Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • sry nečetl jsem to tak možna budu trochu mimo ale kdo by tahal do obyvaku pocitac? tedy platformu na kterou skoro nic nevychází, je 3x drazsi nez konzole, se specialnim os a ovladacem cim se pripravim o x% potencialu pc (protože na nem nebudu moct vyuzivat ostatni veci ktere se na pc bezne delaji, treba psat dokumenty a pracovat) atd?
    nebo to je jen pro tu novou konzoli od valve?
    • S radostou ti prenecham nick, majstre
    • Tak si to radsi prvne precti. *1*
      • tak radši tedy ne, nejake blogysky a uvahy vycucane z prstu me nezajimaji *3*
        • Tak proc na ne reagujes? *1*
  • Jen tak mimochodem k těm lžím že tato diskuze probíhala poklidně než jsem sem začal psát. NENÍ TO PRAVDA. Ještě jednou jsem si přečetl ty takzvaně "neVINNÉ" příspěvky ze začátku diskuze. A? Přesně jak jsem čekal, klasický PCčkářský fanatický boj proti konzolím a jakási snaha tvrdit že je PC (haha) konzolím nadřazeno. Nedopustím aby tu šílení fanboys uráželi všechno kromě svých předražených PC na kterých nemají co hrát. Reakce na moji profilovku jen ukazují že vám chybí charakter i argumenty. *5*
    • najviac si ma pobavil vetou "Nedopustím aby tu šílení fanboys uráželi všechno kromě svých předražených PC na kterých nemají co hrát." *1* .... mam pre teba strasnu spravu - skus otvorit a rozobrat konzolu...vies co zistis? ze konzola je vlastne tiez len obycajne pccko... lisia sa dizajnom "skrinky" a niektorymi on top sluzbami, vacsinou dostupnymi hlavne v US... a este sa lisia tym, ze vypocetny a graficky vykon konzoli mozes vyuzit len na hranie hier... konzola je v podstate ekvivalent DVD prehravaca.... ked porovnavas konzolu a PC je to ako keby si porovnaval kalkulacku so smartfonom... jeden Xbox mam doma a urcite sa neda hovorit o vyrobku ktory nahradza pc, takisto ako nemoze byt pc nahradene smartfonom ani tabletom... vela stastia prajem aj autorovi clanku pri vyrobe prezentacii a dokumentov na tablete, urcite to bude prudko profesionalne a nebudu ho z toho bolet oci ani chrbat a ruky :) ..... a na zaver -> cim toho clovek menej vie a menej pozna, tym ma na veci vyhranenejsi nazor, ze GGG? :D
    • Argumenty: PC hraní dalo základ hrám obecně. Konzole je jen nástroj který vzniknul za jediným účelem. Na konzoli si neotevřeš exel, world a k tomu si nezahraješ hru. Tím pádem je to jednoučelové zařízení. PC je komplexní stanice se vším všudy co potřebuješ. Pokud vím tak stejně ke konzoly potřebuješ PC když používáš nelegální soft. Konzole totiš neumožňuje stahovat jinak než přes předem dané místa. PC je svobodná platforma a další věc je že PC dalo žívot všem hrám a hlavně dalo vzniknout mnoha herním seriím jako je CoD, NHL, FiFa atd. Co se týče výkonu tak PS3, Xbox 360 a i P4 a Xbox one jsou již dnes zastaralé a brzdí vývoj her a na to si stěžují nejdřív vývojáři viz. reakce Crytech technologis a UE a jejich vyjádření na nové konzole. Každý dnes má v PC 1 nebo 2 GB grafiku a procesor o 2 až 4 jádrech na technoligii Intel. AMD i když výkon procesorů roste tak nestačí na Intel. I když bude mít 8 jader je to pořád málo protože fregvence 1,6 GHz je směšná. Já si pamatuji když PC se začalo prodávat a to 286. To ty jsi ještě asi nebyl na světě a budeš tady vykládat jak PC je špatné a konzole jsou super?
      • Obavam se, ze projevujes neznalost historie vyvoje her.

A na ucelovosti neni nic spatneho, kdyz chci kvalitni fotky, fotim radsi jednoucelovou zrcadlovkou nez univerzalnim mobilem.

Vyvoj her nebrzdi konzole, ale ekonomicka stranka veci.

Ja jsem zacinal uz na XT, ale na hry to jeste dlouho nebylo a didaktik v oblasti her poskytoval mnohem lepsi zabavu. A ano, klidne se pripojám k tomu,ze konzole jsou super. Hry a zabava totiz nejsou o vykonu. A pc neni spatne, jen nenitak dokonale, jak si nekteri mysli a ma i sve nevyhody. Spatny je ale steam, ten to hrani na pc dost pohnojil.
        • No ja hral jeste pres kazety na 64 commodor Atari atd. Takze jsem si prosel celou historii herniho vyvoje. Co se tyce brzdeni herniho prumyslu tak asi nectec prispevky vyvojaru. Kdyz ti BF 3 na /S3 jde 30 FPS a na PC 60-150 tak nevim jak muzes rict ze to nebrzdi je to v HW konzole a graficke karte ktera ma 512 MB. Jiz i telefon ma lepsi grafiku nez PS3. Vyvojari na zacatku o konolich rikali super 2 nebo 3 hlavni platformy nez nutnosti optimalizace na X moznosti oproti PC. Coz je zlevneni vyvoje her ale cena v porovnani s PC je 2x vetsi nez u PC. A jake ma nevyhody PC oproti PS3 nebo jinemu kramu to fakt nevim. Dale konzole nici prodej PC a komponentu coz drive nebylo ale trh ted prechazi na drazsi HW protoze lide vedi co si kupuji a chteji vykon. Herni Enginy se stale potrebuji vetsi a vetsi vypocetni vykon pro lepsi textury a grafiku atd. Konzole bude obnovena za cca 6 let a to vyvoj napr. procesoru jiz ude davno jinde a grafik taky. Tim padem se hry museji orezavat aby PS3 nebo PS4 a Xbox danou hru rozjel viz. BF3 a jine.
          • Tak historie herniho vyvoje zacala jeste pred commodore, ale to uz je detail.

Ja to muzu rict jednoduse. Nikdo nikomu nenarizuje, ze se vyvoj her musi ridit podle konzoli. Kdyz jsou PC 10x vykonnejsi nez konzole, klidne mohou vznikat jen hry pro PC, ktere na takovy vykon adekvatne reaguji. To ze to vyvojari zhusta nedelaji, ale vyviji primarne na konzole a na pc jen portuji je dano ekonomickou nutnosti. Neni nikdo, kdo by tak rychly vyvoj zaplatil. Je nutno si uvedomit, ze rychlost vyvoje je funkci investic. Kdo chce rychly vyvoj, musi hodne investovat. Mozna ze kdyby pc hraci byli ochotni platit za spickove hry spickovou cenu, dejme tomu 8 tisic korun za hru, ze by vyvoj her na pc vypadal jinak.
    • Bez si radsi hrat na simulatoru strelby a uz to dal nerozpatlavej. Ses jak mala holka mistre. *3*
    • len pár slov k tej predraženosti, ak si niekto kúpil konzolu pred 6 rokmi za 10 tisíc a každý rok si kúpil 14 hier v priemernej cene okolo 1200 kč, zaplatil za svoju konzolu cca 35 000 kč. To je viac ako som ja investoval do upgradu svojho PC za posledných 7 rokov. Na ktorom dnes spustím čokolvek pri 1200p. A že nemám čo hrať ? naopak, neviem čo skôr spustiť a už vôbec neviem ako si na to všetko nájsť čas.
      • Práznacne ze porovnavas cenu konzole+her s cenou pc bez her. Proto se hry delaji cim dal tim vic primarne pro konzole.

A mimochodem, ja kupuji mnohem vic her (na playstation platformu jich mam za 3 az 4 roky pres 300), ale cena 1200 neni prumerna, je to spis maximum, na spocitani takto drahych her mi staci moje prsty.
        • jejdasek, jejdasek, ja žiadnu cenu hier neporovnávam. Porovnávam cenu konzole + to čo si za konzolu platíš v hrách s cenou PC. kapišto ?

a 1200 kč je priemerná cena nový áčkových hier.
          • tanhauser, tanhauser, ja prece take neporovnavam cenu her.

Ano, presne na to upozornuji, ze porovnavas cenu konzole+her s cenou pc bez her. Kapisto?
            • Mam z tebe ten samy pocit.
            • mám písať po česky alebo fakt nerozumieš ?
    • Mně se líbí, jak se pořád porovnává cena hardwaru, ale např. cena her, to tu raději nezmiňuješ že. A to PC hráči i za nové tituly v době svého vydání mnohdy zaplatí téměř polovičnu cenu, co ty dáš za konzolovou verzi.
      Navíc bavíme-li se o PC, které by mělo dosáhnout plynulého hraní v grafice, která bude podobná té konzolové, nejsou to až tak vysoké částky a peníze uspořené při nákupu her můžeme vrazit do patřičného upgradu. *3*
    • Ti "sileni fanboys" jsou pravdepodobne 1-3 stejni lidi, kteri si sem chodi vybijet vztek z codu,doty nebo buhviceho a ty jen sestoupis na jejich uroven a oplacis jim stejnou minci. Ztracet tady timhle cas neni zadny reseni a jestli se timhle bavis, tak je mi te lito. Proc je proste nenechas se tu vyzvracet a nestaci ti minus ?
    • Shaker
      jezus marja, vono se to zlobi...
      • Ale prdlajs, vono se to nemuze zlobit, protoze vono to nema mozek
  • nechcem tady vyvolavat nejakej flame nebo tak, ale kdyz uz se tady bavime o linuxu a vim ze je to asi mimo, nebezi na nem uz ps3 a bude ho mit i ps4 ? Jen tak pro zajimavost.
    • Robotron3
      Myslím, že Sony si nějakým způsobem upravují FreeBSD, což je laicky řečeno něco jako Linux, ale Linux to přímo neni :)
      • aha :), diky za info, tak jsem aspon o neco chytrejsi. Jen treba pro ostatni info z wiki:

FreeBSD je svobodný unixový operační systém, který vznikl z BSD verze Unixu vyvinutého na Kalifornské Univerzitě v Berkeley. Běží na IBM PC kompatibilních systémech rodiny Intel x86 (IA-32), DEC Alpha, SUN UltraSPARC, Itanium (IA-64), AMD64, PowerPC, ARM, NEC PC-98 a Microsoft Xbox. Podpora dalších architektur je v různém stádiu vývoje.
        • bsd tam je hlavne proto ze ma z jisteho hlediska lepsi licenci pro velikou frimu.
          linux je vseobecne pod Gpl, ktera ti dovluje si vsecko vzit a udelat cokoli co potrebujes, ale vysledek musis poskytnout pro vsechny. System kterej krasne fungue ke spokojenosti vsech stran.
          bsd tohleto nema, vezmes udelas cokoli, a nikomu to nemusis ukazovat. (zjedondusene)
  • Hier, ktore vyšli v tomto roku na PC a plne využivaju potencial môjho stroja, by som spočital na prstoch jednej ruky, hlavne že tu mame tablety, 2 konzole, notebuky a ine p*čoviny a niekto povie, že trh s PC hrami upada, no kto by si dnes kupil nabuchane PC, ked su na to 4 nove hry ??
    Tak neviem, kam ten vyvoj speje, privitajme novu Valve konzolu, odovzdajme OP a naspeť do jaskyň...
  • Já se na to těším a představuji si to následovně: V PC nahodím dualboot a SteamOS využiji u her, které se s ovladačem u TV budou hrát lépe a pohodlněji (závodní hry, rpg atd). Největší přínost bych viděl ve hraní v coopu se dvěma ovladači jako to nabízejí klasické konzole. Snad na to budou hry *4*
  • Takže na tom spustím jenom hry, co jsou na Steamos a na ostatní můžu zapomenout.
    • SteamOS = linux. Spustíš na tom ty hry, které jsou pod linuxem (a Valve doufejme zapracuje na tom, aby jich bylo čím dál více). Zbytek budeš moci a) stremovat ze svého pc, kde máš Windows, b) spustit přes Wine. Variantu b) nebude pravděpodobně Valve podporovat, ale z podstaty tomu ani nebude bránit.
  • lol,ze PC trh klesa,prave naopak,PC trh je jediny,ktory stale rastie narozdiel od konzolovych ... ale tak to by nemohla tento clanok pisat nejaka konzolova guma
    • Ovšem v článku byl myšlen trh s PC jako HW s x86 kompatibilními procesory. A tam opravdu dochází k poklesu prodejů.
      • Ono ruku na srdce, SP raději hraji staré hry z mého dětství a dospívání. Nové jsou příliž zdegenerované a to mi nikdo nevymluví (ne lepší, ne hroší, ale nika se již nevyvíjí). A co se týče MMO a většiny MP, ten musí zůstat nenáročný i pro slabší HW sestavy.

Vyjímky jsou snad jen Planetside a ARMA, která by donutila k upgradu, ale zas tolik času na hry zatím nemám. určitě do té doby budu investovat víc do auta, motorky...
      • Imho to ze si lidi misto levnych ntb na prohlizeni internetu zacali kupovat jeste levnejsi tablety na trh s pc hrama moc vliv mit nebude, ale nejsem odbornik tak nevim.
  • Jack1947
    Je jasne ze zadara bych ja i ostatni kdo o tom neuvazuji ale ze zvedavosti by to zkusily.
    Jenze ta moznost , pochybuji ze zde bude. *3*
  • Mas nejake konkretne cisla, alebo su to rovnake bludne dohady, ako ze kolko trilionov dolarov strati hudobny priemysel vdaka pirateniu?
    • píšem ako primárne PC hráč - tieto diskusie o pirátstve väčšinou vedú do stratena pretože väčšina PC komunity si jednoducho neprizná, že ich platforma má problém s pirátstvom. To, že AAA tituly smerujú primárne na konzole vnímajú ako krivdu alebo rovno konšpiráciu s cielom uškodiť PC alebo túto platformu rovno zničiť. Neuvedomujú si, že keby sa na PC predávali hry tak dobre ako na PS a xboxe vývojári by nikdy nepristúpili na podmienky sony a ms vydávať hru primárne na ich platformy, nedali by sa tlačiť do nevýhodného postavenia a veľmi radi by hry portovali na PC. Lenže PC hráči budu radšej ďalej veriť, že pirátstvo problém nie je a vyplakávať nad tým ako ich nenežrané herné spoločnosti ignorujú a ako ich všetci strašne nenávida. Prosím mínuská.
      • To co popisujes sa vylieci casom, ked clovek dospeje. Uz mi davno netrha zily ked hra XY neni na PC a chapem ze konzole sypu viac penazi :)
      • Ronox
        Piráství je všeobecnej problém, ale ano na PC je to nejlehčí. Já už došel do fáze, kdy si toho jsem vědom, mám na to prostředky a tak podporuju jak jen to jde. Beru limitky, donatuju přímo přes jejich weby, zkupuju i oldschool hry, které jsem dříve pirátil. Taky bych teď nechtěl, aby mi v práci nezaplatili třeba dva dny, protože tu práci někde vzali. Ano je tu problém z pirástvím jenže ten problém vyřeší jen jedna věc. Neprolomitelná, ale pro individua z jeskyně naprosto nepochopitelná a to je online drm ve stylu diabla. Jenže on by tenhle krok znamenal taky jinou věc než jen always online a to, aby dělali vývojáři sakramentsky kvalitní hry, aby si tu ochranu mohli obhájit. Museli by dělat jednu silnou značku za druhou a pak budou mít klidně výdělky jako měl Blizzard s D3.
      • Jack1947
        Taky bych radsi utl tu debatu na tema , piratstvi a to jakekoli pekne v zarodku.
    • ach jo, reakcia na nieco
  • Steam je to nejhorsi, co pc hrani potkalo, obavam se, ze steam os to nevylepsi. Je prekvapive, kolik lidi strka hlavu dobrovolne do opratky a jeste si ji pochvaluje.
    • Veskoslav
      Už jsem doufal, že s tím zase nezačneš. Ještě napiš, že pc scéna jsou 90% piráti a bude to komplet. Je prostě humorné, jak tu žvatláš o Steamu a přitom hraješ na něčem, co je neuzavřenější platforma pod sluncem, která tě omezuje naprosto vším. Od výběru ovladače až po hloupé nastavení vizualizace hry.
    • Prohlásil člověk, který raději hraje na konzoli. Uzavřeném systému, který má pod palcem jedna korporace a kde nemá člověk už tuplem na výběr.
      • Drive jsem hral vyhradne na PC, dnes je pro me konzole svobodnejsi platforma. Rad se vracim ke starym hram, klidne temer 20 let starym, dodnes si rad zahraju veci jako Syndicate, Ufo nebo Jagged Aliance. Nechci aby moje hry byli zavisle na nejake firme a tato firma urcovala jestli je muzu hrat nebo ne a bez jejiho svoleni jsem nahrany. Co bude se steamem za 20 let? Bude jeste treba podporovat Windows XP?
        • Samozřejmě je nejlepší, když člověk není nucen hru aktivovat přes Steam, taky toho nejsem zastáncem, každý by měl mít možnost si vybrat, jestli chce hru spojit se Steam účtem nebo ne. Za to ale nemůže Valve, to si určují vydavatelé, kteří chtějí používat Steam jako DRM. Každopádně bát se, že by Valve najednou udělali něco úmyslně, aby lidi nemohli hrát hry na Steamu je podle mě na úrovni paranoi z toho, že nám vláda skenuje mozky a paktuje se s mimozemšťany.
          Jinak za 20 let bude nejspíš všem putna, jestli Steam funguje na XPčkách. *4*
          • Promin, ale za to valve a jejich steam muze. Srovnej to s jinymi distributory, treba s GOGem. S hraci jde hrat i ferovou hru. Jenze z GOGu cinka mene penizku, to je to o co jde. A vydavat pak valve za nejakeho spasitele, to je proste naivni, steam je zlo a je dobre si to uvedomit, nez do nej zacnes cpat prachy.
        • Veskoslav
          Proboha, ty nejspíš nevíš, co znamená pojem svobodna platforma, že? Jejdásku, raději už nepiš. Tolikrát jsi se už ztrapnil se svými "znalostmi" a blbostma typu 90% pirátů atd. A za 20 let? To si většinu svých her na PS3/Xbox 360 nezahraješ, protože ty média už nepůjdou přehrát. Co budeš dělat pak? Jak říkám, fanatik na entou.
          • Na rozdil od tebe to vim, protoze jsem ji jeste zazil. A take vim kam vede smirovani a kontrola nad lidmi. Take mi na rozdil od tebe zalezi na hrach, takze me by vadilo o ne za par let prijit. O pc hry, ktere mam z casu kdy pc byla svobodna platforma neprijdu, jsou totiz nezavisle a od nikoho nepotrebuji svoleni a podporu k jejich hrani.
      • az na to ze když vypnes net a mas hru v krabicce tak v klidu muzes hrat..to je podle me slusna moznost vyberu..u steamu nemas vyber zadnej..bud steam nebo nic..i nova koupena hra bez pripojeni ti je k nicemu..
        • Je třeba být online pro aktivaci, to je fakt. Jinak se dá hrát v offline modu (mimo multi samozřejmě). Ale stejně, které PC dneska není nonstop připojeno k síti? To jenom chataři mají holt smůlu. *15*
          • Ale to jsou prave ty kecy lidi, co o tom nic nevedi. Offline muzes byt maximalne 2 tydny a pak se MUSIS zase pripojit. A ktere PC? Treba takove nekde na vesnici, kde jedine pripojeni je mistni prapodivne fungujici wifi za nekrestanske penize. Opravdu mne fascinuje pristup ja mam net 24h denne, tak ho prece musi mit vsichni...
          • Nejde preci jen o to jestli mas pripojeni k netu nebo ne. I kdyz mas, tak je to spatne tim, ze musis, ze jsi pod totalitnim dohledem,ze nemas moznost volby s vyjimkou volby nehrat hry na pc. A uvedom si,ze spousta techprasaren co valve skrz steam dela by nemusely byt, nejsou technickou podminkou fungovani steamu. Valve ty prasarny dela, protoze chce a i pres ty krasne slevy to neni zadny hodny strycek. Dela to, co je dobre pro nej, nikoli pro hrace, ti mohu roky intenzivne prosit o HL3 a je jim to houby platne. Valve ma uplne jine zajmy.

Jinak dekuji flashovi, ze za me vysvetlil, co je spatne na smirovani steamu, plne se s jeho odpovedmi ztotoznuji.
        • LTM3
          Asi si steam nezkoušel, ale offline jde hrát taky. Ne nadarmo jde přepnout do offline módu. Takhle jsem občas hrál cestou vlakem.
          • Bez internetu Steam klienta nenainstalujes. A pak si te cas od casu online kontrluje, offline rezim je jen docasny. Bez netu jsi se steamem nahrany, nenecha te hrat a vzhledem k tomu, kolik her je na nem zavislich je to prusvih, kteri si mnozi lide neuvedomuji. Ted ti to mozna nevadi, ze jsi pod kontrolou, az bude, nebudes s tim moci nic delat, dokonce i odejit bude tezke, pokud na nem budes mit zaplaceny desitky nebo stovky her.
            • Ok..podle me mimo jsi ty, každý ma jiny nazor a pohled. Steam je podle me uplna zbytecnost, a na rozdil od jinych tenhle názor mam uz od doby kdy to byla nutnost pro HL2 a 99% lidi na to jen nadavalo, to ze tam ted mate imaginarni knihovnicky a citite se socialne in je uz styl dnesni doby, ja se drzim svého a aby steam zacal byt něco o cem bych mohl rict..ano tohle je neco co potrebuju a stoji za ty všechny nevyhody, musel by pan Newell zvolit krapet jiny pristup.
            • LTM3
              Moc to hrotíš. Nechci u tebe vyvolávat paranoiu, ale která firma/ústav tě dneska nesleduje? A jestli si myslíš, že u konzolí je to v poho, tak nevíš jak fungujou (Dobrý den, pane Kinect), a bude to ještě horší viz XBOX ONE.
            • Me osobne zrovna tento zpusob "smirovani" nevadi. Ja se za to jake hry hraju a kolik casu u nich travim nestydim.
              Na druhou stranu chapu, ze to nekomu vadit muze. V tom pripade at sahne po jinem zpusobu distribuce her, nez je steam.
              Pak tu ovsem mame hry, ktere steam vyzaduji a to je bohuzel problem no. Hrac by mel mit moznost volby.
              Na druhou stranu si rikam, ze kdyz uz vydavatel steam vyzaduje, tak to znamena, ze veri v nejakou pro nej z toho plynouci vyhodu. Koneckoncu steam je DRM. Jak moc funguje nebo nefunguje je otakzkou. Ovsem vydavatele na to zrejme slysi a kdovi, jestli by vsechny z tech her, ktere steam vyzaduji na PC vubec vysli, pokud by tu steam nebyl.
              To jen tak na zamysleni, jestli pritomnost steamu neni obcas i ku prospechu veci i tem, kterym jinak steam vadi.
            • jde o princip, soukromi by si každý clovek mel chranit, a jeho porusovani jakymkoliv stylem je nepripustne. Jinak receno,co je sakra komu po tom ze jsme hral v Sobotu 6 hodin v kuse Skyrim, je to jen moje věc, a az to nekomu budu chtit rict tak mu to reknu.
              znam třeba jeden pripad člověka, co si na steamu kupoval hodne her..a online kamosi kterých mel hafo, si z nej casem zacli utahovat, zase sis koupil hru, vzdyt jsi ještě zadnou nedohral, proc to kupuješ..neni tezke si představit jak mu to bylo neprijemny..a proc..protože STEAM
            • V tom pripade smekam, takovych lidi moc neni. Presto se ptam, proc ti tak moc vadi, ze steam sleduje par statistickych udaju o tvem hrani?
              Me osobne je uplne sumak, ze steam vi kolik casu u ktere hry travim. Pro ne jsou to uzitecna statisticka data, ktera muzou vyuzit pro zlepsovani chodu sluzeb. Ma osoba jako takove je jiste nezajima a i kdyby, tak nevim co by tim ziskali, ze vedi ze Franta Voprsalek hraje 30 hodin tydne CS apod.
              A ze si to muzou vyhledat lide co mam ve friend listu? A co ma byt? Nebo ty se za to stydis kolik casu u her travis? Potom mas asi problem.
            • FB fakt nepouzivam, protože nastesti, na rozdil od steamu mi ho nemůžou nijak vnutit
            • Ano, steam tyhle udaje o casu stravenym u her, na chatu apod opravdu sleduje. To je vazne strasne vazna situace, nedej boze pokud poskytne tyto udaje nejake treti strane.
              Vazne nechapu v cem je v tomto pripade problem.
              Muzes namitat, ze jde o princip. V tom pripade souhlasim, ale stejne jde pouze o statisticke data ohledne hrani her. Naprosto mi unika v cem je problem.
              Takovy FB smiruje mnohem agresivneji a vi toho o svych uzivatelich mnoooohem vic, ale to je v poradku vid? Vsadim se, ze FB pouzivas a pokud ano, potom je tva kritika skladovani statistickych udaju o tvem hrani ze strany steamu opravdu hodne usmevna.
            • Pruzkum hardware?..i ty naivko..steam skladuje kde co..kdyz se budes snazit dokonce najdes na steamu co mas naistalovany v pocitaci, steam vi, co hrajes, s kym to hrajes, kdy jsi to hral, kdy jsi se odpojil, jak dlouho jsi byl mimo pc, tohle všechno uklada a skladuje a vyhodnocuje. Steam dokonce i vi, kolik jsi prumerne prochatoval casu za tyden. koupis si hru a každý kdo am pristup na tvůj profil to vi, když to zakazes, tak to vi všichni co mas v přátelích, tomu zabranit nejde..atd atd..je to svinstvo největšího kalibru..smirak non plus ultra.
            • LTM3
              Jemu totiž strašně moc vadí, že jednou za půl roku tě Steam požádá, jestli by si moch udělat u tebe anonymní průzkum tvýho HW a SW na PC *1* Jehož výsledky jsou dostupný tady http://store.steampowered.com/hwsurvey . Jo takovýmu sledování je třeba opravdu zabránit. Svatej Facebook ten by si tě nedovolil šmírovat. *1*
            • A ty nemas internet, nebo proc ti tak moc vadi, ze bez netu steam nenainstalujes? A ten offline mod tam je predevsim pro takove pripadz, kdz ti internet vypadne, pripadne kdyz se docasne pohybujes mimo jeho dosah. A koneckoncu porad tady mas moznost si tu hru cracknout, kdyz ti to tak moc ty zily trha a nebo nemas dodnes internet.
              A mohl bys prosimte rozvest co si mam presne predstavit pod tim pojmem, ze me ma steam pod kontrolou?
              Protoze me prijde, ze hlasas vsude, jak nas steam kontroluje, jak nas omezuje, a jak zdevastoval svobodnou platformu, ale kdyz se te clovek zepta na konretni duvody, tak jedine cim se porad ohanis je nutnost byt online.
              To je dost chaby argument vzhledem k tomu, jaka slova pouzivas pri svem odsuzovani steamu.
            • A aky problem je, ze ak vyslovene nutne musis ist na severny pol na zakladnu s elektrinou na naftovy generator si zo sebou zobrat hry bez drm alebo rovno piratske verzie toho co mas na steame? ;-)
            • Veskoslav
              Promluvil největší "zabiják" pc scény, co se zde vyskytuje. Jejdásku, ty prostě už jenom z principu proti tomu jsi. Doteď se směji debilitě tvého "kamaráda" či co to bylo, který nebyl schopný po nějaké dlouhé době rozhýbat Steam.
        • Veskoslav
          Říká ti něco offline mód u Steamu? *7*
          • Jo říká..s nove koupenou hrou v krabicce se muzes jit s offline modem vyfotit..u konzole zapnes a hrajes..
            navíc, psal jsme to vyse..stejne po nejake době steam vyžaduje prihlaseni../teda pokud to nezmenily/ konzoli nemusíš mit pripojenou k netu třeba 10 let a nikoho to nesere:)
            • My se zname ze o me vis tolik věci ? Ja mam pocit ze nezname, a budu to brat jako neobratny pokus internetove dominace.
            • Veskoslav
              Ne nemusím. Ale jelikož je to nejpohodlnější, tak to mám. Možná to pochopíš, až nebudeš bydlet u rodičů, že pc bez internetu je defacto akorát na psaní. Protože ani práci na ni dělat nemůžu bez netu.
            • jde o moznost volby..spis bys mel napsat...ja MUSIM mit PC s internetem..to by odpovídalo.
            • Veskoslav
              Nevím v jaké jeskyni žiješ, ale já mám své pc s internetem. To, že ty ho nemáš, to asi Valve nikterak bolet nebude. A navíc já si to můžu nainstalovat na libovolný pc, ty si koupíš PS3 a můžeš mít pouze PS3 hry. Ale já nejsem omezen druhem pc a defacto ani operačním systémem.
    • No jo, jujdasek a jeho krizova vyprava proti steamu. Uz ses s tim vazne usmevnej.
    • Jack1947
      To je dost ohranej a navic ne moc sikovnej zpusob o sfailovanej uz tak trolling, navic kdyby byt jedno z tech slov byla pravda jak by si zduvodnil takovy zajem a kolik lidi uz tam za tu dobu nechali penez. *3*
      • Jednoduse, duchodcovsky reflex na napis sleva.
        • Jack1947
          Nemas uplne vsechny kolecka v hlave poradku, vem si za ja jsem taky spise konzolista ale tak priserne moc ten hate vuci pc tady neproklamuji a proc taky kdyz zadny hate nemam a nic mi
          nevadi ba naopak, at si pc scena prosperuje to mi je fuk ale urcite zd nebudu psat jen kvuli zviditelneny nesmysli tohoto typu, jen se verejne ponizis a oto vic kdyz budes porad mlyt to same.
          A to jsem si zorvna myslel ze neco cos predtim napsal patu a hlavu mnelo trosku. Vazne se zamysli co z toho. Jestli si troll tak te sice nechapu, i tak ale to je moc.
          • Jenze ja nejsem konzolista a za 20 let hrani her na pc jich mam slusnou sbirku, takze me vadi, co se deje na pc a jakym proslo upadkem. Byla to jedina svobodna platforma, dnes je na tom hur nez konzole a to je smutne. Nevedu zadny hate a nemam nic proti pc, ale steamu.
    • A důvod? Vážně mě to zajímá.
      • Skrz Steam Valve ziskalo kontrolu jak nad hraci, tak i nad hrami. Se Steamem skoncila v rade ohledu otevrenost a svoboda pc platformy. Steam zacal z pc celat uzavrenou platformu a steam os v tom jeste pritvrdi.
        • smejki
          Musím říct, že jsem tomuhle trollímu accountu celkem dlouho věřil autentičnost. Slušná práce.
          • Holt i ty mas svoje limity a obcas prestavas chapat. A je pohodlne si to vysvetlit takto, nez se snazit porozumet. To co pisu myslim zcela vazne a je na tobe, jestli se nad tim zamyslis nebo ne. Jestli budes pri nesouhlasu schopen rozumne argumentovat nebo ne.
        • A jakou svobodu maji konzolisti? Tam je zase pan MS a Sony. Vazne nechapu o co ti vlastne jde.
          • Jenze Sony i MS si vytvorili vlastni platformu, ktera jim patri. Valve se snazi ovladnout cizi a dosud svobodnou. To co si dovolilo Valve se neodvazil na pc udelat ani Microsoft. A kdyz naznacil, ze do budoucna by to mohlo byt jinak, tak Gabe nad windows 8 kvici jako pichnuta sv1ne. Opravnene, ale sam dela to same. Kazdopadne jedina opravdu svobodna platcorma je Steamem nenavratne zdevastovana. A ve srovnani s konzolemi? Na konzolich si dosud muzes zahrat skyrim bez pripojeni k internetu. Kdyz se ms u xbox one pokusil napodobit to, co na pc funguje uz bezne, se zlou se potazal a rychle to prehodnotil. To jsou zavazne skutecnosti, ktere by nemely byt prehlizeny, ale jsou, zaslepenost slevami je velka.
            • Tim, ze pc uz neni svobodnou herni platformou. Tim, ze kdyz chces hrat na pc hry, tak jsi pri tom trvale (!) sledovany distributorem her, pod jeho kontrolou a zavisly na nem, jeho dobre vuli, jeho technickych prostredcich a na internetu. A stejnym zpusobem, kterym Valve ovlada hracu ovlada i vyvojare a vydavatele a ma pod kontrolou i hry a diktuje si u nich ruzne podminky.
            • A co te tak strasne moc omezuje na te nutnosti byt online? Jednak tam mas moznost offline modu a jednak internetove pripojeni ma dnes u nas snad kazdy.
              A rad by jsem byl, kdyby jsi me vysvetlil, v cem ze to ten steam vlastne nenavratne zdevastoval tu svobodnou pc platformu?
              Tim, ze spousty her ten steam vyzaduje? Tim ze se jedna o online sluzbu? To je cele?
            • Zdevastovana? Uz to nepi. Steam ludia pouzivaju lebo im vyhovuje, ak nie, je tu gog, su tu drm systemy jednotlivych publisherov. Dnes pripojenie k internetu nie je ziadny problem a uz vobec ziadny nie je pripojenie k nemu na PC. Keby aj rovno steam vypli a nevydali pri tom oficialny ''offline'' patch, tak vzdy su tu piratske verzie , ktore mozem hrat bez moralneho problemu, pretoze som si zaplatil. To je vyhoda otvoreneho systemu....konzoly? Tam nemozem svoje hry hrat ani medzi generaciami HW. Ak by vypli PSN / Xlive vsetky su nenavratne prec. Steam ukazal publisherom aj hracom , ze legalne hranie sa oplati a da sa na nom zarobit aj na platforme kde je piratenie najjednoduchsie.
            • Ronox
              MS se se zlou potázalo kvůli jeskyním lidem a jiným tardům, co mají internet od nějakýho neschopnýka paka nebo si nedokážou sdílet připojení v mobilu na minutu k ověření u serverů. To oni do budoucna poškodili herní průmysl, protože není online DRM? Oukej uděláme F2P.
          • No jo, klasickej jujdasek. O ostatnich pise, ze nejsou schopni vest diskusi, ale sam neni schopnej na primou otazku odpovedet. *1*
        • Ronox
          To je trochu "obvious". Valve tímhle chce konkurovat konzolím to je jasný, ale zároveň tam chce nechat určitou otevřenost oproti konzolím. Proto si chtějí taky pravděpodobně protlačit SteamOS s Linuxem, když slibují ten nárůst ve výkonu, protože by to znamenalo, že kdyby si firmy vážně dali práci s normální optimalizací, která využije hardware, tak jak má, tak by ti na dnešní hry stačil v pohodě notebook střední třídy (12tis-15tis).
      • A mlčí :D
      • Ronox
        On to tu furt píše, když se jedná o Steam. Údajně ho štve omezenost, nemožnost volby, online atd. Mě by tohle možná taky s*alo, kdyby k tomu nebyly achievy, friendlist, ingame browser, automatický updaty, community huby, slevy, cloud savy, workshop atd *1*
      • Robotron3
        Chorobná idiocie *2*
        • Nebud na sebe tak tvrdy, blbecku :-).
          • Robotron3
            A s příchodem blba končí doteď dobrá diskuse. Dobrou noc.
            • Pokus o vtip?
            • Ja umim a se slusnymi lidmi, kteri maji zajem, o svych nazorech diskutuji.
            • ucho
              o názorech neumíte diskutovat ani jeden z vás dvou :)
            • A schvalne, kdo zacal urazet? Kdo se tu nedovede vyrovnat s jinym nazorem a neumi o nem diskutovat? Kdo je tu ve skutecnosti blb a nevi o tom?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit