Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dobry den,

pocet informaci na stranku budeme zvysovat, s formatem stale pracujeme, abychom nasli nejlepsi pomer. Kazdopadne diky za kvalitni nazor.
  • Já netvrdím, že není potřeba vyměnit motor. Ale kapota i palubní deska jsou dobré tak, jak jsou - ty fungují bezvadně.
  • Budu zde opakovat to, co už jiní podotkli ale je to opravdu tak závažná věc a doufám, že když se k ní vyjadří více lidí tak snad dojde k nápravě.

Rozhodně se nedá říct, že by nový vzhled nebyl pěkný alespoň z mého subjektivního hlediska jsou barvy pěkně sladěné a není ani tak nic co by moc rušilo jako to, že je zde plýtváno místem.

Jakmile najedu na stránku tak nevidím nic! Pouze hloupě rozplácnuté novinky rotující jako obrázky. Doteď jsem byl zvyklý, že jsem se podíval na stránku a okamžitě jsem viděl zda přibyla nějaká novinka a tu jsem si mohl následně přečíst. Teď musím zcela zbytečně scrollovat dolů abych něco zjistil ke všemu vidím novinek pouze 7 a to je sakra málo, nechápu proč dávat videa přímo do náhledů novinek (na hlavní stránku) a k němu tolik popisu, vždyď bohatě stačí krátky výňatek z článku, trefný nadpis, malý obrázek, prostě to co bylo předvedeno na starém tiscali.games a člověk si už poté sám vybere co ho zajímá a co ne. Když si představím jak moc málo toho vidím na desktopu, tak to ani nechcu vidět na PDA a jiných malých zařízeních.

Doufám, že na této neduze zapracujete a počet informací na stránku se zvýší.
  • Velké obrázky jsou dobré, když jsou v časopise (fyzické, na křídovém papíře, vzpomínáš si?). Analogicky jsou dobré na webu, když máš rozlišení nejmíň 3000px na výšku a 4000px na šířku a text hezky ve sloupcích. Prostě vzdušnit ano, ale nepřehnat to.
    A ten tvůj moderní webdesign - to je co? V životě jsem tenhle termín neslyšel a jestli je to analog moderní architektury (rozuměj odpudivé monochromatické krabice s výlohami nepřirozených proporcí pramenících z totální ignorance zlatého řezu), pak děkuji, nechci, jsem rád, že jsem nemoderní webdesignér a že místo snahy o jakési módní moderno raději vyslyším skutečné potřeby skutečných uživatelů.
    Že je někde nějaká tendence? No a co? Soused má novou hyper super duper "3D" televizi na celou stěnu, tak já musím taky? Já si získal přátele jinak a jsou mi věrnější.
    Mimochodem, hromada velkých obrázků na jedné stránce má jeden dosti nezanedbatelný drawback - jsi-li webdesignér, jistě budeš vědět, jaký. I když... moderní webdesignér... umí vůbec něco jiného než ty své krychle?

Východiskem pro korektní design hlavní stránky musí být:
    1) Co je cílem? Cílem je rozcestník, aby čtenář mohl z jednoho místa přejít na více dalších stránek (článků). Dále je cílem poskytnout rychlý prostý přehled o novinkách.
    2) Co je prostředkem? Přehledné (vyvážené) zobrazení co nejvíce informací na px^2. Poutavé podání odkazů na články, aby čtenář měl motivaci je číst (tzn. nevykecat všechno hned na hlavní stránce v odkazu na článek).
    3) Co víme o čtenáři? Čtenář chce informace, ale nerad roluje. Důležité informace / většinu informacví je tedy potřeba naservírovat co nejdříve. Stejně tak musí být na vhodném místě přístupné vyhledávání a navigace. Čtenář také nerad kliká - nemá náladu klikat, aby si přečetl nějakou krátkou zprávu. Čtenář také může mít nějaké malé šikovné udělátko schopné lézt na internet - tablety, pockety apod. I těm je třeba obsah naservírovat tak, aby nedošlo ke čtenářově újmě - např. jak velký datový tok je přípustný? Jaké je rozlišení displeje? Atd.
    4) Co je ještě dobré vědět? Kolik a jak často budeme mít nový obsah? I tomu musíme nadimenzovat stránku, abychom neošidili čtenáře, kteří přijdou třeba o 5 dní později.
  • bizi
    ....když něco funguje, nemá smysl to měnit....
    A to je prave ten hacek. Ono to totiz nefunguje. Nevsiml jste si tech nekolidennich vypadku, ktere v posledni dobe byly? Prepis je nevyhnutelny. Novou podobu zde ted nehodnotim, tu ovlivnuji jen minimalne. Soucasny stav je ale neudrzitelny. Bezi to na 10 let starem HW i SW, o redakcnim systemu se ani neda mluvit, zalohovat to temer nejde, db prakticky neexistuje... prenest to na jiny stroj znamena nekolik dnu prace.
  • 1) ja sam nevim, pro me je to neco jinyho, ale pro hodne lidi to bude staromilstvi - stary games jsou proste jednoduchy, a tak dlouho nezmeneny, ze jsou zajimavy. Ja to mam pul napul - stary design je ok, ale preci jenom uz hodne starej - jako prirovnani bych pouzil system shock 1 - je to genialni hra, dodnes imho neprekonana - ale hrat ji dnes je svym zpusobem utrpeni (pomijim hires remake (: ). A co cini stary games zajimavy pro me - jinej styl obsahu. Ja uznavam, ze JD je arogantni a divnej, a je mi to uprimne jedno. Ale ta drzost s jakou se navazel, ty sem tam unikly stripky informaci, ktery by se jinak nevyskytly - je jedno, ze je rekl jd i jak je rekl. Pokud si to clovek umi prefiltrovat, je to moznost zajimavyho insightu.
    3) ad perexy - bud perexy, a pak treba z aktualniho DMC je prvni odstavec az az (: Nebo podtitulky, a pak jedna az tri vety do 200 znaku? Pokud perex, do maximalne 500 znaku. A tomu prizpusobit obrazek (nebo v pripade podtitulku zase styl nadpisu a podtitulku tak, aby nebyl moc nizkej s ohledem na obrazek. Jen nastrel k zamysleni, ale perex ma byt lakadlo na clanek, ne skoro pulka clanku (: Dokonce se kacirsky domnivam, ze perex by nemel byt totez, jako zacatek clanku, ale lakavej uvod k nemu. Nic vic, nic min.
    4) diskuze jsou fakt dobre udelany, v podstate premejslim, jestli jsem takovy nekde potkal, a k nim jedina vec - to omezeni hloubky vlakna, a VIC prispevku na stranku. Za pridani strankovani nahoru taky dekuju (:
    5) jsem pokryl prvnim bodem, myslim (:
    Doufam, ze nepusobim negativne, protoze to je zhruba to posledni co bych chtel - uz proto, ze je tu evidentni snaha vzit v potaz nazor ctenaru a nedelat to uplne nasilne, byt jsem si skoro jistej, ze trisky litat budou tak jako tak. Ale je to pomerne (nezvykle) fer reseni.
  • 5) Právě že potřeba není. Proč vy designéři máte neustále pocit, že je potřeba měnit něco co funguje? Neznáte Murphyho zákony? Nebo potřebujete za každou cenu práci?

Já bych jej řešil tak, že bych vylepšil ten starý - sem tam pár pixelama provzdušnil, upravil levé menu, aby víc odpovídalo současným potřebám, opravil sekce (aby byly aktuální, např. videorecenze), možná trochu změnil grafiku a předělal horní řádek s vyhledáváním. A ty diskuse. A to je všechno, víc do toho nerýpat - když něco funguje, nemá smysl to měnit.

3) Ideální délka perexu jsou dva a půl řádku při obvyklé šířce textu, což odpovídá dvěma, maximálně třem větám, pokud možno jednoduchým. Prostě musí zůstat vedle toho malého obrázku a nesmí lézt pod něj ani vedle-pod něj.

2) Horních 900 (nebo teda spíše 700, mám sklon přehánět) px bych řešil tak, jak jsem řekl - zrušit. Vynechat. Úplně. Nasunout tam nahoru zbytek stránky a na logo a případně vodorvné menu nechat tak 100px.

1) Strohost, přehlednost, důležitý obsah okamžitě, ne až po rolování a ne jediná (byť třeba slideshowovaná) hot-news na prvních 900px. Našlo by se toho víc, ale tohle je to, co mě přitáhne na první pohled. Zkuste zabrousit na weby konkurence a řekněte si: chystáme se to udělat stejně/podobně jako oni, ale nebyla právě naše odlišnost tím důvodem, proč jsme tak oblíbení?
    Nemáte zač.
  • A nemuzu ani podekovat primo ..
    Slo by souhrnny rss se vsim? Priznam se, ze me trosku irituje mit jedno rss pro clanky, druhy pro novinky a pokud chci oboji, muset brat dve rss misto jednoho se vsim, ktery obcas nebyva.
    Kazdopadne dekuju ... (o:
  • Tak s tímhle komentářem absolutně nesouhlasím. Naopak - volný prostor (tzv. bílé místo) hraje v moderním webdesignu obrovskou roli. Zpřehledňuje. Čím víc je na sebe všechno namačkané, tím hůř se obsah čte a hůře se v něm orientuje. Podívejte se na moderní weby tohoto typu v zahraničí. Tendence je vzestupná. Do určité míry platí "čím více volného místa", tím lépe pro použitelnost.

Totéž platí pro obrázky. Velké obrázky jsou zkrátka trend, na který uživatelé slyší (byť pár konzervativců křičí, že jsou zlo). Velké obrázky zpřehledňují, nechají čtenáře oddechnout, jsou názornější a hlavně designově velmi zpestřují stránku i její obsah. Takové ty řeči o plýtvání místem nebo nutnosti používat kolečko myší dávno (několik let) neplatí. Uživatelům to nedělá žádný problém. Vůbec žádný. Trend, kdy se všechno ňahňalo na sebe, aby uživatel nemusel scrollovat, je pět let pryč. Stačí se podívat na některé ze zahraničních testů, které se tomu věnují. Nebo na moderní weby (nejlépe také zahraniční).

Autor předchozího komentáře se plete úplně ve všem. Sice mudruje, ale o evidentně webdesignu a použitelnosti neví vůbec nic. Doufejme, že autoři nového webu nebudou brát všechny připomínky vážně, to by dopadlo asi hodně špatně...
  • erik
    Obrazky se budou uplne predelavat.
  • erik
    Muzete prosim napsat v cem a proc byl lepsi?
  • erik
    [pokracovani]

A na patou otaku odpoved pro Vas:
    5/ Stare games jsou skvele. I tak, ze je potreba udelat cas od casu zmenu a velmi dlouhou dobu tato zmena nebyla provedena. Beta verzi se snazime o nove funkce a napady.

Prosim nerikejte ze novy design neni potreba. Ten potreba je a hodne. Spise zkuste napsat jak by jste novy design resil Vy.

Dekujeme.
  • erik
    Pokud nam chcete opravdu pomoci, zkuste prosim odpoved na sve otazky tj.
    1/ Reknete nam to, prosim.
    2/ jak bych jste hornich 900px resil Vy?
    3/ Jak dloupe perexy u clanku by jste uvital?
    4/ Za diskuse dekujeme:)
  • erik
    Zdravim Vas. Pokud si myslite ze muzete prispet ke zlepseni napiste prosim na muj email. Dekuji
  • erik
    RSS pro bleskovky je dobry napad. Bude v dalsi verzi.
  • No však já už jdu, poslední týden jsem tady byl pouze v diskusi, snažil si přečíst v nové grafice informace, což se mi nepovedlo, strávil jsem nad tím 2x víc času, pak přepnul na starý design a následně si začal přes google vyhledávat jiné servery o hrách, už jsem našel nějaké zajímavé, takže ano jdu. Web o hrách je tak i tak portál, ale je evidentní, že tohle grafikovi a tomu kdo nad tím velí ani nikdy neřekl. nevidím na tom nic specifického nebo jiného oproti práci na designech portálů. Nicméně je jasné, že říct kreativcům: máš to totál mimo, je něco co oni špatně rozdýchává:-)
  • A jeste jedna drobnost - nemuzu reagovat na raptora nade mnou, jen ho nahlasit ... ? To je omezeni hloubky vlakny nebo tak neco? Pokud ano, tak by to chtelo resit spis dalsim nevetvenim, ale umoznit dal reagovat.
  • Pokud budou mit bleskovky rss, idealne i spolecny s clankama pro moje pohodli, osobne nemam problem.
    Jinak pokud ted vlezu na diskusi, kde jeste neni prispevek, vypisuje to nahore na strance ctyri radky chybovyho hlaseni o nedefinovany promenny, jinak to funguje a zmizi to, pokud prihodim prispevek. Asi nepodchycena trivialni drobnost.
  • Nova verze me vubec nebavi ..starej je pro me o mnoho lepsi po všech směrech .. možná je to i o zvyku,ale nak se mi na ten novej ani zvykat nechce..
  • Ale ja nepsal, ze se ma natvrdo zadravtovat vetsi (ci mensi) sirka, ale aby mel kazdy moznost si vybrat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší