Přejít na výpis diskuzí
SteamOS je to nejlepší, co se hraní na PC mohlo stát
28.9.2013 | Adam Homola
1020 příspěvků
-
Chces taky plusko??
-
Let the Flame Wars begin :D
-
Paroubek topolánek švancenberg klaus havel a kupa dalších to bych souhlasil do koncentráku s nima, ale pokud chceš opravdu všechny zloděje poslat do koncentráku tak to je tahle planeta moc malá osobně si myslím že na celé planetě není víc než 2% lidské populace co nikdy v životě nic neukradla a to jsou jen novorozeňata. Tady nějaký Biebrofil napíše že konzolisti nekradou a přitom jeho idol Bieber na twiteru žebrá po fanoušcích odkazy na warez. Kdyby byla ACTA tak jen postaví okolo čr zeď a hází nám tu všechny lidi co mají PC, ty si to neuvědomíš ale omylem nebo nechtíc nezaplatíš za 1 MP3 peníze a jsi hned zloděj, co se týče konzolistů tak ti mají nejrychlejší piratskou scénu na světě, GTA 5 ani nevyšlo a 2 týdny před vydáním ho měli ke stažení, když výjde nějaká hra tak jí konzolisti mají již zpirátěnou i když ve stejný den vyšla PC verze. Je možné že nejvíce vydělají herní vývojáři na prodeji her na konzole ale to neznamená že jejich hra pro danou konzoli není na internetu ke stažení pro upravené konzole.
Co chci říct že pirátská scéna se více věnuje Cracknutí Konzolovích her než PC kde trvá prolomení ochrany i několik týdnů po vydání hry. -
Jeste dodatek. Dusledky u toho benzinu jsou podmineny tim, ze ho bude velky prebytek. Jinak omezeni trhu nevadi.
A take jsi pominul druhou cast, zatimco jeden trh se omezuje a zpomaluje, tak tem konkurencnim se dari dobre a rostou. Tady uz primer s benzinem kulha, obtizne se hleda adekvatni situace. Ale investoval bys radsi do benzinek na saturovanem trhu nebo na tom, ktery se rozviji a rychle roste? -
ale je to zajímavý problém. ceny her na PC jsou drasticky snižovány a za chvíli jsou kolikrát ty ceny až směšné. dochází tu k jakémusi znehodnocení her (které přesto neřeší to, že si řada lidí hry pořád stahuje, takový paradox). GOG se proti tomu snažil na začátku bojovat, ale už se taky zamotal do pravidelných akcí a slev (čímž klesne počet lidí kupujících za plnou cenu)... když to vezmu na sebe, nedělá mi problém koupit htu na ps3 za 300-400,-, protože vím, že takhle se ty ceny většinou pohybují, když cena padne na to pomyslné minimum. u PC ale vím, že ta cena padne do roka na 100-200 a za dva roky kolikrát ještě níž (u většiny her, jsou výjimky), takže mě moc neláká nakupovat za draho (a většinu her bych za těch 300-400 nekoupil), když hry nehraju hned... ceny u konzolí tak rychle neklesají. když se nad tím člověk zamyslí, tak to s PC hrami moc růžové být nemůže, když je takový tlak na to, aby šla cena rychle dolů...
-
Pro vyrobce benzinu to je zprava negativni, protoze jim prestal rust trh. To znamena omezeni investic, tvrdsi konkurencni boj, nizke marze...
PC trh ale nema problem se saturaci, nybrz se zpomalenim vyvoje. To by pro pc herni trh mohlo byt neutralni, kdyby hracum nevadilo, ze se zpomali vyvoj her, resp. ze se nebude odvozovat od neustaleho rustu vykonu. Ale vzhledem k tomu, kolik pc hracu si potrpi na neustalem rychlem rustu vykonu (konzole pro to kritizuji), pak to je opet spise negativni zprava. I kdyz jemozne, ze se jedna jen o par bezvyznamnych procent hlasitych kriklounu a vetsine pc hracu obmena hardware jednou za dekadu bude vyhovovat stejne jako u pracky nebo automobilu. Cemuz samozrejme bude odpovidat i vyvoj her. Pak je ale nesmyslne kvuli tomu kritizovat konzole. -
Zezačátku si předražený steam box u mě důvěru nezískal, ani Newellovo nápady s Linuxem, ba naopak. Říkal jsem si, že vymýšlí nesmyslné věci místo toho aby konečně ohlásil Half Life 3, o kterém se posledních pár let vůbec nemluví. Ale postupem času si tento nápad získal mojí pozornost a nakonec i můj obdiv. A to z několika důvodů, prvním z nich je jakási záchrana PC trhu, jelikož tento segment je stále klesající a hrání na PC už není to, co dřív. Jediná pořádná základna pro PC hraní je právě Steam. Na origin jsem si zvyknul (hlavně kvůli Battlefield 3), sice těžce, ale zvyknul. UPlay je kravina, Ubisoft je doufám si toho vědom. Jedině Steam má podporu od hráčů z celého světa, takže jakási záruka díky tomu zde také je. Další věc, je ta že systém má běžet na linuxu a to dává smysl až nyní, jelikož Newell a jeho Steam po linuxu už dlouhou dobu nenápadně pokukuje. Otázkou je zda budou na Steam OS dostupné všechny hry z kniovny Steamu. Prý zde je usilovná spolupráce s AMD, nVidií a dokonce i s Microsoftem, čemuž se divím, protože vývoj vyloženě herního systému odpoutá zaryté fanoušky PC hraní od Windowsů. Takže jestli na linuxu, na kterém poběží Steam OS bude rozhraní DirectX, tak hraní Crysis 2, Borderlands 2, Grand Theft Auto IV nebo třeba L.A. Noire už nebude na platformě Linuxu takové sci-fi jako doposud. Věřím, že si Valve opatří svoje hry (Half-Life, L4D, CS, …), ale jak to bude s ostatními vývojáři je zatím otázkou. Zda Steam udělá plošnou funkčnost všech Steam her, nebo bude vést jednání se všemi vývojáři všech her v knihovně Steamu. Ostatně vývojáři by nejspíš měli spolupracovat, jde o jejich záchranu a především o jejich peníze. Otazníků je ovšem zde pořád mnoho, ale věřím, že společnost Valve si s tím poradí. Steam OS, který předpokládejme, že bude zadarmo a bude mít nadšence ve všech sférách, tak ten se uchytí dle mého celkem snadno. Ovšem Steam Box, který si budete podle posledních informací i sami nakonfigurovat už bude mít pozici těžší, avšak alfou omegou budou především hry, pokud se je podaří rozchodit a dobře ovládat na připravovaném ovladači, tak má Valve víceméně vyhráno. Nechme se tedy překvapit. Závěrem i ten Half Life 3 dává větší smysl, Valve si ho vydá na svojí předem připravenou platformu a využuje třeba exkluzivitu … to je zatím ještě ve hvězdách
-
hoď prosím nějaký odkaz na ten přehled, jak každoročně stoupají prodeje her na PC. celkem by mě zajímalo, podle jakých dat k tomu došli a jak si PC vede.
-
Poslat vsechny zlodeje do koncentraku, to by bylo to nejlepsi, co se muze hernimu PC stat, ale to by u PC zbyla maximalne 2% soucasnych hracu.Konzole vladnou a vladnout budou, protoze zisky s konzoli jsou neporovnatelne jinde.
-
...toto info som čítal na rôznych weboch...ale nikde nebolo napísané takto subjektívne a účelovo. Všetci sa sťažujete, aká je tu, pod článkom, diskusia. Ale tu na Games je diskusia vždy na tejto úrovni. Prečo? Nie je to čitateľmi a hráčmi v jednom...ale autormi článkov. Úmyselne sú písané články spôsobom, ktorý provokuje. Podobne ako je urobená provokatívna reklama. Namiesto toho, aby autor normálne informoval o novom systéme SteamOS...tak v článku uvádza nezmyselné fakty a dohady. K čomu to vedie, vidíte sami. Takzvaný konzolista, si tu škriabe ego a pc-čkár len krúti hlavou. Kašlite na to.
To že padne PC kvôli konzolám či nejakému SteamOS je utópia. Predaje hier na PC každoročne stúpajú...takže nevidím dôvod, prečo by sa niekto toho trhu dobrovoľne vzdával... -
To neni o radosti, to je o znalosti faktu a vyvozovani patricnych zaveru. Ale tak nekteri radsi sazi na viru, no.
-
Obavam se, ze projevujes neznalost historie vyvoje her.
A na ucelovosti neni nic spatneho, kdyz chci kvalitni fotky, fotim radsi jednoucelovou zrcadlovkou nez univerzalnim mobilem.
Vyvoj her nebrzdi konzole, ale ekonomicka stranka veci.
Ja jsem zacinal uz na XT, ale na hry to jeste dlouho nebylo a didaktik v oblasti her poskytoval mnohem lepsi zabavu. A ano, klidne se pripojám k tomu,ze konzole jsou super. Hry a zabava totiz nejsou o vykonu. A pc neni spatne, jen nenitak dokonale, jak si nekteri mysli a ma i sve nevyhody. Spatny je ale steam, ten to hrani na pc dost pohnojil. -
To Jejdasek: Ani pozitivni, ani negativni... Nema to totiz s hrami vubec nic spolecneho ...
Priklad : Na zacatku vyroby automobilu, asi nemel kazdy sve vlastni auto, proto prodeje stoupali a stoupali.. Trh proste neni nekonecnej a nekdy se naplnit musel... Kdyz uz mela vetsina lidi sva auta, ktera maji nejakou dobu zivotnosti, co se logicky muselo stat ??
Prodeje museli klesnout... Jaka zprava to ale byla pro prodejce benzinu ??? Pozitivni, nebo negativni ??? Zapremyslej! -
jejdasek - Jenže "nové konzole" začínají od nuly ty demagogu, ale věř si tomu, co ti vyhovuje. *3*
-
Práznacne ze porovnavas cenu konzole+her s cenou pc bez her. Proto se hry delaji cim dal tim vic primarne pro konzole.
A mimochodem, ja kupuji mnohem vic her (na playstation platformu jich mam za 3 az 4 roky pres 300), ale cena 1200 neni prumerna, je to spis maximum, na spocitani takto drahych her mi staci moje prsty. -
...moje slová
-
Já jsem ale kalkulačko-PC uživatel, takže mě to celkem nebere. Ale, guma jsi, to zase jo...
-
Verim, ze z toho mas naramnou radost *1*
-
kupovat a chvalit konzole je asi jako kupovat a chvalit rohlik za korunu v kauflandu (tvari se to levne, pritom je to nechutnej blaf)
sony u ps4 opet otevrene priznava, ze hw dotuje, protoze si to pak nakrade na hrach (prej se to vyplati, kdyz si konzolista predplati tu jejich online sluzbu a jednu hru, ktera hra to bude nikdo neresi, protoze predrazeny sou vsechny) *6* -
Zadej si do googlu frazi "globalni propad pc trhu". To neni ojedinely jev, prijmy klesaji celkove a dlouhodobe.