Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • heh ... nebyt tech akci tak si ty hry jednoduse nikdo nekoupi ... to by vydavatelum vyhovovalo jiste vic ...
  • Lol ... takovou snusku nemyslu sem uz dlouho necet ... steamos je jedna z mnoha distribuci - muzes si do ni naisntalovat co chces, narozdil od konzoli, mas k dizpozici vse, co bezi na linuxu => od domaci kancelare, 3D, CADy az po vypocetni farmy bezici na superpocitacich.

Steam jen defakto rika "kdyz si naisntalujete prave toto, budou vam ty hry fungovat, aniz by ste museli cokoli resit" ... coz neplati ani o tech widlich ... tam neustale clovek resi, jestli ma spravnou verzi knihoven, ovladacu ... spravny SP ...
  • praveze hry ti pobezi na jinejch OS a stejne je to na vydavatelich na co vydaji hry
  • To jako nemuzes mit dva systemy?
  • Tilwaen
    Ono to ani pro ty vydavatele není tak zlé, jak to tady maluješ. Zkus si přečíst třeba tohle. Někdy se na to jen stačí podívat z jiného úhlu.
  • Tilwaen
    Až na tu poslední myšlenku s Tebou musím souhlasit, ale že by Windows (GfWL) měly vůbec šanci nějak ohrozit Steam, to minimálně v nejbližší době absolutně nehrozí *3*
  • ms a apple nejsou (dokonala) konkurence, je to oligopol, coz jak jiste vis, vzniku konkurence brani

linux, bohuzel, neni konkurence ani pro jednoho z nich (protoze linux nikdo nevlastni, tak nikdo v jeho jmenu neznasilnuje vyrobce hw ani vyvojare, aby delali jen na nej), dokud nebudou chtit ti vyrobci (coz mozna ted uz amd i nvidia chtej) a vyvojari (ti by mohli chtit kvuli steamu), tak ani nebude
  • command42
    jop hlavne ked ma niekto pc v inej izbe chcem vidiet ten 30m HDMI kabel :D....a nikdo ti to netlaci nikto ti neklope na dvere a nenuka ti to tak co nadavas ?...co sa stazujes ?...ci uz len z principu ?...nechapem ludi co nadavaju na veci ktore ich nezaujimaju....niekto si to kupi radsej ako PS4 ci Xbox lebo tam ma steam na ktorom ma oblubene hry napriklad...si naramne mudry ale akurat si kydas len do huby...no a co sa strategie tyka tak preco nie ?....ked niekto moze hrat fps cez ovladac ?...pre mna je to tiez nepohodlne lebo je to nanic ale nenadavam na to lebo niekomu to tak vyhovuje sa len tak odreagovat na gauci s ovladacom...tak niekto sa mozno odreaguje s ovladacom na gauci aj pri strategii...alebo nejakych simoch...to uz je jedno proste nejde o to hrat to hardcore ale proste sa zabavit...a este jedno...proste mam aj zavodne hry a hry typu TR ktore mozu byt lepsie na ovladaci a preco si kupovat znova tu hru na konzolu ked mozem kupit konzolu a hrat vsetko co uz raz mam kupene na PC ?....ale jasne to je vec ktoru clovek ako ty nikdy nepochopi lebo jedine co ty dokazes je ist na internet a nadavat lebo doba musis drzat hubu a krok...cus
  • Potřebuju plnohodnotný systém ne jenom na hry. Zůstanu u Windows prtože to, že mi na něm pojedou hry o 3 Fps míň mi je úplně jedno. Hardware mám dobrý. Microsoft na to stejně zareaguje třeba vylepšením DirectX. SteamOS mi mé věci, které používám ve Windows nedá. Navíc, mám i Windows Phone, takže mám sesynchronizované veškeré nastavení s desktopovým Windows a soubory hozené na skyDrive, které se mi objeví okamžitě na všech zařízeních. Tohle mi SteamOS nenabídne, protože je specializovaný jen na hry. Jenže já počítač nepoužívám JEN na hry. Spíš bych řekl, že se Gabe tak trochu bojí toho, že se mu nesplní jeho vize, že ve Windows se bude na nákupy her používat hlavně Steam, protože Windows 8 má svůj vlastní obchod.
  • Ale ze tech her s DX10 a vyssim je co? Hry, co si na XP nezahrajes kvuli DX10 a vyssimu se daji spocitat na prstech jedne ruky.

Ja skoncil s XP proto, ze nebyly (resp. byly ale nepouzitelne) 64bitove. Novy DX jsem bral jako bonus.

