodnotící systém velmi zjednodušil a udělal z něj binární systém (doporučuji X nedoporučuji), tak není tak snadné udělit "hodnocení".
Klidně můžete dát hře 7/10 a přesto ji nedoporučit, a stejně tak můžete dát třeba "jenom" 6/10 a přesto doporučit.
----------------------------------------
Já osobně preferuji systém, v kterém se zhodnotí plusy a mínusy a následně se ohodnotí poměr cena/zábava (např: "game is not worth 40$" nebo "for 10$ it is super epic game")
To je právě dost často velký problém "oficiálních" recenzentů:
jelikož dostali hru k zrecenzování zadarmo, tak hru hodnotí mnohem mírnějším okem než kterým by ji ohodnotili hráči, kteří za ni vyplázli 1600kč. -
Tak psal jsem to ja, nebo nekdo jini?
-
Pozor kradou se tadi niky. Je mozne ze to co jste psali vy psal ve skutecnosti nekdo jini ani o tom nevite!!
-
Twaine, i ty vytvaris dojem o "komunite" na Games.cz ... souhlasim, ze nektreri prispevatele nemaji moc nadhledu, kultury, ale bohuzel maji casto tunelove videni.
Kazdy se rozhoduje podle neceho, nejlepe kdyz si posklada mozaiku z vice informaci. Presto neni vubec od veci si precist i prehnane kriticke prispevky a vyhodnotit do jake miry jsou relevantni.
Navic, tech pripadu, kdy bylo vyvojarum "ublizeno" je minimum a i autor dobre hry muze mit jiny nazor na veci kolem nej. ... Ja si myslim, ze komu je PDP jedno, tak si FW koupi i tak ... ja jsem tak ovsem neucinil nikoliv proto, ze ma negativni hodnoceni, ale proto, ze mi proste na zaklade dostupnych informaci nesedela.
(P.S. Co se tyce FW, tam prehnane reagoval prave onen vyvojar. Nechapu proc, mozna se chtel postavit "proti proudu", mozna je Mirek Dusin a nejhrubsi akceptovatelna urazka je plantazniku, ci jdi k sipku ... mozna se chtel zviditelnit ... z meho pohledu to zbytecne hrotil, komunita by bez tohoto jeho kroku jeho hru nadale oslavovala. Si vzpominam, jak jedna znama nechtela kupovat za boha Matonky, protoze jeji sef nesnasel bilboarby s orlici kolem dalnice ... Kazdy se muzem vyjadrit ruzne a recenze na Steamu je v teto situaci vice nez logicke misto.) -
hlavně tu pokaždý brečej, kdykoliv někdo nedá jejich overyhypovaný exkluzivce recenzent alespoň 11/10, zvlášť Sony fanboys napříč internetem jsou na tohle hrozný slečinky *15*
-
Chybi ti tam odstavec o tom, jak brecite protoze 720p@30fps je prece nejlepsi.
-
spíš hrajeme, bavíme se, neřešíme jestli kvůli Dotě nevyšel HL3, jestli FW je sračkaa kvůli tomu, že se tvůrci vyhradili proti youtuberovi, jestli GTA je blbost, protože tam chybí mody na úpravu zelenější trávy.
Jo, hrajeme, pracujeme, žijeme. To tak dospěli lidi dělají, ti co mají hodně času, pak mají možnost palečkovat *3* -
a jak to řešíte na konzolích, když vás herní vydavatelé oje*ávají, poděkujete, nastavíte pozadí a podáte jim tubu s lubrikantem? *5*
-
Jo, na základě toho, že fanboys nějákého youtubera vypalečkují hru, se můžeš rozhodnout *15*
Naprosto fantastické, kam se to posunulo... -
Inu, pro hloupého.... *15*
-
víceméně souhlas, ale nebuďme tak kritičtí na youtubery, menšina tam dává kvalitní obsah, který dokáže zaujmout. Rozhodně ne blbebči typu AngryJoe, ale najdeme je.
-
Už to, že někdo dá na názor PC blbů ze Steamu je politováníhodný a to, že někdo brání plošné palečkovaní, je znak úplného dna PC komunity. Že to brání zdejší komunita lidí, mě vůbec nepřekvapuje. Games.cz může konkurovat klidně Youtube.cOM, co se týče omezenosti komunity.
Za chvíli tvůrci budou muset hráčům platit, aby nechytli hromadné palečkovaní. Naprostá rakovina je Steam, PCMR, Youtube komunita PCMR, Games.cz komunita apod.