Přejít na výpis diskuzí
SteamOS je to nejlepší, co se hraní na PC mohlo stát
28.9.2013 | Adam Homola
1020 příspěvků
-
...a není to nakonec jen k dobru věci? Nebo jak se říká "nutné zlo"? Více možností při/po vývoji her? (modifikace, úpravy, kompatabilita...)
-
Já bych teda řekl spíš pro "bohaté" *2*
-
tak do dame 1000 komentu ? *15*
-
Wonderful101: ke Crysis: the sales were considered disappointing overall. On the other hand, Cevat Yerli stated during an interview with PC Play in April 2008 that he was disappointed to see the game leading the charts in piracy and because of that his studio would not produce any more PC exclusives, as he believed a game such as Crysis would sell four to five times more copies if it was released on consoles.
mimochodem uvědomuješ si, že u Crysis a Killzone 3 srovnáváš nejlépe prodávanou hru na PC (a přesto nebyli z prodejů odvaření) s pomalu nejhůře prodávanou hrou na PS3? a přesto jsou na tom s prodejními čísly podobně. není to k zamyšlení? *5* -
celú dobu sa ti snažím napísať, že presné čisla nepotrebuješ. To podstatné je záujem vývojárov pretože tí jediní majú presné čisla a presne vedia na ktorú platformu je výhodné ich hru vydať. A tou platformou sú žial konzole.
-
ucho : smutné je ako ti okamžite niekto klikol na "nelíbí" len čo videl tie údaje *1*
-
Tak podobný názor jako on má podle mě mnoho lidí, bohužel ne všichni je umí vyjádřit tak pěkně. *15*
-
Pro doložení něčeho tak zobecňujícího skutečně, nemáš nic, to je nepopiratelný fakt. O většině PC verzí můžeš tvrdit, že prodaly 10 000ks nebo milion a nebude v tom rozdílu, protože krabicovky se často nesčítaj, ale čísla z digitálu se většinou, i kvůli daním nezveřejňujou. Jen občas se tu a tam nějaký developer/vydavatel pochlubí, tam se čeho chytit je. VGCcharts a podobné sajty brát s rezervou, nedokázali sečíst ani prodané konzole od Sony na BlackFriday a hry mají taky samou chybu.
Nicméně takové Crysis 1 se prodávalo lépe či minimálně stejně jako takové Killzone 3. Dá se to dohledat i na wikipedii srovnáním čísel. Takže vidíš, každý si můžeme najít příklady jaké potřebujeme, ale celkový přehled nemáme ani jeden. -
vydáváš se za mě? Upadnou ti varle
-
MAB: sú to holá fakta ktoré hovorí trh.
-
Já doufám, že to výjde a SteamOSu fandím. Nebýt her, používám Linux už dávno.
-
dobře, takže sis to vycucal z prstu a kecáš, chápu... (něco jsi tvrdil a já tě požádal, abys to doložil (protože mě opravdu zajímalo, kde jsi na ta data přišel, protože i selský rozum ti musí prozradit, že je růst nepravděpodobný). já doložil pravý opak tvých tvrzení, tedy jsem dokázal, že jsi lhář... jestli si chceš hrát na pana tajemného, prosím. přitom stačilo ukázat, s jakými daty pracuješ... ale zřejmě jsi chtěl jen provokovat)
edit:
každopádně jsem teda mrkl na net a něco sem dodám (ano, je to i s konzolemi, ale počítám, že tam nebude fungovat nepřímá úměra):
http://images.wikia.com/vgsales/images/6/6d/US_Inflation-Adjusted_Revenues_1973-2011.png
růst si představuji trochu jinak...
edit2: tak zde je i PC a opět pokles:
http://www.theesa.com/facts/pdfs/ESA_EF_2013.pdf -
Wonderful101: nemám v ruce vôbec nič ? neklam sa, pokial vývojárovi nestojí PC platforma ani za to aby na ňu vypustil port tak čo ešte potrebuješ aby si sa zobudil ? mimochodom často má jediná konzola vyššie pradaje ako celá PC platforma, nehovoriac o cenách hier ktoré mnohdy dosahujú zlomky konzolových.
-
valve chytře využilo pár let zpátky mezeru na trhu a teď sedí na prameni. přeju jim to, ale je třeba si uvědomit, z čeho žijí a kolik jim to může tak nést... každopádně nikdo neřešil, že je to ztrátové, ale že je v tom pokles. a pro to jsem chtěl vidět ty data...
-
na nejmenovaném trackeru si vyhledám například hru Tomb Raider.
celkový počet stažení +-:
PC: 13000
PS3: 4000
XBOX360: 4000
mně to jako vzorek, ze kterého si udělám představu o poměru mezi platformami, stačí... ale samozřejmě celková vypovídající hodnota je malá. těch problémů je víc. na konzole se prodá dost her i přesto, že jsou dražší... na PC jde cena rychle dolů, takže ten zisk není určitě tak zajímavý... -
Jaká "holá fakta", jen proto, že to tady Juro říká? *15* Po patnácti letech na konzolích je ze mě PC only hráč i když nevím kam s prachama. Protože hraji hlavně multiplaty, konzolové hraní je pro mě v současné podobě na vedlejší koleji. Netroufám si ale své preference a to jak nakupuju zobecňovat, jako tady experti, kteří chtějí určovat, kdo je víc a kdo míň morální. Kdo kupuje a kdo nekupuje...
-
Tanhausere, nejenom že nemáš ucelená čísla pro prodeje PC her, srovnávání dvou a více konzolí s PC je zcestné. Nemáš v ruce vůbec nic a usuzovat něco lze tak jen s trendů, podle toho kolik na které platformy vychází her. Zatímco PC a konzole se svými unikátními hrami i multiplaty vzkvétají, Wii U je jedné prokazatelně na hrnci, mohou za to piráti?
-
otázka veku - to isté predsa platí u oboch skupín. A morálka je otázkou výchovy, ak platforma vychová hráča k tomu aby si hru poctivo kúpil je v tomto smere morálnejší zákazník.
-
možeš si klamať a žiť ďalej v ilúziách ale reč peňazí hovorí jasne - vývojári profitujú z konzol nepomerne viac ako z PC, pretože na nich predajú podstastne viac hier. Nie je v tom žiadna konšpirácia ani veľká veda a namiesto toho aby sme si ako PC hráči otvorene priznali, že čosi v tej našej komunite nie je vporiadku radšej si ako vidím budeme ďalej zakrývať oči a odmietať holé fakty.
-
Jo to je mozny. Ja zase znam par lidi, ktere podobne "prevychoval" steam. Ale stejne si myslim, ze je to spise o veku, respektive o financnich moznostech.
Dokud je clovek na zakladce, stredni, tak musi tahat penize od rodicu a tak si casto ty hry misto toho stahne. Jakmile zacne mit brigady a hlavne pozdeji pracovat, tak casto zacne hry mnohem vice kupovat, nez stahovat.
Presto bych si nedovolil tvrdit o nejake herni platforme, ze ma moralnejsi hrace.