Přejít na výpis diskuzí
SteamOS je to nejlepší, co se hraní na PC mohlo stát
28.9.2013 | Adam Homola
1020 příspěvků
-
Arogance pcčkářského etnika v čele se soudruhem veskoslavem je neuvěřitelná. Až se prodá next gen PS4 a xbone po 200 milionech kusů, každý na PC zapomene. Jinak valve si osobě moc myslí, pořád se chovají jako by byly nějaké elitní studio, ale už dávno je předběhli jiní. Jediné dvě dobré věci od valve je Left4dead 1/2 a steam. Jinak je to firma přeceňovaná jako blizzard.
-
-
To je naštěstí obrovský nesmysl, jelikož na PC stále vychází spousta kvalitních her, které se na konzolích nikdy neobjeví a jsou celé žánry, které se na konzole nedostanou vůbec nebo jen velmi těžko. Každý ví, že mluvím především o strategiích.
Valve si o sobě ale MŮŽE myslet, protože JE elitní studio. Pokud si vezmeme poměr her a jednotlivých značek, které tato firma produkuje a jejich hodnocení samotnými hráči a odbornou kritikou, jsou Valve jedni z nejlepších. -
-
kvalitní hry ? Myslíš Indie brajgl ?
-
-
Ano, mimo jiné myslím právě i "indie brajgl". Indie hra vytvořená několika nadšenci doma "na koleně" je často mnohem kvalitnější a "výživnější" než mnohé samozvané AAA tituly. Ale samozřejmě chápu, že jsi velký kluk, a máš proto spoustu práce se střílením nebohých tupých nepřátel v dalším CoD - klonu sebe sama a na "indie brajgl" už ti nezbývá čas.
-
-
není, je to jen podvod bandy vykutálených zmetků co udělají nějakou hopsačku, která vypadá úplně stejně jako těch stotisíc předtím a vyškemrají si peníze. AAA hry jsou propracované klenoty pro opravdové hráče a je v nich budoucnost her. Indie slátaniny jsou jen dočasný parazit se kterým si brzy poradí imunitní systém herního průmyslu samotní hráči. Až hráče přestane byvit hrát tyto bezduché hopsačky, posouvačky, spoj x kostiček ačky a další nesmysle indie scéna zanikne. *3*
-
-
Na toto nema nic z PC produkcie http://www.youtube.com/watch?v=lg_FoEy8T_A ;-)
-
Ano lepší než terrorist takedown a obdobné chuťovky
-
"jen TOP kvalita"
treba jako Thor-God of Thunder 3D...haha...STFU kloucku -
"jen mám pocit, že na ty konzole se prodá fakt i kdejaká blbost velmi dobře." A to je právě lež, nejvíc braků vychází na PC. Na konzole se dostane jen TOP kvalita a né kdejaký šunt z Tramtárie který si pak válí šunky v regálech super marketů za 200,-
-
Star Citizen není hopsačka, zatím jsem nepřispěl, ale sotva bude zase trošku více peněz, už tam jistá část poputuje, byť to vůbec nemusí dopadnout, jak bych si přál ;o) pCars nebyl sice na kickstarteru, ale princip stejný, podpořil jsem a jak se teď parádně jezdí....
Btw. Indie existuje i na konzolích. Vyberu si mezi nimi jen málo her, ale za to jsou kolikrát super a každá z nich si vždycky najde své publikum. PS: Opravdový hráč nikdy nad ničím neohrnuje nos ;o) Zahraje si rád jak indie hříčku, tak fpska, závodní i letecké simulátory, strategie, mmo, na PC, tak i konzolové pecky. A úplně všude platí, že se prodá kvalita a ta se objevuje taktéž napříč všemi platformami, jen mám pocit, že na ty konzole se prodá fakt i kdejaká blbost velmi dobře. -
No to je jako bys řekl že nikdo nenutí důchodce aby kupovali za 50 000,- nádobí v ceně 2 000,- a stejně se proti podobným prodejcům bojuje. Prostě mě zaráží jak může někdo na glitchstarter něco poslat, ne proto že by tam někdy nemohla vzniknout nějaká dobrá hra, ale proto že chtít peníze za ty hopsačky atd. je drzost.
-
Co na to říct? Snad bychom měli být rádi, že jsou tvé predikce tak hloupé a nesmyslné. Nikdo nikoho nenutí na Kickstarteru na cokoli přispívat stejně tak, jako nikdo nikoho nenutí si cokoli kupovat.
-
-
-
Treba Anno: 2070 je parádní hra. *14*
-
No někomu stačí tupá indie hopsačka kde se mačkají tři tlačítka. Holt jednoduší PC komunita
-
-
Zatím co ty, složitější konzolista, zřejmě s obtížemi zvládáš příkazy typu "znič tři tanky" nebo "polož bombu pod strom", že? *7*
-
-
pořád lepší než hry pro pětiletý děcka z glitchstarteru, kteří celé dny o*anují nad úžasnou vizuální stránkou. Zvlášť když je to indie rozplízlost s pěti pixely. Hlavně že to je retro. *7*
-
-
-
-
-
Až jednou vyrosteš, bude konec světa. A nikdo to taky neřeší. Mimochodem ty už jsi tolik věci nalhal. Xbox je shitt a nikdy bych si ho nekoupil (a přesto jsi tvrdil, že doma hraješ Halo a kvůli tomu sis koupil Xbox) či má oblíbená: na pc hrají jenom nerdi, zloději a zamindrákované socky, co nemají na konzoli (pak jsi sám tvrdil, že budeš či hraješ Rome Total War II). Tudíž jdi už konečně do pekla a vezmi celou svou trolí rodinu sebou ulhaný lháři.
-
-
Lžeš tu jedině ty a opakovaně. Popřípadě uvěříš hlupáčkům co se za mě vydávají. Uděláme si v tom jasno aby to tvůj mozeček pro jednou pochopil.
1. nemám nic proti PC, psal jsem tu to už mnohokrát. Jediné čím opovrhuji je PC komunita, která je arogantní, netolerantní a nějakým záhadným způsobem nemá na nákup jediné hry i když deno denně škemrá o porty z konzolí a nakupuje nové komponenty.
2. Ano xbox 360 jsem po nějakou dobu měl, výhodně jsem se k němu dostal za polovic. Vskutku platí že xbox se PStrojce nevyrovná, ale mé prvotní zklamání z gears of war vynahradilo HALO 4. HALO 4 bylo sice Béčko, ale hrát se dalo dobře (bohužel HALO ODST a HALO Reach, které jsem hrál později mě rychle omrzeli). Takže než jsem svůj xbox prodal musím říct že mě celkem pobavil. Bohužel exklusivit bylo málo a tak na něj brzy padal prach.
PS: V poslední době hraji i na PC a můj steam účet už je pěkně kyprý bohužel 99% PC hráčů jsou piráti a tak se k této komunitě moc nehlásím. Doufám žes to pochopil. -
-
Pokud je neco v cem ty mezi mistnima zabednencema vycnivas, tak je to pocet klise a generalizovani na jeden prispevek.
V tomhle opravdu nemas zde obdoby. *1* -
-
Bohužel je to všechno pravda.
-
-
Tak věřím že ty tři příspěvky na které jsem reagoval napsala jedna osoba (ale pravda, nevím kolik lidí se tam u vás u PC střída)
-
Vazne? A uvedomujes si, ze nickname lol tu zde pouziva kde kdo? Nebo sis vazne myslel, ze tuhle duchaplnou presdivku pouziva jen jeden clovek?
To snad ne, to je i pod tvou uroven. *1* -
lež má krátké nohy a když čtu tvoje příspěvky lole říkám si že ty už musíš procházet pod dveřmama.
-
Potom asi ziju v nekterem z nam neznamych vesmiru, protoze znam plno PC hracu a vsichni si hry kupuji.
A pokud by sis sundal klapky z oci, tak bys jiste uvidel, ze arogantni a netolerantni chovani neni vlastni pouze mistnim zamindrakovanzm pc fans, ale i tem konzolovym.
A ten blabol o vecnem nakupovani komponent? To si zamrznul nekde jeste pred nastupem xbox360 a PS3 ne?
A k tvemu lhani se ani vyjadrovat nebudu, od toho tu jsou jini. *1*
-
-
-
Pochopil jsem jenom to, že jsi zamindrákovaný hlupák.
-
-
a ty re*ardovaný šimpanz po lobotomii
-
-
-
Veskoslave co kdyby jsi šel zpátky na svůj profil ? *3*
-
-
Uz jsem myslel, ze nedorazis. Bez tebe to tu nebylo ono. *1*
-
Ahoj mistře
-
-
Mám pocit, že to jsou jenom další marketingové řeči, které nás mají přesvědčit o tom jak je je něco důležité. Podobně nás přesvědčovali ke koupi konzolí s tím jak ten dechberoucí výkon je fajn a jak to PC je zoufale pomalé. Nakonec však PC dohnalo konzole a nyní konzole PC je a jen dotahují. nyná se konzole potichu po stránce HW klonují s PC.
Tady nás STEAM přesvědčuje jak to bude fajn mít linuxovu konzoli nebo linuxový OS na PC. Ale to už tady bylo. Konzole prostě s PC nejsou srovnatelné. Je trochu fajn, že na PC bude Steamový Linux. To Microsoft donutí něco dělat. Přiznejme si ale proč by měl někdo portovat hru pod linux? Hrací platforma jsou Windows. Kdo tu portaci zaplatí? Valve? Možná ze začátku budou dotovat aby měli aspoň něco v portfoliu než jim dojde dech a fakt, že vše prostě udotovat nemohou. Nakonec z toho bude jenom další koule na nohou vývoje her protože vývojáři se budou dále ohlížet na pomalu vyvíjené prostředí steamu a konzolového světa.
Jsem zvědav kdo si bude bootovat jakýsi Steam hybrid jenom pro hraní her. Lidé si raději ukradnou windows a budou provozovat PC aplikace (které si také ukradnou) a PC hry. To je realita a nepodsouvejte mi prosím obhajování krádeže duševního vlastnictví.
Ještě si vzpomínám jak Linuxová komunita brání Linux. Proč bych měl vyhazovat svoje staré PC kdžy mi ten můj linux na rachel behá. Jinými slovy nejsem přesvědčen o tom jak linuxová komuninta má banušená PC. Jinými slovy jsme zase u té koule na noze vývoje her. Ach pane bože to nebude moc technologicky vyspělých her. *13* -
Ten nadpis je dost nelogický. Jak může být pro jednu platformu nejlepší to, že vznikla další.
Nejlepší pro nějakou platformu je když nejsou jiné a lidi musí používat tu jednu. -
-
PC != Windows
-
pc ma mnoho podob, to neni zadna zpardena konzole na jedno pouziti *6*
-
-
To je novinka stejně jako se krabici kde je HW říká konzole *3*
-
-
-
To uz je prilis moc, ted uz jen hrozi jedine aby cely Steam se prestehoval na konzole (respkt na steam OS.) *8* *12*
-
-
Tvé příspěvky mě čím dál víc vytáčejí. Čím to asi bude? *7*
Právě SteamOS by mohlo zachránit PC platformu. Když ne to, tak nic. Bohužel je tomu tak, pomalu začíná konzolová diktatura a s ní p*dele na gauči. -
-
Nejsem si jistej, jestli zrovna SteamOS je tou spásou PC gamingu v té podobě, v jaký ho známe my, starší. Z toho, co jsem pochytil (a ne, že bych ty články četl nějak podrobně, to se bez mučení přiznávám) mi vyplývá, že se bude jednat v zásadě o přesunutí PC gamingu právě od stolu na gauč, kdy se bude s Valve gamepadem hrát na velký televizi na nějakym zařízení, na kterym poběží SteamOS. V zásadě v tom nevidim nic jinýho, než otevřenější konzoli, kdy si pravděpodobně bude moct člověk mnohem víc věcí upravovat/instalovat oproti tradičním hráčům v daný oblasti (Sony, Microsoft)...
-
-
...a není to nakonec jen k dobru věci? Nebo jak se říká "nutné zlo"? Více možností při/po vývoji her? (modifikace, úpravy, kompatabilita...)
-
-
To je nejake spiknuti ci co ? *8* Kazdopadne nechapu jak muze zachranit Pc platformu Konzoloidni OS , budiz mne nak moc na pc zakladne nezalezi, pokud ma padnout at padne jde to mimo mne. Mne trochu vadi ( neni uplne prijemne) ze se snazi jit do konzoli a s nimi nemaji zkusenosti a hlavne tam vice , vice budou tahnout a soustredit svuj pohled Nekomu to treba staci a proc nemit pc konzoli ze , nepodavam treba pravdy ale nejsou to jen nepravdy je to nazor a souhlasit nikdo nemusi ja bych radsi s tim ze Steam byl odjakziva PC a mel by tam i zustat . Paklize ne videl bych v tom jen to co se deje dneska vsude. *3*
-
-
Steam machine není konzole. Nebo mi chceš tvrdit, že pc, co mám pod televizí (slouží i zároveň pro propojení s herním pc na hraní her na tv například) je konzole? Steam Machine nebude konzole, ale obyčejný počítač, který bude dělaný na míru SteamOS se zaměřením na hry. Nic víc, nic míň. A defacto není nic snazšího než si pořídit takové "herní" stolky, kde si na to dáš myš+klávesnici a přesto sedíš v křesle u televize.
-
-
Treba ne, ja konzoli mam mne to je fuk *15* . Pokud je to tak jak pises nemuselo by to bejt az tak zle, paklize to nebude SteamOS exclusive tituly tak ok . Dekuji nechci i tak . *4*
-
-
-
-
-
neviem o čom je diskusia keď vás nikto nenúti si kúpiť steambox alebo steamos a steam bude aj nadalej normálne fungovať
-
..to je čo za blbinu?
Aha...už chápem...reklama *6* -
jediný jistý je, že konzoli si nikdy nekoupim. A nemám obavy, že bych dalších 10 let nemoh pařit na PC zdarma :D
-
-
a presne kvoli ludom ako si ty:) je PC herná scéna tam kde je... a konzole vedú díky:)
-
-
Už aj Valve vidí kde je budúcnost... a nech si každý tvrdí čo chce v desktopoch a herných notebookoch veru nieje...
-
-
Hm můj notebook herní zrovna není, ale zrovna to co hraju na něm spustím na max, třeba deus ex 2 nebo mass effect trilogii, naposled Mirrors edge. Battlefield mě neba ten jsem ani nezkoušel ale na slušné detaily bych ho měl spustit taky (dle videa z youtube na stejném modelu) ale na to že to je můj pracovní komp a stál necelých 13t tak bych řekl že slušný, ano taky si myslím že herní notebooky jsou předražené, nicméně herní řadu od asuse bych si líbit nechal *4*
-
Budoucnost? Ale kdeže. Progaming scéna například? No vídávám desítky turnajů na konzolích. A jednou pochopíš, že pc není pouze na hraní, ale i na práci. Tudíž pc možná někdy umře (to slýchávám už nějaký ten pátek, že je mrtvá) jako herní platforma, ale nikoliv jako celek.
-
-
áno PC je na prácu to si povedal krásne... preto ked prídem domov nechce sa mi tráviť znova dalši čas nad mojim "pracovným nástrojom"
-
-
To není ale můj problém, že si svoje místo doma u pc uděláš jako pracovní místo a pak to i tak cítíš. A prosím, hlavně zae nevykládej, jak si pohodlně sedneš do křesla a hraješ na konzoli, protože to nějaký ten pátek dělám jak na pc, tak i na konzoli. Tudíž tento argument o mrtvé platformě opět padá. Navíc prodeje a rozšířenost na Steamu každým rokem stoupají, což také potvrzuji řeči o mrtvé platformě. Kickstar je taktéž potvrzením, že lidé nechtějí hry na pc, protože je to mrtvá platforma. nVidia taktéž nepředstaví v listopadu novou generaci graf.karet střední třídy, protože je pc mrtvá platforma:)
-
-
-
-
Klidně si s tim vytřte víte co. Ať už naklušou s HL3.
-
-
Mohli by ke konci roku... i kdyz kdovi a jen jestli. *5*
-
-
Poslat vsechny zlodeje do koncentraku, to by bylo to nejlepsi, co se muze hernimu PC stat, ale to by u PC zbyla maximalne 2% soucasnych hracu.Konzole vladnou a vladnout budou, protoze zisky s konzoli jsou neporovnatelne jinde.
-
-
Všechny zloděje do koncentráku? To by tu zbyli jen majitelé PS3
-
-
Tebe bych poslal delat poskoka Biebrovi *3*
-
Ukradl jsi profilove foto... dost pochybuju, ze mas licenci na pouzivani... Takze Ty bys tu urcite nezustal .)
-
-
Bohužel pro tebe stažení fotky z internetu není trestné *14*
-
Není to zloděj, je to JB!
