Přejít na výpis diskuzí
SteamOS je to nejlepší, co se hraní na PC mohlo stát
28.9.2013 | Adam Homola
1020 příspěvků
-
Asi budu velký poeta pro čtivě a osvíceně založené, příteli...
-
....tos ještě neřekl o 1,5 milionech prodaného Warheadu. Na PC mě zajímá jen Rome 2, PS4forLife, ale všichni ti, kteří o PC rádi mluví jako o prodejní trpaslíkovi prostě neví, o čem mluví. Pro PS4 je to rozhodně konkurenční hrozba, stejně jako Xbone. Na to jak Killzonou moji soukmenovci po vyjití PS3 tloukli ostatní přes hlavu, se to prodávalo pomalu, ale to vidim jako problém více PS exkluzivek...
-
-
srry měla být reakce na Wonderful 101
-
-
Vzato v potaz. Tahat do toho ještě Warhead mě nepřišlo nutný, šlo mi o to srovnat srovnatelný.
-
-
-
Autor evidentně není sám, kdo je ndšený ze StemOS:
http://www.pcgamer.com/2013/09/30/tripwire-steamos-steam-machines-and-steam-controller-will-be-the-best-thing-to-happen-to-pc-gaming-since-digital-distribution/ -
-
tak urcite... cim min bude prekazek mezi nama a vyvojarema, tim levnejsi to pro nas bude *5*
-
-
Na to je prave nejlepsi otevrene a svobodne pc, nikoliv uzavreny steam. Ten retailove distributory nahradil digitalnim, cimz nejen uzavrel primou cestu mezi vyvojarem a hracem, ale jeste dostal jak hrace tak vyvojare pod kontrolu. Ve skutecnosti tak dochazi ke zhorseni stavu.
-
-
vyvojari chtej ochranu, coz jim steam nabizi, ze to je pro nas komplikace, nepopiram (ja taky nehajim steam, ja hajim otevrenej system/linux, proti reseni ala apple, sony nebo ms)
az se ukaze nekdo jako gog, ze to jde i bez komplikaci, tak toho steam necha, jinak ne, celkem pochopitelne.... -
-
Ano, v tom s tebou souhlasim, toto neni vina Valve/Steamu, ale vyvojaru, kterym stale nedochazi, ze Steam hry jsou vesele ke stazeni i bez toho Steamu. Stejne jako jim nedochazi, ze ne kazdy chce svou hru patchovat. Coz mne rozesmalo u posledniho Tomb Raidera, kde kazdy patch byl doprovazeny "downgradem" protoze sami vyvojari priznavali, ze patch muze zpusobit problemy. Proc ho proboha vydavaji mi hlava nebere. A hlavne proc mi ho sakra Steam nuti. Nastesti se uz par vlastovek, zejmena indie, objevuje i na gog.com
Co ale je problem Valve je politika nerefundace. Nad tim by se opravdu mel nekdo zamyslet (a tusim, ze v Nemecku to uz udelali). Ukazte mi jakykoliv jiny obchod, kde si koupite zbozi nebo sluzbu, ktera nefunguje, jak ma, nebo nefunguje vubec a nemate moznost refundace. A vidime to kazdou chvili (Sword of the Stars II, Legends of Pegasus a v posledni dobe treba fiasko s Rome II).
-
-
-
Ano? A to jsi vymyslel jak? Ceny budou uplne stejne, jen ti vyvojari si vic namasti kapsu. Pro koncoveho zakanika rozdil zadny nebude.
-
-
pokud nejsi agent ea, tak jsi zrejme blazen *5*
-
-
Jop. Ten článek mi navíc přijde napsaný celkem v pohodě. Udivuje mě, jaké vášně vyvolává.
-
-
-
Problem PC platformy nevyresi Steam OS, ani special HW nebo inovativni ovladac. Krabicek pod TV, ktere umi hrat hry uz preci mame nejaky ten patek (xbox, ps, nintendo atp.). Predstava ze nekdo hraje multiplayer Battlefieldu na gamepadu s ostatnima, co ho hrajou na klavesnici+mys, je naivni. Ale i pres vsechno tohle je podstatny jeden fakt, ktery proste Valve jen tak zmenit nemuze, protoze na to maji minimalni vliv.
Lidi proste kupuji hry predevsim na konzole a posledni dobou take na mobilni zarizeni. PC je v prodejnosti jakekoliv multiplatformni hry na poslednich mistech. Chapu, ze tohle Valve tezce nese. Prodeje PC her je jejich obziva. Nova platforma, ktera se bude snazit konkurovat PS ci Xboxu, skutecne neni resenim. Valve proste nema na to, aby jim konkurovalo. -
-
No jelikož se v prodejnosti nikdy neuvádí digitální distribuce, tak je prodej her na pc vs konzole dost zkreslený.
-
-
Tohle je casty argument, ktery jaksi opomiji jeden zcela zasadni fakt. Vyvojari samotni ty cisla maji. To ze napr. GTA5 vyjde na PC pozdeji ma svuj duvod. Dokonce i te Mafie 2 se na konzolich prodalo skoro 10x tolik.
-
-
GTA V vyjde na pc později jenom proto, že Rockstar chce vydojit mrtvou generaci současných konzolích co to jde. Nic víc.
-
-
Ano jde o prachy. Kdyby bylo co dojit na PC platforme, tak to vydaji soucasne.
-
-
Po zkušenostech se IV. dílem bych si hodně rozmyslel, jestli si hru koupit v prvním měsíci prodeje na pc.
-
-
Mrtvá bude až za rok, teď je na dojení ta nejlepší doba :-)
-
-
-
-
a co takhle myslet dopředu? všiml sis, jakým směrem začíná uvažovat microsoft u windows? uvědomuješ si, že když si microsoft usmyslí, může do těch her kecat poměrně dost a při troše snahy klidně steam vyšoupnout z trhu? SteamOs tak rozhodně může řešit případné budoucí mnohem horší problémy PC platformy...
a Valve rozhodně má na to konkurovat konzolím. vezmi si, že za chvíli na tom bude výkonově lépe než neměnné PS4 a XONE. u her bude moct časem nabídnout větší kvalitu grafiky... myslím, že se najde dost lidí, kteří si budou chtít hru vychutnat v malinko vyšší kvalitě (ne že by to třeba bulo nutné, ale bude tady ta možnost. a lidi rádi sáhnou po věcech, co jsou v něčem lepší). -
-
Hlavni herni platforma MS pro hry je Xbox a na tom se nic v budoucnosti menit nebude.
O vykon na konzolich nikdy neslo. Vzdycky slo v prve rade o prachy. To ze jsou konzole stabilni a jednotny HW totiz hlavne vyhovuje samotnym vyvojarum. Snizuje jim to naklady na pripadne pokracovani jejich titulu.
Nikdo se vam nebude delat "zadarmo" s nejakou "uber" verzi jen pro Steam OS (krom Valve a par zaplacenych exlusivek, dokud jim nedoujdou prachy). Na to zapomente.
-
-
Podle mě je jediné schůdné řešení odpískat PC-hraní a soustředit se na konzole. PC je v podstatě dost smradlavá historie, která měla být už dávno ukončena
-
-
Ty jsi dobrý s prominutím hlupák;) Tebe měli taky odpískat;) Vedlejší chybný produkt. A pouč nás v čem je to smradlavá historie? Nebo z čeho teď píšeš? Ať se zasmějeme ještě více.
-
S tim si troufam nesouhlasit. PC je stale silne pro MMO a MP hry. Ja jako hrac odmitam neco platit Sony ci MS za to, ze si chci zahrat MP hru, kterou oni nedelali. Jejich sluzby jsou mi ukradene, protoze 99% tech sluzeb v cechach nebezi. I s prichodem nove generaci konzoli se na tomto nic moc nezmeni.
-
-
Ty si trochu mimo, trend je prave uplne opacny, klasicky singleplayer mizne uplne, nastupuju f2p, hry s online svetom....nesledujes launch plany niovych konzol? Destiny, Division, x novych mmo hier, GTA online, klasicke offline konzolovky zomieraju vdaka bazaru, tak ako na pc vdaka piratom.
-
Ano je silné pro MMO, ale tenhle žánr v podstatě za poslední roky nic nového nepřinesl a do pár let zmizí úplně a bude to urychleno fiaskem TES:O. PC platforma bude jen víceméně okrajová záležitost a to si uvědomují i ve Valve a tohle je takový poslední pokus jak oživit mrtvolu a jsem zvědav jestli tenhle boj s větrnými mlýny Valve vyhraje.
-
-
Jasně a vývoj nových her jako Star Conflict atd. je pro mrtvou platformu, že? Dej si hadr na hlavu a jdi si potřást s Jejdáskem. Stejní hlupáci ohledně pc.
-
-
Pro hlupaka kazdy hloupy :-).
-
Se opíráš o hru, která je v nedohlednu a do které se lije neskutečné množství peněz čili jsi bez argumentu ty mudrci.
-
-
-
-
A pokud i Valve se chce přesunout na gauč tak je to jasný signál
-
-
-
Ja osobne som nekompromisne za vyvoj HW a SW, ako tie hry dneska vyzeraju a ako by mohli vyzerať, nielen obsahovo ale aj vizualne, robia sa same shity, ale ved prečo nie, ked to ludia kupia...ako som sa tešil že VALVE konečne urobi HL EP 3 a ako to bude vyzerať, že si to riadne užijem, ale nie vyvoj sa ubera inym smerom a VALVE vydava novu konzolu, tak v tejto evojučnej kryvkovej anomali so mnou neratajte, hrajte si na čom chcete a čim chcete...ja si počkam, kym pride skutočny vyvoj, posun, revolucia...do HW nevrazim, šak načo, asi si najdem ineho konička...
-
-
já myslím, že s tím novým koníčkem máš pravdu. každý rok vychází spousta skvělých her, a pokud už mezi nimi zjevně tu zábavu nenacházíš, bylo by opravdu rozumnější se poohlédnout po tom jiném koníčku. holt hraní není pro každého. ale možná je to tím, že se jen někteří lidé neumí bavit a jsou znudění životem celkově.
-
-
Tak mi rekni co mam ako hrat ?? Nech sa pobavim ako riadne...
-
-
a jak mám vědět, co tebe baví? zatím působíš jako člověk, který má se vším problém a to promiň, takové lidi většinou nebaví nic, protože se bavit neumí...
ale buďme konkrétní:
Defender’s Quest, Vessel, Tomb Raider, Borderlands 2
ale to jsou jen kapky v moři. za rok vyjde tuna zajímavých her, u kterých člověk může užít spoustu zábavy. stačí si jen vybrat a bavit se. pokud tě ale nic nebaví, problém bude jinde... -
-
No Tomb Raider bol good, lenže takych vier nie je viac, ostatne hmm už som velky...ale možno mojej dcere by sa pačili...
-
-
-
-
-
Ti ještírci co mají PC jsou ubozí.
-
-
znič všechny PC na světě a za 2 roky jsi v *** jako Baťa s dřevákama. Už vidím jak programátor sedne za Xbox One a začne na Gamepadu programovat pro tebe hru. Sice jde připojit klávesnici a myš ke konzoli ale to je periférie k PC a stejně na vytvoření hry potřebuješ výkonnější stroj než ten pro kterou hru děláš, až ve finální fázi se hry osekávají aby jeli na té tvé super uper konzoli PS3 či Xbox360 pochybuji že jsi drogoví dealer který pár týpkům od Sony nebo Microsoftu vystřelil mozek jen aby jsi doma měl novou generací konzolí, které na běžném a snad doufám i na černém trhu nejsou k dispozici.
Jinak ještěr jsi ty jelikož konzole na které hraješ má hry s horší grafikou než PC Hry a PC je dnes stejně výkonný jako nová generace konzolí co jde na trh. Pokud nebude každý rok (přeháním asi) nová verze konzole tak budeš slintat nad každou novou technologií která posune hry blíž k realitě. -
Tak to jsme všichni velmi šťastni, že ty jsi s hloupoučkou krabičkou pod televizí takový machr *7*
-
Jo tak ted si jim to teda natrel. Mas muj obdiv.
-
-
Proč si raději koupit předraženou hru na konzoli ? divte se,nedávno mi z banky volaly kvůli nepovolaným transakcím,někdo zneužil mou platební kartu,kupuji či občas něco stáhnu abych odzkoušel a poté koupil nejsem pirát a nerad kupuju zajíce v pytli stačil jeden den aby mi někdo z konta vyluksoval skoro 80,000.-kč,mám rád hry a zevšeho nejraději hraju hry s českým překladem inu už jsem se poučil a poté co kartu zablokoval přeinstaloval systém, přenastavyl limit se mi znova do PC dostal ten samý vir :) jen proto že se mi zachtělo překlad!myslím si že drobní hackeři hodně hernímu pc průmyslu škodí,skoro si říkám jako za tím v pozadí stál někdo víš...
-
-
lidi jsou ruzni nekteri i kliknout na zaplatit u polozky ktera je podezrele levna nez jinde a vubec jim nevadi, ze zrovna tahle platebni brana nema https, ale jede pres nesifrovane http no to se pak nemuze divit ze prijde zkratka *3* a jeste kdyz je tak odvbazny ze si nastavi limit pro online transakce 80000,- to je pak maler
-
Ne na všechno dostaneš potvrzovací sms,jináč mám VISTU A program Eset,špekulujte si jak chcete ale až se vám to samé stane co mě teprve se tlučte do hlavy,nikdo nejsme dokolalý,říká vám něco takovej keyloger
-
-
no a právě na keylogera by ti měl firewall upozornit. Eset považuji za nejelpší hned po Kasperski. Je ale pravda, že člověk si musí dávat pozor, co v něm odklikává. Ze začátku upozornuje firewall na každou blbost a člověk jen tuká zapamatovat, zapamatovat.... až se dostane do průšvihu. Můj příspěvek neber jako útok na sebe. Je to blbý a skutečně je mi tě líto. V porovnání s tím si říkám, že je můj zadřenej motor a poničenej lak ještě legrace.
Já už si ale třeba nedokážu představit život bez internetovýho bankovnictví. A kdyby se skutečně nějakým hekrům povedlo smazat informace na servrech bank, nastal by skutečnej chaos.
Taková čína už má v armádě přímo vyčleněnou brigádu pro kibernetickou válku. Psychologický účinek by mohl na obyvatelstvo být stejný, jako použití jaderných zbraní a co se rozpočtů týče, čína na armádě na rozdíl od západního světa nešetří. -
-
No a právě že do této události mě Eset spolu s Firewallem nikdy nezklamali :(
Nic není 100% díky za přínosný názor ;) -
-
neni to tak davno, co sony ukradli (celou) databazi uzivatelu, proc si chodit pro ucty po jednom, kdyz jich muzete mit rovnou miliony najednou? *5*
-
-
-
-
Prosím tě, jak jsi to měl zabezpečený? Platit kartou je dneska skutečně překonaný z hlediska bezpečnosti. A jinak snad nikoho nezabije zaplatit 700kč za profesionální balík zabezpečení, zahrnující hlavně funkční firewall. A i když si nedokážu představit, jak by ti potom někdo překonal tuhle ochranu, našel si v počítači certifikát i heslo, stejně by ti měla přijít potvrzovací SMS pro potvrzení platby, ne? I co se paypalu týče.... tak snad heslo s velkými a malými písmeny, číslicí (natož znakem) by někdo dekriptoval rok a server paypalu zabezpečenej snad bude dostatečně.
-
Sis zaviroval komp a proto je lepsi drazsi hra na konzole? A akvarko doma mas? *7*
-
-
Má, zavirované *2*
-
-
Výmluvy *6*
-
-
Pc už je za zenitem. Jen par radikalu tady na Games si budou stat za tim, ze ne a tem se ja taky osobne zhluboka smeju.
-
-
"Vyhledávejte veselé věci, které vás nutí do smíchu. Pokud nevidíte nic dostatečně směšného, předstírejte, že to vidíte, a pak se smějte."
-
-
Jasně skřete
-
-
Na Tyriona nesahej!!!
-
"Jste-li pod tlakem, udělejte něco jiného. Vyhrňte si rukávy, nebo snězte pomeranč."
-
-
Manny-moo
-
-
-
-
Čo by to bola za dabata bez kvalitneho trollingu že ...jo šašku neni nikdy dost
-
-
Myslím, že na počet šašků má zde kolega Bieber velmi pramalý vliv.
-
-
Miluju tě *14*
-
Ti nejakej pc hrac prebral hol...vlastne kluka co? to je mi lito *13*
-
-
Ano jen infantilní humor co čekat od tak zkažené rasy.
-
-
Ja mam rad pc i konzole. To je prekvapeni co? *1* Jen se snazim odhalit koreny jeho hluboke frustrace...
-
-
-
Já bych stoupence pc-víry spíše označil za fanatické blázny. Je třeba vyříznou tuhle zkaženou odrůdu hraní a bude po problému.
-
Káně je prototyp mouchy bez křídel a s hlavou jako pomeranč.
-
Hej budeme hrať všetci hopsačky na tablete a čo ušetrime dame na drogy :-D
-
-
Pochvala za super napisany clanok !
Taka... uvaha :)
No veru o necely tyzden mam 10 rokov steam.
Normalne spomienky pri clanku, ako padal, odpajal ludi z hier, zhadzoval servre... :D
A inak Osobne sa tesim na ten ovladac.
Ok a dualbootnem si tiez rad :D -
Já doufám, že to výjde a SteamOSu fandím. Nebýt her, používám Linux už dávno.