Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - dojmy z tříhodinového hraní
31.10.2011 | Lukáš Grygar
214 příspěvků
-
ve Skyrimu by měl být znovu, těšim se na něj :)
-
heh gothic 1,2,3: trojka už bola v pohode... ale v jednotke som chudák na tom tvojom scalingu zaplakal... robí sa to asi preto aby ludia neostali odseknutý od questov. tak ako som ja skončil lebo som spravil všetky questy ktoré boli na moju úroveň a zbytok som musel hodnú chvílu dohánať stereotypným zabíjaním príšer... celý čas som nič nerobil len vraždil včely lizardy a iné "nadávky" a dostával som za to smiešne XP pri ktorých som musel dosiahnuť minimálne 2-3 levely... takže k tejto problematike ti viem toho povedať dosť aké nervy som mal :D
-
Jo mody znám na ty nedostatky jsem si vzpoměl tak, že jsem si otevřel mod manager a koukal jsem co tam mam. :D
Level-scaling pokud vim ve Skyrimu bude, ale jenom takový nenápadný jako v tom Falloutu. Což je podle mě přijatelný. Ja osobně si teda myslim, že nejlepší jsou takové RPG, které nemají level-scaling vůbec. Ja jsem velkej fanda Gothicu 1, 2 a Risenu. Na těch hrách je prostě unikátní, že tam ten level-scaling úplně chybí a musíš prostě zkoušet na jakou potvoru si můžeš troufnou na svým levelu a na kterou už ne. Případně na nízkých levelech je hratelnost založená na vyhýbání se monstrům úplně. -
lol
-
Je tu nějaký trol? Něco pro něj mám: http://ist1-1.filesor.com/pimpandhost.com/1/_/_/_/1/u/4/j/U/u4jU/chuck%20norris%20gif.gif *1* *1* *1*
-
Já si oblíbil třeba Luciena Lachance, jak jste ho museli v jednom úkolu pro Dark Brotherhood pak zabít..ani se mi do toho nechtělo :(
-
dobre beriem... ale na tak veľký svet sa nedalo čakať nič iné... vidíš sám... v skyrime už level scaling neni (aspoň čo som sa dočítal) tieto veci sú všetko nedostatky ale nič čo by nejako ZÁSADNE ničilo hratelnosť alebo priamo obmedzovalo príbeh ... mimochodom... spomínal si módy... opravujú práve tieto veci čo si vymenoval?
doplním k tomu falloutu3 : je to pravda hral som to... ale je to vec vkusu... mne osobne svet falloutu prišiel ako nezaujímavý... viac ma baví "staršia doba" takže pre mňa príroda bol ideál...
ano sú to veci o ktorých má každý vlastný názor boli by sme tu do večera... každopádne vôbec mi nevadil tento prebraný systém vo falloute... ten systém je dobrý len ho treba spoznať a tieto hry si vyžadujú omnoho dlhšie zaučenie do hry ako obyčajné COD :D (blbosť že ho sem ťahám ale budiž) -
Další hrdina skrytej v anonymitě dětskýho pokojíku??
-
Pak je tu ještě věc se samotným obsahem. Oblivion dost podobnými problémy jako Falout 3, jak jsem popsal níže. Je to asi čistě subjektivní věc, ale svět Oblivionu mi přišel hrozně umělý a nezajímavý.
-
EDIT: tak než jsem napsal co jsem měl na srdci, tak to samé napsal kolega. Tak tu nechám jenom závěr.
Mě osobně Oblivion nijak nevadí a hraju vanillu bez modů. -
Nejde ani tak o bugy jako o nedostaky a nedomyšlenosti, jako nechvalně proslulý level-scaling, systém levelování, nepřehledný interface a inventář, kouzlo chameleon (10% - sám sebe nevidíš, ale ostatní tě vidí poměrně dobře) nebo vševědoucí stráže a sebevražedné AI, kdy zvířata tě zahlídnou ze sto metrů a pak už nedají pokoj dokud je nezabiješ.
-
Jj, ona slavná metoda tobě se líbí hra XY, tak si ovce, protože žádnému normálnímu člověkovi se hra XY nikdy nemůže líbít. Každému se přece musí líbít hra YZ... *7*
-
Jasně, takže veškerá preview, dojmy z bety atd. atd. jsou podle Tebe k ničemu? Hloupé púlkání tu provozuješ jen ty.
-
neviem... s týmto problémom som sa nestretol. neskôr som si nainštaloval shivering isles a knights of the nine ale nepostrehol som nejakú výraznú zabugovanosť ako hovoríš...
-
...M'aiq the Liar *1*
-
Oblivion není špatná hra, pokud do něj člověk nainstaluje haldu modů, které opraví různé nedostatky. Komu se ale chce čekat až hru opraví komunita. Doufám, že v tomhle bude Skyrim lepší.
-
u oblivionu som strávil pekelne veľa hodín... zo začiatku som mal zmiešané pocity ale keď sa človek zahrá do všetkých tých questov a vyskúša si všetky smery (mágovia,fighters guild, vampirizmus atd atd...) tak ho to s určitosťou pohltí... chcel som kúpiť nejaký ten battlefield3 ale ako tak na to pozerám tak prehodnotím svoju kúpu lebo som vážne zvedavý na skyrim a hlavne jeho questy, postavy, možnosti ...
sterilita prostredia? možno... ale oblivion rozprával príbehy... bol ako kniha. holt nebolo to GTA kde si človek mohol zájsť do bordelu :D... zato som sa občas objavil na tak zvláštnych miestach s nápadom že ma to samého prekvapovalo... -
Můžeš se zeptat. Mě se třeba vůbec nelíbil svět. Město uprostřed ničeho bez zdrojů, obchodu nebo zemědělství prostě jen tak stojí a čeká až do něj vstoupíš. To samé platí pro ten hotel s těmi snoby, nemají žádné zdroje ani elektřinu. Není pro ně žádný důvod proč by vůbec měli existovat. Úplně stejné to je s těmi supermutanty v DC. Když to porovnám s New Vegas tak tam bylo to příběhové pozadí a vzájemné vztahy mezi těmi městy, frakcemi a příšerami lépe vykresleno. Tím pádem bylo co prozkoumávat, v rozhovorech bylo o čem mluvit. Detailně vymyšlený svět je to nejdůležitější na dobrém RPG a v Faloutu 3 to prostě chybělo.
-
Hane - to, že nedokážeš pochopit cizí vkus neznamená, že je ten vkus automaticky korumpovanej.
Fallout 3 je třeba z mýho pohledu výborná hra a ne, nedostal jsem za takovej názor ani vindru, ani pohlazení, ani bonbón, jenom jsem ji hrál a dohrál (za vlastní peníze) a kdybych ji známkoval, známkuju vysoko. Pokud je pro tvůj nesmiřitelnej postoj jednodušší vymyslet si u podobnejch případů korupci, je to tvůj boj, ale nemá nic společnýho se skutečností. -
- svet je z časti sterilný to je fakt ale v ktorej otvorenej RPG uvidíš napríklad lovca ktorý v lesoch naháňa zver a striela po nej z luku ? alebo patroly na koňoch križujúcich krajinu čo najlepšie vyzerá v noci keď idú s faklami v ruke alebo kuriérov na rýchlom koni ktorí ti na požiadanie podajú informácie z mesta ?
- dungeony/pevnosti/ruiny sú síce generické ale na druhej strane sú výnimočné svojou architektúrou, dizajnom a kvalitou spracovania a ich celková rozloha je obrovská. A napokon to že sú vzájomne podobné je predsa pochopitelné kedže sú z jedného územia.
- postavy: mne ich dosť utkvelo v pamäti, napríklad : Roland Jenseric, otravný Adoring fan, gladiátor Agronak gro-Malog, blademaster Owyn, arogantný Urbul gro-Orkulg, drsná Mazoga, boxer J'Ghasta atď...