Přejít na výpis diskuzí
SteamOS je to nejlepší, co se hraní na PC mohlo stát
28.9.2013 | Adam Homola
1020 příspěvků
-
Tim, ze pc uz neni svobodnou herni platformou. Tim, ze kdyz chces hrat na pc hry, tak jsi pri tom trvale (!) sledovany distributorem her, pod jeho kontrolou a zavisly na nem, jeho dobre vuli, jeho technickych prostredcich a na internetu. A stejnym zpusobem, kterym Valve ovlada hracu ovlada i vyvojare a vydavatele a ma pod kontrolou i hry a diktuje si u nich ruzne podminky.
-
Kolik musím projít stránek diskuze abych našel názor k článku?
-
Ale prdlajs, vono se to nemuze zlobit, protoze vono to nema mozek
-
Promin, ale za to valve a jejich steam muze. Srovnej to s jinymi distributory, treba s GOGem. S hraci jde hrat i ferovou hru. Jenze z GOGu cinka mene penizku, to je to o co jde. A vydavat pak valve za nejakeho spasitele, to je proste naivni, steam je zlo a je dobre si to uvedomit, nez do nej zacnes cpat prachy.
-
Na rozdil od tebe to vim, protoze jsem ji jeste zazil. A take vim kam vede smirovani a kontrola nad lidmi. Take mi na rozdil od tebe zalezi na hrach, takze me by vadilo o ne za par let prijit. O pc hry, ktere mam z casu kdy pc byla svobodna platforma neprijdu, jsou totiz nezavisle a od nikoho nepotrebuji svoleni a podporu k jejich hrani.
-
Nejde preci jen o to jestli mas pripojeni k netu nebo ne. I kdyz mas, tak je to spatne tim, ze musis, ze jsi pod totalitnim dohledem,ze nemas moznost volby s vyjimkou volby nehrat hry na pc. A uvedom si,ze spousta techprasaren co valve skrz steam dela by nemusely byt, nejsou technickou podminkou fungovani steamu. Valve ty prasarny dela, protoze chce a i pres ty krasne slevy to neni zadny hodny strycek. Dela to, co je dobre pro nej, nikoli pro hrace, ti mohu roky intenzivne prosit o HL3 a je jim to houby platne. Valve ma uplne jine zajmy.
Jinak dekuji flashovi, ze za me vysvetlil, co je spatne na smirovani steamu, plne se s jeho odpovedmi ztotoznuji. -
jezus marja, vono se to zlobi...
-
Vzhledem k tomu ze ty konzole budou pomalejsi nez to 7 let stary PC tak ani ne.
-
Zeby pouzitim mozku? Kdysi nic jineho neexistovalo, dneska do kancl kompu nikdo nic jinyho nez integrovanou grafarnu davat nebude => dedigovany karty uz sou jen pro hrace/lidi se specifickymi pozadavky. A kancelarsky PC delaji vic nez polovinu vsech PC.
-
Autore, operovat s trhem PC a porovnavat to s mobily muze leda hlupak ... Prodej PC klesa jednoduse proto, ze vyvoj je defakto nulovy. Pro kancelarske ucely staci bohate stroj i 10let stary, na hrani neni vubec zadny problem 5 let.
To vubec nic nevypovida o penetraci PC v domacnostech (ve svem okoli znam jen nekolik malo vyjimek, kde neni, ale stejne tak tam neni nic jineho - ani tzv "chytry" mobil). Mobilni zarizeni PC nenahrazuji, ale doplnuji - jsou kupovana jako druhe/treti zarizeni. Sam mam rekneme slusne PC, k tomu "chytry" mobil, taky ctecku, ... a to PC je z toho vseho nejstarsi.
Zadna "post-PC era" neexistuje, tou sou jen vyplody chorych pisalku. A o uspechu "chromebooku" a dalsich sezonich hracek si muzete nechat zdat ve svych mokrych snech ... bude presne stejny, jako uspechy "net-booku" ... a dalsich krabek nanic. -
Holt i ty mas svoje limity a obcas prestavas chapat. A je pohodlne si to vysvetlit takto, nez se snazit porozumet. To co pisu myslim zcela vazne a je na tobe, jestli se nad tim zamyslis nebo ne. Jestli budes pri nesouhlasu schopen rozumne argumentovat nebo ne.
-
Jenze ja nejsem konzolista a za 20 let hrani her na pc jich mam slusnou sbirku, takze me vadi, co se deje na pc a jakym proslo upadkem. Byla to jedina svobodna platforma, dnes je na tom hur nez konzole a to je smutne. Nevedu zadny hate a nemam nic proti pc, ale steamu.
-
Dej si tam linux a vydrzi ti to jeste kratsi dobu.
