Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ucho
    nejde mi o dokazování. ty jsi něco tvrdil a mě to zajímalo. myslel jsem, že pro to máš nějaká data, že jsi četl něco zajímavého. tedy šlo o tvé tvrzení, že prodej PC her každoročně stoupá. jednoduše mě to zajímalo, protože se mi tomu nechtělo moc věřit...
    tedy jsem tě požádal o odkaz na ty data. nejdřív jsi odmítl a teď lovíš věci, které to nepotvrzují... tedy díky za nic.
  • ucho
    všechny ty 4 články čerpají ze stejných dat.
    nejen, že do toho počítají tablety, ale dokonce i mobily... tudíž bych řekl, že budou relevantnější ta data, na které jsem odkázal o pár stránek dál já...
  • Aristarch
    ...chlapče...ide ti o dokazovanie? Na to nemám náladu...a aj tak...budúcnosť nás môže oboch nemilo prekvapiť. K čomu to vedie?
    Inak...zlatá baňa budúcnosti je v Číne...Čína najviac používateľov internetu na svete a ich počet sa bude ďalej zvyšovať...rovnako aj tržby online obchodov...kto by to nevyužil :)
  • Tilwaen
    Myslím, že to až příliš zobecňuješ. Stejně jako vycházejí kvalitní hry na konzole, tak vycházejí i "hry pro jednoduché konzumenty" na PC. Svalovat zjednodušování na konzole mi nepřijde fér, protože na PC se zjednodušuje také - a častokrát mnohem více.

Ještě jen odbočka, co je podle Tebe mainstream? Protože píšeš, že Ti mainstreamové hry nevadí, ale hry tvořící z lidí jednoduché konzumenty ano - není to ale jedno a to samé?

PC bezesporu kreativním nástrojem je a má-li člověk zájem, tak rozvíjí i jeho tvořivost, ale Tvé další tvrzení ("a povzbudzuje hráča rozmýšlať nad hrami alebo iným softwarom v širších súvislostiach") mi sedí víceméně pouze na jediný případ, a to pirátění her. Což rozhodně není žádoucí argument, pokud vyzdvihuješ klady PC. Nebo jsi to snad myslel jinak?
  • Aristarch
    http://www.techspot.com/news/52070-pc-game-sales-hit-20-billion-last-year-no-signs-of-slowing.html
  • Aristarch
    http://pcgamingalliance.org/press/details/pc-gaming-alliance-releases-two-member-exclusive-reports
  • Aristarch
    http://software.intel.com/en-us/blogs/2013/03/28/pc-gaming-is-big-and-getting-bigger-good-time-to-be-a-developer
  • ucho
    děkuji. konečně něco. takže pokud to chápu dobře a vyšktli bychom ze statistik čínu, znamená to, že prodej PC her v americe a evropě poklesl jako prase. takže díky za osvětlení, jak si tady ten trh s PC hrami stojí...
    ale mám trochu strach, že do toho jejich PC počítají i tablety...
  • ucho
    takže já chci odkaz na něco, kde se píše, jak prodej PC her roste a ty mi pošleš článek, kde na začátku stojí: "While PC sales might be slumping, the size of the gaming market is actually growing."

umíš anglicky a nebo uvědomuješ si, o co mi jde? nebo jsem tě nepochopil a chceš podpořit moje tvrzení?
  • Aristarch
    ...ja si fakt nefixujem všetky články. Nebuď ako malý :) ...ale aby si nepovedal...

http://www.pcworld.com/article/2032331/surging-pc-game-sales-wont-wither-when-new-consoles-appear-expert-says.html
  • A co je potom Steam Workshop. ak nie podpora tvorivosti a invencie a zaroven aj moznost ju spenazit. Spolupraca pri DOTA 2 obsahu, z ktorej profituje Valve aj autori modifikacii vzhladu.
  • http://techreport.com/news/24575/pc-gaming-market-grew-8-in-2012
    http://www.gamepolitics.com/2013/05/23/newzoo-global-games-market-growth-6-percent-704-billion-2013

staci?
  • ucho
    tvrdil jsi, že každoročně stoupají prodeje PC her. já chtěl odkázat na nějaká data. na žádná jsi mě k tomu tématu neodkázal... tak nevím, že se namáháš psát tolik textu o ničem, když nejsi schopný diskutovat o konkrétních věcech...
  • Blondyr
    To Jejdásek:
    "Tvoje 1) neni fakt, je to spekulace, kterou nicim nedokladas."

To netvrdím já, ale dotyčný v příspěvku nade mnou. Já to jen použil abych ukázal, že to stejně nic nedokazuje. Plně souhlasím s uživatelem -To Je Jedno- . O stagnujícím trhu s PC si povíme po technologickém boomu, který budou vyžadovat nové next gen hry. Teď je uplně jasné, že trh stagnuje. To nikomu nevyvrací. Neboť to souvysí s bodem 2) Není nutné vylepšovat tak často PC. Čeká se na konzole. Na tom není nic složitého. Napsal jsi toho opravdu hodně, ale v podstatě zbytečně.
  • to čo mi vadí na konzolách ako softwarom uzavretých herných riešeniach nie je ani ich agresívna politika, ani ich mainstreamové hry ale to, že robia z ľudí jednoduchých konzumentov. PC ako kreatívny nástroj, rozvíja tvorivosť a povzbudzuje hráča rozmýšlať nad hrami alebo iným softwarom v širších súvislostiach. Tento zväčšujúci sa odstup hráčov od PC ako tvorivého nástroja nie je podľa mňa dobré znamenie a valve tomu zrovna nepomôže. Ak budúcnosť ukáže niečo iné, budem iba rád.
  • Aristarch
    to patrilo ucho@tiscali.cz :P
  • Aristarch
    ... to som ti sem uviedol príklad...ako trh konzol aj PC rastie či klesá. Je to príklad toho...ako funguje trh s video-hrami. Poukazuje na rozdielnosti a podobnosti trhu PC aj trhu s konzolami. Pričom sa tu dá hovoriť o celkovej vyváženosti trhu. Tento článok nemá nič spoločné s mojím tvrdením...to bolo založené na nejakých štatistikách. Ale ako vieš, štatistík je mnoho...a môžeme si ich tu navzájom, jeden druhému, pekne linkovať...čo by nikam neviedlo. Ten článok poukazuje na fakt, že PC neupadá a z herného trhu ani tak rýchlo nevymizne...
  • Stačí použít jen sirku, je to jen jedna chodící nagelovaná hlava, jelikož gel je hořlavina a voňavka také a hlavně benzín je drahý!
  • Problem je, ze u konzoli je podstatne to slovicko ZATIM. Pokud se da neco usuzovat ze slov Sony, kdyz se vyjadrovala k tematu online ochrany na PS4, tedy ze oni to po vydavatelich vyzadovat nebudou, na druhou stranu tomu branit nebudou.
    Pak je zrejme, ze to cele bude stat na vydavatelich a to uz je pak otazka do pranice, jestli po tom driv nebo pozdeji nesahnou.
    Muj osobni nazor je, ze se to driv nebo pozdeji uz na nastupujici generaci objevi. Bohuzel.
    Ale treba se pletu.
  • před zapálením je vhodno použít benzín, umocní to zážitek...Fire, I'll take you to burn *16*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší