Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hanzales
    Jů recenze! Tu jsi jdu nyní s povděkem hned přečíst.
    K nepřehlédnutelnému hodnocení (to nejlépe asi vystihuje komentář níže označen právem hvězdou) ..já bych dal i 11/10. Morrowind mně vlastně vtáhl do světa RPG (jsem herní *ono mně to censored*, pač fallout 1/2 jsem dodnes nehrál) Pak mně bavil ještě Kotor. Hlavní ale je to, že tam kde mně Oblivion pomalu přestával bavit, tak tady mně Skyrim naopak začíná bavit ještě více a více. Obtížnost to chce zvolit určitě těžší a hnedle je to úplně jiná hra. Po technické stránce mi přijde ze všech tří posledních her na tom asi nejlépe a bugů je naopak snad i nejméně. Grafika jde doostřit už nyní modem a kdykoli mám ve hře nějaký vzpomínkový pocit, tak je to na Morrowind a Oblivion mně nenapadl snad ani jednou. Nic, druhá půlka lvlu z 50 bude trvat minimálně dalších 43 hodin, ale víme, jak se to pak spomaluje. Sotva jsem získal azuru, soultrap, černé šutráky a hurá na dušičky :)
    • Zajímavé, podle tvého avatara, jsem tě tipoval za většího guru RPG her *3* Ale souhlasím s tebou že feeling Morrowindu je ve Skyrimu hodně cítit.
      • Hanzales
        Tak System Shock je taková srdcovka :) Jinak jsem právě do Morrowindu bláhově RPGčkám nějak neblažil a klasické statistiky a bodíky s háfo předmětama jsem potkal právě až v tom Morrowindu. Navíc tehdy nebyla čeština a snad tou dobou jsem se naučil anglicky o dost lépe. No a to hodnocení skyrimu výše jsem myslel hlavně z mého osobního pohledu. Beru to jako užitečnost z té hry, tak nějak poměr herní doba a zábavnost. Už teď jsem se u něj naseděl a je mi jasné, že ještě právě mnohem více nasedím...
  • No tak tahle recenze spolu s tim ze jsem si Skyrim stahnul (ano priznam se pirat :) ale zajice v pytli nekupuju ) a vyzkousel me presvedcila ke koupi a uz ted vim ze nebudu litovat. Diky Bethesdo *1*
  • No 10 bych tomu zrovna nedal. Jsou tam straně staré mechanizmy, které člověka vytáčí, ale celkově se mi to dost líbí.
    • Anal.S
      To by mě zajímalo jaký starý mechanismy tam jsou? Mě právě příjde, že jim ta modernizace skoro ani nesvědčí. Co bys chtěl? Rychlejší HP regen a co nejrychlejší drcení čudlíku v cut-scénách?
      • Tím jsem myslel padesát let starý koncept "zemřeš a jedeš od posledního savu" to otravné zpomalování při překročení limitu váhy inventáře, loading při každém vstupu do budovy, atd. atd.
        • prve dve veci neviem ako si predstavujes zrealizovat a loading je pre mna osobne + s mojim starym zelezom mi to aspon v dungeone neseka
    • navrhni nove mechanizmy a zarobis majland
      • bobsh
        copak navrhnout, ale zrealizovat...
        • Copak zrealizovat, ale zbavit hru všech bugů a glitchů ... :)
          • Copak *16*
  • Za původní postavu mě to už nebavilo, navíc jsem ze začátku nevěděl jak se to hraje a udělal spoustu chyb (např. špatné rozmístění skill bodů, nevyužití tréningu atd..)
    Tak hraju znovu, tentokrát jsem si vybral Orka a musím říct, že trhá hlavy a propichuje těla o sto šest. Hraje se mi s ním líp než za Norda a navíc má Berserk, která je zvlášt užitečný a doslova parádní. Hraju to 4h a už mám lvl 22, kovářství 98 (daedrické brnění je lepší než dračí) a jednorucni zbrane 70lvl. Jedu opačně než poprvé, nevyužívám přemístění na mapě, ale pěkně vychutnávka na koni :D plním především vedlejšáky popř. sidequesty a je to paráda, opravdu lepší než to drtit letecky :)
    • rhomola
      Takže už seš náš :D ;) Jakože náš ve smyslu TES pohlcen ;)
      • Určitě, měl jsi pravdu :)
        A taky hraji na zvýšenou obtížnost, což je opravdu daleko větší požitek ze hry :)
        Taky se mi líbí, že když teď cestuji po svých, nebo na koni, tak potkávám po cestě obchodníky, lupiče a různé questové postavy.. což jsem poprvé nevěděl když jsem prolítával na mapě :)
        • Zvýšenou obtížností myslíš 4 z 5? Já jsem zkoušel tu 5 z 5 a to bylo dosti divné.Základní nepřátelé měly obrovskou odolnost.Problém je,že větším level se i nepřátele zvedají tedy mají pak stále velkou odolnost.Sice je ten poměr menší,ale pořád tam je hodně znatelný.Co hraji standardně na 3 z 5 tak jsem rád,že i když mám skvělé neočarovaná zbraně potkávám slabé a silné nepřátelé.Co mne vadí tak je to,že těch silných je málo.Často to jsou vedou skupin atd....
          Když zvednu obtížnost tak těch silnějších není více,ale jen má vše více života :(
          • No moc nesouhlasim, nepratele maji daleko vetsi damage, life a lepe se brani. Rozdil je asi nejvic videt na dracich.. na 2/5 se na vas drak kouka a nic nedela, 3/5 je normalni ci lepsi souper, ale da se k nemu priblizit a rozsekat ho mecama 4/5 se k nemu ani nedostanete, jelikoz sebou dost sviha a jedinej naraz te zabije. Takze jedine lukem/magií.
            Je tam dost velky rozdil, i "blbi" kostlivci se lip brani
  • Hra je opravdu výborná! Nevím co bych tomu strhl... Snad jenom inventář, ten kdo byl zvyklí na Oblivion si musel chvíli zvyknout jako já, ale jinak rozhodně Skyrim překonal svého předchůdce a osobně bych mu 10 taky dal!
    • to je otázka času kdy vznikne mod na inventáře a HUD :)
  • Skyrim je bomba, přesto bych nedal 10. Jen krátce vyjmenuju proč. Podělané AI, grafika jakš takž(ale zase i slabší stroje rozjedou!), strašně debilní inventář a souboje ručními zbraněmi jsou ve stylu urubej nepřítele dřív než on tebe. A taky výlety do vesmíru ala "když má obr palici, nepotřebujete raketu"(takové úsměvné). A poslední mínus co jsem zaregistroval za těch pár hodin hraní je nevyrovnanost protivníků. První drak šel rychle dolů jak nic a obr či mamut mě jebli na ránu či dvě *9* . Uvidím co mě čeká dál ale zatím mě to vážně chytlo i přes těch pár nedostatků. *3*
    • Dragon je slabsi nez medved. Navic ti s tim prvnim hodne pomuzou ty straze. Blood Dragon uz je na urovni toho mamuta/gianta. A Frost Dragon je silnejsi nez mamut a giant. Mam 32 level a jednoho Frosta ubijim cca 20 minut (master obtiznost).
      Skyrim je delana jako Level 50 hra (oblivion byla jako level 25) takze verim ze tam bude i 1-2 silnejsi verze draku nez Frost.
  • Dobrá recenze, jen mi vadí tvrzení v posledním odstavci, že Oblivion by si nezasloužil 10. Ano, Skyrim je lepší hra než TES IV, ale Oblivion v době svého vydání patřil ke špičce žánru a 10 si zasloužil( i o Oblivionu se psalo jako o nejlepším a téměř dokonalém RPG a přesto byl překonán ) Nemá příliš cenu porovnávat nové a staré hry, protože nové bývají VĚTŠINOU lepší nez staré, ale tak je to správně. (Snad bude někdy další TES lepší než ten minulý, kdy z téměř dokonalé hry vynikne ještě lepší).
  • super hra, stupidní inventář a výěr zbraní a kouzel - tohle DOST zdržuje. Měli nechat lištu s hotkeys tak jako ve většině rpg. 9/10, dokonalé to rozhodně není.
    • rhomola
      Tak aspoň hotkeys 1-8 si přes oblíbené nadefinovat můžeš, jen nikde nevidíš, co si právě aktivoval, když je používaš třeba na řevy, jako to dělám já. Já už s tím menu docela srůstám, bída to je, konzole nás chtěj umlátit, ale zase prodejnost vahrávaj vůči pc v procentech asi 85:15 :) tak holt musíme sklapnout a čekat na mody :)
  • Snad se někomu bude hodit tento tip: Pokud chcete vypnout Vertical Sync, který je standardně zapnutý, tak přidejte do souboru skyrim.ini v dokumentech řádek iPresentInterval=0, který je v sekci [Display].
  • Najlepsia hra aku som kedy hral. Je tak uzasna ze po dni hrania som si musel zobrat par dni dovolenky len koli Skyrimu. Prva hra ktora mi je viac ako hobby nez len obycajne hranie. Doporucujem kazdemu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit