Přejít na výpis diskuzí
Tankové bitvy pro všechny - War Thunder: Ground Forces je v otevřené betě
16.5.2014 | Adam Homola
225 příspěvků
-
hezkej stěr *1*
-
gaijin platí za to že jejich hru vychvaluješ v bezvýznamné internetové diskusi? kde si můžu podat přihlášku? *1*
jako trochu toho pay2win to je, ale řekl bych že jen z dost malý části, mnohem víc to záleží na týmu jakej dostaneš (což neovlivníš) a na skillu (kterej evidentně nemáš) -
Panzer III a IV bojovali na východním frontu, KV-1 taky byly ve službé už od roku 1939. Panzer IV byla prvně určena na podporu pěchoty, Panzer III byla vyrobena přímo na ničení nepřátelských obrněnců. Takže si o tom něco zjisti, než tady začneš prskat.
Ale počkat, já vlastně mluvím na trolla, tak o co se snažím -
Aha, dobře, a nějaký logický důvod pro to máš, anebo jsi jenom paranoidní, popřípadě trolluješ? Já bych se vsadil, že je to ta poslední možnost
-
Souhlas a souhlas (s tou grafikou GF výše).
-
WT vypadá skvěle ze vzduchu, občas až fotorealisticky, hlavně v těch mapách podle reálu. Jakmile se hraje ně najkém tom sci-fi ostrůvku plném obřích jeskyň, tak už to celkově grafiku shazuje. V Ground Forces se mi grafika už zdaleka tolik nelíbí - mají sice skvěle vymodelované tanky, ale krajina strašně zaostává. Jednotlivé stromy, keříky a tráva sice vypadají samy o sobě dobře, ale jsou strašně nepřirozeně rozestavěny.
Skutečná příroda má totiž nějaký smysl a není jen tak vygenerovaná, ve WT se ti na jednom 3m2 placu opakuje 5 druhů rostlin a jde to pořád dokola - jedna žlutá, druhá růžová, třetí zelená atd. Stromy jsou ledabyle rozházeny po mapě a tím pádem působí celý layout strašně nepřirozeně. Korunu tomu nasazují fušersky vymodelované kopce v pozadí, které rovněž vypadají jak z nějakého generátoru.
Jsem zvědavý, jestli časem budou i nějaké mapy podle reálu, kde třeba bude i nějaká vesnička nebo tak něco, rád bych viděl detaily jako šotolinovou cestu, podél které vede příkop s potůčkem, vedle něj jsou křáče a podél cesty je elektrické vedení, které vede z jedné vesnice do druhé atd. Prostě rád bych viděl map design, který má hlavu a patu a ne jen nějaké anonymní kamenolomy, ve kterých jsou náhodně rozházené stromy. Tohle podle mě nejvíc degraduje vizuál v Ground Forces.
Proto i ta Arma vypadá líp, protože tam jsou (hlavně ve trojce) krásně promyšlené a udělané mapy. -
Jasně, ale souboje v arkádě ve WT obvykle probíhají do 400m a než jsem přišel na to, jak je označený ten weak spot, tak se mi několikrát stalo, že jsem do soupeře vytřískal 10 ran do věžě a motorového bloku a vždycky to hodilo hlášku "target undamaged" :-) Prostě jak to hráč nedá přímo do weak spotu, tak má smůlu. Jinak zezačátku mně přišly Ground Forces fakt příšerné, ale po pár hodinách už jsem tomu docela přišel na chuť, uvidím, co vše se ještě zlepší.
Letadla mě ale pořád baví mnohem víc, hlavně tam mám pocit, že to vše správně funguje a skvěle vypadá (což se zatím o GF říct nedá) -
Jedinné, co je přehnané premium, je ten Sherman z 1944 na II tieru... Když si k němu dá člověk nějaký nízký lvl tanky (battle rating 1.0-1.7 a počítá se ze tří nevyšších) tak se dostane do bitev, kde prostě kraluje... což není zrovna dobře.
-
Může vydržet 50 ran... pokud má 100mm plát a střílíš do něj 76mm dělem na 1km. Ale taky mi přijde, že těch weak spotů je tam trochu málo... nebojsou málo "weak". Pásy v arkádě vydží od menších ráží hrozvivě moc.
Na druhou stranu, damage modely se docela mění... někdy i razantněji. Rozhodně bych to nezatracoval. -
Souhlasím, ale šlo mi jen o vyváženost - Rusové vycházejí z jejich záznamů a já bych chtěl vidět historickou hru i na základě Britských a Amerických.
Pořád doufám, že úspěch těhle studií z východu by mohl časem nastartovat takový trend i na západě.
Navíc i když je ve WT tancích grafika fakt pěkná, u ARMA mi přijde přirozenější. WT mi přijde malinko přibarvený a přepálený. -
hele mě přišlo hrozný utrpení hrát s tou rerezvní Pz II od Němců, ale jakmile odemkneš ty první Pz III a IV (cože je tak na půl hodinky s prémiovkou za zlaťáky co ti daj za tutorial) tak se karta obrací a vraždíš zas pro změnu ty
-
místo gold ammo je tam prémiový Sherman ;)
-
Jo hlavně ta T-50 to je nezkutečný co všechno dokáže zničit,není moc dobré hrát s němcema proti rusum bavím se o prvbních tierech
-
musím jenom souhlasit WT už hrají delší dobu a když sem si zapnul premiak tak sem najednou začal prohrávat až mě to celkem hodně flustrovalo, bavím se teda o HB v letadlech a jak sem neměl premiák tak zas najednou skoro samé vyhry...takže je možné že na tom něco bude !!
-
Rusové jsou stejně jako u letadel na začátku velmi "overpowered". Zatímco Němci disponují jen zoufalým PzII, který je dobrý tak maximálně na poškrábání laku, tak Rusáci už můžou mít houfnici a tančík, která zničí cokoliv na jednu ránu. Sice mají asi pomalejší věž, ale to při správném zacházení nehraje roli. O tancích na tier2 ani nemluvě - T-34 je prostě hrozná mrcha, to sice byla i v reálu, ale tady máme hru, která by měla být nějakým způsobem vyvážená aspoň v té arkádě.
Co se weak spotů týče, ty se mi moc nelíbí, protože když hráč nestřílí přímo do nich, tak může do tanku vysolit klidně 50 ran a nic se nestane, což je prostě blbost. Tank je velká věc plná pohyblivých součástek a v reálu má mnohem víc weak spotů než 3 místa. Pokud se hráč v arkádě nenašprtá, kde má každý tank svá slabá místa, tak pak nemá v "simulaci" šanci uspět... Je možné, že to Galijin ještě časem předělá, ale moc bych tomu nevěřil. Těžko budou měnit základní herní mechaniky, spíš budou vylaďovat bugy (kterých je požehnaně) a přidávat nový obsah. -
Rusové sice mají výborný cit pro grafiku, větší realismus (než je standardem) a historickou přesnost, ale prakticky vždycky jsou jejich hry prolezlé bugama skrz naskrz. Fakt si nevybavuju jedinou hru z východu, která by šlapala bez problémů a to jsem jich hrál celkem dost. "Západ" možná produkuje zjednodušené a líbivé kousky, ale zase dobře fungující... A pak si člověk musí vybrat mezi skvěle fungující "hrou pro šimpanzy" nebo nefunkčním "polosimulátorem", u kterého se akorát navzteká.
-
Mně zas naopak připadá, že s premium účtem to člověka záměrně hází do slabého týmu, aby si těch bodů moc nevydělal a měl nutkání si ten účet zaplatit zase. Je to asi kravina, ale podle mě na tom něco bude, premium účet jsem měl 2x a vždy jsem u toho strávil dost času. Poprvé jsem lítal jen letadla a z cca 80 bitev bylo 65 drtivých proher (naprosto zoufalý team). Včera jsem si dal na den premium účet a hrál jsem jen ground forces. Z cca 60 bitev jsme vyhráli jen 5, tady už podle mě něco smrdí. Nechce se mi věřit, že je to jen náhoda, protože team byl vždycky složený z úplných zoufalců a bylo jedno, jestli hraju za Němce nebo za Rusy.
Myslím si, že kdyby tohle chtěl Galijin nějak přečůrat, tak na tom není nic těžkého, udělají skript do matchmakingu, který povybírá hráče podle statistik a je to. -
Tady si staci sednout do ruskeho tanku a dzret tlackto v pred.
-
Kdy bys nebyl uplne mimo, tak by si pochopil ze tyhle tanky bojovali v urcitem casovem horziontu, kdy proti nim na bojste nasazovali trochu jine veci nez panzer 2 a 3 !
Tyhle tanky bojovali na franzouske pude, ne na ruske ! Na rusaky se valilo s panzer 4, ktere meli v prubehu valky neustale vylepseni, a prvej Pz4 se ani nepodoba na verzi z konce valky.
Sem zvedavej az budu sedet v Tigru jestli proti mne ta hra nasadi T34 ktera tigrovy nemohla proste nic. A to je realna situace, ne ze ja se svoji panzer 2/3 valim na KV ! Jenze dobre vime co se stane. Si budu valit v tygru a vybehne na mne IS3/4 ktera tam nema co hledat. -
Ano na 500 metru me tyhle ruske ufa vydnavaj kamkoli me trefi, ale ja musim mirit na pruzor, jj z 500 metru mimo arkady, tak urcite !
Tyhle ty fanboys omg.