Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Asharak
    Snažte se jak chcete, ale rohlíky stejně levnější nebudou!
  • Black_Hand
    bylo by zajimavy, kdyby hned po tomhle clanku prisel clanek s opacnym nazorem nekoho jineho z redakce.
    • Overwatch
      Ještě jsem na poslední Fight Club neměl čas, ale prý, že se tam chlapci o té iniciativě Valve nevyjadřují zrovna nadšeně, tak to můžeš brát třeba jako protinázor? Ale nevím, musím si ty bručouny poslechnout na vlastní uši :)
      • Black_Hand
        jj, presne tak. to byl duvod proc jsem to taky navrhoval. kdokoliv z tech ctyr musketyru by to mohl spachat :).
    • Veskoslav
      Třeba to bude v dalším čísle Levelu.
      • Black_Hand
        vis co, ja bych nejradsi tady, a idealne v kratkem sledu. sice je to ve vysledku takova mala m*sturbace jednoho webu, ale pomaha to profilovani jednotlivych redaktoru a tribeni nazoru. obecne jsem trochu skepticky k prejimani ficur od jinych webu, ale tohle treba jednou za cas dela rock paper shotgun a ty clanky je vzdycy radost cist. viz toto: http://www.rockpapershotgun.com/2013/06/11/maybe-games-just-arent-for-telling-great-stories/ a http://www.rockpapershotgun.com/2013/06/12/games-are-the-ideal-place-for-telling-great-stories/
        • milos.bohonek
          Všiml sis ale, že oba tyhle články na RPS psal jeden autor? :-)
          • Black_Hand
            hah, to si me nachytal :), uplne jsem na to zapomel. me mohlo napadnout, ze john walker bude takovy zvrhlik a napise oba dva.
  • Whoossain
    Já tak nějak nevim, co si mám o sérii oznámeni Valve myslet. Rozhodně to pro mě nepředstavuje nějakou zásadní událost, která by otřásla mym dosavdnim hráčskym světem. Jde zkrátka "jen" o představení koncepce, ucelenýho souboru řešení, pro hraní PC her na velký televizi. To je možný pochopitelně i teď, ale uživatelský rozhraní především OS není ani zdaleka tak "user friendly", jak by mohlo být, pokud jako zobrazovací zařízení použijeme televizi a sedíme několik metrů od ní. Na druhou stranu právě ta odtažitost u hraní na velý telvizi, kdy nejsem v přímym kontaktu se zobrazovací jednotkou, a je mezi náma ještě stůl a další nesmysly, je, alespoň pro mě, jednim z důvodů, proč moje obě konzole zahálí v televizním stolku a mnohem radši trávím večery na židli u monitoru. Pominu-li, že mi celkem zásadně nevyhovuje ovládání her gamepadem (nová koncepce ovladače od Valve je zajímavá a na její funkčnost jsem celkem zvědavý), tak právě ten prostor mezi televizí a mnou, hráčem, je asi tím nejrušivějším, co mi brání ponořit se do hry na konzoli. A nemyslím, že na tom něco změní SteamOS, SteamBox či cokoliv podobnýho, pokud se nebudu moct do hry ponořit...
    • Napodobne. Ja se do obyvaku stehovat nehodlam. PC mam v pokoji pro hosty kde krome obcasneho prespani pribuznych mam veskere soukromi a klid. Kdyz hraju nikdo nerusi me, stejne tak jako ja nerusim sve okoli. Vyhledove pocitam s porizenim nove GK a Win7 se chystam opustit jak nejpozdeji to pujde. Pocitam ze na DX11 se hry jeste nejaky ten patek delat budou a co bude pote se uvidi. Nic proti vizim ale tak dalece dopredu nehledim. *6*
  • Paul_cz
    Mám originál Windows 7, dal jsem za ně dva a půl tisíce korun. Abych mohl využít naplno svou budoucí grafickou kartu, musel bych dát MS dalších několik tisíc za Windows 8.1, přestože není jediný důvod, proč by DirectX 11.2 nemohlo běžet ve Windows 7.

Což znamená, že:
    1)MS už neplánuji dát ani korunu
    2)Doufám že se Mantle razantně uchytí i v Linuxu
    3)Nejspíš při dalším upgrade nainstaluju SteamOS do dualboot
    • sirWallace
      Naprostej souhlas.. Kdyby MS byla trochu serioznejsi firma, Windows 8 by se jmenoval Windows 7 Touch... A stahoval by se zadarmo pro majitele Windows 7...
      ( Naivni predstava, ze ?? Skoda, ze lide nejsou schopni pemyslet... Kdyby proste nekupovali, Windows 8 by nakonec presne tak dopadl)
      • Asharak
        Spíš by vydal SP2 a naučil se aktualizovat jádro...
    • Uvidim ci dalsie Okna (po 8) poslu stvorceky doprdele, teda na tablety kde patria a podla toho sa zariadim. Kedze Ballmer ide doprdele je mozne vsetko.
    • Pilgrim66
      DX 11 taky nefungoval v XP a musel jsi mit Visty... To tedka muzou pribehnou vsichni XPckari a zacit rvat ze uz MS nikdy nedaj ani korunu.
      • Paul_cz
        Pokud si dobře pamatuji, tak u XP/Vista v tom byl technický důvod (WDMM?) a hlavně, mezi těmi systémy bylo 6-7 let, zatímco mezi Win7 a Win8 jsou 3 roky, a jsou to téměř identické systémy, až na tu otřesnost s názvem Microsoft design language (metro).
        • Pilgrim66
          3 roky ano, jenomže se podivej jakej je rozdíl mezi 11 a 11.2 už jenom z numerizace těch verzí je poznat, že se jedná a minimální upgrade. Lepsi bufferscaling, nejakej overlay apod. V zasade kosmeticky upravy. Hlavne nemesis MS je, ze kdyz udelaj dobrej system (XP, Win 7) tak lidi nemaj duvod upgradovat. Asi 40% lidi na internetu pouziva porad XPcka, protoze ten system byl/je fakt skvelej a oni proste nemaj duvod si kupovat novej.
          • Paul_cz
            Třeba D3D tiled resources má být dost důležitá funkce, a bude jen v DX11.2/Win8.1, čistě aby MS donutili lidi znovu utrácet. Takže na ně kašlu.
  • jindra.veliky
    Neni
    • Je
      • já myslim, že maj všichni pravdu, kromě mě, takže mě si vůbec nevěímejte.
  • Tady se člověk vždy pobaví. Lepší než v televizi :D

Čest práci soudruzi
  • Stejne je ta hadka nesmyslna. KOnzole jsou obycejny pocitace urceny na hrani. Takze jsem vsichni jedna rodina, jen par moulu (kteri jsou nejvic slyset ovsem) to nechape.
    • Nehlede na to, ze "next gen" konzole maj pc architekturu, z cehoz budou tezit vyvojari a tim padem vsichni hraci.
      • to furt záleží od zmluvných vzťahov mezdi Sony, MS, a hernými vydavatelmi... Ak sony nebude chcieť aby hra vyšla na PC tak ju na PC nevydajú bezohľadu na to, že portovanie bude jednoduchšie.
        • sony nebude chtit OK hraci budou chtit a X86 architektura no a vyda to pirat, nakonec sony to nechtela tak nedostane ani korunu a hraci si zahraji *1*
        • Ne nebude chtít, když zaplatí. Nic jiného než prachy to nejsou. Sony chtít může, ale když ji přeplatí, tak se na hlavu může postavit a nic s tím neudělá. O tom celá exkluzivita je. O penězích a kdo více zaplatí.
          • a čo tým chcel básnik povedať ? samozrejme, že ide o prachy, o čo iné ?
    • Veskoslav to všechno začal, ostatně jako vždy *7*
      • Co takhle si Cody přečíst diskuzi zpátky a podívat se, že zde začali opět Bieber a nějaký "anonym" vyvolávat hádky? Ale to bychom asi po Cod hráči chtěli příliš, aby použil mozek. Já jsem doufal, že tu bude zajímavá diskuze. Docela byla, jenom s Jejdáskem se tam zase hádali, což mi připadalo ještě v normálnosti. Ale chápu, přijde mi, že za všechno tady můžou tak 2-3 registrovaní a tlupa zamindrákovaných anonymů je zcela v pohodě....Ale jak říkám, použití mozku u CoD hráče je asi příliš vysoká žádost.
        • Žádní 2-3 registrovaní, jen Veskoslav pod všelijakým známým/neznámým označením.
          • Říká člověk, co se zastával GGG a sám tyhle hádky tak rád začíná. Viz tvá nenávist vůči pc, kterou jsi už tolikrát předvedl a když jsem si četl Bleskovky, tak i tam jsi zase začínal vyvolávat flame.
            • TheGGG
              ne, vedle vaší rodiny vážně nebydlím
            • Ja myslel, ze tam uz bydlis ty? *1*
            • TheGGG
              ty nejsi veskoslav, ty jsi prostě jen obyč. troll čtvté cenové skupiny.
              Takže zpátky do kanálu kostilame.
            • To jo, několik dalších tipů by bylo. Přece jen, otevírání očí si vyžádalo pár zarputilých obdivovatelů, kteří mi nemohou zapomenout mou laskavost a pravdomluvnost. Ale, Veskoslav je Veskoslav - to je trollí pán, který i přes svou lopaťáckost má přece jen mozek a nebojí se ho využívat na těch správných místech. Nepodceňoval bych to, příteli...až žije konspirace!
            • Až na to he/he, že ti to psalo už více lidí, ale žij dál v té blaženosti, že všichni jsme vlastně Veskoslavové.
            • Veskoslav
              Ano jsem to já. Odhalil jsi mě díky užívání spojení slov... *7*
            • Říká člověk, co se zastával GGG...

Tohle spojení od tebe ještě kolikrát počtu, kolego V ?
      • Vsak ty mas taky maslo na hlave. A pritom sme vsichni hráči ku*Va. Jedno na CEM.
  • Tak sem se od mistnich kritiku Steamu moc nedozvedel. Dozvedel jsem se, ze jim vadi nutnost online. Asi jezdi kazdou chvili nekam do mist internetem nedotcenych alespon na 3 tydny, jinak vazne nechapu v cem je offline mod muze omezovat.
    Dale pak tu mame smirovani v podobe sledovani statistickych udaju o casu stravenym u her apod. Me to nevadi, ale chapu, ze nekterym to vadit muze. V takovem pripade at sahnou po jinem zpusobu distribuce.
    A co dal? Ze nektere hry steam vyzaduji? V tomto pripade to chapu a souhlasim, ze hrac by mel mit moznost volby.
    Na druhou stranu si rikam, ze kdyz uz vydavatel steam vyzaduje, tak to znamena, ze veri v nejakou pro nej z toho plynouci vyhodu. Koneckoncu steam je DRM. Jak moc funguje nebo nefunguje je otakzkou. Ovsem vydavatele na to zrejme slysi a kdovi, jestli by vsechny z tech her, ktere steam vyzaduji, na PC vubec vysli, pokud by tu steam nebyl.
    A pokud ve vsech vyse zminenych bodech jde pouze o princip, tak budiz, ale z praktickeho hlediska mi to prijde jako malichernost.
    Porad tu ale je moznost volby. Pravda, ne u vsech her, ale otazkou je, jestli by takove hry vubec bez steamu na PC vysli (viz vyse).
    A argumenty typu, uzivatele steamu jsou vypatlanci, kteri basti gabenovi vse, slysi na slevy a ignoruji negativa? Napadlo vas, ze mnozi steam vyuzivaji protoze jim proste vyhovuje? Vyhovuji jim uzitecne funkce, ktere steam nabizi a vyse zminena negativa pro ne problem nepredstavuji?
    Steam by mel byt moznost, ne nutnost. Bohuzel tomu tak uplne neni, na druhou stranu tu mozna diky nemu mame hry, ktere by tu jinak mozna nebyly.
    Nejedna se o dokonaly SW, ma sve mouchy, ma sve limitace, ale pro spousty lidi predstavuje vice vyhod, nezli nevyhod.
    • Chapu, ze pro spousty z vas jsem jen dalsi vymlety steam fanboy. Vymlouvat vam to vskutku nebudu. Pouze jsem chtel, aby se mistni kritici opravdu specificky vyjadrili, co jim vlastne vadi. Bohuzel u vetsiny z nich zustalo jen u velkych slov o ovladani hracu, omezovani svobody a devastaci svobodne platformy a kolovratek o nutnosti online , ale na konkretni otazky schopni odpoveded nejsou. Vid jejdasku? *1*
      Timto se s vami loucim a at si kazdy hraje na cem chce. *3*
      • Ja jsem ti odpovedel co mi vadi. To ze jsou napr. hraci pod kontrolou Valve a zavisli na jejách rozhodnutich dnesnich i budoucich je konkretni fakt. Nemuzu za to, ze to nejsi schopen pochopit a ani to vlastne docenit. Je to asi jako kdyz divocak bude praseti domacimu vysvetlovat, co se mu nelibi na zivote ve chlivku. Ano, praseti je ve chlivku dobre, dostava nazrat a muze se v nem valet, po svobode netouzi, vlastne ji ani nechape a neumi si predstavit, co to je. Netusi, ze je to konkretni odpoved, pro nej je to bezobsazne mlhave prazdne nic.
      • Presne tak, pouzivej co ti vyhovuje, ja budu pouzivat co vyhovuje me. A steam to proste nebude. Jestli to nekdo nemuze rozdejchat, smula. *3*
        • Jack1947
          No , pak jiste ozelis ty hry co ti uniknou *15* smoula pro tebe hochu. *2*
          • Ano, povez mi jak mi unika neco co nechci. A jak mi to strasne vadi. *7*
            • Jack1947
              Pak je tedy vse v nejlepsim poradku, pokud ti nic neschazi *3* .
  • Vdaka sirokemu pristupu k internetu v dnesnej dobe je net plny deturencov ktori si este nazor formuju podla vatsiny a z toho potom prameni ta vlna haterov. Pritom tu vec ani nehrali/nevideli a dokonca pred precitanim clanku ani o nom nepoculi.
    Ja si este pamatam dobu ked internet mal doma len malokto a stahovanie prebiehalo v priemere s 3-5kb/s. Internet a diskusie boli vtedy daleko civilizovanejsie a hlavne bez zbytocnych emocii a k veci. Dnes to je ako je. To sa uz nezmeni. Ale v podstate plati pravidlo, ze vatsina obhahuje to co ma doma. A kazdy druhy ktory nedajboze vlastni nieco ine je hned d*bil/psychous/imb*cil. A pritom je to ciste o tom kto si co moze dovolit popripade co mu rodicia kupia pod stromcek.
    Lenze prijat fakt, ze moze byt nieco vykonovo podobne alebo nebodaj lepsie je nemozne hlavne kvoli zaujatosti suvisiace z jeho vlastnictva.
    A samozrejme potom tu mame tych novodobych "Trollov" ktory su az tak abnormalne nezatazeny existencnymi problemami, ze jedina ich napln v zivote je ist proti prudu a vyvolavat hadky a nasledne z ich dosledku mat obrovsku radost. Pritom su to osoby ktore nie su schopne inteligentne prispievat a uputat ludi inak nez pisanim uplnych volovin.
    Ja budem urcite sledovat vyvoj a vyvin toho ich steamboxu. Zaujima ma kam to Valve dotiahne. Prostriedky a financie na to maju a rozhodne im nechybaju ani "gule" pustit sa do niecoho noveho. Konkurencii nie je nikdy dost a tazit s toho moze iba zakaznik. Cim viac vyberu tym su sluzby lepsie a ceny klesaju. No ale nepredbiehajme. Tento krok valve moze trvat este peknych par rokov. Will see.
  • statistiky, statistiky.... je nebezepčený si hrát s číslíčkama. Já taky hlavně díky KONZOLÍM (ano správně díky nim) nemusel 6 let upgradovat PC. Rozhodující by asi byl pohled na počet steam aktivních účtů.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit