Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ucho
    podle počtu zdejších příspěvků se zdá, že o to bude větší zájem jak o diablo 3. valve očividně ví, jak lidi oslovit. no přeju jim to.
    • No hlavne je ten článok celý deň na titulke, nestihol zapadnúť a láka sem všetky hádavé detičky *4*
  • Jen konzolisti co nevlastní dobré pc nadávají na PC. Ten mám doma, před rokem jsem koupil xbox 360 a už se mi půl roku válí doma, protože už ze mě microsoft víc peněz nedostane a stejně je to strašná nuda. Na konzolích totiž v porovnání s PC není skill. A teď se do mě pusťte, ale já si za tím stojím, protože je to pravda
    • no to se ta diskuze krásně rozjela díky známému haterovi. Ale lituju tě, protože se tady oháníš CoDem, ale já radši pravé výzvy jako Red orchestra např. tam by ses s gamepadem ani nerozhlídl, ale to nikdy nezjistíš protože pc only naštěstí :)
    • TheGGG
      gamepad nabízí mnohem reálnější pocit ze střelby než myš. PC hraní sklil nevyžaduje vůbec.
      • Jo a to o tom skillu povez profi hracum CS. At se taky pobavi. *1*
        Stejne porad nemuzu z toho, ze nekdo je schopnej nazvat krouceni pacek, nebo brouseni stolu mysi (pro ty rejpave) za r"realnejsi pocit strelby". *1* *1*
        • Koukam, ze minimalne 2 dalsi jedinci povazuji mys a gamepad za simulator strelby *1* . To uz je vazny *1*
      • Poslechni, k čemu je ten gamepad vlastně dobrý, když hra míří sama *1*? A o tom, že kroucení fórovou páčkou je ten nejreálnější zážitek, samozřejmě nikdo nepochybuje, že ne pánové?
        • TheGGG
          Zato při hraní s myši jde o sklil že? Klikání jak na ikony, člověk ani nemusí nijak extra mířit. Zkrotit gamepad je pro skutečné profíky. *3*
          • Určitou úroveň skillu musíš mít jak na konzoli s páčkami, tak na PC s myší, o tom nepolemizuji, nicméně v případě konzolí je to z toho důvodu, že klasický ovladač se na hraní stříleček zkrátka nehodí.
            • slova člověka, kterému to nejde. už je mi vše jasné *15* *1* *3*
          • Opravdu me bavis *1* . Skill je prece potreba v obou pripadech ty trubko.
      • Realnejsi pocit ze strelby na gamepadu. Chlapce na tebe by byl i chocholousek kratky *1*
      • At zije slavny autoaim :)
        • TheGGG
          který v mnoha hrách na konzolích ani není a nebo se dá vypnout. Nemluvě o tom že pořád je to reálnější na gamepadu než šílené otáčky 5krát 360 stupňů za sekundu jak na PC. To je skutečná realita. *1*
          • Jazz
            Aha....
            http://www.youtube.com/watch?v=tQdMaL_8kmo *1*
            • Očividně postoval video z you tube, ale jinak jsem nepochopil jeho účel. Bylo to hraní CoD na PC což jen dokazuje že mám pravdu v tom že gamepad je reálnější ne myš, nebo hraní na gamepadu (to ale nebude vzhledem k té šílené rychlosti pravděpodobné), které ukazuje jak dobře se to dá na konzoli kosit? Bohužel jsem nepoznal jestli je to sestřih z hraní na gamepadu, nebo na myši.
            • GGG, jsi takový debill nebo to jenom děláš? Podlě mě se hodně bavíš tím, jak zde likviduješ diskuze, protože nikdo nemůže být takový hlupák jako ty, aby jsi nepochopil, co Jazz postoval za video.
            • obávám se že mi něco uniklo, proč sem dáváš záběry z CoD, které jen dokazují mé tvrzení *3*
    • jak v čem, třeba v bojovkách jako Street Fighter, Tekken, Virtua Fighter ten skill je potřeba, když potkáš pro hráče tak si ani neškrtneš
    • jeidnej skill na PC vidím v CS a to u mnohých jedinců hraničí s šílenstvím a ne umněním. Jiné platformy, jiné hry. Tak by to mělo být.
    • chces lizatko?
  • Nikdo si dobrovolně "konzoli" z PC neudělá, maximálně bych to viděl jako 2. OS, ale když mě jede steam i na oknech tak je to taky zbytečný. Pokud by to mělo být jen na tu jejich konzoli, tak si matně vzpomínám na nadšení z té levné android blbosti po které dneska neštěkne ani pes a nedávám tomu o moc víc šance (překvapit ale může to zase jo). A co se týče těch názorů tady že Steam zničilo PC platformu... pochopíte už lidi že vás to nikdo používat nenutí ? To je jak kdyby jste si chtěli koupit sušenky albert kvality a vadilo vám že je neprodávají v Lídlu ...
    • To je prave to, ze ti ten steam nuti. Kdyby treba u skyrimu fungovalo, ze chces komunitni, socialni funkce, fajn, zaregistruj si ho na steam. Ale pokud te to nezajima, nechces aby jsi byl pod trvalou kontrolou Valve a zavisly na jeho serverech, software a online pripojeni, fajn, tak ho neregistruj a hrej tu hru bez steamu, stejne jako jsi hral daggerfall, morrowind a oblivion - pak by bylo vse v poradku. Jenze tohle nejde. A ja nechci byt pod kontrolou distributora sveho zbozi, nota bene, kdyz to zbozi treba ani nedistribuuje. Predstav si, ze si koupis v mallu treba pracku, lednicku a tak dale a tyto budou fungovat jen tehdy, kdyz budou moci sledovat, co a jak s nimi delas a informovat o tom mall. Libil by se ti takovy totalitni svet? Chtel bys v nem zit? A presne tohle steam zavedl do herniho prumyslu na pc. Vlastne je to jeste horsi, ani uz natom steamu nemusis nakupovat, jsi na Valve zavisly i kdyz koupis retailovy skyrim pro pc. Pokud dnes chces svobodne, bez kontroly a zavislosti hrat skyrim, tak muzes jedine na konzoli a to jeste s omezenim (patche). A to jsou konzole svou podstatou uzavrene platformy. To co Valve provedlo na pc je zverstvo nejhrubsiho zrna.

Pochop ty sam, ze je to jako bys byl trvale pod kontrolou tesca co kdy a jak jisi kdyz nakupujes v albertu. A ze to tolika hracum nevadije smutne, jsou mladi, blbi, zaslepeni slevami a nechapou, jak moc je to spatne.
    • Nektere hry steam vyzaduji, takze v techto pripadech moznost volby bohuzel nemaji.
      Jinak SOS muze mit v dual bootu smysl, pokud se potvrdi ta vetsi efektivnosti prace s HW a tedy i lepsi beh her na nem. V opacnem pripade to bude mit smysl opravdu jen na tom SteamBoxu pro lidi, kteri chteji hezkou pc krabicku do obyvaku.
      • Dam priklad, Mackbook pro a Dualboot.
        Ked mam nahodeny Windows 7 tak baterka vydrzi o stvrtinu kratsie...

No a ak bude steamOS taktiez vyladenejsi a nenarocnejsi ako windows, hry sli rychlejsie...
        Tak preco by som si ho nedal.
        • Dej si tam linux a vydrzi ti to jeste kratsi dobu.
        • Presne tak. V takovem pripade mi dualboot dava smysl, jinak asi ani ne.
  • Bože lidi co to je za retarda? Proč se s nim vůbec bavíte?
    Steam OS - Pokud eliminuje všechny ty hovadiny co ti brzdí PC ve winech, bude osekanej o všechny ty hovadiny co nabízí okna a bude výhodnější a lepší pro hry du do toho!
    Steam SW - Friend list, achievementy, greenlight " když se nudíš ", obchod, slevy všechny tyhle věci na jednom místě a je to hezky zpracované. O tomhle je prostě byznys, nemáš nic převratného, ale máš tam vše a ještě trochu vylepšené a člověk nemusí nikde nic hledat atd.
    Pak ten cloud na hry a savy no bomba nemusim tahat a myslet na to jestli ty hry mám u sebe a nebo jestli mám vše v PC nainstalované. Jestli mě někdo šmíruje na to už kašlu. Stejně si myslim, že po reinstalu PC ti v prvních 10s zapnutého OS microsoft kouká co máš v PC a už tě šmíruje a dnes když se ti někdo bude chtít do PC a nebudeš imba hacker, tak se ti tam dostane.

Chlapče moc to vše hrotíš, měl by si trochu upustit a nehrotit to tolik.
    My tento program používáme, protože nás baví a vyhovuje nám, ale to ty asi nikdy nepochopíš.
    Práci zdar!
  • Omyl, to nejlepší, co by se hraní na PC mohlo stát je, že by vybuchly všechny konzole na světě a továrny na ně. *1*
    • A proč? Vždyť konzole PC platformu nijak neomezují, ne? PC normálně existuje vedle konzolí a nijak se neovlivňují...
  • Zustavam u pc a mysi s klavesnici. Konzole mi nema absolutne co nabidnout. Nicmene zajimava a dobre napsana uvaha. Uvital bych jich tu vic;)
    • A to si říkáš hráč? *8*
      • Když si tak můžeš říkat ty...
        • ano profi hráč dokonce
          • Ách jo GGGoušisko nevychované. Co s Tebou budeme dělat? Navrhuji pochcat, zkopat a zapálit! Neboj to přežiješ! My si dáme záležet a uděláme to se vším všudy. *14* *14* *14*
            • Stačí použít jen sirku, je to jen jedna chodící nagelovaná hlava, jelikož gel je hořlavina a voňavka také a hlavně benzín je drahý!
            • před zapálením je vhodno použít benzín, umocní to zážitek...Fire, I'll take you to burn *16*
          • Profi hrac se pozna tak, ze pouziva gamepad. Jenom tam ma hrac realny pocit ze strelby vid? *1*
        • ZvacA
          Bludišťák za perfektní skladbu.
  • Trh s PC klesá, ano. Byl důvod kupovat novou herní mašinu každý rok či dva když tady byl PS3 a Xbox 360? Gabeovi přeju úspěch ale Microsoft si z něj /pokud má rozum/ na zádel nesedne, alespoň ne do doby kdy nepůjde openGL spustit na oknech
  • Estar: Tak to jsi ještě nehrál s polákama
  • A nebyl jeden z duvodu klesajiciho PC trhu fakt, ze 5+ let stary pocitac stale rozbehl vse, co bylo potreba a tedy nutnost upgrade znacne klesla (ted mluvim o hrach)? 5 let zpatky jsem menil pocitac kazde 2-3 roky, ted jsem byl donucen az douslouzenim HW. S prichodem novych konzoli to mozna zase donuti par % lidi k upgradu.

A k te diskuzi zde o instalaci programu na PC - je celkem jasne, ze autor nemyslel lidi, co s PC pracuji jako vyvojari/architekti/grafici. Tedy ti, co nejaky ten specialni program potrebuji pro svou praci. Jsou zde ale take lidi, kteri pocitac vyuzivaji jen na hrani her a na brouzdani internetem. 90% toho, co potrebuje mu dneska nabizi browser. Ja osobne nainstaluju jen nutny SW pro praci, total commander, steam(a ostatni hry), browser(a tunu pluginu jako java), prehravac a nejaky (open)office. Kdyz si odmyslim ten pracovni SW a ozelim praci se soubory v TC, zbyva mi jen steam, browser a prehravac.
    • Tohle je dvojsecne. Tohle zabrzdeni pc platformy ma tu vyhodu, ze spousta pc uzivatelu ma stroj, ktery v pohode utahne nove hry. Jakmile bude nutny vyznamny upgrade, tak spousta lidi prestane mit pc na hry. A nesdilim predstavu,ze kazdy si nadsene pobezi pro nove pc. Treba ja uz se rozhodl dalsi herni pc neporizovat, muj desktop je posledni, az mu dojde cas, budu uz pouzivat jen notebook. Nejaky slusnejsi, indie hry to utahne, ale nebudu ho kupovat s ohledem na hry, na hrani si vystacim s konzoli. Stejne pc prislo prakticky o vsechny pro me zajimave hry a na konzolich je tolik zajimavych her, ze se jim stejne nemuzu vsem venovat. A to pro me nejlepsi a nejzajimavejsi vychazi dnes na konzolich. Snad krome par indie her, ale ty take cim dal casteji miri na konzole nebo handheldy.
    • Whoossain
      Pokud jde o nainstalovaný programy, tak si nedokážu představit, že, ač PC rozhodně nevyužívám k práci, bych v něm měl jenom "pár" programů. Ať už jde o přehrávač hudbyMediaMonkey, na kterej jsem zvyklej, iTunes + Quicktime kvůli iPadu, hromadu programů a utilit kvůli Xperii nebo různých klientů, jako Origin, Uplay atd.
  • Stale moc nechapem, preco je trh s konzolami na vzostupe. Ved mnohe najlepsie hry a vecsina tych intelignetnejsich sa da hrat len na pc, preco by si teda niekto kupoval konzolu ked moze mat lepsiu hernu masinu? A ta neskutocna uzavretost systemu na konzole, to sa snad ani neda vydrzat. Je tam vobec mozne nejako vytvorit mod, alepbo aspon prepisat zopar textakov v hre?
    Asi uz patrim do stareho zeleza, ale stymto trendom nechcem nic mat
    • Konzoli koupim, zapnu, hraju.

Pocitac musim sestavit, nebo verit obchodu, ze jeho sestava je dobra. Pak se ptam, jak mi budou hry chodit? Nebo jestli vubec budou? Co drivery? Operacni system? Muzu hrat a sedet u toho na gauci v obyvaku? Ze muzu, kdyz si to pripojim kabelem? Jakym? A tak dal a tak dal a tak dal.

Tohle neni muj pripad, jsem clenem master race, ale dovedu si zive predstavit, ze takhle hodne lidi uvazuje. A tezko jim to mit za zle, vzdyt je to pravda. Ano, stejne tak je pravda, ze na ty otazky u PC casto jsou snadne odpovedi a necini zadny problem. Ale u konzole nejsou vubec polozeny.

Jinak nejsem zcela presvedcen, ze "hodne tech nejlepsich her" skutecne vychazi jen na PC, kolik je PC exkluzivnich titulu, ktere by trhaly rekordy pozitivnich recenzi? A o tom, jestli jsou "inteligentnejsi" nema cenu se bavit, protoze kazdy ma radost z neceho jineho.
      • Mozno som to nepodal najlepsie, narazal som na moj neustaly pocit, ze mnoho hier na konzolu je neskutocne zjednodusenych aby sa dali ovladat aj gamepadom, a nazaklade toho tie takpovediac hardcore vychytavky musia byt odstranene. Preto mi potom tie hry pripadaju tak nejak hlupejsie, tak som pouzil vyraz 'inteligentnejsie' ... Prakticky tam nieje mozne vytvorit nic do hlbky s fakt prepracovanymi hernymi mechanikami. Narazam napriklad na produkciu Paradoxu, alebo tituly ako jagged alliance a podobne. Ako starsieho hraca ma uz moc neberie bezna produkcia akcnych hier, hladam nieco viac co konzola nedokaze poskytnut uz. Taktiez si nejak neviem predstavit ako sa tam da nieco aspon trochu profesionalne hrat, mozno ale treba iba trening.
        Btw sediet na gauci pri hrani je napad nad ktorym len krutim hlavou :D njn pc gamer...
        • No ale to je pak take jednoducha odpoved, bohuzel - takove hry jsou stale okrajova zalezitost. EUIV je parada, dodnes si zahraju Panzer Generala, ale... sto tisic milionu lidi si predobjednava GTA V a hraje CoD. Coz jsou mozna "primitivni", ale stale zabavne hry. Na ktere konzole bohate staci. Zabavi, dodaji zazitek a je to.
      • od dob W7 se netreba na neco ptat, uz nekolik let jsem se nesetkal s tim, ze by nejaka hra jinde funkcni na nejakem PC nebezela a to co hra vyzaduje za HW je na kazde krabicce tak prolopaticky napsany a zjednoduseny, ze to pochopi i ta nejvetsi lopata.
        • No tak jsi vyskrtnul dve tri otazky z tech nekolika. Stale jich dost zbyva. Nesmis to brat z pohledu cloveka, co ma alespon obecne poneti o hrach a pocitacich. Takovych je i dnes min nez tech, kteri to poneti nemaji - a ti sahnou po konzoli.
        • TheGGG
          škoda že na krabičkách s HW nároky pokaždé lžou *3*
    • TheGGG
      haha, tak to nezbývá než poslat srdečný pozdrav na slovensko. Větší tunu blbostí jsem dlouho nečetl a to jsem si pročítal i předvolební brožury. Prý inteligentní hry jsou jen na PC *1* *1*. Jako vtip asi dobrý ale každý ví že skutečné pecky jsou na konzolích a na PC zbývají tak akorát nehratelné exklusivity, hry od city interactive, špatné porty a zlodějské produkty z kickstarteru.
      • inteligentní pecky jako God of War a podobné *14*
        • TheGGG
          Ano inteligentní pecky jako Heavy rain, the last of us, beyond: two souls, demon souls atd. To bohužel nedokáže PCčkář pochopit, má moc práce s hraním pařbiček z východu.
          • Heavy rain vysel i na PC *3*
            • TheGGG
              Ano, a já teďka na PS3 hraji Rome 2 total war a ovládání je lepší než s myší a klávesnicí. *6*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit