Přejít na výpis diskuzí
SteamOS je to nejlepší, co se hraní na PC mohlo stát
28.9.2013 | Adam Homola
1020 příspěvků
-
tak to uz nevim (jen jsem nekde zahlid, a jeste to nebylo od valve, ze to bude nejspis derivat ubuntu)
-
Nepochopil jsi to. Nemusis za kazdou cenu neco rikat, kdyz nemas co bys rozumneho rekl.
-
Tak to fajn. A jaky bude mit balickovaci system a repozitare pro nezavisly software? Jak se steam os vyrovna se systemovymi zmenami?
-
vyvojari chtej ochranu, coz jim steam nabizi, ze to je pro nas komplikace, nepopiram (ja taky nehajim steam, ja hajim otevrenej system/linux, proti reseni ala apple, sony nebo ms)
az se ukaze nekdo jako gog, ze to jde i bez komplikaci, tak toho steam necha, jinak ne, celkem pochopitelne.... -
Steam OS ke snizeni cen nepovede, spis naopak. Nevznika s nim zadna nova konkurence pro vydavatele her, ktera by je tlacila ke snizeni ceny. Je to konkurence max. pro windows, teoreticky by tak mohly vzniknout odlehcene levne herni windows.
Naopak tim vznika nova platforma, tj. nove naklady pro vydavatele, pokud budou muset delat a testovat dalsi port hry navic. A naklady navic ke snizeni ceny nevedou. -
jenom jejdasek vyhlizi sanci, kdy rychle zaplatit a co nejvic... *5*
-
A jeste dodatek. Tenhle enormni tlak na cenu hry se pak projevuje bud zamerenim na nejsirsi masy nebo tvorbu ne uplne ferovych dlc, nebo rovnou prechodem na f2p model. Tj. jine zpusoby monetizace her. Takze kratkodobe je to pro hrace fajn, ma levne hry, ale dlouhodobe to smeruje herni prumysl smerem, ktery imho neni moc dobry. Lide by meli pochopit, ze za zabavu se plati, ze to stoji penize a ocurat se to neda. Naopak, ze ta zabava jecim dzl drazsi, dnesni naklady na hru jsou uplne jinde nez pred deseti, patnacti lety. Cim vic se to lidi budou snazit osulit, tim horsi zabavu dostanou.
-
tos asi necetl poradne, ui bude takovy, ze konzolovce nepozna, co je v tom za system, ale kdo bude chtit, tak se do nej bez problemu dostane... (nevim jestli to je v tomhle clanku nebo to nekde rikal primo gaben)
-
Sorry, ale to je hodne naivni, fakt to myslis vazne? :-) Kdyz jsou tak nadseni z toho ze svym hram mohou snizit cenu, proc je rovnou neprodavaji za tu nizkou cenu? To by pak jejich nadseni neznalo mezi.
-
Vzdyt vubec nevis, jak bude steam os vypadat. Napriklad dostanou uzivatele roota, nebo si ho valve necha pro dalkovou spravu pro sebe? Dostanou uzivatele pristup k systemu nebo budou moci jen cumet na nepodarene ui steamu a jinak siani neskrtnou? Jak se Valve postavi k hackovani Steam OS, bude za to banovat ucty, takze kazdy kdo to zkusi prijde o vsechny hry?
-
Tak v tom pripade se mi to jen zda a je skoda, ze jsi s vekem trochu nezmoudrel.
-
Na to je prave nejlepsi otevrene a svobodne pc, nikoliv uzavreny steam. Ten retailove distributory nahradil digitalnim, cimz nejen uzavrel primou cestu mezi vyvojarem a hracem, ale jeste dostal jak hrace tak vyvojare pod kontrolu. Ve skutecnosti tak dochazi ke zhorseni stavu.
-
Ale to je jen tvuj pohled. Nemuzes ignorovat,zetu jsoudesitkymilionu lidi, kteri v obyvaku hraji a hrat chteji. Dlouhodobe jako jednu z vyhod konzoli uvadim,ze jsou spolecenske, zatim co PC jsou individualni. Tob vyhovuje ta individualita, ale mnozi preferuji tu spolecenskost. A hrat jednu hru ve dvou, trech nebo ctyrech, spolu na jednom televizoru je parada.
Proste jsou lide, kteri se radi zavrou do komurky a tam si osamoceni hraji. Prijde mi to trochu asocialni, ale proc ne, kdyzse to nekomu libi. Takovy clovek muze hrat na pc i konzoli. Ale jsou i lide, kteri jsou spolecensti, nechteji se zavirat do komurky. A ti potom hraji v obyvaku - spolecenske mistnosti. Tihle mohou hrat jen na konzoli, pc sice jde pripojit k televizoru, ale neni koncipovano jako spolecensky pristroj, ke kteremu pripojis ctyri klavesnice s mysima a jedes diablo ve ctyrech. A valve proste chce pc hrani dostat do obyvaku.
Co se tyce rodiny, moje manzelka hry nehraje, ale chce byt se mnou, nechce byt sama. Vadilo by ji, kdybych se kazdy vecer zavrel do komurky s pc a nechal ji samotnou. Ale je spokojena, kdyz se ke me muze vecer pritulit, cte si knizku nebo treba vyrizuje maily a ja si pritom hraju na konzoli. Nekdy ji bavi se treba i divat, kdyz se jedna o nejakou inteligentni hru, treba Heavy Rain, libily se ji i filmove sceny z MGS4. Deti samozrejme radi hraji taky. A pletes se, deti za nic neplati, za ne plati rodice. Mozna jsi myslel adolescenty. Tam je to vec rodicu, jak si je vychovaji. -
Neni pravda, ze je nikdo nekoupi. A naopak, kdyz velke slevy chodi pravidelne a brzo, tak mnohe to motivuje pockat na slevu i kdyz by jinak hru koupili. Slevy urcite zvysuji prodeje, otazka je, jakyvliv maji na prijem. Imho negativni, ale presto do nich vydavatele musi jit skrz konkurencni boj.
-
17:30 Aplikace vytvořené pro Windows 8 půjdou téměř se stejným kódem spustit i na Xbox One.
ale obracene, predevsim hry, to bude temer neresitelnej az exkluzivni problem *5* -
...chlapče...ty nevieš o čom sa tu píše. Nemáš predstavu kam by mohli kroky Valve smerovať. Ani ja osobne nevidím dôvod, prečo by som mal mať v obývačke jedno PC a v pracovni druhé. Lepšie sa mi hrajú hry v súkromí pracovne, ako v obývačke... a nevidím dôvod, prečo svojím hraním obmedzovať partnerku, ktorá by si mohla pokojne napríklad pozrieť film. Ja sa väčšinou snažím využívať obývačku na to, aby som bol s rodinou. Takže potreba, hrať sa svoju stratégiu v obyváku, je viac menej len pre deti. Ale Valve si uvedomuje fakt, že deti sú práve tí klienti, ktorí platia aj za nepotrebné veci a hlavne bez rozmyslu. Je to preto, lebo ešte peniaze nemuseli získavať poctivou prácou...
-
Nikdy jsem zatím neřešil problémy s knihovnama. Pokud jsem si hru koupil tak po nainstalování hned fungovala. Asi mám štěstí.
Používám velké množství náročnějších programů na hardware, které jsou pro Windows. Takže bych ve Windows byl stejně většinu času. Stejně tak by mi vadila absence synchronizace s mými důležitými věcmi, kterou používám. -
Mám to podobně. Když už člověk žije v nějakým ekosystému, tak se těžko přechází na nějaký SteamOS, kde nemám své zálohy, své oblíbené stránky a soubory, dokumenty... Asi si jej vyzkouším do dualbootu, ale pokud ta grafika a FPS nebude nějak razantně větší, nemám důvod přecházet. Do dualbootu to vyzkouším,ale opravdu asi jenom na zkoušku. Je to prostě spíš pro ty fakt hráče, co hrají skoro celé dny a tolik nepoužívají počítač na práci.
-
Kupodivu v pripade androidu ti nic nebrani si i na nejstarsi telefon naisntalovat nejnovejsi verzi. Zcela gratis. A kupodivu hry pro 2.x bezproblemu pobezi i na 4ce.
-
Ty zjevne vubec netusis, jak funguje tux ... a mimochodem, chci videt, jak na 8mach spusti hru pro 9x ... fakt to chci videt ... je to smesnych 15 let ... na tuxovi zcela bez problemu takova aplikace pobezi, bez zavahani na zcela aktualni distribuci.