Přejít na výpis diskuzí
SteamOS je to nejlepší, co se hraní na PC mohlo stát
28.9.2013 | Adam Homola
1020 příspěvků
-
Tady je to úspěšnější, než "Tak jde čas" (jestli si to tu některý z pamětníků pamatuje)
-
-
ten seriál se ještě stále natáčí a vysílá...
-
-
Není možný :D
-
Vážně? Já jsem měl zato, že dávno skončil *14*.
-
-
Tak ale ovšem to je síla.
-
-
http://www.imdb.com/title/tt0058796/
no větší síla je, že to má přes 200 epizod ročně...
-
-
-
-
-
Pevně doufám že se tohle neujme a já si nebudu muset kupovat ještě další mašinu na hry. Už tak že konzole přetahují hry z PC, ještě aby se to roztříštilo dál a byly hry jen na SteamOS. Fuj tajbl.
A to jak autor píše: "Na počítači už nemáte nainstalovanou encyklopedii, slovník, program na mapy, emailového klienta, ICQ, program na katalogizaci a úpravu fotek a podobné věci." *8* *8* *8* *8* Samozřejmě že mám! Ty pomalé a naprosto neschopné webové aplikace co se pohybují rychlosti šneka a mají desetinu funkcí opravdu nechci a nikomu nedoporučuju. Mít aplikace v cloudu, ježiši... to je mi zas módní vlna... *11* -
-
Kupovat přeci nic nebudeš muset. Je naprosto zjevné, že Valve jde o multiplatformnost. Navíc nabízejí stroj pro hraní do obýváku, který tam jen přenese hry z pc (proto taky navrhli ten svůj specifický ovladač - ten je zase hlavně pro obývák). Bude pak jen na tobě, jestli dáš přednost Xboxu, PS nebo SteamOS. Akorát že u SteamOS budeš mít třeba tu výhodu, že část her už budeš vlastnit, protože sis je koupil na Steamu pro PC.
-
-
Multiplatformovost je pěkný termín ale se skoro nulovým benefitem pro zákazníka. Multiplatformovot by byla pěkná mezi PC a mobilem. To nám ale nikdo kromě MS nechce nabídout. Snahy MS o tu multiplatformnovost se navíc nestřetávají s pochopením u zákazníka.
A to víte, že PC hry pod Steamem jsou některé i veržimu BigScreen což je přesně to hraní v obýváku po kterém voláte? Není k tomu za potřebí žádný další OS a k jejich portaci je potřeba daleko méně energie a peněz nez při portaci do staema konzole nebo do steam OS protože to je vše nativně PC aplikace. -
To jen za předpokladu že má někdo na PC linux a hraje na něm linuxové hry *7* Jsou blázni kteří linux mají, ale vsadím své boty že ani jeden z nich není počítačový hráč.
-
-
To bys je zrovna prohrál :) Mám totiž Arch Linux a jsem hráč :) Musíš se na to dívat tak, že Valve (ale nejenom oni), trpí poklesem prodeje PC. Tudíž se snaží jeho koncept přenést na konzole a linuxové jádro je pro něco takového flexibilnější (linux je zdarma, jsou k dispozici zdrojáky atd.). Je to něco podobného jako s PS, kde je modifikované BSD (taky *nix). Samozřejmě, nikdo nemůže vědět, jestli to za dva roky neskončí nezdarem, protože se AAA hry prostě nebudou portovat, ale tohle zkrátka není pokus o nějakou uzavřenou platformu, kde by vycházely exkluzivní hry jen pro linux (jako linuxář bych byl i z podstaty proti tomu). Konečně, tohle má Valve dávno pojištěno samotným Steamem. Jsem jednoznačně přesvědčen o tom, že idea je taková, že bude vždy port pro Windows i port pro Linux a ideálně i pro OSX a člověk si bude moct vybrat, na čem to bude hrát. Valve potřebuje prodávat PC hry, ne si budovat nějaký pitomý vendor lock-in.
-
-
-
-
tak za článek palec nahoru *3*
-
Myslim ze je tu este jedna otazka. Potrebuje naozaj MS svoje Windows ako OS na hry ? Totiz momentalne sa Valve so SteamOS prezentuje ako vytaztvo, ale mozno to tak celkom nie je a skor MS to Vavle prenechal (teda buducnost este len ukaze ci to tak bude). MS ma svoju konzolu, z tej mu plynu prijmy prave z hier. Games for Windows rusi a celkovo podpora hier na Windows ako aj rozvoj DirectX je za posledne roky skor vlazna. Mne to skor pripada az tak ze MS by sa hodilo hry odtrhnut komplet od Windowsu a cisto ich izolovat iba na XboxOne a Windows mat skor pre profesionalne vyuzitie a korporatnu sferu. Totiz hry sposobili aj masove rozsirenie PC a aj windowsu na jednej strane ale aj tlak na znizenie cien samotneho sw na strane druhej. A MS by sa urcite pacilo znovu zazit dobu Win95/WinNT kde jedny boli prevazne pre home userov a druhe boli profesionalne na workstation kde si za to dal aj patricne MS priplatit. Dnes sice windows 7/8 je v roznych ediciach ale uz sa to blbo predava pretoze je to stale win7 aj ked je rozdiel medzi home a ultimate zaklad je rovnaky.
-
-
Vlazny rozvoj DX? Proto tu mame DX9, 10 a 11 a proto se pripravuje DX 11.2? Jo, to opravdu svedci o vlaznem pristupu. GfW rusi, protoze je to od zacatku prapodivna a dnes uz zbytecna sluzba.
Heh, tak to je logika hodna zavolani Chocholouska. Misto jednoho systemu se setejnym zakladem a ruznymi funkcemi dle verze, jich udelame 10, kazdy rozdilny... A ano, Windows se museji opravdu desne spatne prodavat, MS div nekrachuje, ze?
Naopak mne prijde jako naprosta hovadina prijit s novym OS na PC, ktery bude ciste jen na hry a snazit se s nim porazit Win, ktere se krome tech her daji pouzit i na praci. A nejlepsi jsou ty kecy, ze hry pobezi rychleji. Proboha to mate doma 386ky, ze vam na Win 7 hry nejedou? Mam doma PC postavene pred dvema a pul lety a zvladne naprosto vse. Mam i druhe PC z roku 2007 a pokud u nekterych her snizim detaily, tak si take zahraju vsechno.
P.S. Ale nejvic se smeju vyrazum "otevreny system" a svoboda, kdyz v kontrastu s tim vidim diktat nemas Steam, tak si nasi hru nezahrajes. Jo, to je svoboda jak vino. -
ms sedi na dvou zidlich, sam jsem zvedavej, jestli mu tu jednu treba valve nepodtrhne...
-
-
Od valve bych nečekal druhou quiu. Ale zase tady je takovejch fanboyů, že pokud je to ve zbytku té díry, která si řiká okolní svět stejné, se ta konina stejně chytne. Jinak abych trochu ty mínusy eliminoval, steam mám rád.
-
...toto info som čítal na rôznych weboch...ale nikde nebolo napísané takto subjektívne a účelovo. Všetci sa sťažujete, aká je tu, pod článkom, diskusia. Ale tu na Games je diskusia vždy na tejto úrovni. Prečo? Nie je to čitateľmi a hráčmi v jednom...ale autormi článkov. Úmyselne sú písané články spôsobom, ktorý provokuje. Podobne ako je urobená provokatívna reklama. Namiesto toho, aby autor normálne informoval o novom systéme SteamOS...tak v článku uvádza nezmyselné fakty a dohady. K čomu to vedie, vidíte sami. Takzvaný konzolista, si tu škriabe ego a pc-čkár len krúti hlavou. Kašlite na to.
To že padne PC kvôli konzolám či nejakému SteamOS je utópia. Predaje hier na PC každoročne stúpajú...takže nevidím dôvod, prečo by sa niekto toho trhu dobrovoľne vzdával... -
-
hoď prosím nějaký odkaz na ten přehled, jak každoročně stoupají prodeje her na PC. celkem by mě zajímalo, podle jakých dat k tomu došli a jak si PC vede.
-
-
...každý, kto má o tieto údaje korektný záujem, si to dokáže zistiť sám. Ja nikoho presviedčať o svojej pravde nechcem. Je to na každom jedincovi zvlášť, aby si skôr ako niečomu uverí, overil pravdivosť a fakty. Inak nechápem, prečo sa robíš hlúpejším, ako si. Games tak isto nedokazuje svoje tvrdenia v článku...sú to len teórie autora. Nech on dokáže svoje tvrdenia...
-
-
dobře, takže sis to vycucal z prstu a kecáš, chápu... (něco jsi tvrdil a já tě požádal, abys to doložil (protože mě opravdu zajímalo, kde jsi na ta data přišel, protože i selský rozum ti musí prozradit, že je růst nepravděpodobný). já doložil pravý opak tvých tvrzení, tedy jsem dokázal, že jsi lhář... jestli si chceš hrát na pana tajemného, prosím. přitom stačilo ukázat, s jakými daty pracuješ... ale zřejmě jsi chtěl jen provokovat)
edit:
každopádně jsem teda mrkl na net a něco sem dodám (ano, je to i s konzolemi, ale počítám, že tam nebude fungovat nepřímá úměra):
http://images.wikia.com/vgsales/images/6/6d/US_Inflation-Adjusted_Revenues_1973-2011.png
růst si představuji trochu jinak...
edit2: tak zde je i PC a opět pokles:
http://www.theesa.com/facts/pdfs/ESA_EF_2013.pdf -
-
PC games played by year, with % change from previous year. 2005 568,968....2006 558,074 (-2%)....2007 2,920,185 (+423%)...2008 5,857,447 (+101%)...2009 6,187,437 (+6%)...2010 15,728,587 (+154%)...2011 29,631,542 (+89%)...2012 33,355,879 (+13%)
Console games played by year, with % change from previous year. All Nintendo, Microsoft, and Sony combined, including portables. Hardware listed is the year in which the hardware was released. 2005 48,621,847 XBox 360, PlayStation Portable 1000...2006 140,890,341 (+290%) DS Lite, PlayStation 3, Wii...2007 321,998,102 (+229%) PSP 2000, PlayStation Eye...2008 578,241,141 (+80%) PSP 3000...2009 570,507,923 (-3%) DSi, DSi XL, PSP Go, PS3 Slim...2010 614,779,227 (+8%) Kinect, 360 Slim, Playstation Move...2011 578,873,094 (-6%) 3DS, Wii Family Edition...2012 445,278,842 (-23%) 3DS XL, PlayStation Vita, Wii Mini, Wii U...
Some observations: In 2005, PC popularity was 1.17% of consoles. In 2012, PC popularity was 7.49% of consoles. +5863% PC gain from 2005 to 2012. +916% combined console gains from 2005 to 2012.
PCs have increased six times as much as consoles have.
PCs are trending up much faster than consoles. -
-
pozorně si přečti, co se tam píše. velmi pozorně. a pak si přečti, co jsi tvrdil: "Predaje hier na PC každoročne stúpajú..." a pak si znovu přečti to, na co odkazuješ... doufám, že ti dojde, v čem ses spletl...
-
-
http://www.steamgifts.com/forum/YAKms/2005-2012-pc-vs-console-gaming-population-growth-rates
-
-
-
Zrejme to nebude taka stratova zalezitost ked si Valve z toho moze dovolit R&D novej konzoly, vlastny OS a financovat vyrobu Ackovych titulov...
-
-
valve chytře využilo pár let zpátky mezeru na trhu a teď sedí na prameni. přeju jim to, ale je třeba si uvědomit, z čeho žijí a kolik jim to může tak nést... každopádně nikdo neřešil, že je to ztrátové, ale že je v tom pokles. a pro to jsem chtěl vidět ty data...
-
...správny postreh...aby si pochopil niektoré veci, nemusíš by na ne odborník...stačí ti stačí zdravý rozum...
-
-
-
-
Zezačátku si předražený steam box u mě důvěru nezískal, ani Newellovo nápady s Linuxem, ba naopak. Říkal jsem si, že vymýšlí nesmyslné věci místo toho aby konečně ohlásil Half Life 3, o kterém se posledních pár let vůbec nemluví. Ale postupem času si tento nápad získal mojí pozornost a nakonec i můj obdiv. A to z několika důvodů, prvním z nich je jakási záchrana PC trhu, jelikož tento segment je stále klesající a hrání na PC už není to, co dřív. Jediná pořádná základna pro PC hraní je právě Steam. Na origin jsem si zvyknul (hlavně kvůli Battlefield 3), sice těžce, ale zvyknul. UPlay je kravina, Ubisoft je doufám si toho vědom. Jedině Steam má podporu od hráčů z celého světa, takže jakási záruka díky tomu zde také je. Další věc, je ta že systém má běžet na linuxu a to dává smysl až nyní, jelikož Newell a jeho Steam po linuxu už dlouhou dobu nenápadně pokukuje. Otázkou je zda budou na Steam OS dostupné všechny hry z kniovny Steamu. Prý zde je usilovná spolupráce s AMD, nVidií a dokonce i s Microsoftem, čemuž se divím, protože vývoj vyloženě herního systému odpoutá zaryté fanoušky PC hraní od Windowsů. Takže jestli na linuxu, na kterém poběží Steam OS bude rozhraní DirectX, tak hraní Crysis 2, Borderlands 2, Grand Theft Auto IV nebo třeba L.A. Noire už nebude na platformě Linuxu takové sci-fi jako doposud. Věřím, že si Valve opatří svoje hry (Half-Life, L4D, CS, …), ale jak to bude s ostatními vývojáři je zatím otázkou. Zda Steam udělá plošnou funkčnost všech Steam her, nebo bude vést jednání se všemi vývojáři všech her v knihovně Steamu. Ostatně vývojáři by nejspíš měli spolupracovat, jde o jejich záchranu a především o jejich peníze. Otazníků je ovšem zde pořád mnoho, ale věřím, že společnost Valve si s tím poradí. Steam OS, který předpokládejme, že bude zadarmo a bude mít nadšence ve všech sférách, tak ten se uchytí dle mého celkem snadno. Ovšem Steam Box, který si budete podle posledních informací i sami nakonfigurovat už bude mít pozici těžší, avšak alfou omegou budou především hry, pokud se je podaří rozchodit a dobře ovládat na připravovaném ovladači, tak má Valve víceméně vyhráno. Nechme se tedy překvapit. Závěrem i ten Half Life 3 dává větší smysl, Valve si ho vydá na svojí předem připravenou platformu a využuje třeba exkluzivitu … to je zatím ještě ve hvězdách
-
-
DirectX na linuxu určitě nebude. Vývojáři budou muset zapracovat a udělat linuxové porty svých her, jinak jediný způsob jak si zahrát nenaportované hry bude to in-house streamování. Hypoteticky by se dalo uvažovat i spouštení Steamu ve SteamOS pod Wine (poměrně dost windowsovských her na Linuxu přes Winde funguje), ale pokud tohle někdy půjde, tak to podle mého soudu nebude záležitost Valve, ale linuxové komunity.
-
-
Potřebuju plnohodnotný systém ne jenom na hry. Zůstanu u Windows prtože to, že mi na něm pojedou hry o 3 Fps míň mi je úplně jedno. Hardware mám dobrý. Microsoft na to stejně zareaguje třeba vylepšením DirectX. SteamOS mi mé věci, které používám ve Windows nedá. Navíc, mám i Windows Phone, takže mám sesynchronizované veškeré nastavení s desktopovým Windows a soubory hozené na skyDrive, které se mi objeví okamžitě na všech zařízeních. Tohle mi SteamOS nenabídne, protože je specializovaný jen na hry. Jenže já počítač nepoužívám JEN na hry. Spíš bych řekl, že se Gabe tak trochu bojí toho, že se mu nesplní jeho vize, že ve Windows se bude na nákupy her používat hlavně Steam, protože Windows 8 má svůj vlastní obchod.
-
-
Mám to podobně. Když už člověk žije v nějakým ekosystému, tak se těžko přechází na nějaký SteamOS, kde nemám své zálohy, své oblíbené stránky a soubory, dokumenty... Asi si jej vyzkouším do dualbootu, ale pokud ta grafika a FPS nebude nějak razantně větší, nemám důvod přecházet. Do dualbootu to vyzkouším,ale opravdu asi jenom na zkoušku. Je to prostě spíš pro ty fakt hráče, co hrají skoro celé dny a tolik nepoužívají počítač na práci.