A kdyz uz jsme u toho, proc nektere nove hry na Google Play nejdou na Android 2.3 a nizsi? Chudaci lidi, co museji bud upgradovat OS nebo rovnou koupit novy telefon. Ale hlavne, ze otevrena platforma, ze?
  • Ano su nadseni, pretoze tie zlavy si davaju sami. Steam tetvori ceny, publisheri si ich urcuju ako chcu a aj prijlasky do zlavovych akcii si davaju sami.
  • praveze ta nenuti, ty si sa tak rozhodol, lebo chces vyuzivat sluzby novsich Windows - napr. nove hry :)
    Takisto mozes brat to, ze Valve ta prostrednictvom Steam OS bude nutit prechadzat do svojho ekosystemu, lebo niektore hry budu mat exkluzivitu len pre SteamOS... kazdeho nas bavia hry a kazdy mame svoje preferencie ohladom OS.... na druhej strane barikady stoja firmy, ktore to robia pre zisk.... ja za tymto nevidim nic ine len dalsieho hraca na trhu... rozhodne nie revoluciu

Rozumny krok zo strany Valve by bolo podpisat nejaku formu exkluzivity s Kickstarterom a snazit sa podchytavat nove studia.... ale ako vravim, vidim v tom hlavne drobenie trhu a oslabovanie nas vsetkych voci Azii...
  • vysvetli mi, podla akej logiky si prisiel k nazoru, ze konkurencia bude, pokial bude len jedna platforma? *1*

Pozri sa na GOG -> rastu ako divi, nepotrebuju DRM na rozdiel od Steamu, a bezia na Windowsoch.

Konkurencia existuje aj teraz. Mas konkurenciu medzi platformami (MS, Apple, Linux (Android), mas konkurneciu v ramci platformy - schvalne pozri sa, kolko distribucii existuje v ramci Windows v porovnani s Apple alebo Androidom.

Valve sa snazi zautocit na Linux trh, pretoze citi sancu po vzore Google/Androidu. Ale tym, ze vyrobi dalsiu platformu na hry nijak nepomoze cenam, pretoze konkurencia medzi platformami existuje uz aj teraz a ako vidis zakladne ceny hier sa nemenia, jedine co prislo su akcie.

A uz vobec tym nepomoze vydavatelom, ktori uz teraz optimalizuju hry pre Windows, pre konzoly, pre Apple... A mysliet si ze s prichodom SteamOS zacnu vsetci masovo odchadzat z Windowsov a Applu a Androidu a vznikne jedna univerzalna platforma je blbost, pretoze ludia nepouzivaju svoje PC & devices len na hry..
  • mas/nemas, nemam duvod ho menit, proto me ms nuti, coz mne vadi

navic z toho (aspon podle paranoii valve) chtej zrejme udelat neco jako dalsi ios+appstore (tzn. uzavrit, co pude)
  • zkusim odpovedet zaroven...

"monopol" ma z jedinyho duvodu, ze hlavni zajem je v soucasnosti jinde (na uzavrenych platformach PS nebo XB), kdyby byla platforma jedna, tak steam monopol neudrzi ani omylem, protoze co? protoze by byla konkurence (ktera ma v soucasnosti vlastni loupeznicky platformy, dokonce ms se zachovalo macesky k pc a prenechalo ho tak tim padem zatim valve)

pro slovenskeho kamarada mam jedine, do kola opakovane, slovo KONKURENCE (coz na uzavreny platforme z pochopitelnych duvodu dost dobre bejt nebuze)

pokud nekdo namitne, ze tu mame PS a XB, tak to je zdanliva konkurence, nikoliv realna (obema vysoky ceny vyhovujou, nic je netlaci, pokud se netlaci navzajem, coz pochopitelne nedelaj)
  • zase nebudme trapni.... raz za 4-5 rokov nemas na novy OS? vyjde ta to tak na 30$ rocne v prepocte.... to je cena jednej hry.....
    to ako keby si sa rozculoval nad tym, ze preco Skoda uz nevyraba klasicke "embecky" ... *7*
  • cize podla teba to, ze napr. nove CoD alebo vo vseobecnosti nove hry stoja okolo 50-60 Eur je diktovane z MS? a na SteamOS budu lacnejsie? *11* a ako by to dosiahli? Ak by Valve aj nejak dokazalo pretlacit nizke ceny hier na ich OS v porovnani s inymi, preco by vyvojari predavali svoju pracu cez najlacnejsiu moznu platformu?? Na druhej strane, ked budu ceny ako doteraz, tak aky zmysel SteamOS ma? PC si k televizoru mozem pripojit uz aj dnes...?
  • proc ja koncil s xp? aha, ms se rozhodlo, ze dx 10 a vejs na nem nebudou

proc ja budu muset skoncit s w7? aha, ms se rozhodlo, ze na nem dx 11.2 a vejs nebudou

krome toho, ze nechci w8, vidime v tom oba dva nejakej problem nebo je to pro tebe normalni?
  • Ne, ja to chapu. Jen nechapu, jak MS diky Windows urcije ceny her. Ale ty mi to urcite vysvetlis.
    A kdyz uz mluvime o konkurenci, kdo ma temer monopolni postaveni v online distribuci na kterem systemu stoji hry mimo akci vic nez v kamennem obchode. Hmm, kdo by to tak mohl byt...
  • ano, to je prvni rozumnej argument od tebe, nikdo taky netvrdi, ze to valve vyjde nebo to bude snadny, nezbejva nez doufat

k tem nakladum, ano ted jsou to vydaje navic, kdyby nakonec byli vsichni na jedny platforme (idealne otevreny jako napr. linux), tak to pro zmenu usetri ty soucasny naklady na paralelni vyvoje (soucasnost/budoucnost, staci trocha predstavivosti)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit