Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tebe meli Vasi hodit na prosteradlo a vyprat
    • sice si myslím že má občas své dny, ale ani tak si nemyslím že by si to veskoslav zasloužil (maximálně tak jednou týdně) *14*
      • nam ted na pc vyjde planetary annihilation, to slintas co? *15*
        • a to ma bejt co? Nejakej mmo sranec ze?
        • co to je, jsou tam alespoň 2 pixely? Mě na PS3 vyjde beyond two souls a to mě zní líp
          • to budes hrat tak jedno odpoledne, mozna jeste i celej vecer, a pak zas cekani na nakou takovou jednohubku *5*
            • ten si klidne nechte, to je na pc neprodejny *5*
            • A ja myslel, ze cod je na vsech platformach. To jsou ale veci panecku.
            • promiň, ale hry s kampaní 5 minut to na konzolích nemáme. Chápu že glitchstarter vyvrhne kde jaký patvar na půl hodiny, naštěstí to ale není můj problém.
  • Co by na to dnes řekla asi Věra Pohlová ....
  • konzole jsou zamoreny piratstvim, diabla 3 se na pc prodalo 12 000 000 kusu (3 500 000 prvni den), na konzolich 260 000 kusu za prvni mesic

nad tim by se meli vyvojari zamyslet, jestli ma cenu podporovat i nadale ta jednoucelova zarizeni *5*
    • Mas řam drobnou chybu, tohle nedokazuje piratstvi na konzolách, ale na pc. Kčasne to ukazuje, jake prodeje pc hra muze dosahovat, kdyz je na ni piratstvi efektivne znemozneno. Ze ostatni pc hry dosahuji zpravidla 5% prodeju, ano,dalsi dukaz,ze piratstvise na pcpohybuje kolem 90 %. To, ze Diablo na konzolich nezaujalo muzs mit nekolik vysvetleni. Ja osobne ho neporidil, protoze mi to neprijde moc zabavne, hral jsem demo. Take se zmenilo ocekavani, pred vydanim na pc se na to kazdy tesil, pak se ukazalo, ze je to pomerne prusvih. Ale nejvic se na tom imho podepsalo to, ze vetsina lidi ma konzoli i pc a nemaji zajem stejnou hru kupovat dvakrat. A to je take duvod, proc vydat hru nejprve na konzole, kde se pirati vyrazne mene. Jen u her, kde je piratstvi vyloucene nezalezi na tom kde vyjde. Pouceni? PC jako platforma ma potencial, ale pokud ho ma vyuzit a ma mit vyznamnejsi budoucnost, musi mit hry ochranu pred piraty na urovni diabla. To je pouceni predevsim pro Valve.
    • Každé plusko na tomto prispevku len dokazuje aká je PC komunita zakomplexovaná a nevidi si dalej ako na špičku nosu...
    • myslim, ze je to velmi pekny argument pre tych co tak radi porovnavaju predaje GTA4 medzi konzolami a pol roka po nich PC. Rozdielne launch este bez oficialneho oznamenia dopredu su neporovnatelne.
      • to byl muj cil, ukazat, ze se to proste neda srovnavat

kdo to chtel, tak si to poridil uz na pc, a ten zbytek, co ma konzoli, ale nema pc si to koupil ted... proto se ty prodeje nedaj prakticky srovnavat (uz jsem to psal driv, ze by musela vyjit vsemi zadana hra v jednu chvili na vsechny platformy, za stejnou cenu, pak by se to mozna dalo nejak porovnat, jinak ne)
    • nebud vtipnej , kdyby nebylo konzoli tak hrajes na pc same indie lejna a jeden zabugovany army simulator...kvuli takovi lidem jako ty bych ani to gta 5 nevydal na pc...
      • GlaDOS
        XBLA ti nic neříká? Tak prosím nemudruj.
    • eb42
      Máš absolutní pravdu, proto GTA V vyšlo na PC a nevyšlo na konzole :D
      • To neni o pirateni ale o vyuzivani potencialu trhu uz mrtvych konzol. Kdyby to vydali vsude hned tak si navzajem konkuruji.
    • jde spíš o to, že diablo 3 nikdo z konzolistů moc nepotřebuje. izometrické akční rpg? - ok jen jsme se tu nějak nesešli s realitou roku 2013... hodiny klikání ať si klidně pc hráči nechají. průmysl je dávno někde jinde... oproti prodejům diabla 3 - ty u gta v nebo last of us dopadly poměrně dobře...
    • tak to bylo na ps3 + xbox dalsich omracujicich 230 000, at nezeru, tak pul milionu za prvni mesic dohromady
      • to si si práve vycucal z prstu alebo máš aj nejaký argument?
        • http://www.vgchartz.com/platform/7/xbox-360/ diablo 3 je na 594. místě, to bude krásně na světě až se vypatlanci naučí používat google
  • Valve asi chce spravit silnu platformu, ktora bude konzoloidna: bude tu ten SteamBox a SteamOS na ktore sa bude dat optimalizovat. Ale zaroven bude mozne ich upgradovat.

A hry na tuto platformu bude mozne spustit aj na obycajnych pocitacoch s linuxom. Platformy si nebudu navzajom konkurovat ale naopak sa doplnovat. To by mohlo prispiet k rozvoju free operacnych systemov a PC hraniu. Ake by to asi bolo keby taketo nieco ovladalo cely trh ??

Nie som si isty ci to bude fungovat tak ako si predstavujem a, ze ci sa z Valve nestane rovnaka penazochtiva spolocnost ale staviam sa k tomu otvorene.
  • Kozy
    Je potřeba vyvézt žumpu.
    • smejki
      http://www.youtube.com/watch?v=-pQdjwliLMA
      • lol
    • To se ztratí. Ale až vyjde to Vávrovo dílo, tak to teprve bude průzračná poezie kamarádství, porozumění, míru a soudruhů. Diskusní Rolls-Royce! Každý správný člen Games se musí už těšit. Tohle je nic.
    • hodně štěstí.
  • Ale na jednom se doufám určitě shodneme, že konzole je vlastně počítač pro chudé. *1*
    • Já bych teda řekl spíš pro "bohaté" *2*
    • vydáváš se za mě? Upadnou ti varle
      • Ty se v tom už vyznáš, že jo? Být GGG a automaticky ti upadnou varle. To vysvětluje spoustu věcí a to že máš obrázek JB!
        • Já se za TheGGG nevydávám čili smůla, vše zůstane na svém místě. *3* Nemyslím ale že člověk co neumí ani napsat slovo war nějaké koule má
          • War nebo Wor? To je můj Nick ne hra. Koule mám velké, jako vejce od slepky. Jedna váží 20kg. a samozřejmě roura je tak velká, že dělá hraniční čáru Ruska. Tobě můžou jen zůstat oči pro pláč.
    • predevsim chude duchem *5*
      • Když jednou chytil básnické střevo již tolikrát citovaný klasik (pozn. ještě, že čtu jen samý chytrý lidi):

Nevíš ty pane náš, co tady zkusíme,
        pitomců lopat poslouchat musíme.
        Prý diskuse v prdeli, na další čekáme,
        snad se tě mozku, snad se tě dočkáme.
        Gumy tu od pondělka do neděle,
        s Games jsme to došli do pěkné p*dele.
        Klid ať už máme, normální žití,
        A pitomců banda - ta je nám v řiti.
        • kupovat a chvalit konzole je asi jako kupovat a chvalit rohlik za korunu v kauflandu (tvari se to levne, pritom je to nechutnej blaf)

sony u ps4 opet otevrene priznava, ze hw dotuje, protoze si to pak nakrade na hrach (prej se to vyplati, kdyz si konzolista predplati tu jejich online sluzbu a jednu hru, ktera hra to bude nikdo neresi, protoze predrazeny sou vsechny) *6*
          • Já jsem ale kalkulačko-PC uživatel, takže mě to celkem nebere. Ale, guma jsi, to zase jo...
  • Jak tady čtu, mnoho lidí nepochopilo, že pokles trhu s PC se netýká jen prodeje samotných sestav, ale celého segmentu, tzn. i komponentů. Jinak řečeno, ta malá skupina HC hráčů, kteří jsou schopni si poskládat vlastní počítač, propady stejně nezastaví.
    Letošní propady v prodejích jsou dokonce největší v historii a nezachraňují ho ani obměny HW v důsledku očekávaného konce podpory Windows XP. Intel dokonce před pár dny oznámil, že omezí prostředky vynakládané na vývoj nových procesorů pro desktopy.
    Chápu, že to schytám mínusy, sám jsem pravověrný hardcore PC hráč, ale zavírat oči před realitou, na tom nic nezmění.
    • Na druhou stranu nikdy v historii nevychazelo na pc tolik her jako dnes. Ja si teda nestezuju.
      Ze prodeje multiplatformnich her jsou vyssi na konzole je logicky. Konzole jsou vic blbuvzdorny a lidi pak nemusi tolik resit veci s provozem. I kdyz casy ps1, kdy sem vlozil disk a hral jsou uz daaavno pryc.
    • Ja vidím pokles predajov PC hlavne v tom, že vývoj hardwaru má veľký náskok pred software a to sa týka aj hier. Mám skoro 4 roky starý počítač a ešte sa ku mne nedostala hra, ktorú by som si nezahral na plné alebo takmer plné detaily... Naozaj nevidím dôvod, načo kupovať nové PC...
    • Ale prečo ? Prečo je to tak ? Nevychadzaju na PC dosť kvalitne hry a nevychadzaju preto lebo sa nepredavaju a nepredavaju sa preto lebo ludia nekupuju PC, pretože je na ne malo kvalitnych hier a dokolečkaaa...
    • to nieje len tu... proste celosvetovo si PC hráči nechcu a ani nikdy nepriznajú, že PC ako herná platforma už nieje ta hlavná
    • Tohle je jen další příznak moderní doby, skončíme jak Římani.
    • Veskoslav
      Také dodat, že Intel ale řekl, že to má společné s tím, že nynější současná generace je dostačující a na vývoji se bude podílet s jinými subjekty. Jinak pokles hlásí nVidia o 12% oproti loňskému roku. Počkej po změně na novou generaci konzolí. Protože doteď nemá smysl měnit hardware, když všechno běží tak, jak má. A spousta lidí (tedy, co já znám) čeká, jaký výkon budou mít konzole nové generace a podle toho buď budou kupovat nové komponenty nebo nové pc.
      • Takze chces rict ze konzole vladnou uz nejen hernimu prumyslu na pc, ale i prodejum pc?
  • Inu zase jeden zajimavy clanek, ktery autor odpalil jeste za tepla a nevaha si v nem zahravat s terminy ze na PC uz nikdo nic nema nainstalovano, ze to tam proste tak nejak ani neni (mimo prohlizece), protoze uz neni roku 2002 :) :).Clanek je prospikovany zpravami o tom ci onom z externich zdroju, ktery maji az nepeknout podobnost s clanky v Blesku. Nakonec se nam tam primicha i Batman a kurz spravneho dychani. At je to co huli cokoliv tak bych to celkem zkusil taky, protoze to musi byt slusny matros. Dale bych chtel za clanek podekovat, jen tak dal, stale jste jednicky v CR a dle diskuze i na Slovensku.
  • martin.mares.984
    Je fajn, že Valve s Linuxem se snaží o nějakou další alternativu a tomu pokusu fandím, nicméně ten článek a hlavně úvod je trochu mimo mísu. Za prvé to vypadá jako když to psal František Fuka, který bohužel ztratil uřcitou soudnost a snad si pořád myslí, že například Google pořád vede parta nadšených hipíků a Valve není vůbec velká firma, které jde o zisky a prosperitu, ale dělají to pro hráče. Nechce se mi moc věřit, že autor tohoto článku volí podobné postoje a vzhledem k tomu, že je ten projekt Valve pouze ve vývoji tak už předem pohřbívá MS a PC jako takové. Za druhé - Valve je už velká firma, ale do korporace typu Microsoft, Apple, Sony nebo Nintendo má ještě dost daleko - Valve vydalo pár her a provozuje Steam jako digitální distribuci, oproti tomu zatím nemá žádný hardware ani OS, co by se "masově" prodával a pokud tenhle nový projekt výrazně uspěje, tak se při nejlepším Valve může maximálně mezi výše jmenované firmy dostat v rámci konkurence, ale se vší úctou myslet si, že ze současné pozice Valve a Linuxu můžou tyhle korporace typu MS, Apple, Sony nebo Nintendo nějak totálně zasáhnout nebo dokonce předčit je dost přitažná za vlasy.
  • hm, kdyby radši místo těch blbostí udělali Half Life 3
    • Podle mě half bude startovní titul
      • Jack1947
        Taky moznost... *7*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit