Přejít na výpis diskuzí
SteamOS je to nejlepší, co se hraní na PC mohlo stát
28.9.2013 | Adam Homola
1020 příspěvků
-
I já se připojím k téhle myšlence, vše bude pouze a jen o tom jak se uchytí jaká bude cena a jaká bude podpora! Vemte si EA Games kolik má procent na trhu na vydávání her? 60%? Zní to možná jako velké číslo, ale nedivil bych se. A jsem hodně zvědav jestli právě Valve EA Games přesvědčí je to celkem velký a klíčový hráč ...který má vlastní digitální systém Orgin (ble) a je úzce spjatý s MS. Pokud se mu nepovede klíčové hráče přesvědčit právě na herním trhu bude to další krabice na kterou sice můžete přenést svůj steam učet bude mít podporu grafických výrobců a bude na tom pár her ale bude to celé. Nehledě na to že si myslím že je otázka času kdy na PC si budete moci zahrát hry s xbox One nebo PS4 díky stejné architektuře a samozřejmě za pomoci někákého programu který udělá virtuální mašinu toho tipu. Ještě bych PC nepohřbíval a rozhodně ještě bych nejásal nad Steam boxem. (bleh moc burčáku jdu spat )
-
Nemas uplne vsechny kolecka v hlave poradku, vem si za ja jsem taky spise konzolista ale tak priserne moc ten hate vuci pc tady neproklamuji a proc taky kdyz zadny hate nemam a nic mi
nevadi ba naopak, at si pc scena prosperuje to mi je fuk ale urcite zd nebudu psat jen kvuli zviditelneny nesmysli tohoto typu, jen se verejne ponizis a oto vic kdyz budes porad mlyt to same.
A to jsem si zorvna myslel ze neco cos predtim napsal patu a hlavu mnelo trosku. Vazne se zamysli co z toho. Jestli si troll tak te sice nechapu, i tak ale to je moc. -
Me osobne zrovna tento zpusob "smirovani" nevadi. Ja se za to jake hry hraju a kolik casu u nich travim nestydim.
Na druhou stranu chapu, ze to nekomu vadit muze. V tom pripade at sahne po jinem zpusobu distribuce her, nez je steam.
Pak tu ovsem mame hry, ktere steam vyzaduji a to je bohuzel problem no. Hrac by mel mit moznost volby.
Na druhou stranu si rikam, ze kdyz uz vydavatel steam vyzaduje, tak to znamena, ze veri v nejakou pro nej z toho plynouci vyhodu. Koneckoncu steam je DRM. Jak moc funguje nebo nefunguje je otakzkou. Ovsem vydavatele na to zrejme slysi a kdovi, jestli by vsechny z tech her, ktere steam vyzaduji na PC vubec vysli, pokud by tu steam nebyl.
To jen tak na zamysleni, jestli pritomnost steamu neni obcas i ku prospechu veci i tem, kterym jinak steam vadi. -
Co prosím? Nechápu tu věčnou snahu srovnávat nesrovnatelné. Mac je označení pro něco jiného než PC. Pc prostě znamená osobní počítač a Mac je slovo, které se dost často vyskytuje v názvech produktů Apple. Když byla architektura apple počítačů trochu odlišná od typické IBM architektury, tak se dalo tak nějak tvrdit, že mac je něco jiného než typické PC, ale pořád to bylo PC. Teď už je to úplně (pod)průměrné PC.
-
jde o princip, soukromi by si každý clovek mel chranit, a jeho porusovani jakymkoliv stylem je nepripustne. Jinak receno,co je sakra komu po tom ze jsme hral v Sobotu 6 hodin v kuse Skyrim, je to jen moje věc, a az to nekomu budu chtit rict tak mu to reknu.
znam třeba jeden pripad člověka, co si na steamu kupoval hodne her..a online kamosi kterých mel hafo, si z nej casem zacli utahovat, zase sis koupil hru, vzdyt jsi ještě zadnou nedohral, proc to kupuješ..neni tezke si představit jak mu to bylo neprijemny..a proc..protože STEAM -
"Když odpočíváš, jsi králem dohlížejícím na své statky. Pohleď na lesy, na pávy běhající po trávě. Buď králem svého vlastního poklidného království."
-
Presne tak. V takovem pripade mi dualboot dava smysl, jinak asi ani ne.
-
Pokus o vtip?
-
Od valve bych nečekal druhou quiu. Ale zase tady je takovejch fanboyů, že pokud je to ve zbytku té díry, která si řiká okolní svět stejné, se ta konina stejně chytne. Jinak abych trochu ty mínusy eliminoval, steam mám rád.
-
V tom pripade smekam, takovych lidi moc neni. Presto se ptam, proc ti tak moc vadi, ze steam sleduje par statistickych udaju o tvem hrani?
Me osobne je uplne sumak, ze steam vi kolik casu u ktere hry travim. Pro ne jsou to uzitecna statisticka data, ktera muzou vyuzit pro zlepsovani chodu sluzeb. Ma osoba jako takove je jiste nezajima a i kdyby, tak nevim co by tim ziskali, ze vedi ze Franta Voprsalek hraje 30 hodin tydne CS apod.
A ze si to muzou vyhledat lide co mam ve friend listu? A co ma byt? Nebo ty se za to stydis kolik casu u her travis? Potom mas asi problem. -
Dam priklad, Mackbook pro a Dualboot.
Ked mam nahodeny Windows 7 tak baterka vydrzi o stvrtinu kratsie...
No a ak bude steamOS taktiez vyladenejsi a nenarocnejsi ako windows, hry sli rychlejsie...
Tak preco by som si ho nedal. -
Pochvala za super napisany clanok !
Taka... uvaha :)
No veru o necely tyzden mam 10 rokov steam.
Normalne spomienky pri clanku, ako padal, odpajal ludi z hier, zhadzoval servre... :D
A inak Osobne sa tesim na ten ovladac.
Ok a dualbootnem si tiez rad :D -
Nektere hry steam vyzaduji, takze v techto pripadech moznost volby bohuzel nemaji.
Jinak SOS muze mit v dual bootu smysl, pokud se potvrdi ta vetsi efektivnosti prace s HW a tedy i lepsi beh her na nem. V opacnem pripade to bude mit smysl opravdu jen na tom SteamBoxu pro lidi, kteri chteji hezkou pc krabicku do obyvaku. -
FB fakt nepouzivam, protože nastesti, na rozdil od steamu mi ho nemůžou nijak vnutit
-
Nikdo si dobrovolně "konzoli" z PC neudělá, maximálně bych to viděl jako 2. OS, ale když mě jede steam i na oknech tak je to taky zbytečný. Pokud by to mělo být jen na tu jejich konzoli, tak si matně vzpomínám na nadšení z té levné android blbosti po které dneska neštěkne ani pes a nedávám tomu o moc víc šance (překvapit ale může to zase jo). A co se týče těch názorů tady že Steam zničilo PC platformu... pochopíte už lidi že vás to nikdo používat nenutí ? To je jak kdyby jste si chtěli koupit sušenky albert kvality a vadilo vám že je neprodávají v Lídlu ...
-
My se zname ze o me vis tolik věci ? Ja mam pocit ze nezname, a budu to brat jako neobratny pokus internetove dominace.
-
Ano, steam tyhle udaje o casu stravenym u her, na chatu apod opravdu sleduje. To je vazne strasne vazna situace, nedej boze pokud poskytne tyto udaje nejake treti strane.
Vazne nechapu v cem je v tomto pripade problem.
Muzes namitat, ze jde o princip. V tom pripade souhlasim, ale stejne jde pouze o statisticke data ohledne hrani her. Naprosto mi unika v cem je problem.
Takovy FB smiruje mnohem agresivneji a vi toho o svych uzivatelich mnoooohem vic, ale to je v poradku vid? Vsadim se, ze FB pouzivas a pokud ano, potom je tva kritika skladovani statistickych udaju o tvem hrani ze strany steamu opravdu hodne usmevna. -
Ne nemusím. Ale jelikož je to nejpohodlnější, tak to mám. Možná to pochopíš, až nebudeš bydlet u rodičů, že pc bez internetu je defacto akorát na psaní. Protože ani práci na ni dělat nemůžu bez netu.
-
Ale ale, nejak zapominas co si pred chvili psal. Trochu ti tvou pamet osvezim "steam je program který neprinasi vůbec nic uzitecneho".
Nacez ja ti napisi, ze steam ma i uzitecne funkce. Na to ty zareagujes tak, ze to jde delat prece i jinak viz flashka a tahani sebou dvd aneb horsi ale zato slozitejsi zpusob.
To mas samozrejme pravdu, ale zaroven je to reakce uplne o nicem, protoze rec byla o uzitecnych funkcich steamu a jejich popirani z tve strany.
A ja steam rozhodne neprohlasuji za spasitele PC platformy. A jestli steambox spolu se SteamOS tim spasitelem muze byt? To si nedovoluji odhadovat. -
Samozřejmě je nejlepší, když člověk není nucen hru aktivovat přes Steam, taky toho nejsem zastáncem, každý by měl mít možnost si vybrat, jestli chce hru spojit se Steam účtem nebo ne. Za to ale nemůže Valve, to si určují vydavatelé, kteří chtějí používat Steam jako DRM. Každopádně bát se, že by Valve najednou udělali něco úmyslně, aby lidi nemohli hrát hry na Steamu je podle mě na úrovni paranoi z toho, že nám vláda skenuje mozky a paktuje se s mimozemšťany.
Jinak za 20 let bude nejspíš všem putna, jestli Steam funguje na XPčkách. *4*