-
-
-
To by nicemu nepomohlo, misto kradeni her je nebudou hrat vubec. Prospesnejsi bude z nich ty penize dostat. Diablo jasne ukazuje, ze pc platforma ma pomerne silny ekonomicky potencial, kdyz se podari efektivne zabranit piratstvi. Timhle smerem se musi vydavatele zamerit. Bohuzel to pak znamena nutnost online pripojeni a zavislost na nejake treti strane. Tedy nic pro me osobne (ale pry to mnoho pchracum, steamistum, nevadi), je to takova dan za nizkou mravni uroven.
-
-
Nizkou mravni uroven? Ty delas jako kdyby na konzolich se to hemzilo samymi sporadanymi obcany s moralnimi zasady az na Mesic, zatimco na PC jen ta luza.
Pricemnz halvnim duvodem, proc se na konzolich nepirati v takove mire, je nejspis realtivni obtiznost takoveho pocinani a veskere obstrukce s tim spojene.
Coz se proste s par kliky na torrentech a nejakym tim crackem s blbuvzdornym navodem neda moc srovnavat.
Ale u tebe jejdasku me podobne tunelove videni vubec neprekvapuje. *3* -
-
Ne, to ne. Kdyby slo na konzoli snadno krast, tak se tam take bude krast. Ono se staci podivat na iOS a Android, to je ten samy pripad. Ale na druhou stranu, protoze je to na pc lehci nez na konzoli, tak se kolem pc samozrejme houfuje urcity typ lidi.
-
-
Jo tak potom uz souhlasim. Do jiste miry to urcity druh lidi asi pritahovat bude, na tom se shodnem.
-
-
Na druhej strane to, že je na konzolách pirátenie zťažené mnohých hráčov prevychovalo a naučilo ich to si hry kupovať, poznám mnohých bývalých pirátov ktorý si dnes na konzole hry poctivo kupujú a už nad tým ani nepremýšlajú. Takže to, že konzolisti sú o niečo "morálnejší" v tomto smere je z časti pravda. Preto ak by existoval spôsob ako aspoň obmedziť pirátenie na PC, tak by to tejto platforme výrazne pomohlo.
-
-
Jo to je mozny. Ja zase znam par lidi, ktere podobne "prevychoval" steam. Ale stejne si myslim, ze je to spise o veku, respektive o financnich moznostech.
Dokud je clovek na zakladce, stredni, tak musi tahat penize od rodicu a tak si casto ty hry misto toho stahne. Jakmile zacne mit brigady a hlavne pozdeji pracovat, tak casto zacne hry mnohem vice kupovat, nez stahovat.
Presto bych si nedovolil tvrdit o nejake herni platforme, ze ma moralnejsi hrace. -
-
Xorxox: to je úplne jedno, aj keby si to znížil na polovicu, z 1 miliona predaných kusov by si nemal nič. To len na margo toho aký vraj dostatočný zisk majú vývojári z milióna predaných kusov.
-
Ucho:
Chces rict nehospodarnost firem a jejich neefektivita. To cislo co jsem psal byl priklad. Nevim kdo to byl jestli Ubisoft s nejakou hrou, kdy predpokladali ze prodaji milionu pet a prodali jeden, hra se jim zaplatila a i na tom vydelali.
A hram nejvice zere marketing, ktery mi prijde obcas opravdu silene prestreleny (co se cifer tyce).
Tanhauser_Gate:
50 Micu? To je solidni palka. To se ale bavis o nejake multiplatformove hre, ktera da jeste 30 za kampan. Pripadne nejakou ultra obri strategii ne? :) -
"a prodaj jeden, sice to zplati naklady a jeste na tom dost vydelaji"
skús použiť jednoduchú matiku základnej školy a spočítaj si koľko sa im vráti vo forme zisku pri nákladoch na vývoj povedzme striedmych 50 mil. USD a predaných 1 milión kusov. -
Xorxox: tvorba her je byznys. ve velkých firmách se točí dost peněz a platí tam dost lidí. ty firmy mají prostě velké náklady na svůj provoz a proto musí generovat mnohem větší zisk. tedy nemohou se spokojit s tím, co by si vydělalo malé studio. ta firma ty peníze potřebuje i na další věci, financování dalších projektů, rozvoj... to se rozkutálí rychle. a proto když se dělá nějaká hra, mají od ní nějaká očekávání. pokud by se hra jen zaplatila, za pár let to můžou zabalit. ale chápu, to je každému zde jedno...
občas mě udivuje ekonomická negramotnost některých zdejších lidí (a přitom jsou to věci, na který stačí selský rozum), že když vidíte, že když toho prodají hodně, jsou automaticky nenažraní... ty společnosti mají prostě další závazky, výdaje. musí vydělat na svou existenci a rozvoj. vy žijete jen v tom, že když se zaplatí vývoj, tak že je to ok a že víc nepotřebují? no tak to holt není. pokud ve hře utopí spoustu peněz, očekávají jistou návratnost s jistým ziskem. takže buď z vás mluví závist nebo hloupost... v současnosti to proto AAA hry nemají jednoduché, jejich vývoj je risk. lépe se dnes mají menší studia, která udělají menší hry. lépe pokryjí náklady a nemají tolik závazků. i ty menší hry nejsou špatné, ale občas je fajn zahrát si nějakou hru, ve které je utopena tuna peněz. ono je to na těch AAA hrách většinou vidět... -
Jenze nezapominej ze prodeje se delaji tak, ze reknou "Prodame deset milionu kusu" a prodaj jeden, sice to zplati naklady a jeste na tom dost vydelaji, ale proste neprodali deset a tak za to muze buhvi kdo (vetsinou pirati). Ale uz nepocitaji ze s tim ze je to proste blbost (jak by mohla byt jejich hra blba, ze ano) a ta hra proste spouste lidi nic nerekne
-
To ucho: Neni treba k zamysleni jejich nenazranost, kdyz z te prodejnosti nebyli odvareni ?
-
Wonderful101: ke Crysis: the sales were considered disappointing overall. On the other hand, Cevat Yerli stated during an interview with PC Play in April 2008 that he was disappointed to see the game leading the charts in piracy and because of that his studio would not produce any more PC exclusives, as he believed a game such as Crysis would sell four to five times more copies if it was released on consoles.
mimochodem uvědomuješ si, že u Crysis a Killzone 3 srovnáváš nejlépe prodávanou hru na PC (a přesto nebyli z prodejů odvaření) s pomalu nejhůře prodávanou hrou na PS3? a přesto jsou na tom s prodejními čísly podobně. není to k zamyšlení? *5* -
celú dobu sa ti snažím napísať, že presné čisla nepotrebuješ. To podstatné je záujem vývojárov pretože tí jediní majú presné čisla a presne vedia na ktorú platformu je výhodné ich hru vydať. A tou platformou sú žial konzole.
-
Pro doložení něčeho tak zobecňujícího skutečně, nemáš nic, to je nepopiratelný fakt. O většině PC verzí můžeš tvrdit, že prodaly 10 000ks nebo milion a nebude v tom rozdílu, protože krabicovky se často nesčítaj, ale čísla z digitálu se většinou, i kvůli daním nezveřejňujou. Jen občas se tu a tam nějaký developer/vydavatel pochlubí, tam se čeho chytit je. VGCcharts a podobné sajty brát s rezervou, nedokázali sečíst ani prodané konzole od Sony na BlackFriday a hry mají taky samou chybu.
Nicméně takové Crysis 1 se prodávalo lépe či minimálně stejně jako takové Killzone 3. Dá se to dohledat i na wikipedii srovnáním čísel. Takže vidíš, každý si můžeme najít příklady jaké potřebujeme, ale celkový přehled nemáme ani jeden. -
MAB: sú to holá fakta ktoré hovorí trh.
-
Wonderful101: nemám v ruce vôbec nič ? neklam sa, pokial vývojárovi nestojí PC platforma ani za to aby na ňu vypustil port tak čo ešte potrebuješ aby si sa zobudil ? mimochodom často má jediná konzola vyššie pradaje ako celá PC platforma, nehovoriac o cenách hier ktoré mnohdy dosahujú zlomky konzolových.
-
Jaká "holá fakta", jen proto, že to tady Juro říká? *15* Po patnácti letech na konzolích je ze mě PC only hráč i když nevím kam s prachama. Protože hraji hlavně multiplaty, konzolové hraní je pro mě v současné podobě na vedlejší koleji. Netroufám si ale své preference a to jak nakupuju zobecňovat, jako tady experti, kteří chtějí určovat, kdo je víc a kdo míň morální. Kdo kupuje a kdo nekupuje...
-
Tanhausere, nejenom že nemáš ucelená čísla pro prodeje PC her, srovnávání dvou a více konzolí s PC je zcestné. Nemáš v ruce vůbec nic a usuzovat něco lze tak jen s trendů, podle toho kolik na které platformy vychází her. Zatímco PC a konzole se svými unikátními hrami i multiplaty vzkvétají, Wii U je jedné prokazatelně na hrnci, mohou za to piráti?
-
otázka veku - to isté predsa platí u oboch skupín. A morálka je otázkou výchovy, ak platforma vychová hráča k tomu aby si hru poctivo kúpil je v tomto smere morálnejší zákazník.
-
-
Není, pirátiví konzolisté pirátí dál zvesela na PC "vyzkouší" na konzoli pak (možná) koupí a ještě se tím holedbají. PS3 i X360 jsou dnes dávno bezpečně prolomeny a konzolové verze velkých her se objevují na torrentech dříve, než PC verze. Morální konzolisté a amorální PCčkáři, to je pohádka pro (velké) děti, jako je elitář jejdásek. Existují jenom morální jednotlivci, kteří na žádné z platforem pozitivně nepřevažují.
-
-
ucho : smutné je ako ti okamžite niekto klikol na "nelíbí" len čo videl tie údaje *1*
-
na nejmenovaném trackeru si vyhledám například hru Tomb Raider.
celkový počet stažení +-:
PC: 13000
PS3: 4000
XBOX360: 4000
mně to jako vzorek, ze kterého si udělám představu o poměru mezi platformami, stačí... ale samozřejmě celková vypovídající hodnota je malá. těch problémů je víc. na konzole se prodá dost her i přesto, že jsou dražší... na PC jde cena rychle dolů, takže ten zisk není určitě tak zajímavý... -
možeš si klamať a žiť ďalej v ilúziách ale reč peňazí hovorí jasne - vývojári profitujú z konzol nepomerne viac ako z PC, pretože na nich predajú podstastne viac hier. Nie je v tom žiadna konšpirácia ani veľká veda a namiesto toho aby sme si ako PC hráči otvorene priznali, že čosi v tej našej komunite nie je vporiadku radšej si ako vidím budeme ďalej zakrývať oči a odmietať holé fakty.
-
-
-
-
to je otázka, jestli za úspěch diabla 3 může jen protipirátská ochrana. ono na hře jako diablo 3 (což je kult) se něco celkem blbě dokazuje. navíc je tu další fakt. cenová politika blizzardu. cena jejich her neklesá, tedy když si tu hru lidé kupují, vědí, že za měsíc hra nebude o stovku levněji a že za rok nebude za polovic... to vidím u některých her taky jako podpásovku, už nejednou se stalo, že vyšla nějaká hra za cenu x a za dva týdny po vydání někde dali akci 20 %. to není pro kupujícího moc velká motivace koupit hru hned.
souhlasím tedy, že má pc platforma silný ekonomický potenciál, ale problém bych neviděl jen v tom pirátství... -
-
Jen piratska ochrana za to urcite nemuze, ale vliv dle me mela velky az rozhodujici. Dalsi mega uspesna hra na PC je WoW, take ve vybornem protipiratskem provedeni. Tudiz protipiratske provedeni nezaruci pc hre prodeje v radu deseti milionu, ale bez ni to take nepujde.
-
-
Tak pokud je online ochrana to nutne zlo, ktere by stalo za opetovnym vzestupem PC jako herni platformy, tak at to ma klidne kazda hra.
Net uz dnes je skoro vsude, v tom bych problem nevidel. V urcitych situacich to sice muze byt neprijemne, ale v beznych situacich by to melo byt ok, snad az na samotny launch, kdy ty servery byvaji casto pretizene. -
-
U steamu je to systemova zalezitost a jsou tim posiízeny vsechny hry zavisle na steamu. U konzoli to chtel systemove zavest microsoft a se zlou se potazal, takze si to rychle rozmyslel. To dava nadeji, ze to ZATIM tu muze byt na dlouho. Ojedinelé to samozrejme nejaky vydavatel zavest muze a tomu ja reknu jednoduse ne, diky, nechci a neporidim si to. Kdyz v tom budu sam, nepomuzu si s tim, ale pokud nas rozumnych bude dost, bude to vyznamny ekonomicky tlak na vydavatele umocneny tim, ze piratství na konzolich neni tak silny ekonomicky problem. A prave situace kolem xboxu ukazuje, ze hraci na konzolich tomu umi rict ne. Na rozdil od hracu na pc, kteri neumeli rict ne a podlehli vabeni slev na steamu. Samozrejme, muze se to v budoucnu zmenit. Pak zmenim platformu a pujdu tam, kde budou hry nezavisle. Ale dnes k tomu nemam duvod.
-
Problem je, ze u konzoli je podstatne to slovicko ZATIM. Pokud se da neco usuzovat ze slov Sony, kdyz se vyjadrovala k tematu online ochrany na PS4, tedy ze oni to po vydavatelich vyzadovat nebudou, na druhou stranu tomu branit nebudou.
Pak je zrejme, ze to cele bude stat na vydavatelich a to uz je pak otazka do pranice, jestli po tom driv nebo pozdeji nesahnou.
Muj osobni nazor je, ze se to driv nebo pozdeji uz na nastupujici generaci objevi. Bohuzel.
Ale treba se pletu. -
Tohle nutne zlo je treba pro me duvod preferovat konzole, kde tohle nutne zlo zatim neni. Viz treba zrovna to diablo. Ja nechci hry, jejichz funkcnost je na nekom zavisla. Ale souhlasim, ze to je adekvatni a nutna reakce na piratstvi, ukazuje to, ze piratstvi skodi, nikoliv prospiva, jak bylo moderni tvrdit jeste pred par lety.
-
-
-
-
-
Let the Flame Wars begin :D
-
Paroubek topolánek švancenberg klaus havel a kupa dalších to bych souhlasil do koncentráku s nima, ale pokud chceš opravdu všechny zloděje poslat do koncentráku tak to je tahle planeta moc malá osobně si myslím že na celé planetě není víc než 2% lidské populace co nikdy v životě nic neukradla a to jsou jen novorozeňata. Tady nějaký Biebrofil napíše že konzolisti nekradou a přitom jeho idol Bieber na twiteru žebrá po fanoušcích odkazy na warez. Kdyby byla ACTA tak jen postaví okolo čr zeď a hází nám tu všechny lidi co mají PC, ty si to neuvědomíš ale omylem nebo nechtíc nezaplatíš za 1 MP3 peníze a jsi hned zloděj, co se týče konzolistů tak ti mají nejrychlejší piratskou scénu na světě, GTA 5 ani nevyšlo a 2 týdny před vydáním ho měli ke stažení, když výjde nějaká hra tak jí konzolisti mají již zpirátěnou i když ve stejný den vyšla PC verze. Je možné že nejvíce vydělají herní vývojáři na prodeji her na konzole ale to neznamená že jejich hra pro danou konzoli není na internetu ke stažení pro upravené konzole.
Co chci říct že pirátská scéna se více věnuje Cracknutí Konzolovích her než PC kde trvá prolomení ochrany i několik týdnů po vydání hry. -
-
Clovece s tim GTA V jsi si dost nabehnul, az nejaka PC hra vydela miliardu dolaru za tyden, tak jim nebude ani vadit, ze je na torentech, asi tak.
-
-
ale je to zajímavý problém. ceny her na PC jsou drasticky snižovány a za chvíli jsou kolikrát ty ceny až směšné. dochází tu k jakémusi znehodnocení her (které přesto neřeší to, že si řada lidí hry pořád stahuje, takový paradox). GOG se proti tomu snažil na začátku bojovat, ale už se taky zamotal do pravidelných akcí a slev (čímž klesne počet lidí kupujících za plnou cenu)... když to vezmu na sebe, nedělá mi problém koupit htu na ps3 za 300-400,-, protože vím, že takhle se ty ceny většinou pohybují, když cena padne na to pomyslné minimum. u PC ale vím, že ta cena padne do roka na 100-200 a za dva roky kolikrát ještě níž (u většiny her, jsou výjimky), takže mě moc neláká nakupovat za draho (a většinu her bych za těch 300-400 nekoupil), když hry nehraju hned... ceny u konzolí tak rychle neklesají. když se nad tím člověk zamyslí, tak to s PC hrami moc růžové být nemůže, když je takový tlak na to, aby šla cena rychle dolů...
-