-
To je prave to, ze ti ten steam nuti. Kdyby treba u skyrimu fungovalo, ze chces komunitni, socialni funkce, fajn, zaregistruj si ho na steam. Ale pokud te to nezajima, nechces aby jsi byl pod trvalou kontrolou Valve a zavisly na jeho serverech, software a online pripojeni, fajn, tak ho neregistruj a hrej tu hru bez steamu, stejne jako jsi hral daggerfall, morrowind a oblivion - pak by bylo vse v poradku. Jenze tohle nejde. A ja nechci byt pod kontrolou distributora sveho zbozi, nota bene, kdyz to zbozi treba ani nedistribuuje. Predstav si, ze si koupis v mallu treba pracku, lednicku a tak dale a tyto budou fungovat jen tehdy, kdyz budou moci sledovat, co a jak s nimi delas a informovat o tom mall. Libil by se ti takovy totalitni svet? Chtel bys v nem zit? A presne tohle steam zavedl do herniho prumyslu na pc. Vlastne je to jeste horsi, ani uz natom steamu nemusis nakupovat, jsi na Valve zavisly i kdyz koupis retailovy skyrim pro pc. Pokud dnes chces svobodne, bez kontroly a zavislosti hrat skyrim, tak muzes jedine na konzoli a to jeste s omezenim (patche). A to jsou konzole svou podstatou uzavrene platformy. To co Valve provedlo na pc je zverstvo nejhrubsiho zrna.
Pochop ty sam, ze je to jako bys byl trvale pod kontrolou tesca co kdy a jak jisi kdyz nakupujes v albertu. A ze to tolika hracum nevadije smutne, jsou mladi, blbi, zaslepeni slevami a nechapou, jak moc je to spatne. -
Ja jsem ti odpovedel co mi vadi. To ze jsou napr. hraci pod kontrolou Valve a zavisli na jejách rozhodnutich dnesnich i budoucich je konkretni fakt. Nemuzu za to, ze to nejsi schopen pochopit a ani to vlastne docenit. Je to asi jako kdyz divocak bude praseti domacimu vysvetlovat, co se mu nelibi na zivote ve chlivku. Ano, praseti je ve chlivku dobre, dostava nazrat a muze se v nem valet, po svobode netouzi, vlastne ji ani nechape a neumi si predstavit, co to je. Netusi, ze je to konkretni odpoved, pro nej je to bezobsazne mlhave prazdne nic.
-
Mas řam drobnou chybu, tohle nedokazuje piratstvi na konzolách, ale na pc. Kčasne to ukazuje, jake prodeje pc hra muze dosahovat, kdyz je na ni piratstvi efektivne znemozneno. Ze ostatni pc hry dosahuji zpravidla 5% prodeju, ano,dalsi dukaz,ze piratstvise na pcpohybuje kolem 90 %. To, ze Diablo na konzolich nezaujalo muzs mit nekolik vysvetleni. Ja osobne ho neporidil, protoze mi to neprijde moc zabavne, hral jsem demo. Take se zmenilo ocekavani, pred vydanim na pc se na to kazdy tesil, pak se ukazalo, ze je to pomerne prusvih. Ale nejvic se na tom imho podepsalo to, ze vetsina lidi ma konzoli i pc a nemaji zajem stejnou hru kupovat dvakrat. A to je take duvod, proc vydat hru nejprve na konzole, kde se pirati vyrazne mene. Jen u her, kde je piratstvi vyloucene nezalezi na tom kde vyjde. Pouceni? PC jako platforma ma potencial, ale pokud ho ma vyuzit a ma mit vyznamnejsi budoucnost, musi mit hry ochranu pred piraty na urovni diabla. To je pouceni predevsim pro Valve.
-
Gabe prohlasil, ze necha steam radsi padnout, nez by ho prodal. To neni moc pozitivni vyhled, ale kdyby ho koupilo treba EA, nebylo by to asi o moc lepsi. Kazdopadne je potreba vnimat Steam a na nem koupene hry jako neco docasneho. U Valve mas pomerne male zaruky z hledáska dlouhodíbeho, bylo by lepsi, kdyby to byla treba akciovka, nezavisela by pak tolik na jednom excentrickem cloveku.
-
Ja ti nevim, alepletes si distributora s vydavatelem. Distributor je valve. Jako distributor keca docenotvorby, minimalne tim, ze si bére 30 % stejne jako retailovi distributori a nedava tak prostor k nizsim cenam digitalni distribuce. Ani v kurzu 1$=1€ neni tak uplne nevine, protozeuferovejsich distributoru to tak neni, treba u GOGu a to i v pripade stejne hry.
-
Kdybys steam poustel jen obcas jako ja, zjistil bys, ze nemas pravdu, potom te bez online overeni do offline modu nepusti a vubec se nespusti.
-
Pro hlupaka kazdy hloupy :-).