-
Lol ... takovou snusku nemyslu sem uz dlouho necet ... steamos je jedna z mnoha distribuci - muzes si do ni naisntalovat co chces, narozdil od konzoli, mas k dizpozici vse, co bezi na linuxu => od domaci kancelare, 3D, CADy az po vypocetni farmy bezici na superpocitacich.
Steam jen defakto rika "kdyz si naisntalujete prave toto, budou vam ty hry fungovat, aniz by ste museli cokoli resit" ... coz neplati ani o tech widlich ... tam neustale clovek resi, jestli ma spravnou verzi knihoven, ovladacu ... spravny SP ... -
-
Vzdyt vubec nevis, jak bude steam os vypadat. Napriklad dostanou uzivatele roota, nebo si ho valve necha pro dalkovou spravu pro sebe? Dostanou uzivatele pristup k systemu nebo budou moci jen cumet na nepodarene ui steamu a jinak siani neskrtnou? Jak se Valve postavi k hackovani Steam OS, bude za to banovat ucty, takze kazdy kdo to zkusi prijde o vsechny hry?
-
-
tos asi necetl poradne, ui bude takovy, ze konzolovce nepozna, co je v tom za system, ale kdo bude chtit, tak se do nej bez problemu dostane... (nevim jestli to je v tomhle clanku nebo to nekde rikal primo gaben)
-
-
Tak to fajn. A jaky bude mit balickovaci system a repozitare pro nezavisly software? Jak se steam os vyrovna se systemovymi zmenami?
-
-
tak to uz nevim (jen jsem nekde zahlid, a jeste to nebylo od valve, ze to bude nejspis derivat ubuntu)
-
-
-
-
Nikdy jsem zatím neřešil problémy s knihovnama. Pokud jsem si hru koupil tak po nainstalování hned fungovala. Asi mám štěstí.
Používám velké množství náročnějších programů na hardware, které jsou pro Windows. Takže bych ve Windows byl stejně většinu času. Stejně tak by mi vadila absence synchronizace s mými důležitými věcmi, kterou používám.
-
-
To jako nemuzes mit dva systemy?
-
-
Může, ale otázkou je, proč by měl. A jestli někdy budou SteamOS protlačovat stylem, který razí služby digitální distribuce - nainstaluj nebo nehraj, tak přejdu na konzole. Už mám plné zuby toho, jak furt někdo něco někam tlačí a na uživatele se nehledí.
-
-
Až na tu poslední myšlenku s Tebou musím souhlasit, ale že by Windows (GfWL) měly vůbec šanci nějak ohrozit Steam, to minimálně v nejbližší době absolutně nehrozí *3*
-
-
Fandím Valve a fandím svobodné platformě jako je Linux. Pokud dokážou udělat použitelný OS nejen jako doplněk k TV bude to bomba, bez reklam, bez aktivací, odladěný systém atd. Neříkám, že Windows je nějaká pohroma, ale vydřidušské licence Microsoftu typu 1x Windows = 1x PC = 4000 kč pokud máte doma 3x PC tak to je teda síla. Navíc MS dělá PC svým marketingem (Games for Windows) spíše medvědí službu.
-
CZ/Sk hráčská komunita se zde předvádí v celé své kráse (je jedno jestli vlastní PC nebo konzole). Můžete se poplácat po ramenou a být na sebe hrdí. V EVE jsem raději šel k Američanům. *12*
-
-
Jsi trochu naivni,pokud si myslis ze je tohle problem nasich koncin. Nebo mozna misto naivni bych spise rekl,ze jako cech mas hodne male sebevedomi.
-
Souhlas, v csku jsou češi jako takový poláci.
-
CZ/SK hráčská komunita čítá desítky tisíc lidí, ty znáš sotva stovky a spíš desítky, tak jak můžeš soudit celou komunitu.
-
-
Hry hraju od roku 1997, online hry hraju od roku 2004. Určitý přehled už mám.
-
-
Warframe, Boot Camp, leader PlutosCZ. Skvělej človek, kterej rád pomůže a poradí. Chyba asi bude na tvojí straně. Buď výběrem špatných her, nebo je prostě chyba v tobě.
-
Cz komunitu můžu v současnosti posuzovat jen dle SWTOR a byl jsem v několika guildách u impéria a členové byli většinou naprosto v pohodě.
-
-
-
Nebudu obhajovat ceskou komunitu, ale vybral sis spatne. Kdykoli je v tymu nekdo kdo ostatnim jenom nadava, vsichni vsechno delaji spatne a jsou neschopni a on vi vsechno nejlip (a ve skutecnosti nezna ani zakladni herni mechaniky) nemusim se ptat odkud je. Good old usa.
-
-
Nebo Polsko.
-
-
Ty jsi asi nikdy necetl diskuzi, kde se hadali amici....konzole vs PC co ?
-
-
Jistě místo sypání popela na hlavu či hrobového mlčení je lepší poukazovat na druhé s tím že oni jsou určitě ještě horší než my. Né až tak překvapivá reakce.
-
-
Trosku hysterie ne ? A s tim poukazovanim na druhe jsi zacal ty, takze touhle reakci v podstate zpochybnujes svuj prvni prispevek.
-
-
Úroveň této diskuze mě vyprovokovala, už teď toho lituju. *7*
-
-
Ty jsi nepochopil jednu zásadní věc, Eve online se hraje jen na Pc, je jasný že se ti v chatu nestrhne diskuse pc vs konzole, jinak bys viděl, jaká je diskusní etiketa američanů, nejenom že jsou sprostí, nepíšou k tématu, uráží tě i po PM na youtube že si je musíš zablokovat i když si jim psal slušně ale hlavně nikdy neřeknou, jo sorry máš pravdu, spíš hele ty píp z nějaký píp český republiky tady tvojí zemi říkáme rozvojová táhni do píp
-
-
No jo, máme špatnou pověst ve světě, proč asi.
-
-
já se soudím dobře, vím jaký jsem člověk, vím i jaké mám chyby a dokážu s nimi žít, ty tady řešíš zeměpis já ne, no nic jdu makat, živý plot se sám neostříhá
-
Martin - Pro američany jsi povl, pro muslimi nevěřící prase, pro nějakýho vietnamce v dílně jsi zas zárukap rosperity a budoucnosti.... moc to řešíš. Je úplně jedno jak tě souzí ostatní. Důležité je, jak se soudíš sám před sebou.
Nechápu tu vaší nenávist vůči nim. Kluci co si s nimi odjezdili mise v Iráku a Afghánistánu, nebo jen kurzi v US s nimi vycházeli dobře. -
hele koko°1, tady nejde o znalost zeměpisu, tos nepochopil o čem se bavíme, tady jde o to že pro američany(USA) je každý mimo USA póvl a je jedno odkud jsou a nemají právo na názor a hlavní město minesoty náhodou vím ale jak jsem řekl to je úplně mimo téma
-
Jele Martine, víš kde přesně leží Minnesota, jaké je její hlavní město, počet obyvatel, hlavní řeku atd? Nenavážel bych se do nikoho, pokud sám informacemi nedisonuji, ne?
-
jestli my mame spatnou povest ve svete, tak to pak chci videt ten level na kterem jsou amici :D
-
Ne nemáme, průměrný američan ani neví kde čr je prostě jsme pro ně (nejen mi)podřadná země a chovají se jako malé rozmazlené děti z bohaté rodiny k chudým sousedům. Nenašel jsem jiný národ na který by platilo víc americké butthurt jako právě na diskutující americké hráče
-
-
-
-
-
Tak to seš frajer ! Tleskám *6*
-
Také proto nemám nikdy nickCZ nebo CZnick, abych dával najevo, že jsem Čech. A v EVE jsou Češi docela v pohodě, protože to nemůžou hrát děcka, ale záleží, na koho narazíš, to je pravda.
-
-
V pohodě.... kanál CZ/Sk.... Měl jsem tu čest i s několika korporacemi, na tu hnilobu jsem vždycky narazil, i když byla kolikrát skrytá, nechci tím říct že by byli všichni CZ/Sk hráči špatní, ale obecně to žádná sláva není a větším uskupením je lépe se vyhnout.
-
-