Přejít na výpis diskuzí
SteamOS je to nejlepší, co se hraní na PC mohlo stát
28.9.2013 | Adam Homola
1020 příspěvků
-
Šíleně si tohoto kroku Valve vážím. Jsou těmi, kteří ponesou celou revoluci na svých ramenech a pokud neklopýtnou a dají do toho všechno, budeme jim všichni nesmírně vděčni, za oprostění od mnohaleté nadvlády Microsoftu.
Hodně štěstí Valve, přeji vám to. -
opäť tá istá téma o blbostiach... nájdem niekedy vôbec od vás nejakú zmysluplnú debatu k veci? Pokiaľ viem rieši sa steam OS a steamBOX nie PC vs konzoly... fakt by sa poniektorým hodilo jednu tou konzolou alebo PC dr****... keď o tom viete h***o tak si kúpte oboje alebo prestante trollovať... akurát sa s tým strápňujete...
osobne si myslím že všetci sa boja steam OS z dôvodu možno ešte horšej ochrany pred pirátmi... tí by prechod na uzavretú platformu neprekúsli a boja sa toho ako čert kríža pretože vidia ako je to s PS3 a Xboxe... -
-
Kdyby jste radši šli spolu pást ovce a nepsali tu takovy blbosti
-
-
tam šúchaj nohami ty 13ročný anonym...
-
-
Maďarsky neumim promiň
-
-
nebuď nasilu vtipný
ja viem... ty máš problém pochopiť aj chorvátom,poliakom,rusom,slovincom atď... pepíku...
-
-
-
-
uznávam - vecná debata by bola zaujímavejšia
ochrana pred pirátmi určite, skôr si lámem hlavu celkovo - Steam samotný bol síce trochu nanútená novinka a čo pamätám launch časy - tak to nebol ani bohvieaký kus softu - ale jedno sa mu nedalo uprieť - bol progresívny - každému bolo jasné, že je len otázka času kedy začne byť digitálna distribúcia zaujímavá, centralizácia, služby navyše - to všetko dávalo z dlhodobého pohľadu zmysel - a malo to svoju základnú jednoduchosť - žiadne krabice, kľúče - kúpim 2 klikmi, stiahnem, hrajem
tieto veci teraz nevyzerajú 2x progresívne alebo jednoducho - krabica vedľa telky s ovládačom, lokálny streaming zo zapnutého PC?? no neviem, nehovoriac o tom, že vraj si ešte rok počkáme - ak by sme aspoň vedeli o nejakej masívnej WINE-like iniciatíve, že síce Linux ale ako tak to bude bežať, ale zatiaľ som nezachytil - no počkáme si - na prvý pohľad to síce pôsobí ako "best of both worlds" ale pri bližšom pohľade ťažko nájsť čokoľvek iné ako riskantnú snahu Valve dať druhú nohu na konzolový breh a zaistiť si tak dosť pevnú pozíciu aby ich mobilno-konzolovo-(možno - nie som presvedčený zatiaľ)-streamingová mánia nepochovala
ovládač nevyzerá zle, ale sám to nezachráni - zvyšok pôsobí dosť neučesane -
-
v podstate nemáš šancu sa celkovo vyhnúť uzavretým platformám... pokiaľ sleduješ vývoj trhu je jasne vidieť čo každý chce dosiahnuť... svoj vlastný systém kde nebude mať nikto možnosť pirátiť a nenastanú ušlé zisky... za všetko sa bude platiť ale pokiaľ sa budú ceny pohybovať v rámci normy tak nikto nebude mať problém pustiť peniaz (viď zlavy na steame)... ja som začal kupovať hry až keď som bol solventný ale už by som nemenil... toľko obsahu ktorý viem za 50€ nakúpiť už ani nemám čas hrať... to že financie ostávajú vo firme a tá sa snaží svoje služby zlepšovať je ďalšia vec...
steam je návykovka... pokiaľ tam máš už viac ako 5 titulov začínaš sa zameriavať vyložene na steam... je bordel ak máš 5 hier krabicových 5 hier origin 5 hier steam a nevieš čo skôr... mne osobne je myšlienka steam OS sympatická už len z dôvodu že mám už určitú knižnicu na steame a chcem aby mi fungoval čo najefektívnejšie čo by som pomocou steamOS mohol dosiahnuť... nie každému to samozrejme bude vyhovovať...
skôr by som povedal že steam ostáva v PC segmente... pochybujem že jeho cielom je vytvoriť mobilnú platformu
-
-
-
Chromebooky slaví úspěchy - Píše ( http://cs.wikipedia.org/wiki/Slivovice ) Adam ( http://christiananswers.net/q-aig/aig-adamforkids.html ) blbosti ( http://test-blbosti.main.cz/ ) ? *14*
-
Trh PC her roste, to nema smysl popirat. Zajimavejsi je spis zabyvat se pricinami.
1) Jeden z nejvyznamnejsich faktoru je rust asijskeho trhu, kde treba v totalitni cine jsou konzole zakazany i kdyz to se asi brzy zmeni a je mozne, ze to pak se statistikami silne zamava. Vzhledem k tomu, ze asijsky trh je dost svebytny a nekompatibilni s euroatlanticky smyslenim, je jeho posilovani pro evropske hrace spise spatna zprava.
2) Dalsi imho velmi vyznamny faktor je prave zpomaleni vyvoje pc, kdy je dnes mozno hrat hry na kdejake stare plecce i notebocich. Jakmile zacnou byt hry moc narocne, prestanou se zase prodavat. Ukazal to Crysis, ukazalo to i EA odmitnutim do pc FIFY implementovat nextgenove technologie prave s odvolanim na prumerny vykon sestav. Je-li to pozitivni pricina, necht si posoudi kazdy pc hrac sam.
3) Mohou za to zajiste i uspesne online drm ochrany (zdravime diablo, ktere do statistiky prispelo ojedinelou vyznamnou merou). Je to pozitivni pricina rustu prodeju pc her? Opet necht posoudi kazdy sam podle svych preferenci.
4) Nepochybne k tomu prispel i steam s jeho digitalná distribuci, slevami a online drm. Tohle asi bude povazovano vetsinou za pozitivni, ale muj nazor na steam znate. Navic ted valve svym steam os pc/win platformu oslabi.
Imho pro evropskeho hrace to nejsou prilis pozitivni priciny a mnohe ani nevypadaji dlouhodobe stabilne. -
-
Hral jsem na pc kdyz se konzoli rikalo televizni hry. Hral jsem kdyz mel PS2 vetsi vykon nez muj komp, hraju na 3 roky starym pc co ma 2x vetsi vykon nez radoby nextgen. Hral jsem kdyz EA byl vydavatel sportovnich her a ne prasic ME a BF.
Hral jsem DRM online only hry, hral jsem hry kdyz internet nebyl.
A dal hrat budu, kdyz ne hry od ABC tak hry od XYZ, neco jako "budoucnost nevypada dobre" neexistuje. Hralo se, hraje se a hrat se bude. A nezmeni na tom nic Gaben, konzole, tvuj nazor, muj nazor a snad ani chuck norris. -
-
Hral jsem pred PC, na PC a budu klidne hrat i po PC. Jde mi o hry, ne o platformu, nejsem fanboy.
-
-
nebudu hrat na uzavreny loupeznicky platforme, budu doufat, ze vyhraje rozum a snaha zlomit oligopolni praktiky mastodontu z applu, sony a ms...
kdyz zavzpominam na hudebni a pozdeji filmovej prumysl, jak dojil lidi, dokud nedostal pres prsty, tak cekam, az podobna (r)evoluce probehne i na trhu s hrama, nechci platit neci hypovacky, chci platit jen za (dobry) hry *5* -
-
V tom pripade nebudes hrat ani na steamu a nintendu. Zbyva ti asi jen Android, ne nahodou piraty nejpostizenejsi platforma.
-
-
steam je sluzba, nemam nic proti tomu platit za sluzbu, pokud mi nebude zaroven vnucovat system/platformu (coz je ten zasadni rozdil)
-
-
-
-
-
-
PC is dead. Piece bratři
-
-
ze "piece" ..to je kktko :DD
-
Redakce, dejte ban vsem Bíbrům. A taky se prosim pekne preji "kousek".
-
Taky mam rad knedliky
-
-
Co tím chce básník říct ?
-
-
Ze tvoje zvasty vubec nestojej za to, aby na ne nekdo reagoval.
-
-
Ten prispevek popira sam sebe, to mel byt ucel? :D
-
-
Jo a kdyz uz chces byt cool a pouzivat anglictinu, tak se ji alespon prosimte nauc a nebo pouzij aspon slovnik *3*
-
Moře je žluté a letadlo je bagr bez kytiček.
-
-
Veskoslave proč se tak ztrapňuješ?
-
-
Veskoslave, proč se tak ztrapňuješ?
-
"Když odpočíváš, jsi králem dohlížejícím na své statky. Pohleď na lesy, na pávy běhající po trávě. Buď králem svého vlastního poklidného království."
-
-
-
No rekl bych, ze muj prispevek mel priblizne stejnou informacni hodnotu *3*
-
-
-
-
Veskoslav: SKYRIM konkretne bola ta hra s ktorou robil steam velke problemy...
ale ty mi zase napišeš ne neco neznam nebo neovladam, neumim...to me neva, ja som si to rozbehal po svojom a bez trapneho steamu...fakt je že sa učim stale, no ale su tu taky čo od narodenia už všetko vedia, no a s tym sa neda nič robiť že Veskoslav... -
-
Mne sel skyrim pres steam zcela bez problemu...
-
Jak říkám. Některé věci nejsou blbovzdorné. A ano problémy byly. Ale taky kdy? Rok zpátky? Ale jak Tě tak čtu, tak tvoje "informovanost" ohledně Steamu je jako u dvouletého dítěte ohledně sexu;)
-
-
JOJO taťko a čo je to ten steam :-D
-
-
-
už se těším až si pořídím PS4, a komp budu mít jako pracovní nástroj + BF4 ( možná i GTA5), a možná i dota2 pokud pujde dobře hrát na konzoli. Na pc mě hrát už nic jiného netáhne.
-
-
jj konzole jsou budoucnost
-
-
Konzole jsou akorat standardizovany zjednoduseny pocitace urceny pro hrani. Resis nesmysly.
-
Budoucnost je cloud gaming nebo central processing unit, ale rozhodne ne konzole, jejichz zastaraly koncept je uz dnes znat.
Tahle nastupujici generace je dost mozna posledni generace v podobe jake je zname. -
-
to je mozno pravda ale PC hranie buducnost rozhodne nieje a tvrdit to je pokritectvo a zaslepenost
-
-
-
-
800 prispevkov ? *8*
-
Tak prvni steambox, 2x drazsi nez nextgen, mizerny vykon: http://www.sector.sk/novinka/77374/prvy-steambox-piston-xi3-naplanovany.htm
-
-
5 let stare videa
http://www.youtube.com/user/IsysTechnologies/videos?view=0&sort=dd&flow=grid
a vseliake spravy sou jeste o nakej ten rok driv.
Prve realne krabicky uz maj od 2010 minimalne, mozna jeste driv
Mi chces tvrdit ze valve patla 6 let nakou konzoli jo? Tehda jeste ani v pate nemeli ze by mohli neco takoveho delat.
To ze valve mozna s nima neco resi nic neznamena, kazdej druhej vyrobce HW dela all-in-one pc, od ašusu az po sapphire. Samozrejme ze kdyz chcou svuj os dostat na co nejvic zarizeni tak s tema vyrobcema musej jednat. xi3 traparna je jedina co to vyuziva aby se nejak zviditelnila, pac ten jejich fail cube nic jineho ani nedokaze. -
do p*** xi3 NENI STEAMBOX A NEMA NIC SPOLOCNE S VALVE
uz to pochopte vy vypatlanci
Ty krabicky delaj dele nez nejakej steam existje -
Ten clanek z odkazu i jejdaskuv prispevek je nesmysl. Piston neni steam machine, i kdyz do nej (do pistonu) Valve investovala, ale pak se od toho distancovala. Navic specifikace Pistonu byly zname snad uz nekdy v breznu *3* http://www.rockpapershotgun.com/2013/03/12/piston-steambox-gets-p-ssed-on-by-valve/ Uz tehdy tam byl odkaz, kde to slo objednat.
-
Je to vtip, ale nedivim se. Kdysi se tu nejaky lugal rozplyval jak si podobny paskvil od alienware koupi za 1000 euro radsi nez 2x tak vykonny desktop za 800. Takovych lidi je plno. *15*
-
Je to malé zařízení/konzole, které uchopíš do ruky ( http://www.dsogaming.com/wp-content/uploads/2013/01/V7AU8.jpg ), takže jen težko může mít parametry nových konzolí jako je Xbox o velikosti sterea.
Steambox, ačkoliv o tom všichni píšou (jak z bulváru), tohle není.Valve, už snad tehdy kdy se obevily první spekulace, oznámilo, že si steambox vydají sami.Zanedlouho se tu o tom článek objeví :) -
Tomu se mi ani věřit nechce, že by je napadlo prodávat steambox za tisíc dolarů. Pokud to je pravda, tak je to docela zajimavý druh ekonomické sebevraždy.
-
neviem si dobre predstaviť akú skupinu hráčov sa týmto snažia osloviť ... ale veľká skupina to nebude.
-
-
Moc sa smejem tejto fraške... každý príspevok s nepatrnou zmienkou o tom, že PC to už má za sebou zbiera mínuska raketovou rýchlostou:D čo takto prestat zúriť v nepodstatnej diskusii a otvorit oči:) *6*
-
-
No a Tobě dát akorát tak po hubě za blbé kecy;) Nic víc, nic míň. V téhle diskuzi sis akorát přišel zanadávat na pc komunitu a přesto jsi takový blbec, že nejspíš píšeš z "mrtvé" platformy. Můžeš se vzít s Codym (mimochodem tupé CoD děcko) za ruce a jít vesele tam, kam slunce nesvítí *11*
-
-
zobud sa kamarád a blbec hovor tomu kto ti robí svačinu do školy... :) *14*
-
-
Tak jestli svojí matce říkáš blbec, tak si to nech tam u Vás na salaši a netahej to sem.
-
-
:D jo zabil si ma prepáč idem popást ovce pozdravuj mámu:D
-
-
Tady se člověk vždy pobaví. Lepší než v televizi :D
Čest práci soudruzi
-
-
-
-
A co na to Veskoslav a jeho deriváty?
-
-
Vždyť nevíš, co deriváty znamenají, tak proč to používáš v naprosto nesmyslném slovním spojení.
-
-
neodchazel si nahodou?
-
-
on je tu tak často, že keď napíše, že odchádza tak tým myslí, že ide na záchod alebo sa napiť.
-
Baví Tě to hodně? Mě přijde, že ty vždycky čekáš, jestli něco napíšu a pak se vrátíš a vytmavíš mi to. Není nudné sedět a mačkat F5 a čekat, jestli se tu ukážu, aby jsi mi to vyčetl?:) Jdi si raději Twetovat o každé prkotině, je to sranda číst:)
-
Podle mě trpí schizofrenii
-
-
-
-
-
PC platform is dead :D
http://www.youtube.com/watch?v=WWaLxFIVX1s -
-
Tak to je trapas Bačo
-