Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Trol.diskuzni
    Recenzi jsem "zkusil", podcast i videoklipy na internetu + videorecenzi + ohlasy lidí (těch, co měli střízlivější dojmy)... Nekritizuju hru, kritizuju její hodnocení v poměru k její faktické kvalitě, která nedosahuje absolutního hodnocení.
  • Malleth
    Tak sem to dohrál. Dal bych tomu 8/10
  • Je minimalne zvlastni kritizovat neco co nezkusim... zvlaste u her, ktere poskytuji individualni zabavu.
  • Trol.diskuzni
    Já jsem už dávno rozhodnutý, že si to kupovat nebudu... Ale copak to, že se zajímám o nějakou hru a řeším její recenzi, znamená, že ji musím chtít hrát?
  • Mě, teda Skyrim moc výjimečný nepřijde. V podstatě je to jenom další použití osvědčeného receptu s pár vylepšeními a bez vážných chyb, ale nic výjimečného.
  • Proc to hodnoceni resite? Si to zahrajte a dejte si tomu na svym blogisku treba 1/10 ... a nedelejte, ze se rozhodujete o koupi dle cisla tady na games, obzvlast u skyrimu ee.

Ja osobne to neresim, hra me bavi, spoustu hodin nahrano, nepotrebuju vedet jestli dostala 8-9-10, navic se tesim na mody, kterejma si hru upravim "jak budu chtit".
  • Trol.diskuzni
    No od té doby, co vyšel Deus Ex, tak ty desítky lítají hlava nehlava... Přitom si nemyslím, že by to byla až taková herní revoluce. *7*
  • Trol.diskuzni
    Jestli teda můžu též zareagovat (nevím, jestli otázka byla i na mě), jsem se samotnou komentovanou škálou spokojený... Kdyby ty hry takhle dostávaly hodnocení, přesně podle té škály, bylo by to skvělé.
  • Toho jsem si nevšiml. Měřítko mají pěkné, ale nějak není vidět, že by ho používali.
  • farrao
    Naprostý souhlas. *4* Mimochodem, co si myslíte obecně o číselném hodnocení na Games?
  • farrao
    Nemůžu jinak než souhlasit. Nicméně, recenze je spíše orientační, stejně je nakonec nejlepší hru zkusit. Recenze slouží k vytvoření názoru na hru, získání informací atd. Já bych to zase nehrotil *3*
  • farrao
    Jistě, také řešení, pravděpodobně i lepší. Jak říkám, nijak závratně jsem nad tím nepřemýšlel, ale samozřejmě máš pravdu v tom (a já se s tím názorem ztotožňuju), že číselné hodnocení to celkově ucelí a sjednotí, pak je také "jednodušší" si udělat na hru předčasný názor. Jde o to, že to číselné hodnocení prostě docela často recenzent netrefí. Buď je příliš vysoké, nebo nízké... A Trollovy výtky k desítkovému hodnocení jsou samozřejmě opodstatněné, jelikož absolutorium si rozhodně nezaslouží tolik her, co ho na Games dostalo. Ale zároveň recenzenty chápu. Mnohdy to totiž lehké rozhodnutí nění, prostě to pak nesedí. Nebo třeba dát na konec recenze jen orientační známku, písmem velikosti 3 *1* *3*
  • Každá hra má nějaké objektivní kvality. Recenzent by se je měl pokusit rozpoznat, popsat a potom zakončit subjektivním hodnocením, u kterého se vždy nakonec musí skončit. Pokud se ale ta objektivní složka vynechá, tak je to jako recenze k ničemu, protože čtenář potom nedokáže odhadnout, jestli by se to mohlo líbit i jemu.
  • Trol.diskuzni
    Tak ale jejich hodnotící komentovaná škála je ke každé recenzi k dispozici... Já se podle ní řídím a pokud recenzent odvede dobrou práci, tak ji dokážu s recenzí i ztotožnit. Bohužel tohle moc nebývá pravidlem poslední doby... *4*
  • Já bych číselné hodnocení nerušil. Spíš by možná nebylo od věci nějaké měřítko podle kterého by se mohly recenzenti řídit. Pokusit se přiřadit alespoň některým známkám nějakou typickou hru s takovým hodnocením. Ať se to alespoň trochu sjednotí, jinak to číselné hodnocení opravdu nemá smysl.
  • farrao
    A proč myslíš, že je tam slovíčko z části? ... *7* "hlavně objektivně" znamená co možná nejvíce objektivně, ne pouze objektivně. Je samozřejmě jasné, že je to subjektivní i objektivní, ale recenzent má hru hodnotit co možná nejvíce objektivně, samozřejmě jsou součástí recenze i jeho pocity, dojmy, názory... Stačí pořádně číst *3* (neber to jako atak)
  • Trol.diskuzni
    Já bohužel Portal 2 nehrál, ale určitě na mě působil více výjimečným dojmem než třeba Skyrim... Ale souhlasím s tím, že tyhlety radikální soudy (= hodnocení 10) by se měly nechat až na každoroční vyhlašování her roku (které tady koneckonců zavedeno redakcí je).
  • farrao
    Poslední souvětí chápu, ale ten zbytek? *7* Ty přece mluvíš o čistě subjektivním hodnocení hry, což je u recenzí vyloučeno. Ty bys dal dokonalé závodní hře maximálně 9/10, protože ti prostě auta nešmakujou. Ale ať už má recenzent jakékoliv žánrové preference, musí na hru pohlížet co možná nejvíce objektivně. Říct, že dokonalému fotbalu bys dal 6/10 je přece blbost, protože dokonalá hra v rámci žánru si zkrátka zaslouží 10/10 a pouze pro tebe je to 6/10, protože neholduješ virtuálnímu fotbalu. Když dostale dokonalé RPG v rámci žánru 10/10, ale tobě se to nelíbí, protože RPG hry tě nebaví a i té "dokonalé" bys dal jen 6/10, neměl by ses k recenzi vůbec vyjadřovat, protože je určena pro hráče, které mají o RPG zájem, mají s nimi zkušenosti, rozumí jim... Tenhle příspěvek neber jako atak, pouze reaguju na tvůj comment a je možné, že měl kapku jiný smysl. V tom případě jako by tu nebyl *3*
  • řekni, jak může kdokoliv na světě hodnotit objektivně? to by pak "recenzent" potřeboval k hodnocení jenom tabulku, a podle nich by očísloval jednotlivé kategorie. (uvozovky proto, že by pak nebyl recenzent)
  • "Jo a tady tydlencty textury oblohy už se nám nějak nevešly do limitu paměti, tak si tam představte nějaký mraky... a ptáky třeba." *4* No to si jen dělám srandu. Ale Dračí doupě si z toho fakt dělat nebudu. Platím plnou cenu a chci sex, drogy a rock'n"roll! Zatím mám jen skoomu...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit