Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Autor evidentně není sám, kdo je ndšený ze StemOS:
    http://www.pcgamer.com/2013/09/30/tripwire-steamos-steam-machines-and-steam-controller-will-be-the-best-thing-to-happen-to-pc-gaming-since-digital-distribution/
  • DirectX na linuxu určitě nebude. Vývojáři budou muset zapracovat a udělat linuxové porty svých her, jinak jediný způsob jak si zahrát nenaportované hry bude to in-house streamování. Hypoteticky by se dalo uvažovat i spouštení Steamu ve SteamOS pod Wine (poměrně dost windowsovských her na Linuxu přes Winde funguje), ale pokud tohle někdy půjde, tak to podle mého soudu nebude záležitost Valve, ale linuxové komunity.
  • SteamBox samozřejmě myš a klávesnici podporovat bude, ale to je trochu požadavek mimo mísu, když je to záležitost, která vzniká primárně pro obývák. Nicméně Valve se snaží řešit i tohle, proto taky přišli s tím gamepadem.
  • a aby nedoslo k mylce, neverim, ze to dela valve pro nase dobro, ale kdyby se jim poved jejich zamer, tak nakonec to nase dobro bude (linux nemuzou zamknout copyrightem jak apple a sony bsd), protoze ostatni by se v pripade uspechu co? no nastehovali na linux taky...
  • ja jsem pro, at se na pc (to uz dneska stejne vyuzivaj vsichni viz ps4 a xbone nebo mac) ukazou se svyma sluzbama, a rozdaj si to na ferovku na linuxu (uplay, gog, steam, psl, xbl, appstore a pokud znate naky dalsi dosadte dle libosti), pak zvitezime my, zakaznici, protoze cena her co? cena her pujde dolu *6*

dokud budou fanboys sedet na svych krabickach a rozdavat kapesny kazdymu, kdo si o nej rekne, nic se nezmeni
  • co ostatnim sluzbam brani nabidnout vyvojarum to, co steam? nic, jen vlastni lenost a loupezivy myslenky

ty hry steam nepotrebujou, neni to platforma, je to svym zpusobem sluzba pro zakazniky (to je ta nabidka her a ficurky okolo) i sluzba pro vyvojare (distribucni kanal, kde nemusi jit na ruku loupeznikum jako je napr. sony s jejich krabickou, ale muzou si zvolit alternativu napr. steam)

hazet do jednoho kose system (platformu), jazyky (ty sou vetsinou nezavisly na systemu, pokud to neni zrovna .net, ale i to uz jsem pred lety videl na linuxu)) a sluzby (steam), to je receno hezky cesky eintopf *6*
  • Aristarch
    ...úplne súhlasím. Ako sa pomaly rysuje steam budúcnosť, pre mňa nevyzerá ako super sloboda a samá láska k PC hráčom. Toto sa snažím vysvetliť aj iným hráčom, že Steam nieje taký ako sa tvári...sú to taký istí kapitalisti ako napr. EA... a ide im len o peňaženky. Nebolo by na tom nič zlé...ak hráčom nezoberú možnosť voľby...
  • Ano, k usa mame kulturne blizko, k rusku uz mene, ale porad take blizko. Jak obecne, tak i herne.

Ale zda se mi, ze jsi ponekud mlady, horkokrevny, radikalni a plny predsudku a cernobileho videni.
  • Jsou zavisli, protoze ty hry bez steamu nefunguji. Steam vyvojarum poskytuje sjednocujici prostredi, api a vyvojove prostredky, distribucni sit, socialni sit, vsechno uhledne zabaleno do jednoho balicku. Spousta third party her potrebuji steam ke svemu chodu, neobejde se bez nej, proto je steam platforma, stejne jako je platforma treba Java nebo Net.

Kdyby loupeznici z valve nechteli loupit, tak by steam take udelali otevreny a nabidli ho jako free software. Svedci to o tom, ze ti nejde o skutecnou svobodu.

Preferovat linux a na nem steam je protichodne. Valve zneuziva free software pro sireni proprietarniho software.
  • nejsou zavisli, jen je steam v ramci pc nejdal, steam je sluzba, pc (windows) je platforma, ja jsem pro otevrenou, tedy pc (linux) platformu, a kdyby loupeznici nechteli loupit, tak by pro ni byli taky (takhle radsi voli ruzny modifikace bsd, aby to mohli uzavrit)
  • Pletes si nekolik veci. Zamenujes steam s pc. Na pc mas vyber, ale na steamu nikoliv. A ja nemluvim o pc, ale steamu. Steam je uzavrena platforma s vlastnim ekosystemem na kterem jsou zavisli hraci i hry.

Dale se mylis v tom, ze si myslis ze platforma musi byt svazana s hw. Nemusi, windows i linux jsou rovnez platformy a mohou se instalovat na ruzne pc. Pokud ti to nebylo zrejme, tak s nastupem Steam OS by uz melo.
  • je to sluzba, jsou tu i jiny sluzby, na pc je vyber, to neni konzole ani iphone, stejne tak doufam, ze na linuxu pak nezustane sama, kdyby prorazil steamos

uzavrena platforma ma jedinou vyhodu, ze se na ni lip optimalizuje, vsechno ostatni je ve svym dusledku pro uzivatele omezeni, proto rikam, optimalizujte treba na steambox (whatever), ja to budu hrat s rizikem na necem jinym, ale at mi zustane ta moznost volby, ne silovy, hrajes na krabicce nebo nic
  • Neni prece rec o placeni, ale o uzavrene loupeznicke platforme a tou steam je stejne jako ty ostatni, v necem i horsi, treba ve vyzadovani online pristupu.
  • to uz tu jednou bylo s ps3, mam pocit, ze to pak sony odpiskalo s tim, ze kde najdou dual boot = ban na online sluzby *6*
  • Blondyr
    Tak já to chápu a máš v podstatě pravdu. ale je to dost subjektivní pohled. Já třeba žiju s přítelkyní a obývák jde zabrat jen pro Sebe. :) A nebudu ojedinělá vyjímka.
    Když sem byl mladší, tak jsem měl taky v pokoji gauč a s kámošema sme chodili k nám hrát PSX. Doteď mě to nenapadlo, ale konzolové hraní opravdu nemusí směřovat jen do obýváku. To je asi taky nutné brát v úvahu.
    Já jsem začínal na PSX a PS2 ale potom jsem přešel na PC. Konzole mi ale dost chybí. Hlavně to hraní s přáteli na gauči u jedné obrazovky. Nestraním ani jedné skupině. Tohle beru jako příležitost skloubit obě možnosti do jedné. Dál si hrát nějaké hry u PC ale i pořádat herní sezení s kámošema, kdy to není tak neosobní a je důležitější zábava než fragy. Myslím si, že je Gabe to nějak dá a dopadne to dobře. snad se i díky tomu přestanou pořád hádat lidi na téma PC vs Konzole.
  • A pak si zadej globalni propad prodeju ctecek, pdacek, chytrych mobilu ... a zjistis, ze ve vsech pripadech vzdy dojde k prudkymu narustu behem 2-3 let, a pak k postupnemu utlumu prodeju. Duvody jsou zcela jednoduchy ... jen par postizenych si kupuje novy telefon co pul roku. Normalni lidi ho pouzivaj dokud funguje, coz byva rekneme 3-5let (ale i vic).

Stejne tak existuji narky na propady prodeju ctecek ... a argumentuje se tim, ze na cteckach prece nikdo necte, protoze vsichni kupuji dotykace ...lol. On totiz kdyz tu ctecku uz nekdo ma, tak si jaksi nema duvod kupovat dalsi.
  • Spis to bude o tom, ze 2-3kilca za hru mi problem nedela, 1500 jo. A to pri rekneme naprumernem prijmu. Nehodlam totiz platit 1k5 za 10 hodin hry (v nekterych pripadech). Znam i lidi, ktery si proste ve slevovych akcich za 2-3$ koupi vsechno co tam je, aniz by zjistovali, co to je.
  • No mam 2GB grafiku a I5 na 3,4 GHz co mas ty v PS3. 512 grafiku a 2 jadro nejake no name. Kolik mas na PS3 FPS pokud vis co to vlastne je. Ja rozjedu vse na vysoky detail a mam cca 60-80 FPS to tobe se o tom muze jen zdat. Jo a kdyz ta mam za sebou vic nez ty chlapecku. Nejen ze jsem byl 3 na TWL EU ale taky jsem delal admina na ESL ale to ani nevis co to vlastne je. Ty jsi jen tupej koncak kterej kdyz mu marketing od Sony nebo Microsoftu rekne ze ma jasat tak jasa. Mas v hlave prazdno a skill na konzoli ty vole to je uz moc a prej profik hraje ma gamepadu. To hrajou jen ubozaci kteri maji musi mit zapnute automaticke mireni jinak se netrefi ani do dveri :D a stare hry nehraju mam nove a hraju to na FULL HD coz u PS3 ani nevis co to je. Az PS 3 klesne na prijatelnou cenu tak si ho koupim jako prehravac filmu na to je silnej snad dost *15*
  • Aristarch
    ucho@tiscali.cz ...
    vieš čo sú pre mňa relevantné data? To že pred desiatimi rokmi, hráči PC v mojom okolí prevažne herný softvér "spirátili". Dnes, deň čo deň, na Steame, Origine či Uplay si k hrám pridávam stále viac a viac nových užívateľov a priateľov. Kopa z nich, sú chalani, ktorý pred rokmi hry len sťahovali. A nie je to tým, že sú starší, či zamestnaný...to isté sa deje aj s ich deťmi a kamarátmi. Ja sám, keď som bol v puberte...som žiadneho chalana pod 18 rokov, ktorý by kupoval hry, nepoznal. Doba sa zmenila. Možno je to aj podporou multiplayer-u v hrách...a možno si čím ďalej, tým viac ľudí uvedomuje, že aj za tou najhoršou hrou na svete sa skrýva ľudská práca...
  • 5 let stare videa
    http://www.youtube.com/user/IsysTechnologies/videos?view=0&sort=dd&flow=grid
    a vseliake spravy sou jeste o nakej ten rok driv.
    Prve realne krabicky uz maj od 2010 minimalne, mozna jeste driv

Mi chces tvrdit ze valve patla 6 let nakou konzoli jo? Tehda jeste ani v pate nemeli ze by mohli neco takoveho delat.

To ze valve mozna s nima neco resi nic neznamena, kazdej druhej vyrobce HW dela all-in-one pc, od ašusu az po sapphire. Samozrejme ze kdyz chcou svuj os dostat na co nejvic zarizeni tak s tema vyrobcema musej jednat. xi3 traparna je jedina co to vyuziva aby se nejak zviditelnila, pac ten jejich fail cube nic jineho ani nedokaze.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší