Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Není, pirátiví konzolisté pirátí dál zvesela na PC "vyzkouší" na konzoli pak (možná) koupí a ještě se tím holedbají. PS3 i X360 jsou dnes dávno bezpečně prolomeny a konzolové verze velkých her se objevují na torrentech dříve, než PC verze. Morální konzolisté a amorální PCčkáři, to je pohádka pro (velké) děti, jako je elitář jejdásek. Existují jenom morální jednotlivci, kteří na žádné z platforem pozitivně nepřevažují.
  • Xilus
    800 prispevkov ? *8*
  • Na druhej strane to, že je na konzolách pirátenie zťažené mnohých hráčov prevychovalo a naučilo ich to si hry kupovať, poznám mnohých bývalých pirátov ktorý si dnes na konzole hry poctivo kupujú a už nad tým ani nepremýšlajú. Takže to, že konzolisti sú o niečo "morálnejší" v tomto smere je z časti pravda. Preto ak by existoval spôsob ako aspoň obmedziť pirátenie na PC, tak by to tejto platforme výrazne pomohlo.
  • Nizkou mravni uroven? Ty delas jako kdyby na konzolich se to hemzilo samymi sporadanymi obcany s moralnimi zasady az na Mesic, zatimco na PC jen ta luza.
    Pricemnz halvnim duvodem, proc se na konzolich nepirati v takove mire, je nejspis realtivni obtiznost takoveho pocinani a veskere obstrukce s tim spojene.
    Coz se proste s par kliky na torrentech a nejakym tim crackem s blbuvzdornym navodem neda moc srovnavat.
    Ale u tebe jejdasku me podobne tunelove videni vubec neprekvapuje. *3*
  • Aristarch
    ...máš moje plus
  • najviac si ma pobavil vetou "Nedopustím aby tu šílení fanboys uráželi všechno kromě svých předražených PC na kterých nemají co hrát." *1* .... mam pre teba strasnu spravu - skus otvorit a rozobrat konzolu...vies co zistis? ze konzola je vlastne tiez len obycajne pccko... lisia sa dizajnom "skrinky" a niektorymi on top sluzbami, vacsinou dostupnymi hlavne v US... a este sa lisia tym, ze vypocetny a graficky vykon konzoli mozes vyuzit len na hranie hier... konzola je v podstate ekvivalent DVD prehravaca.... ked porovnavas konzolu a PC je to ako keby si porovnaval kalkulacku so smartfonom... jeden Xbox mam doma a urcite sa neda hovorit o vyrobku ktory nahradza pc, takisto ako nemoze byt pc nahradene smartfonom ani tabletom... vela stastia prajem aj autorovi clanku pri vyrobe prezentacii a dokumentov na tablete, urcite to bude prudko profesionalne a nebudu ho z toho bolet oci ani chrbat a ruky :) ..... a na zaver -> cim toho clovek menej vie a menej pozna, tym ma na veci vyhranenejsi nazor, ze GGG? :D
  • Nemusel si číst nic, mohl si jít směle do pr*dele, příteli. Kolega surikata si pravda taky mírně rýpnul, ale jeho zachraňuje vybalancovaná subjektivnost a jistá střízlivost. Je to taky jeden z mála lidí tady, co umí používat hlavu, než aby neustále překydával hnůj. Že nemá zálusk na konzoli všelijakýho typu je u něj rozhodně přijatelnější a respektu i diskusi hodnější, než jiná srdceryvnější žvatlání averzně, ale vakuově založených místních gum. A tak no...
  • jejdasek, jejdasek, ja žiadnu cenu hier neporovnávam. Porovnávam cenu konzole + to čo si za konzolu platíš v hrách s cenou PC. kapišto ?

a 1200 kč je priemerná cena nový áčkových hier.
  • Aristarch
    ...správny postreh...aby si pochopil niektoré veci, nemusíš by na ne odborník...stačí ti stačí zdravý rozum...
  • Korelace mezi poctem automobilu a spotrebou benzinu je vysoka. Samozrejme zalezi i na dalsich okolnostech, jak moc velkou spotrebu automobil ma a jak moc je vyuzivany. Ale psal jsi, ze v pocatcich nemel kazdy automobil, to je omezeni, nemohl kazdy jezdit jak chtel, cim bylo vice aut, tim vice lidi mohlo jezdit a spotrebovavat. Je lepsi (pro vyrobce benzinu), kdyz jsou v rodine dve a vic aut (benzinovžch pochopitelne) a kazdy si (mnohdy) soucasne jede po svem, nez kdyz se deli rodina o jedno auto. Saturace trhu je vzdy neprijemna zprava. Ma-li uz kazdy sve auto, lidi o moc vic jezdit nebudou, zvlast kdyz benzin neustale zdrazuje (rostou naklady na vyrobu her). A pokud se navic zacnou objevovat alternativni dopravni prostredky (nove trhy) kterym se dari lepe a skvele rostou, je to signal, ci spis povel, o presmerovani pozornosti. Protoze kdo chvili stal, uz stoji opodal. Pokud by zacal kazdorocne rust skvele prodej elektromobilu, je to jasny signal pro investice do elektrickych stanic, pokud zacnou rust vodikove automobily, pak je potreba zacit se venovat vodikovemu hospodarstvi a tak dale.
  • Aristarch
    ...každý, kto má o tieto údaje korektný záujem, si to dokáže zistiť sám. Ja nikoho presviedčať o svojej pravde nechcem. Je to na každom jedincovi zvlášť, aby si skôr ako niečomu uverí, overil pravdivosť a fakty. Inak nechápem, prečo sa robíš hlúpejším, ako si. Games tak isto nedokazuje svoje tvrdenia v článku...sú to len teórie autora. Nech on dokáže svoje tvrdenia...
  • Zrejme to nebude taka stratova zalezitost ked si Valve z toho moze dovolit R&D novej konzoly, vlastny OS a financovat vyrobu Ackovych titulov...
  • Bravo mistre davam +1 konecne prispevek ktery ma hlavu i patu a se kterym 100% souhlasim, protoze doted jsem tady musel cist jen slinty podobne vyplodu choreho mozku od GGG, jejdasek a pod reta*dovanym jedincum
  • Paulcz
    To je propad prodeje komponentů a nových PC (má to mnoho důvodů a fatální mi to nepřipadá), co software ? Ten taky padá o 10 - 15% ?
  • Clovece s tim GTA V jsi si dost nabehnul, az nejaka PC hra vydela miliardu dolaru za tyden, tak jim nebude ani vadit, ze je na torentech, asi tak.
  • ucho
    to je otázka, jestli za úspěch diabla 3 může jen protipirátská ochrana. ono na hře jako diablo 3 (což je kult) se něco celkem blbě dokazuje. navíc je tu další fakt. cenová politika blizzardu. cena jejich her neklesá, tedy když si tu hru lidé kupují, vědí, že za měsíc hra nebude o stovku levněji a že za rok nebude za polovic... to vidím u některých her taky jako podpásovku, už nejednou se stalo, že vyšla nějaká hra za cenu x a za dva týdny po vydání někde dali akci 20 %. to není pro kupujícího moc velká motivace koupit hru hned.
    souhlasím tedy, že má pc platforma silný ekonomický potenciál, ale problém bych neviděl jen v tom pirátství...
  • Radioaktivni_surikata
    Takhle účelnej a populistickej článek jsem tu snad ještě nečetl. Docela mizérie, to vám řeknu. A navíc ho předhodit zčásti nevyzrálýmu publiku, to už je ubohost.

Co se mě týče, až bude konzole podporovat myš nebo alternativně přesnej ovladač (ne něco, kde se musím nejdřív dostat do neutrální pozice, abych se začal otáčet druhým směrem), až budou na konzolích fungovat mody, až bude alespoň lehce přizpůsobitelnej OS, kde nebudu muset trpět jedno jediný rozhraní, co mi někdo podstrčí, tak začnu konzoli zvažovat jako alternativu. Pryč jsou doby, kdy člověk musel s PC řešit chybový hlášky a problémy každou chvíli. Dnes už nemusí řešit skoro nic. A obývákový hraní mě nechává chladným. To je pokoj, kterej sdílím s ostatníma členama rodiny a kterej si nemůžu zabrat pro sebe, kdy se mi zachce. Takže zatím mi konzole nemá co nabídnout a přesouvat PC do obýváku mě neláká. Ale když Gabe věří, že na tom vydělá, tak ať to zkusí. I kdyby to byl fail, Steam ho udrží hravě při životě. A že PC hraní vymře? Dost možná, stejně jako dojdou zásoby ropy, uhlí... Zítra ani pozítří to nečekám, takže neřeším.
  • Jejdasek - Uz jen to, ze znis jako seriozni ekonom mi rika, ze bych mel verit Tvemu neoblobnemu zaveru :-D
  • To by nicemu nepomohlo, misto kradeni her je nebudou hrat vubec. Prospesnejsi bude z nich ty penize dostat. Diablo jasne ukazuje, ze pc platforma ma pomerne silny ekonomicky potencial, kdyz se podari efektivne zabranit piratstvi. Timhle smerem se musi vydavatele zamerit. Bohuzel to pak znamena nutnost online pripojeni a zavislost na nejake treti strane. Tedy nic pro me osobne (ale pry to mnoho pchracum, steamistum, nevadi), je to takova dan za nizkou mravni uroven.
  • Vzdyt to prece neni pravda.. Vyrobci benzinu nejsou zavisli na tom, kolik se bude vyrabet aut, ale na tom, kolik lide spotrebuji benzinu.. Tedy, kdyz uz maji vsichni sva auta, musime je donutit taky jezdit.. Vikendovy jezdec jim toho moc nevidela, ani kdyz bude mit auta ctyri..

Jsem PCckar.. i kdyz svete div se, par her si rad zahraju na konzoli (tedy na cem ?? Na uzavrenem pc :D )
    Problem je pro me v tom, ze opravdu tohle brzdeni vykonu je jen o tom, vyzdimat z kazdeho vykonoveho stupinku stroju co nejvic penez.. Proto je mi proste cely svet konzoli proti srsti, protoze kdyby byl podobny trend v 90 letech, dnesni hry by byly na urovni her z roku 2000 a to je pro me holy fakt .) Nikdo prece nechceme preslapovat na miste jen kvuli tomu, aby si nekdo v Japonsku, nebo ve statech vydelal co nejvic penez... a ruku na srce, to co s hrami obecne delaji konzole, urcite neni nejaky jejich velky vylepsovani, spise naopak, na tom se snad shodneme..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit