Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ty toho asi nechapes vic, kdyz je uzavrena platforma, tak kdo ji vlastni defacto diktuje ceny

na otevreny si to nemuze dovolit, tam je totiz konkurence

kde je konkurence je pochopitelne nakonec nizsi cena nez tam, kde neni...
  • No ono hlavne jde o to, proc by vubec nekdo delal verzi pro SteamOS, kdyz jsou to jen naklady navic a skoro kazdy ma stejne doma Win. A pokud Valve rekne, chcete to mit na Steamu, musite mit i SteamOS verzi, tak se mili vydavatele seberou a daji to na Origin a ti chytrejsi i na gog.
  • Ano? A k cemu mi ten otevreny OS bude? Aby jeden vydavatel vydal hru, co pobezi na verzi 2.3.45a a dalsi, co pobezi jen na verzi 2.4.1.1c? A proc by si proboha nekdo tohle instaloval, kdyz uz ma Win na kterych mu jede uplne vsechno? Nejsem fanboy MS, ale od dob Win 3.1 po Win 7 jsem s tim OS nikdy nemel zadny problem. Na starem PC mi XPcka vydrzela od instalace bezet v jednom kuse 4 roky, nez jsem tam take dal Win 7.
  • A za to muzou prosim pekne Windows jak? A jak to zmeni dalsi OS? A proc by nekdo zlevnoval? Cena bude stejne, jen se jinak prerozdeli vydelek. Opravdu nechapu naivky, co si mysli, ze ceny klesnou...
  • pre vydavatelov je uz teraz Steam v urcitom zmysle pritazou, pretoze akciami umelo deformuje ceny... Myslis, ze vydavatelia su nadseni, ze ich ackove tituly koncia po par tyzdnoch v rovnakych cenovych kategoriach ako indie hry? .... Steam chce podla mna takto hlavne podchytit startupove studia... ale nemyslim si, ze pre napr EA alebo Rockstar alebo Blizzard alebo Ubisoft alebo hocico ine ma mat SteamOS nejaky pozitivny efekt...
  • pokud nejsi agent ea, tak jsi zrejme blazen *5*
  • to je videt, ze nevis, jak to ted chodi, hraci plati, distributori inkasujou, vyvojari maj jen drobty

zadarmo hry nebudou, ale levnejsi zcela urcite
  • asi by si to chtelo ujasnit, co je proprietalni a co svobodnej software, nez o tom zacnu plkat do diskuzi

windows je uzavrenej system nebo snad mate k dispozici jeho zdrojovy kody? ano, pro uzivatele to, az na vyjimky, prime vyhody nema, ale pro vyvojare je to dost podstatnej rozdil

steamos proprietalni nemuze ani bejt, kdyz je postavenej na gnu/linuxu (opet doporucuju aspon neco nastudovat)

samotnej steam uz je jina pisnicka
  • asi tak nejak.... ja nerozumiem preco tu vsetci nariekaju na to aky je windows uzavreny.... fakt nechapem. Mne teda to ze existuje windows v hrani nikdy nijak nebranilo.... skor mi to pride ako nejaka modna vlna. Kazdy ospevuje Linux ale vacsina ani netusi preco vlastne. Je otvoreny...no a co?? Android je linux, a ked idem na app store tak je tam tolko adwaru a junk apps ako nikde, to je akoze vyhoda otvoreneho systemu? Stale netusim co sa bude dat (z pohladu hraca) v SteamOS co sa neda pri hrani vo windows? Moderska komunita od nepamati existuje aj pod Windowsami, ci nie? Aky to ma pre mna vyznam, ked si budem instalovat SteamOS este naviac k Windowsom?? Uplny nezmysel.... a len pokus Valve o vytvorenie zisku z Linuxu...
  • Z toho si nic nedelej. To nechape zadny normalni clovek, jen Vave fanboys se z toho muzou zblaznit. Normalni lidi dal pojedou na Win a za par let se budou pri vzpomince na SteamOS jen usmivat a pripadne si tukat na celo.
  • Vlazny rozvoj DX? Proto tu mame DX9, 10 a 11 a proto se pripravuje DX 11.2? Jo, to opravdu svedci o vlaznem pristupu. GfW rusi, protoze je to od zacatku prapodivna a dnes uz zbytecna sluzba.
    Heh, tak to je logika hodna zavolani Chocholouska. Misto jednoho systemu se setejnym zakladem a ruznymi funkcemi dle verze, jich udelame 10, kazdy rozdilny... A ano, Windows se museji opravdu desne spatne prodavat, MS div nekrachuje, ze?
    Naopak mne prijde jako naprosta hovadina prijit s novym OS na PC, ktery bude ciste jen na hry a snazit se s nim porazit Win, ktere se krome tech her daji pouzit i na praci. A nejlepsi jsou ty kecy, ze hry pobezi rychleji. Proboha to mate doma 386ky, ze vam na Win 7 hry nejedou? Mam doma PC postavene pred dvema a pul lety a zvladne naprosto vse. Mam i druhe PC z roku 2007 a pokud u nekterych her snizim detaily, tak si take zahraju vsechno.
    P.S. Ale nejvic se smeju vyrazum "otevreny system" a svoboda, kdyz v kontrastu s tim vidim diktat nemas Steam, tak si nasi hru nezahrajes. Jo, to je svoboda jak vino.
  • Aha, takže místo uzavřeného, proprietárního Windows, si budeme muset nainstalovat na PC uzavřený, proprietární SteamOS, bez kterého hry nepoběží.
    Asi mi to nedochází, ale nevidím výhodu pro zákazníka. Jen výhodu pro Valve.
  • Aristarch
    *1*
  • A jak vis, ze to ostatni slubzby nenabizeji? Problem je v tom, ze Steam prisel jako prvni a temer 10 let nemel konkurenci. To musela byt namaha byt uspesny v prostredi bez konkurence. A kdyz uz jsme u tve logiky, co brani Linuxu nabidnout stejne sluzby jako Windows?
  • Ano? A to jsi vymyslel jak? Ceny budou uplne stejne, jen ti vyvojari si vic namasti kapsu. Pro koncoveho zakanika rozdil zadny nebude.
  • Ano? A ja si doted myslel ze mi k tomu staci pripojit ti PC k telce HDMI kabelem. Dekuji, ze jsi mi vysvetlil, ze k tomu potrebuju jakousi krabici od Valve...
    A uz se vidim, jak se pekne budou hrat z kresla strategie, treba EU4.
  • command42
    tu niektori nariekate ako si musite kupovat konzolu ked sa chcete usadit do gauca a odreagovat sa s ovladacom a steam resp valve vam da tu moznost aj s pc a nadavate i tak...a nik vas nenuti nejaku steam krabicku kupovat...ak som to dobre pochopil tak to vsetko staci streamovat z pc na tv a vziat do ruky ovladac a hor sa na tie skvosty co si clovek nakupil
  • ja pamatuju jeste 8-bity *5*
  • Jop. Ten článek mi navíc přijde napsaný celkem v pohodě. Udivuje mě, jaké vášně vyvolává.
  • tak urcite... cim min bude prekazek mezi nama a vyvojarema, tim levnejsi to pro nas bude *5*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit