Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Aristarch
    ucho@tiscali.cz ...
    vieš čo sú pre mňa relevantné data? To že pred desiatimi rokmi, hráči PC v mojom okolí prevažne herný softvér "spirátili". Dnes, deň čo deň, na Steame, Origine či Uplay si k hrám pridávam stále viac a viac nových užívateľov a priateľov. Kopa z nich, sú chalani, ktorý pred rokmi hry len sťahovali. A nie je to tým, že sú starší, či zamestnaný...to isté sa deje aj s ich deťmi a kamarátmi. Ja sám, keď som bol v puberte...som žiadneho chalana pod 18 rokov, ktorý by kupoval hry, nepoznal. Doba sa zmenila. Možno je to aj podporou multiplayer-u v hrách...a možno si čím ďalej, tým viac ľudí uvedomuje, že aj za tou najhoršou hrou na svete sa skrýva ľudská práca...
    • Spis to bude o tom, ze 2-3kilca za hru mi problem nedela, 1500 jo. A to pri rekneme naprumernem prijmu. Nehodlam totiz platit 1k5 za 10 hodin hry (v nekterych pripadech). Znam i lidi, ktery si proste ve slevovych akcich za 2-3$ koupi vsechno co tam je, aniz by zjistovali, co to je.
  • Aristarch
    ... to som ti sem uviedol príklad...ako trh konzol aj PC rastie či klesá. Je to príklad toho...ako funguje trh s video-hrami. Poukazuje na rozdielnosti a podobnosti trhu PC aj trhu s konzolami. Pričom sa tu dá hovoriť o celkovej vyváženosti trhu. Tento článok nemá nič spoločné s mojím tvrdením...to bolo založené na nejakých štatistikách. Ale ako vieš, štatistík je mnoho...a môžeme si ich tu navzájom, jeden druhému, pekne linkovať...čo by nikam neviedlo. Ten článok poukazuje na fakt, že PC neupadá a z herného trhu ani tak rýchlo nevymizne...
    • ucho
      tvrdil jsi, že každoročně stoupají prodeje PC her. já chtěl odkázat na nějaká data. na žádná jsi mě k tomu tématu neodkázal... tak nevím, že se namáháš psát tolik textu o ničem, když nejsi schopný diskutovat o konkrétních věcech...
      • Aristarch
        http://www.techspot.com/news/52070-pc-game-sales-hit-20-billion-last-year-no-signs-of-slowing.html
        • ucho
          všechny ty 4 články čerpají ze stejných dat.
          nejen, že do toho počítají tablety, ale dokonce i mobily... tudíž bych řekl, že budou relevantnější ta data, na které jsem odkázal o pár stránek dál já...
          • Aristarch
            ...som rád, že si si niečo dokázal...ale ani tvoje články mne nič nepotvrdzujú....
            PS:...článkom môžeš veriť...aj nemusíš.
            Apropo:...PC platforma nepadne len na základe tvrdení Games či iných webov...a ako som spomínal...nikto z nás nemá patent na veštenie budúcnosti...a už vôbec nie...ale...
            • swtor padlo na hubu, respektive ma problem vydelat si na sebe (udajne 200 mega vyvoj + 200 mega propagace, takze gta ma jeste prostor pro vetsi hyreni, konzolisti to radi zaplati) *5*

ona ta miliarda vypada dobre, ale kdyz vememe 1/4 miliardy naklady a dlouhej vyvoj, tak to neni buhvijakej zazrak (to pak ta nechutnost jmenem cod, co bastli dokola na stejnym enginu a vychazi kazdej rok, za tech pet let mozna bude ve vysledku i ziskovejsi)
            • hmm tak to je vecna dilema ci trh s hrami na PC klesa alebo rastie. Skor to bude fungovat v cykloch , skoro ako kazdy trh, v tomto pripade asi hlavne v zavyslosti od popularity aktualnych konzol na trhu. Vzdy ked sa chylila kazda generacia konzol ku koncu svojho zivota, PC trh zaznamenal ozivenie, minimalne z hladiska prezentacie, a zasa naopak po nastupeni novej generacie konzol sa im zacalo venovat viac priestoru. Na druhu stranu ako hodnotit rast aleob pokles PC trhu ? V pocte predanych kusov? Alebo v objeme ktory za to spolocnosti utrzia ? Myslim ze PC na tom neni najhorsie. Mne skor pride ze PC trh, aj vdaka svojej liberalnosti a aj otvorenosti a existencie Indie vyvojarov a dalsich malych teamov, vytvara tlak, hlavne cenovy, aj na konzolovy trh. Urcite aj Sony a aj MS by radi mali eldorado a zvlast pri dnesnych az prehnanych nakladoch na AAA tituly, no za tie ceny su na PC trhu tie hry dazko predatelne a to vytvara tlak jednak na multiplatformovost a potom aj na rozumnu produkciu. Ostatne bude zaujimave sledovat co pride po GTA V alebo poslednom CoD, kam az naklady sa vysplhaju nez to padne na hubu.
            • Tak ono to mas tak, ze k nejakym relevantnym datam sa len tak nedostanes. Tie analyticke firmy si za lepsie trhove analyzy nechavaju platit. Kazdopadne mozes predpokladat ako to je podla vonkajsich znakov..nikdy nebolo tolko portov z cisto konzolovych hier ako v poslednych rokoch...Alan Wake, LA Noire, Castlevania, Dark Souls atd. Uz len to je znamka rastuceho trhu. A aj ked sa pozries do annual sprav vacsich distributorov , ten rast PC tam vidiet a exaktne.
            • ucho
              tobě stále uniká, o co mi šlo. já jsem otevřený diskuzi a dalším názorům. ale abych mohl ty názory akceptovat, musím je vidět nějak podložené. tedy můj osobní názor je, že prodeje PC her klesají. nemusí to být nic závratného, ale růst u nich obzvlášť v této době a rozmachu mobilního hraní a tabletů nečekám... a jak jsem dal odkaz na nějaké statistiky, potvrzovaly tam mé domněnky... toliko k mému názoru, který si velmi rád nechám obohatit. ty jsi přišel s tím, že prodeje PC her každoročně stoupají. fajn, jestli to tak je, rád bych viděl nějaká data. proto jsem tě o ně na začátku požádal. můžu za to, že ses choval jako blb a odkázal mě, abych si je našel? (kdy jsem si našel pravý opak - ty články tě neměly přesvědčit o tom, že to tak je, ale že by bylo fajn z tvé strany přijít s něčím lepším než jen s pár slovy). nevím no... neříkám, že prodeje PC her dramaticky klesají nebo PC padne, chtěl jsem od tebe získat další informace, kterými ses oháněl...
              a předhodil jsi článek na steamgifts, který prodeje vůbec neřešil a pak nějaká data, která zjevně započítávala do svých výpočtů i tablety a mobily. jako nevím, ale to mě nijak neobohatilo, protože abych pravdu řekl, tak ty zdroje těch dat jsou popsány vcelku mizerně, bohužel. tedy žádného rozumného shrnutí jsem se nedočkal. popravdě se obávám, že to ani není možné, protože jak je známo, steam tají svá prodejní čísla a vzhledem k tomu, že je hlavním distributorem her na PC, je to celkem problém. tedy tak jako tak zřejmě můžeme zůstat u těch domněnek.
              uniká mi tvá potřeba (a některých dalších) se za každou cenu nějak dohadovat a o čemsi mě přesvědčovat. jediné, co jsem chtěl, byly nějaké relevantní informace, které by mi pomohly získat lepší přehled. no a toho jsem se od tebe nedočkal...
          • Ale ved ty si nedal ine data, ESA hodnotila na zaklade NPD , ktore ma hlavne retail data. A navyse tam o cistom komplexnom PC nebolo nic, boli oddelene USA retail predaje od digitalu. To, ze PC trh rastie dlhodobo a konzolovy momentalne kvoli zastraraniu klesa je stara znama vec. Caka sa co prinesie next gen a ako pohne s trhom.
            • Hmm zaujimava myslienka a stala by mozno aj za nejaky sirsi clanok. Pozriet sa nie len na narast/pokles predaju hier na PC ale aj ostatneho SW. Je fakt ze nastup Appstore od Applu na mobiloch rozbehol , alebo skor otvoril oci ostatnym ze ked je moznost rychleoho a jednoducheho sposobu nakupu tak ludia nakupuju, a pomali sa to presadzuje aj pri desktop PC aplikaciach. A druhy trend je zlacnovanie SW. Pomerne silny tlak , jednak od konkurencie ale aj z OpenSW (aj ked tam je to trochu problematicke), znizuje ceny. Ostatne dnes nieje problem mat free alebo za nejaku smiesnu studentsku/learning licenciu kopec top profesionalneho sw, ci uz 3d alebo grafika, audio a dalsie. Nieco co by bolo este tak 5-10 rokov do zadu nemyslitelne.
            • Aristarch
              ...ako vidíš...im to nevysvetlíš...myslel som si, že ucho je trošku rozumnejší...ale aj on si stojí za každú cenu za tvojím. Keby chlapci listovali po nete aj ďalej ako tu na tiscali...možno by to vedeli už aspoň od roku 2008. TheGGG ...by tiež dávno vedel o fakte, že predaj originálneho herného softvéru na PC z roka na rok rastie...a nie len herného. Ale jemu to vysvetľovať ani nemá cenu. Odkaz pre TheGGG: ...moje hry aj na PC aj konzole sú všetky originálne (tak isto aj filmy na DVD či Bluray)...a sám sa často angažujem za to, aby ľudia podporovali videoherný priemysel. Je to dobre pre nás hráčov samotných.
      • Aristarch
        http://pcgamingalliance.org/press/details/pc-gaming-alliance-releases-two-member-exclusive-reports
      • Aristarch
        http://software.intel.com/en-us/blogs/2013/03/28/pc-gaming-is-big-and-getting-bigger-good-time-to-be-a-developer
      • Aristarch
        ...ja si fakt nefixujem všetky články. Nebuď ako malý :) ...ale aby si nepovedal...

http://www.pcworld.com/article/2032331/surging-pc-game-sales-wont-wither-when-new-consoles-appear-expert-says.html
        • ucho
          děkuji. konečně něco. takže pokud to chápu dobře a vyšktli bychom ze statistik čínu, znamená to, že prodej PC her v americe a evropě poklesl jako prase. takže díky za osvětlení, jak si tady ten trh s PC hrami stojí...
          ale mám trochu strach, že do toho jejich PC počítají i tablety...
          • Aristarch
            ...chlapče...ide ti o dokazovanie? Na to nemám náladu...a aj tak...budúcnosť nás môže oboch nemilo prekvapiť. K čomu to vedie?
            Inak...zlatá baňa budúcnosti je v Číne...Čína najviac používateľov internetu na svete a ich počet sa bude ďalej zvyšovať...rovnako aj tržby online obchodov...kto by to nevyužil :)
            • Tak v tom pripade se mi to jen zda a je skoda, ze jsi s vekem trochu nezmoudrel.
            • ja pamatuju jeste 8-bity *5*
            • Ano, k usa mame kulturne blizko, k rusku uz mene, ale porad take blizko. Jak obecne, tak i herne.

Ale zda se mi, ze jsi ponekud mlady, horkokrevny, radikalni a plny predsudku a cernobileho videni.
            • k usa blizko? k tem mame blizko asi jako k rusakum, jen z opacny strany

usa sou semeniste konzumentu, apploidnich a konzolovych ovci, k tem me vubec neprirovnavej, dekuji
            • Minimalne k usa mame kulturne blizko a hraje se tam to same, co tady. Ale cina, to je uplne jiny trh sam o sobe. A giganticky, kdyby mel ovladnout evropu, byl bys asi dost nestastny.
            • ty ses taky dobrej demagog, tak kdyz z pc trhu vyskrtnem cinu, tak z konzolovyho vyskrtnem minimalnu usa, japonsko a koreu, ha, a najednou konzole ma jen zlomek lidi a jejich podil na hernim trhu stagnuje *5*
            • ucho
              nejde mi o dokazování. ty jsi něco tvrdil a mě to zajímalo. myslel jsem, že pro to máš nějaká data, že jsi četl něco zajímavého. tedy šlo o tvé tvrzení, že prodej PC her každoročně stoupá. jednoduše mě to zajímalo, protože se mi tomu nechtělo moc věřit...
              tedy jsem tě požádal o odkaz na ty data. nejdřív jsi odmítl a teď lovíš věci, které to nepotvrzují... tedy díky za nic.
      • http://techreport.com/news/24575/pc-gaming-market-grew-8-in-2012
        http://www.gamepolitics.com/2013/05/23/newzoo-global-games-market-growth-6-percent-704-billion-2013

staci?
        • ucho
          takže já chci odkaz na něco, kde se píše, jak prodej PC her roste a ty mi pošleš článek, kde na začátku stojí: "While PC sales might be slumping, the size of the gaming market is actually growing."

umíš anglicky a nebo uvědomuješ si, o co mi jde? nebo jsem tě nepochopil a chceš podpořit moje tvrzení?
          • No kedze asi nie si celkom schopny, alebo si to len preletel interpretovat tie data , tak ti ich vysvetlim. " While PC sales might be slumping, the size of the gaming market is actually growing" znamena, ze aj napriek tomu ze predaje PC hardware klesaju , gaming rastie.
            V 2012 dosiahol 20 miliard USD, a 8% rast, za poslednych 5 rokov je to 90% spolu. Kedze cina ma 34% PC kolaca, a rastla o 9%, jednoduchou matematikou ti vyjde ze na vyslednych 8% museli rast aj ine regiony. Predikcia do 2016 je dalsi rast na 25 miliard USD.
            Ak si este nieco nepochopil, kludne ti to vysvetlim.
            • ucho
              viz má reakce níže.
    • Aristarch
      to patrilo ucho@tiscali.cz :P
  • Aspoň nějaká konkurence pro ty mamrdy z Redmondu.
  • Jděte raději ven, je tam hezky. A až pustíte PC místo hádání byste mohli zkontrolovat bleskovky a jejich odkaz na bundle (podprahová hudba: Commandos, commandos, commandos)
    • Vsak uz je zima venku, zacina paranska sezona *7*
      • JustinBieber
        To je lenost a né zima.
        • Jack1947
          Pomalu a jiste , po dlouhych 2 mesicich "skoro nudy" je to tak, tak ted je nejvyssi cas se zavrit do doupete a bedlive cekat na parby co nam letsoni podzim, nadeli *4* .
  • tak do dame 1000 komentu ? *15*
    • XorxoxTalarius
      Ja bych rekl ze se to asi nepovede ... uz to opada ... to by chtelo nejake solidni tema na rozproudeni diskuze, treba jako ze GTA V je strasne prehypovany, GTAO bude P2W, my to na PC nepotrebujeme jelikoz MY PC hraci jsme proste lepsi ... a tak, chapes.
    • Čím větší počet komentářů dáme, tím větší debilita bude zde kolovat.
      • ucho
        mluv za sebe :)
        • Ok, f*ck u b*tch!
        • Myslel Crysis a Killzone 2, tvůj citát je z roku 2008, v roce 2010 Yerli mluvil na konferenci jinak, když bylo řečeno, že Crysis 1 na PC se svými 3mi miliony nejen zaplatilo ale vyneslo i na pokračování. To co říkáš, že Yerli říkal už tedy neplatí. Crysis 1 dosáhlo 3 milionů kopií v roce 2010, Killzone 2 teprve nedávno. Pro srovnání je to pak ideální, obojí FPS, obojí na jednu platformu, Killzone k tomu ještě více protěžované než Crysis a dokonce bundlené ke konzolím, které se do prodejů počítají. Jo a to, že sis našel nějaký tracker je hezké, ale pořád je to selektivní a tudíž celkově nevypovídající.
          • ucho
            i tak se to pořád blbě srovnává. je rozdíl prodat milión kusů na konzolích a milión kusů na PC. navíc pokud mě paměť neklame, Crysis mělo problém v tom, že hra unikla týden před releasem a v počátcích se pokud vím prodávala mizerně. na wiki píšou za první dva týdny necelých sto tisíc kusů. to je dost málo. cena jde časem dolů a i když mají vysoké prodeje. trh s konzolovými hrami je prostě lepší a výdělečnější a je logické, že na něj přejde každý, protože jinak by to byl hlupák.
            jinak ještě ke Killzone, tam jsem našel, že za prvních 30 dnů se prodalo 500 tisíc kopií...
            co se týče té narážky na tracker: doufám, že ti něco říká slovíčko "statistika".
            • U crysis by taky bylo dobre brat v potaz kontext doby kdy vysel. Mam na mysli skutecnost, ze kdyz vysel Crysis, tak prakticky na trhu nebylo PC, ktere by hru dokazalo rozumne rozjet na plne detaily.
              To byl podle me kamen urazu, protoze plno lidi nechtelo platit za hru, kterou nerozjedou na plno. To, ze i na stredni detaily to vypadalo lepe, nez cokoliv jineho jim uz ale jaksi nedochazelo. Proste lidi, kteri vrazili do PC nehorazne penize a pak vyjde hra, kterou si na plno nepusti. TO JE PRECE NEPRIPUSTNE. *1*
              Crytek proste predbehl dobu a pekne si tim nabehnul. A ten predcasny unik tomu samozrejme vubec nepomohl.
            • Ano, je to skutečně rozdíl, větší vývar je z PC novinky, než z konzolové novinky, na konzole se ale prodá více, taky jsou 2 vs "jedna" platforma, a to PC. Killzone 3 taky uniklo týden 2 před na torrenty a z YT se mazala videa, kde lidé na svých prolomených PS3jkách hru hráli dříve, než měli. A ano trh s konzolovými hrami je pro určité žánry a při současném nastavení trhu výdělečnejší, než kdyby se vydavatel soustředil pouze na PC (takhle je to ale minimálně od roku 1995), přejít na něj ale znamená nedělat PC verze, pokud je někdo dělá nadále, pak nikam neodešel. Stejně tak ti dnes nikdo dobrovolně a bez subvence neudělá PS3 only hru. 500 000 je odpovídajících reklamní kampani, ještě rok po vydání prý dalo Sony do propagace KZ2 40 milionů, tak sakra :) Prodeje kterých dosáhla nová značka na platformě o které tehdy horké hlavy tvrdili, že "umírá" byly více než slušné. Cena nezůstala nehybná ani u KZ2, už za rok jsem ji měl novou ani ne za 800Kč. Chabé prodeje měl mít prý i třeba Unreal III, který se nakonec prodával víc než dobře a více na PC než na PS3 (info od vydavatele)...
  • Hodit SteamOS na Raspberry PI do obyvaku k televizi a streamovat hry, vubec bych se nezlobil...
  • Keyz
    Btw proč jsou většinou konzole ukázány ve velkém místnosti kde je gauč a sedí tam více jak jeden člověk?
    To chtějí aby na to byly pouze společenské a jednoduché hry? Kdo hraje v nějakém obývacím pokoji hru u které je potřeba se soustředit?
    • Treba ja.
  • Fragmentácia trhu ničomu nepomôže, treba nájsť spôsobm ako obmedziť pirátstvo a PC bude zase dominantnou hernou platformou. Navyše jej môže pomôcť príchod virtuálnej reality ktorá bude vyžadovať vysoký výpočtový výkon.
    • Paul_cz
      PC je stejně dominantní platformou jako konzole. Stačí se podívat na čísla prodejů her. Pirátství už je dneska (z velké části díky Steamu) pasé. Osobně už neznám snad nikoho kdo by pirátil, když jsou na steam či humble bundle časté akce.
      • žial to je iba ilúzia, v tomto trhu vládne reč peňazí, nie zbožné želania. A peniaze hovoria jasnou rečou, produkovať AAA hry na PC sa vývojárom finančne nevypláca napriek obrovskému potenciálu tejto platformy.
        • Pilgrim66
          Chceš mi říct, že levnej port CoD s 6 let starou grafikou se Activision nevyplati? H4h4
          • zisk by bol zrejme tak malý, že to pre nich nie je zaujímavé, ďalšia vec sú zmluvné vzťahy so Sony a MS do ktorých nevidíme.
            • hlavne na PC sa predava iba v zlavach za par supov ... co nejak vacsina firiem ktora vrazi kopu penazi do vyvoja nema cas cakat rok dokym budu zlavy a nieco sa preda
  • môj koment je myslený na TheGGG :)
  • command42
    tu niektori nariekate ako si musite kupovat konzolu ked sa chcete usadit do gauca a odreagovat sa s ovladacom a steam resp valve vam da tu moznost aj s pc a nadavate i tak...a nik vas nenuti nejaku steam krabicku kupovat...ak som to dobre pochopil tak to vsetko staci streamovat z pc na tv a vziat do ruky ovladac a hor sa na tie skvosty co si clovek nakupil
    • Ano? A ja si doted myslel ze mi k tomu staci pripojit ti PC k telce HDMI kabelem. Dekuji, ze jsi mi vysvetlil, ze k tomu potrebuju jakousi krabici od Valve...
      A uz se vidim, jak se pekne budou hrat z kresla strategie, treba EU4.
      • command42
        jop hlavne ked ma niekto pc v inej izbe chcem vidiet ten 30m HDMI kabel :D....a nikdo ti to netlaci nikto ti neklope na dvere a nenuka ti to tak co nadavas ?...co sa stazujes ?...ci uz len z principu ?...nechapem ludi co nadavaju na veci ktore ich nezaujimaju....niekto si to kupi radsej ako PS4 ci Xbox lebo tam ma steam na ktorom ma oblubene hry napriklad...si naramne mudry ale akurat si kydas len do huby...no a co sa strategie tyka tak preco nie ?....ked niekto moze hrat fps cez ovladac ?...pre mna je to tiez nepohodlne lebo je to nanic ale nenadavam na to lebo niekomu to tak vyhovuje sa len tak odreagovat na gauci s ovladacom...tak niekto sa mozno odreaguje s ovladacom na gauci aj pri strategii...alebo nejakych simoch...to uz je jedno proste nejde o to hrat to hardcore ale proste sa zabavit...a este jedno...proste mam aj zavodne hry a hry typu TR ktore mozu byt lepsie na ovladaci a preco si kupovat znova tu hru na konzolu ked mozem kupit konzolu a hrat vsetko co uz raz mam kupene na PC ?....ale jasne to je vec ktoru clovek ako ty nikdy nepochopi lebo jedine co ty dokazes je ist na internet a nadavat lebo doba musis drzat hubu a krok...cus
        • Aristarch
          ...chlapče...ty nevieš o čom sa tu píše. Nemáš predstavu kam by mohli kroky Valve smerovať. Ani ja osobne nevidím dôvod, prečo by som mal mať v obývačke jedno PC a v pracovni druhé. Lepšie sa mi hrajú hry v súkromí pracovne, ako v obývačke... a nevidím dôvod, prečo svojím hraním obmedzovať partnerku, ktorá by si mohla pokojne napríklad pozrieť film. Ja sa väčšinou snažím využívať obývačku na to, aby som bol s rodinou. Takže potreba, hrať sa svoju stratégiu v obyváku, je viac menej len pre deti. Ale Valve si uvedomuje fakt, že deti sú práve tí klienti, ktorí platia aj za nepotrebné veci a hlavne bez rozmyslu. Je to preto, lebo ešte peniaze nemuseli získavať poctivou prácou...
          • Ale to je jen tvuj pohled. Nemuzes ignorovat,zetu jsoudesitkymilionu lidi, kteri v obyvaku hraji a hrat chteji. Dlouhodobe jako jednu z vyhod konzoli uvadim,ze jsou spolecenske, zatim co PC jsou individualni. Tob vyhovuje ta individualita, ale mnozi preferuji tu spolecenskost. A hrat jednu hru ve dvou, trech nebo ctyrech, spolu na jednom televizoru je parada.

Proste jsou lide, kteri se radi zavrou do komurky a tam si osamoceni hraji. Prijde mi to trochu asocialni, ale proc ne, kdyzse to nekomu libi. Takovy clovek muze hrat na pc i konzoli. Ale jsou i lide, kteri jsou spolecensti, nechteji se zavirat do komurky. A ti potom hraji v obyvaku - spolecenske mistnosti. Tihle mohou hrat jen na konzoli, pc sice jde pripojit k televizoru, ale neni koncipovano jako spolecensky pristroj, ke kteremu pripojis ctyri klavesnice s mysima a jedes diablo ve ctyrech. A valve proste chce pc hrani dostat do obyvaku.

Co se tyce rodiny, moje manzelka hry nehraje, ale chce byt se mnou, nechce byt sama. Vadilo by ji, kdybych se kazdy vecer zavrel do komurky s pc a nechal ji samotnou. Ale je spokojena, kdyz se ke me muze vecer pritulit, cte si knizku nebo treba vyrizuje maily a ja si pritom hraju na konzoli. Nekdy ji bavi se treba i divat, kdyz se jedna o nejakou inteligentni hru, treba Heavy Rain, libily se ji i filmove sceny z MGS4. Deti samozrejme radi hraji taky. A pletes se, deti za nic neplati, za ne plati rodice. Mozna jsi myslel adolescenty. Tam je to vec rodicu, jak si je vychovaji.
            • no a v zasade, bejt vsechno na otevrenym systemu, tak si to postavite kam chcete, propojite s cim chcete, dokonce i synchronizujete s cim chcete *5*

ale to by se museli nejdriv vykorenit loupeznicky praktiky (a ne, soucasnej stav neni normalni) kterych je apple mistrem ze sithu, sony ucnem a ms zarlivej jedi, co chce taky k temny strane *1*
            • Ale pokud v obyvaku hraji a hrat chteli, tak uz to davno delaji. At uz na konzoli, nebo tak, ze si tam ten komp prenesli. Nepotrebuji dalsi krabici, aby jim to umoznila.
              A uprimne pri slove socialni uz se mi otevira kudla v kapse. Se z te vasi socialnosti za chvili po*erte. Predstav si, ze jsou i lide, co po celem dni v open space kancelari vice nez uvitaji alespon chvilku soukromi. A tech jsou take desitky milionu.
      • Aristarch
        *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit