Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - videorecenze
22.11.2011 | Lukáš Grygar
433 příspěvků
-
No, je sice možné aby hra dostala míń než pět ale už jsem tu dlouho takové hodnocení neviděl
HairyAss:tak to každopádně *15* -
S prvni casti souhlasim, hodnoceni je vzdy subjektivni.
Ale - rozdil mezi Single Playerem COD a Skyrimem je to ze Skyrim tu moznost rozsirit si hrani o 300 hodin "vaty" ma. (Zase COD neni primarne SP). Navic co je pro jednoho vata muze byt pro druheho hlavni linie. Manzelku zajimalo hlavne aby se stala arcimagem, me zajima aktualne hlavne Nordska revoluce - to je pro mne ted hlavni linie. Kolega z prace je ulitlej do vampiri linie. Nekdo chce dosahnout maximalniho levelu a vsech skillu 100/100. Nekdo chce vsechny achievementy. Nekdo si chce zahrat 4 ruzny postavy, kazdou jinak zamerenou. Ve Skyrimu to jde a muzes to delat desitkami ruznych zpusobu tak, jak ty chces. Ne jednim nebo dvema, jak ti to "predscriptovali v koridoru autori".
Kdyz to srovnam treba se Starcraftem II - Single Playerem - das si nejlehci obtiznost, kasles na bocni mise a probehnes to za par hodin a pak nadavas ze to bylo lehky. Znamena to, ze nezaslouzi 10/10 a je to spatna hra?
Kdyz uz jdu uplne do extremu a hral bys dejmetomu ten starcraft kvuli hlavni linii a pomoci cheatu bys na kazde mape dal autowin a vzdycky by ses jen podival na filmecky mezi misema a zaver a tvrdil "je to kravina, ma to dostat tak 3/10 prosel jsem to cely za 40 minut".
Ok, muzu castecne souhlasit - 7/10 Skyrim pro lidi co je zajima jen "Draci linie" Je kratka. 0/10 pro lidi co nesnasej fantasy a nemaji radi draky a kdyz ve hre neni tank tak je to kravina. 10/10 pro lidi, kteri radi zkouseji vsechny moznosti, co jim hra nabizi, protoze ve Skyrimu hodne moznosti maji a je jen na nich zda je vyuziji. -
Počkat, jak na 5 - 10? Copak tady na games.cz už totálně rezignovali na fakt, že hra typu Skyrim může mít i míň než 5? Doufám, že ne, protože je to čistě subjektivní záležitost, kdo jak tu hru posuzuje... *4*
-
Oni by se lidi hádali dál i tak. *15*
-
jistě ale hodnocení na škále 5-10 je trochu omezené,být to na procenta,míň lidíí by se tu hádalo,jinak hru nemůžu hodnotit,nehrál jsem.
-
Je jasné, že hra nějaké ty chybičky a možná i větší chyby má, ale s nádhernou grafikou, příběhem a hratelností to lze hodit za hlavu. Jinak bravurní recenze. A hodnocení 10/10 tam rozhodně sedí. *3*
-
10/10? Pokud chcete netýmové netahové RPG, máte dostatečné železo, pak berte TES: Skyrim. Pro ty 10. Otázkou je, zda-li i lidem, co normálně rpg nehrají, a vy to víte, byste TES: Skyrim doporučili. A stále si myslím, že ne. Tudíž pro mne 9.
-
Zasadnim bodem pro hodnoceni podle mne je zabavnost te dane hry - zase brano vetsinovym meritkem protoze jinak je to subjektivni.
Zabavnost Skyrimu je evidentne vysoka - vetsina lidi se u nej vydrzi bavit desitky hodin. Tim ze je to otevreny svet - rozsahlosti a poctem Q srovnatelny s MMORPG ale s tim, ze "ten top hrdina" jses vzdy ty a ne "nekdo komu za dolary namakrovali postavu cinani", ze kdyz nemuzes 3 tydny hrat kvuli tomu ze delas firemni projekt tak ti neutecou ostatni hraci na 3x vyssi level.
Pro lidi co preferujou singl player, maji radi heroic nebo dark fantasy (zalezi na stylu hrani), ukoly, objevovani a radi si hraji hry svym stylem a svym tempem je to dostatecne unikatni a v hezke grafice. Alternativa open RPG s tolika moznostmi neni. 10 bodu za to ze Bethesda dela neco, co ostatni nedelaji.
Otevreny svet fantasy s tradici, historii, ktery te vicemene v urcitych mantinelech necha hrat, jak ty sam chces a moc ti do toho nekeca. Na stejnem principu stavi i dalsi "piskoviste hry" jako minecraft, teraria, dwarf fortress,... Jen TES neni Indie ale A-titul. Takze i graficky je to jinde.
Je to pro lidi co si radi hraji a nepotrebuji k tomu "soutezit s jinymi v multiplayeru".
Treba pro mne je to prijemnej relax. Aktivnejsi forma koukani na film, ktery muzu celkem hodne interaktivne ovlivnit. Nechci se honit v multiplayeru. Stresovat se, ze kamosum pokazim turnaj v MP, protoze jsem utahanej z prace a tyden jsem nemel cas s nima ladit taktiku.
Skyrim ma zaslouzene 10/10 jako nejlepsi Fantasy Playground Svet se stovkami questu, ktere muzes a nemusis plnit. Lepsi v oboru aktualne neni. Rad si zahraju i koridorovky jako Zaklinac, ale to je proste jiny zanr. Zaklinac je RPG Adventura a velmi dobra, ale neni to Open Playground.
10/10 pro hru ktera vyrazne prekonava vse v danem zanru v dobe kdy vyjde a slibuje kvalitni zabavu na spoustu hodin. 10/10 za pomer cena/vykon. Davat 5/10 (8/10) proto, ze 10/10 by mela dostat hra kterou ovladas jen myslenkami a kazdemu se generuje unikatni a presne jemu na miru dle senzoru tve mozkove aktivity muzeme, az takova hra pro srovnani vyjde. Skyrim je proste v soucasne chvili spicka v Open Fantasy Playground single playeru. -
Já bych byl s 96 % rozhodně spokojenější... Z faktického hlediska to totiž neznamená absolutní hodnocení, které si Skyrim podle mě prostě nezaslouží.
-
Lidi,co furt řešíte ty hodnocení?Je to přece subjektivní....představte si že se hodnotí na škále od nuly do sta.Co když by recenzent dal např. 96%?Pokud to zaokrouhlite,vyjde vam sto,tedy deset.Nechápu že ještě někoho baví tohle řešit,stejně jako flamewar COD:MW3 vs. BF3. *7*
-
Jenže to je tvůj subjektivní názor... Pro tebe je Call of Duty minimálně o třídu níž, protože máš jiné preference. Mně je Call of Duty úplně fuk, ale když vezmu singl Call of Duty o 4 hodinách nebo kolik to má, a když vezmu singl od Skyrimu, kde základní dějová linie má hodin 5 - 6, tak to pro mě žádný velký rozdíl není.
Pro tebe je ta vata kolem podstatná ( = plus stovky hodin zábavy navíc), někdo jiný tohle nebere jako argument, proč dávat hře absolutní hodnocení ( = zase ty stovky hodin můžeš odečíst a jsme na stejném levlu). -
Btw nejsem zastáncem absolutního hodnocení, ale pokud jej má dostat jen hra dokonalá, žádná jej dostat nemůže. Takovou hru nikdy nikdo neudělal a asi těžko kdy udělá.
Spravedlivější by bylo se spíš oprostit od hodnocení X/10 nebo xx%, ale hodnotit čistě číselně, indexem. Vždy by se srovnávalo s hrami minulými. Když dáš CoD 8, musíš dát BF3 9 a když dáš BF3 9, musíš dát SKyrim 10 ... ale co dáš případně dalšímu dílu, který bude ještě lepší? Už budou pořád jen desítky?
Hodnocení může být nějak samoozřejmě poplatné své době, ale pokud chceme hodnotit přesněji a ultimátně, muselo by se indexovat do nekonečna ... CoD(1) třeba 190, CoD2 220... TES:Skyrim 2490 ...atd :-) -
No jsou to sice jablka a hrušky, ale u mě má Call of Duty do TES: Skyrim hodně daleko, rozhodně když srovnáváme singleplayer. Střílečky mám také rád, CoD jsem několik odehrál, ale je to proti TES plitká, krátká a plochá hra - neboli, jestli má TES:S 10 nebo 9 je jedno, ale CoD by to nikdy nemohl dostat, protože je min. o třídu níž.
Oblivion mě příliš nedostal a v mnohém *****, ale Skyrim mě totálně pohltil a nadchnul, jako kdysi Morrowind.
Pěkná recenze, super hra. Skvělá práce. -
A k recenzi: moc dobře udělána. Jen s tím konečným hodnocením hry nesouhlasím, ale nebudu se opakovat. Takže děkuji za video! PS Chybí smajlík pro potlesk, pro bravo či tak.
-
Když to bude <10 bude méně kecání v komentářích :) To je zásadní.
Teď vážně.U očekávaných her,hodnocení samotné definuje postoj ke způsobu hodnocení.Něco se odpustí a bere se, že podobné věci budou odpouštět automaticky.Protože čím nejvíc argumentují lidi v komentářích když srovnávají hodnocení?Srovnávají jaká hodnocení byla udělena vysoce očekávaným hrám.Když to hodnocení je navíc 10 tak se to bude táhnou jako nudle z nosu.
A to je problém.Argumentu recenzenta proč dal 10 se povezou také.Jakmile nějaká očekávaná hra dostane hodnocení kde bude například jako mínus grafika, tak argumenty typu,že Skyrim měl ošklivé textury a v recenzi to nemělo váhu a zde to váhu má.Budou pokračovat.
Proto je s maximálním hodnocením zacházet opatrně.Každé slovo napsané v recenzi se pak může obrátit v nekonečný koloběh protiargumentů a otázek v komentářích.
Duležíte prostě je co má jakou váhu a kdy.Zde to vypadá,že grafická stránka která na poměry jiných RPG a roku 2011 má malou váhu.Hlavně nevidím žádnou zásadní protiváhu.Mnoho věcí zde,je ve Fallout New Vegas.Tedy jsou převzaté a revoluce zde není.Je zde zásadní evoluční prvek?
Proč mělo GTA III velká hodnocení i přes chyby a zásadní nedostatky?Bylo revoluční.3D město možnosti atd.Sám si pamatuji jak jsme na to čuměl co tam mohu...A chyby najedou měli malou protiváhu... -
mozna kdyby pribyla moznost downloadu videa ve vice kvalitach (samozrejme vcetne full HD) tak by to mnoho problemu vyresilo.
-
Není to jedno - číslo reprezentuje absolutní hodnocení, které celou recenzi nejen podtrhuje, ale především uceluje = toto číselné hodnocení nelze obkecat nebo zvrátit... A jedině tomu číslu bude rozumět každý člověk na této planetě, recenzi těžko. Navíc s číselným hodnocením se dá pracovat i statisticky... Se slovy nebo větami těžko.
Takže mně to rozhodně vadí, že v textu výtky byly, v podcastu výtky rovněž byly, přesto redakce dala 10... Chtěl bych vidět, jestli by takové Call of Duty nebo kterákoliv jiná hra měla též desítku, pokud by byla tak nedokonalá jako Skyrim. Jo aha, už vím, Deus ex... *5* -
Tak to už to hodnocení rovnou můžeme zrušit a na konci článku jen umístit doporučení, zda-li si hru zkusit, či nezkusit. Já na číselném hodnocení hry rozhodně netrvám, ale když už tu je, mělo by být co nejpřesnější.
-
Někoho prostě baví hrát si na kritika a debatovat o hodnocení hry stejně jako jí hrát. Přece se o tu debatu nepřipravím jenom protože je to dobrá hra. *3*
-
V pidi čechách zákulisí asi nějak horký nebude, ale v USA, kde může recenze zvýšit prodejnost hry na mnohem větším trhu, než je ten český či dokonce evropský, tak tam zákulisí je - bylo by bláznoství si myslet, že ne. V herním průmyslu se točí miliardy. *3*