Přejít na výpis diskuzí
SteamOS je to nejlepší, co se hraní na PC mohlo stát
28.9.2013 | Adam Homola
1020 příspěvků
-
do p*** xi3 NENI STEAMBOX A NEMA NIC SPOLOCNE S VALVE
uz to pochopte vy vypatlanci
Ty krabicky delaj dele nez nejakej steam existje -
Ten clanek z odkazu i jejdaskuv prispevek je nesmysl. Piston neni steam machine, i kdyz do nej (do pistonu) Valve investovala, ale pak se od toho distancovala. Navic specifikace Pistonu byly zname snad uz nekdy v breznu *3* http://www.rockpapershotgun.com/2013/03/12/piston-steambox-gets-p-ssed-on-by-valve/ Uz tehdy tam byl odkaz, kde to slo objednat.
-
Mam z tebe ten samy pocit.
-
k usa blizko? k tem mame blizko asi jako k rusakum, jen z opacny strany
usa sou semeniste konzumentu, apploidnich a konzolovych ovci, k tem me vubec neprirovnavej, dekuji -
steam je sluzba, nemam nic proti tomu platit za sluzbu, pokud mi nebude zaroven vnucovat system/platformu (coz je ten zasadni rozdil)
-
Minimalne k usa mame kulturne blizko a hraje se tam to same, co tady. Ale cina, to je uplne jiny trh sam o sobe. A giganticky, kdyby mel ovladnout evropu, byl bys asi dost nestastny.
-
V tom pripade nebudes hrat ani na steamu a nintendu. Zbyva ti asi jen Android, ne nahodou piraty nejpostizenejsi platforma.
-
ms sedi na dvou zidlich, sam jsem zvedavej, jestli mu tu jednu treba valve nepodtrhne...
-
nebudu hrat na uzavreny loupeznicky platforme, budu doufat, ze vyhraje rozum a snaha zlomit oligopolni praktiky mastodontu z applu, sony a ms...
kdyz zavzpominam na hudebni a pozdeji filmovej prumysl, jak dojil lidi, dokud nedostal pres prsty, tak cekam, az podobna (r)evoluce probehne i na trhu s hrama, nechci platit neci hypovacky, chci platit jen za (dobry) hry *5* -
swtor padlo na hubu, respektive ma problem vydelat si na sebe (udajne 200 mega vyvoj + 200 mega propagace, takze gta ma jeste prostor pro vetsi hyreni, konzolisti to radi zaplati) *5*
ona ta miliarda vypada dobre, ale kdyz vememe 1/4 miliardy naklady a dlouhej vyvoj, tak to neni buhvijakej zazrak (to pak ta nechutnost jmenem cod, co bastli dokola na stejnym enginu a vychazi kazdej rok, za tech pet let mozna bude ve vysledku i ziskovejsi) -
ty ses taky dobrej demagog, tak kdyz z pc trhu vyskrtnem cinu, tak z konzolovyho vyskrtnem minimalnu usa, japonsko a koreu, ha, a najednou konzole ma jen zlomek lidi a jejich podil na hernim trhu stagnuje *5*
-
Je to vtip, ale nedivim se. Kdysi se tu nejaky lugal rozplyval jak si podobny paskvil od alienware koupi za 1000 euro radsi nez 2x tak vykonny desktop za 800. Takovych lidi je plno. *15*
-
Je to malé zařízení/konzole, které uchopíš do ruky ( http://www.dsogaming.com/wp-content/uploads/2013/01/V7AU8.jpg ), takže jen težko může mít parametry nových konzolí jako je Xbox o velikosti sterea.
Steambox, ačkoliv o tom všichni píšou (jak z bulváru), tohle není.Valve, už snad tehdy kdy se obevily první spekulace, oznámilo, že si steambox vydají sami.Zanedlouho se tu o tom článek objeví :) -
Tomu se mi ani věřit nechce, že by je napadlo prodávat steambox za tisíc dolarů. Pokud to je pravda, tak je to docela zajimavý druh ekonomické sebevraždy.
-
neviem si dobre predstaviť akú skupinu hráčov sa týmto snažia osloviť ... ale veľká skupina to nebude.
-
Hral jsem pred PC, na PC a budu klidne hrat i po PC. Jde mi o hry, ne o platformu, nejsem fanboy.
-
Tak prvni steambox, 2x drazsi nez nextgen, mizerny vykon: http://www.sector.sk/novinka/77374/prvy-steambox-piston-xi3-naplanovany.htm
-
Myslim ze je tu este jedna otazka. Potrebuje naozaj MS svoje Windows ako OS na hry ? Totiz momentalne sa Valve so SteamOS prezentuje ako vytaztvo, ale mozno to tak celkom nie je a skor MS to Vavle prenechal (teda buducnost este len ukaze ci to tak bude). MS ma svoju konzolu, z tej mu plynu prijmy prave z hier. Games for Windows rusi a celkovo podpora hier na Windows ako aj rozvoj DirectX je za posledne roky skor vlazna. Mne to skor pripada az tak ze MS by sa hodilo hry odtrhnut komplet od Windowsu a cisto ich izolovat iba na XboxOne a Windows mat skor pre profesionalne vyuzitie a korporatnu sferu. Totiz hry sposobili aj masove rozsirenie PC a aj windowsu na jednej strane ale aj tlak na znizenie cien samotneho sw na strane druhej. A MS by sa urcite pacilo znovu zazit dobu Win95/WinNT kde jedny boli prevazne pre home userov a druhe boli profesionalne na workstation kde si za to dal aj patricne MS priplatit. Dnes sice windows 7/8 je v roznych ediciach ale uz sa to blbo predava pretoze je to stale win7 aj ked je rozdiel medzi home a ultimate zaklad je rovnaky.
-
Hral jsem na pc kdyz se konzoli rikalo televizni hry. Hral jsem kdyz mel PS2 vetsi vykon nez muj komp, hraju na 3 roky starym pc co ma 2x vetsi vykon nez radoby nextgen. Hral jsem kdyz EA byl vydavatel sportovnich her a ne prasic ME a BF.
Hral jsem DRM online only hry, hral jsem hry kdyz internet nebyl.
A dal hrat budu, kdyz ne hry od ABC tak hry od XYZ, neco jako "budoucnost nevypada dobre" neexistuje. Hralo se, hraje se a hrat se bude. A nezmeni na tom nic Gaben, konzole, tvuj nazor, muj nazor a snad ani chuck norris. -
Hmm len ide o to ze ak bude SteamOS jednostranne zamerany iba na hry a nic ine sa tam poriadne nebude dat spustit, tak nakup vykonneho HW , teda PC, sa moc neoplati. To fakt vyde potom idealnejsie kupit konzolu.
Ale teraz ma napadla jedna kacirska myslienka ktorou by Valve doslova vytrelo kocura aj MS aj Sony. Co keby Valve vydalo SteamOS s tym ze by sa dal nahodit ci uz na PS4 alebo na XboxOne. To by bola fakt bomba. A este idealne keby sa to dalo spusti ako multiboot. Hrac preferuje XboxOne alebo PS4 tak si kupi co chce a ako bonus zdarma ma moznost hrat aj PC hry !!! Oficialne to asi urcite mozne nebude, to by bol MS aj Sony dost nastvane, ale vzhladom na to ze snad bude SteamOS komplet dostupny a aj PS4 aj XboxOne su postavene na x86 nedivil by som sa keby skor alebo neskor vznikol nejaky hack project na narvanie SteamOs prave do buducich konzol.